Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ABLYNX, 2018 HET JAAR VAN OOGSTEN....... EN DOOR!

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.168 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 51 52 53 54 55 56 57 58 59 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Zwabbertje
0
Leuk ritje vandaag toch alle stukjes weer terug gekocht nu maar wachten tot we de 45 euro krijgen heeft mee toch weer 400 opgeleverd.
aossa
0
@dréeke

Gauw nog wat inkopen... of toch niet ?

Naar ik begrijp is er nog geen bod uitgebracht.
aossa
0
quote:

dréke schreef op 8 maart 2018 05:02:


[...]

Ablynx komt nog in BEL20 !zie de tijd

Ablynx zal Bekaert vanaf maandag 19 maart vervangen in de Bel20 index. Dit is één van de wijzigingen aan de Brusselse beursindices die Euronext aankondigde.

Bekaert slachtoffer van de verwachte heffingsoorlog ?
aossa
0
Bekaert verdwijnt uit Bel20 voor overnameprooi Ablynx

Onverwacht wordt de Bel20 alsnog herschikt. Op maandag 19 maart moet Bekaert plaats ruimen voor Ablynx. ‘Een strikte toepassing van de regels’, aldus Vincent Van Dessel, de CEO van Euronext Brussel. In de rangschikking van de selecteerbare bedrijven op basis van de marktkapitalisatie van de ‘free float’ – de vrij verhandelbare aandelen – is Bekaert BEKB-2,59% teruggezakt tot de 25ste plaats. Daarmee valt de staaldraadverwerker, die vorig jaar serieuze klappen kreeg op de beurs, uit de boot. ‘De regel zegt dat tot positie 18 bedrijven automatisch deel uitmaken van de Bel20’, aldus Van Dessel. Ter info: de rangschikking is opgesteld op basis van de slotkoersen van 23 februari. Sommigen hadden verwacht dat de Solvay-holding Sofina baan zou moeten ruimen, op basis van de afgenomen omloopsnelheid, maar dat gebeurt dus niet. Met zijn 18de plaats staat Sofina wel op de grens. Schermvullende weergave Vincent Van Dessel De strikte toepassing van de top18-regel verklaart waarom Ablynx ABLX wordt opgenomen in de Bel20. Het Gentse biotechbedrijf is dankzij een stevige koersklim beland op plaats 15. Dat de Franse farmareus binnen een afzienbare tijd Ablynx zal overnemen voor 3,9 miljard euro, is daarbij van geen tel. Het bod is nog niet uitgebracht en de uitkomst is evenmin bekend. ‘Je weet nooit wat er kan gebeuren’, werpt Van Dessel op. ‘Pas als het bod slaagt, zal Ablynx uit de index verdwijnen.’ Als dat gebeurt, zijn momenteel Argenx en Melexis de bedrijven die het eerst in aanmerking komen voor een zitje in de Bel20. Dat kan de komende maanden echter veranderen in functie van de koersevolutie of andere elementen. De eerstvolgende kwartaalsherziening van de index gebeurt in juli op basis van de slotstanden op de laatste vrijdag van mei. Daarna is het wachten tot september, wanneer een nieuwe rangschikking wordt opgemaakt rekening houdend met de slotkoersen van de laatste vrijdag van augustus. 'Andere zaken prioriteit' Bij Bekaert lijken ze er niet direct van wakker te liggen dat ze binnenkort hun Bel20-zitje verliezen. 'Dit was verwacht. We stonden al een heel jaar op de laatste plaats', zegt woordvoerster Katelijn Bohez. Zal het verdwijnen uit de Bel20 een impact hebben op zijn imago bij beleggers? 'Daar kunnen we moeilijk iets over zeggen. Er zijn nu andere zaken die prioriteit hebben.'
aossa
1
Sanofi heeft geld voor Ablynx-deal op zak (zo meldt De Tijd).

De Franse farmareus haalde 8 miljard euro op via de plaatsing van obligaties en heeft daarmee de cash op zak om de overname van Ablynx te financieren.

Sanofi maakte gretig gebruik van het nulrentebeleid van de Europese Centrale Bank om extra schulden op de balans te laden. Het plaatste voor 8 miljard euro obligaties, in verschillende tranches die aflopen tussen 2020 en 2038. Op een deel van de obligaties - terug te betalen in 2020 - moet Sanofi zelfs geen rente betalen. Aan de langslopende obligaties is een rente van 1,875 procent verbonden.De Franse farmareus heeft daarmee zijn financiering rond om binnekort een officieel bod op Ablynx ABLX-0,05% uit te brengen. De Franse bereikten eerder dit jaar al een akkoord om het Gentse biotechbedrijf voor 3,9 miljard euro (45 euro per aandeel) in te lijven. De Franse halen daarmee Caplacizumab in huis, een medicijn om een zeldzame maar dodelijke bloedziekte te behandelen in huis.

