Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ABLYNX, 2018 HET JAAR VAN OOGSTEN....... EN DOOR!

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.168 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 55 56 57 58 59 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Hoeki
0
Het partnerschip met Novo Nordisk is nog zo pril dat ik niet geloof dat ze met het bod rekening heeft gehouden met inkomsten uit die programma's.
Dat betekent dat een overname voor Novo Nordisk rendabel zou moeten zijn op basis van de programma's buiten haar eigen partnership met Ablynx.
Als je dan bijvoorbeeld Merck&Co kijkt, die heeft, bij succes van haar programma's nog mijlpaalbetalingen te voldoen oplopend tot maximaal ergens in de 7 miljard.
Ik geloof dan niet dat zij het zullen laten gebeuren dat Ablynx overgenomen wordt door Novo Nordisk voor deze prijs.

Al hoop ik het liefst dat Ablynx eerst nog een paar jaar zelfstandig doorgaat, ik zie nog genoeg triggers aankomend jaar!
whoiam
0
Spreidstand
1
NIEUWS ONDERNEMEN FARMA & BIOTECH
Deens Novo Nordisk biedt 2,6 miljard euro op Ablynx
08 januari 201810:13


Ablynx-CEO Edwin Moses. ©Tom Verbruggen
De Deense farmareus Novo Nordisk, gespecialiseerd in diabetes, lanceert een vijandig overnamebod ter waarde van 2,6 miljard euro op het Belgische biotechbedrijf.

Novo Nordisk biedt zo een premie van 44 procent ten opzichte van de slotkoers van Ablynx
van vrijdag. Het gaat om een vijandig overnamebod. Novo Nordisk stelt in een persbericht dat het 'betreurt dat de raad van bestuur van Ablynx tot dusver weigert om een gesprek aan te gaan, ondanks de voorstellen die zijn gedaan'.

Met het overnamebod wil Novo Nordisk in de eerste plaats de hand leggen op caplacizumab, een middel tegen de dodelijke bloedziekte TTP. Ablynx werkte 10 jaar aan het op punt stellen van dat middel, en kon vorig jaar uitpakken met veelbelovende testresultaten. Een groen licht van de Europese geneesmiddelenwaakhond ligt in het verschiet. Analisten mikken op piekverkopen van 400 tot 500 miljoen euro voor het middel.

Eerste contact op 7 december
'We willen dat de aandeelhouders van Ablynx op de hoogte zijn van onze interesse, en hopen alsnog het gesprek te kunnen aangaan met de raad van bestuur van Ablynx', stelt Jesper Brandgaard, CFO van Novo Nordisk in een conference call. 'We zijn ervan overtuigd dat wij een meerwaarde kunnen bieden bij de commercialisatie van caplacizumab.'

Lees meer
#1 Ablynx | De grote doorbraak
CEO Ablynx: 'Een knock-out bid kan je niet tegenhouden'
De eerste contacten tussen beide bedrijven dateren al van 7 december, en een eerste voorstel van Novo Nordisk werd door Ablynx op 14 december afgewezen. Het Deense bedrijf vraagt opnieuw aan Ablynx om gesprekken aan te knopen.

Novo Nordisk maakt nu wel dat voorstel, een cashbod van 28 euro per aandeel, publiek om de druk te verhogen. Daar kan onder bepaalde voorwaarden nog eens 2,50 euro per aandeel bovenop komen. Voorwaarde is dat twee potentiële middelen van Ablynx in een volgende ontwikkelingsfase geraken. Ook dat voorstel werd eerder al door Ablynx afgewezen.

Financiering
We kunnen deze transactie financieren uit onze cashflows en bestaande kredietlijnen.
Brandgaard sluit niet uit dat het zijn bod alsnog optrekt. 'De huidige waardering van 2,6 miljard euro is er gekomen op basis van extern beschikbare informatie over Ablynx. Wij zijn zeker bereid om ons bod aan te passen op basis van eventuele onderhandelingen en/of een boekenonderzoek.'

Over de financiering van het bod maakt Brandgaard zich geen zorgen. 'In vergelijking met onze activiteiten is 2,6 miljard geen 'material' deal', klinkt het. 'We kunnen deze transactie financieren uit onze cashflows en bestaande kredietlijnen.'