GRAZIE MILLE, MARIO

Sanofi is lang niet het enige bedrijf dat gretig gebruik maakt van het lagerentebeleid van de Europese Centrale Bank. Ondernemers kunnen zo goedkoop schulden tanken om overnames en/of investeringen te financieren en een hefboom te zetten op de winst.

De 'sponsoring' uit Frankfurt smeerde de miljardenovername van SABMiller door AB InBev en vormde ook een belangrijke factor bij het - afgeketste - stevige bod van Bpost op PostNL.

En wie niet onmiddellijk plannen koestert, kan de rentelasten fors verminderen door de schulden te herfinancieren, zoals een huiseigenaar die bij de huisbank zijn woonkrediet heronderhandelt.

Onder meer Kinepolis, Ghelamco, Fluxys Belgium, Balta, Umicore, Proximus, GBL, Etex, Euronav, Greenyard, Ontex, Cofinimmo, al meerdere keren Telenet (hier en nog eens hier), Elia, Bekaert, Immobel en Eandis kozen die weg al.

'Het is een superdeal', reageerde Ablynx-topman Edwin Moses bij de aankondiging. 'En het is een goede zaak voor Gent. Sanofi heeft duidelijk gemaakt dat het van Gent een expertisecentrum wil maken, en dat het de ontwikkeling van medicijnen met onze technologie wil versnellen.'

De Ablynx-deal volgde amper enkele maanden na een andere miljardenovername. Sanofi kocht het Amerikaanse Bioverativ, dat een middel ontwikkelde tegen een bloedstollingsziekte, voor 11 miljard dollar. Die deal werd eerder deze maand definitief beklonken.

Het aantal bedrijven dat dankzij Mario Draghi goedkoop geld ophaalt om expansieplannen te financieren of om de schulden te herfinancieren, stijgt exponentieel. Onlangs nog haalde ook Telenet tegen een bodemrente 300 miljoen euro op.

Jan De Schamphelaere,
Tuut
0
Het openbaar overnamebod zal naar verwachting in het begin van het tweede kwartaal van 2018 worden gelanceerd. Sanofi zal een overnamebod publiceren met daarin de volledige details van haar bod, en de Raad van Bestuur van Ablynx zal een "memorie van antwoord" publiceren waarin het zijn standpunt over het overnamebod zal uiteenzetten.

www.analist.be/corporatenieuws/92618-...
JoachimDM
0
De belangrijke vraag is hier nog niet gesteld, kan de deal nog afspringen met Sanofi na deze tegenvaller? Ik heb namelijk nog mijn aandelen Ablynx.
[verwijderd]
0
quote:

JoachimDM schreef op 27 maart 2018 08:42:


De belangrijke vraag is hier nog niet gesteld, kan de deal nog afspringen met Sanofi na deze tegenvaller? Ik heb namelijk nog mijn aandelen Ablynx.
IK OOK
de tuinman
0
Ik heb 1/3 verkocht. Voorlopig ligt het aandeel lekker stevig op 44. Voor de rest is de markt nog erg onrustig. Ik kan nu rustig om mij heen kijken.
aston.martin
1

Zekerheid nu...

EERDER AANGEKONDIGDE OVERNAMEBIEDINGEN DOOR SANOFI OM ABLYNX OVER TE NEMEN, ZULLEN AANVANGEN OP 4 APRIL 2018

Prospectus goedgekeurd door de FSMA op 27 maart 2018 en zal worden gepubliceerd op 3 april 2018
Initiële aanvaardingsperiode zal aanvangen op 4 april 2018 en aflopen op 4 mei 2018, behoudens verlenging

Parijs, Frankrijk en Gent, België - 29 maart 2018 - Sanofi [Euronext: SAN; NYSE: SNY] en Ablynx [Euronext Brussels en Nasdaq: ABLX] kondigden vandaag aan dat Sanofi op 4 april 2018 van start zal gaan met de eerder aangekondigde openbare overnamebiedingen op alle uitstaande aandelen (inclusief de aandelen vertegenwoordigd door American Depositary Shares ("ADS")), warrants en converteerbare obligaties van Ablynx voor:

45,00 EUR per aandeel of ADS
18,66 EUR - 41,79 EUR per warrant[1]
393.700,78 EUR per converteerbare obligatie[2]

De overnamebiedingen, die worden uitgebracht overeenkomstig de Heads of Agreement van 28 januari 2018 tussen Sanofi en Ablynx, zullen twee afzonderlijke maar gelijklopende overnamebiedingen omvatten: (i) een openbaar overnamebod naar Belgisch recht op alle uitstaande aandelen, warrants en converteerbare obligaties van Ablynx (het "Belgisch Bod") en (ii) een openbaar overnamebod naar het recht van de Verenigde Staten van Amerika op alle uitstaande aandelen aangehouden door V.S. houders en ADSs aangehouden door houders waar ook gevestigd (het "V.S. Bod").

Met Ablynx' innovatieve Nanobody® technologie platform zal Sanofi de strategische transformatie van haar Onderzoek- en Ontwikkelingsstrategie blijven bevorderen, hetgeen Sanofi toelaat haar pijplijn in laat stadium uit te breiden en haar platform voor groei in zeldzame bloedziekten te versterken. Deze overname bouwt verder op een succesvolle bestaande samenwerking tussen Ablynx en Sanofi aangaande de ontwikkeling en commercialisatie van op Nanobody gebaseerde therapieën voor de behandeling van verscheidene immuungerelateerde ontstekingsziekten.

Goedkeuring en publicatie van de openbare overnamedocumenten en antwoord van de raad van bestuur van Ablynx
Belgisch Bod
Op 27 maart 2018 heeft de Belgische Autoriteit voor Financiële Markten en Diensten ("FSMA") Sanofi's prospectus met betrekking tot het Belgisch Bod (het "Prospectus") en de memorie van antwoord van de raad van bestuur van Ablynx (de "Memorie van Antwoord") goedgekeurd.

Vanaf 3 april 2018 zal een elektronische versie van het Prospectus en de samenvatting daarvan beschikbaar zijn op de websites van de Centrale Loketinstellingen (voor BNP Paribas Fortis NV/SA, www.bnpparibasfortis.be/epargneretplacer (Frans en Engels) en www.bnpparibasfortis.be/sparenenbeleggen (Nederlands en Engels); voor KBC Securities NV/SA in samenwerking met KBC Bank NV/SA,
www.kbcsecurities.com/prospectus-docu..., www.kbc.be, www.cbc.be and www.bolero.be), Sanofi (https://www.sanofi.com/en/investors/tender-offers-ablynx) en Ablynx (http://www.ablynx.com/investors/sanofi-takeover-bid).

Het Prospectus is beschikbaar in het Engels en in het Nederlands. Een Franse vertaling van de samenvatting van het Prospectus en de Formulieren is eveneens beschikbaar.

Een papieren exemplaar van de volgende documenten is gratis beschikbaar (i) aan de balie van de Centrale Loketinstellingen of (ii) door telefonisch contact op te nemen met de Centrale Loketinstellingen op +32 (0)2 433 41 13 (BNP Paribas Fortis NV/SA), +32 (0)78 15 21 53 (KBC Bank NV/SA, Nederlands & Engels), +32 (0) 800 92 020 (CBC Banque NV/SA, Frans & Engels) of +32 32 83 29 81 (Bolero door KBC Securities NV/SA, Nederlands, Frans en Engels).

De Memorie van Antwoord zal worden aangehecht aan het Prospectus.
De Troon Jan
0
Vandaag mailtje v binck om mijn aandelen aan te bieden voor 45 euro wel voor 4 mei....
aston.martin
0
quote:

De Troon Jan schreef op 4 april 2018 23:01:


Vandaag mailtje v binck om mijn aandelen aan te bieden voor 45 euro wel voor 4 mei....Van Binck ?

Ik heb wel een mail van Bolero gekregen maar nog niet van Binck.

Luke666
0
quote:

aston.martin schreef op 5 april 2018 10:48:


[...]


Van Binck ?

Ik heb wel een mail van Bolero gekregen maar nog niet van Binck.
Ga in binck naar het aandeel, boven overzicht staat in het groen Info en daar klik je op.. Daar kun je aanmelden..
de tuinman
0
www.telegraaf.nl/financieel/1874881/b...

Ablynx CEO Edwin Moses luidt vandaag de gong en viert daarmee het winnen van de ‘Biocapital Company of the Year’ award. Deze prijs wordt jaarlijks door Life Sciences Partners (LSP) uitgereikt tijdens de Biocapital Europe Conference in Amsterdam
greenways
0
quote:

aston.martin schreef op 5 april 2018 10:48:


[...]


Van Binck ?

Ik heb wel een mail van Bolero gekregen maar nog niet van Binck.


ik wel van binck, maar niet van degiro nog.
priscillaaaa
0
In de brief die ik van mijn bank krijg voor het intekenen op het overnamebod staat dat er kosten betaald moeten worden:
- 70 euro kosten (eenmalig)
- 0,35% tax op het brutobedrag van het bod

Is dit bij jullie ook?
Ik had verwacht dat de tax door Sanofi gedragen ging worden?!
1.168 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 51 52 53 54 55 56 57 58 59 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Meer »

Koers 0,000   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 0,000   Volume 0
Hoog 0,000   Gem. Volume 0
1 jan 0001 00:00
label premium

KOPEN OF VERKOPEN?

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Ontdek Premium