Novo Nordisk belooft dat Ablynx een 'wereldwijd centre-of-excellence in antilichamen' zal worden binnen de groep, en dat de Gentse vestiging van het biotechbedrijf een 'belangrijk onderdeel van de R&D-organisatie zal worden'.
Bio-belegger
0
Wanneer Novo er niet uitkomt met Ablynx vandaag, wat is dan verstandig? Vasthouden in de hoop op een beter bod?
giraf+4
0
Het management team van Ablynx zit in de USA en werkt nu koortsachtig aan een eerste reactie en een PB. Pas na het uitbrengen van een reactie en PB mag de handel weer van start gaan. Even in de glazen bol kijken en jullie weten wanneer de handel weer van start kan.
De koers is van ons
0
Na net vorige week net alle Tigenix (2 dagen te vroeg) verkocht te hebben, ben ik al blij dat ik hier blijven zitten ben ..
Hopelijk gaan een paar grote jongens nu tegen elkaar opbieden of beter nog dat aandeelhouders het been stijf houden want voor deze prijs denk ik dat Novo een te goedkope slag maakt .

Blijkbaar wordt 2018 het jaar van de Biopharma overnames .. Ik hou PH en GLPG nog even goed vast
Novice7
0
quote:

Hoeki schreef op 8 januari 2018 10:50:


[...] 500 stuks maal een tientje(?) vandaag? Volgensmij een behoorlijke beloning voor 1 handelsdag!

Ik zit er vanaf februari 2016 in, voor 11,- heb jij toch een beter gemiddeld rendement;)


Zeker Hoekie, daarom zeg ik ook dat we nog eens van geluk onder de trein komen. 73% op TiGenix waar ik net 2 dagen in zat was al erg mooi en nu een dag in Ablynx en virtueel 40%. Toch blijf ik Ablynx trouw, zit voor 85% budget in Galapagos en zie Ablynx toch qua koers en pipeline als een soort Galapagos 2 jaar terug. Je rendement komt echt nog wel. Ik heb ook eerder in Ablynx gezeten maar - dom - bij een zakkertje verkocht. Zit wel sinds enkele jaren in Galapgos maar ook niet alles vanaf 39 piek, steeds weer (bij)gekocht en verkocht. Het grootste bulk tegen 65 euro of zoiets en dan staan we nu ook een stuk hoger.

Ben héél benieuwd wat er vanavond in de VS wordt gezegd, er zal veel worden genetwerkt, Onno zal Gilead zeker spreken en ik hoop dat Gilead het overname idee laat varen. Ablynx en Galapagos zijn veel beter af zelfstandig te blijven ben ik van overtuigd.
Novice7
1
quote:

figges schreef op 8 januari 2018 10:51:


[...]

net ook vrijdag ingestapt met 500 stuks. mag ook es geluk hebben.. pharming zat momenteel niet meer leven in, tigenix was ik te laat en galapagos vond ikzelf al een beetje te hoog staan, maar hebben nu ook goed nieuws gekregen.. had een beetje winst genomen op mdxhealth, welke ik dus weer te vroeg heb verkocht.. hopelijk lukt het me nu eens wel...wou nu eens LT gaan, maar zal afwachten worden... succes allen


Gefeliciteerd figges. Zit nu in Pharming omdat men veel verwacht van de Q4 en jaarcijfers 2/3 maar ja, het is niet bepaald een Ablynx of Galapagos. Helaas ook de boot gemist met arGEN-X (meen +230% vorig jaar) maar je kunt het niet allemaal bijhouden, nog afgezien van het budget wat uiteraard gelimiteerd is.

Ik blijf wel zitten in Ablynx en Gala omdat beiden een uitstekende reputatie hebben en een ongelofelijk brede pipeline. Je ziet dan one trick pony bedrijven in de VS staan die veel hoger genoteerd staan. Als Ablynx en Gala zelfstandig mogen blijven voorzie ik veel hogere koersen dan een bod zoals nu op Ablynx. En wat staat er nog meer om eventueel te worden overgenomen, Pharming voor een koopje of Kiadis Pharma, wie zal het zeggen.
Hoeki
0
quote:

beleggerseiland schreef op 8 januari 2018 11:38:


Net op de radio gehoord laatste nieuwsbericht.


Uit het persbericht van Novo Nordisk:

On 22 December 2017, Novo Nordisk submitted a revised non-binding proposal to acquire Ablynx for up to EUR 30.50 per share, including EUR 28.00 per share in cash and one CVR with total potential cash payments over time of up to EUR 2.50 per share. This proposal was rejected by Ablynx's Board of Directors on 23 December 2017. The Board of Directors of Ablynx has declined to engage in any discussions which would allow Novo Nordisk to better understand Ablynx management's views on Ablynx's prospects and valuation of Ablynx.

jodu
1
ablynx stevig vasthouden, er komen nog andere bieders die veel hoger gaan...

Het Deense Novo Nordisk dankt het leeuwendeel van haar 15 miljard euro omzet aan de behandeling van diabetes. Met het bod op Ablynx hopen de Denen sterker te worden in de behandeling van bloedziektes.

Deens Novo Nordisk biedt 2,6 miljard euro op Ablynx


Diabetes en obesitas zijn sterk verwant, en beide ziektes zijn wereldwijd in opmars. Voor het Deense Novo Nordisk zijn het de twee belangrijkste inkomstenbronnen, goed voor meer dan tachtig procent van de 15 miljard euro omzet.

De meeste inkomsten puurt Novo Nordisk uit de traditionele behandeling van diabetes. Maar voor de klassieke therapie met humane insuline kreeg het bedrijf de afgelopen jaren vooral uit de VS concurrentie. Dat zette druk op de prijzen.

Vorig jaar pakte Novo Nordisk uit met een aantal succesvolle nieuwe producten: Victoza, voor de behandeling van diabetes type 2, en Tresiba, een nieuwe generatie insuline die gebruiksvriendelijker en effiiciënter is. Ook lanceerde het Saxenda, een hormoon dat zorgt voor een sneller verzadigd gevoel dat wordt ingezet in de behandeling van overgewicht. De drie nieuwe medicijen boostten de omzet.
Varkens en bier

Novo Nordisk dankt haar positie als wereldleider in insuline aan twee bijzondere troeven van thuishaven Denemarken: varkens en bier. Aanvankelijk werd insuline uit de pancreas van pas geslachte varkens gewonnen. En Denemarken telt meer varkens dan inwoners. Bovendien kon het bedrijf het fermentatieproces verbeteren dankzij de expertise van de nationale brouwer Carlsberg.

Novo Nordisk heeft de ambitie om als eerste een middel op de markt te brengen dat diabetes niet behandelt maar definitief geneest. Daarvoor pompte het in december nog 350 miljoen euro in het Leuvense Remynd, een spin off van de KU Leuven.

Naast obesitas en diabetes zet het bedrijf in op groeihormoon en hormoontherapie voor vrouwen die last hebben van de menopauze.
Bloedstolling

De interesse voor Ablynx ABLX 0,00% , gespecialiseerd in bloedziektes, dient om de eigen bloedafdeling te versterken. Novo Nordisk biedt producten aan voor de aandoening hemofilie, een bloedstollingsziekte. Ablynx werkt aan de ontwikkeling van caplacizumab, een middel tegen de zeldzame bloedstollingsziekte TTP.

Opmerkelijk: ook in de geschiedenis van Ablynx speelt een dier een belangrijke rol. De technologie achter caplacizumab (capla) is gebaseerd op de bijzondere antilichamen van lama's.

Ablynx wacht enkel nog op de erkenning van het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA). Eens op de markt, zou het middel naar verwachting 400 à 500 miljoen euro per jaar opbrengen. Ablynx is het enige bedrijf dat zo ver gevorderd is in de strijd tegen een ziekte waar op dit moment nog geen afdoende behandeling voor bestaat.

Novo Nordisk en Ablynx kennen elkaar al een tijdje: in 2015 stapten de Denen in het ontwikkelingsplatform voor nanobodies van het Belgische biotechbedrijf. Novo Nordisk telt wereldwijd 41.400 medewerkers, waarvan een vijftigtal in België. Het bedrijf noteert op Nasdaq Kopenhagen en op de Beurs van New York.

bron : de tijd
[verwijderd]
0
Ablynx vindt het bod veel te laag gewaardeerd en gelijk hebben ze. Vandaar dat ze het afgewimpeld hebben.
Madebeliefje
0
quote:

beleggerseiland schreef op 8 januari 2018 11:55:


Ablynx vindt het bod veel te laag gewaardeerd en gelijk hebben ze. Vandaar dat ze het afgewimpeld hebben.


Voor 1 medicijn zijn de geschatte 10 jaar inkomsten 5 miljard, en dat is los van de pijplijn.

Dit bod slaat dus nergens op, 5 miljard / 55 p.a. zou al aan de krappe kant zijn!
giraf+4
0
quote:

limomilo schreef op 8 januari 2018 11:47:


US pre market $ 25,50

Kimocello -die openingskoers zal zeker veel hoger liggen - omgerekend net onder de 28 euro schat ik zo in. dus 27.50 x 1.206 = ca $33.00 zegt mijn kristallen bol.
1.168 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 55 56 57 58 59 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Meer »

Koers 0,000   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 0,000   Volume 0
Hoog 0,000   Gem. Volume 0
1 jan 0001 00:00
label premium

KOPEN OF VERKOPEN?

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Ontdek Premium