Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ABN AMRO 2018

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.029 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 44 45 46 47 48 49 50 51 52 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Turbo16v
0
quote:

Erny schreef op 16 nov 2018 om 12:48:


[...]
Je kan bezuinigen tot je een ons weegt, maar als je het verdienmodel aan het verwaarlozen bent, dan loopt het uiteraard niet goed af. Dat weten alle snackbarhouders en oliebollenverkopers. Helaas is de top van banken als
ABN en ING met hele andere dingen bezig.


Idd Erny, ik mag er dus vanuit gaan dat je geen aandelen ABN-Amro hebt. Anders ben je wel heel dom bezig als ik jou post zo lees. je weet het allemaal zo goed.Dus hierbij de discussie gesloten over het beleid van ABN-Amro.
*Plata o Plomo*
0
quote:

Senior 1936 schreef op 16 nov 2018 om 13:01:


[...]
als de koers onder de 20 euro zakt wordt het dividend weer iets hoger. Maar ja, als de koers zover doorzakt dan wordt de kans op dividendverlaging mss ook wel mogelijk.

Er ligt overigens een steun bij 21,06.
Ik wist niet dat het dividendbeleid van een onderneming bepaald werd door de koers van het aandeel. Leg eens uit?
Worff
0
3% daling is wel veel voor 1 dag terwijl er vandaag 4 mooie koersdoelen gelanceerd zijn. zal wel wat spelen, bepaalde partijen weten iets wat de massa niet weet?
Financiator
0
Van Sinterklaas:

Te koop! Super saaie bank, bijna 7% dividend per jaar en ook nog eens op langere termijn houdbaar, geen buitenlandse avonturen, maar veilige hypotheken bij mij en bij mijn buren, de veiligste bank met de hoogste ratios van de EU, en ook nog een koopje dus beslis nu! En zelfs als het met de EU helemaal misgaat krijgen we vast wel wat hulp, want de grootste aandeelhouder is de staat!

Worff
0
quote:

Financiator schreef op 16 nov 2018 om 14:07:


Van Sinterklaas:

Te koop! Super saaie bank, bijna 7% dividend per jaar en ook nog eens op langere termijn houdbaar, geen buitenlandse avonturen, maar veilige hypotheken bij mij en bij mijn buren, de veiligste bank met de hoogste ratios van de EU, en ook nog een koopje dus beslis nu!
mooie reclame tot dat er een paar lijken uit de kast vallen. ABN/AMRO is niks anders dan ING. Het wachten is tot ABN AMRO ook gepakt wordt op iets?
voda
0
ABN AMRO Participaties zelfstandig verder als Capital A

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO verkoopt een deel van haar belang in de investeringsfondsen van ABN AMRO Participaties. Dit maakte de bank vrijdag voorbeurs bekend.

Een consortium, geleid door AlpInvest met daarin verder LGT Capital Partners, Five Arrows Secondary Opportunities (FASO) en Bregal, treedt toe als nieuwe investeerder naast ABN AMRO. Nadat de transactie is afgerond zal AAP haar activiteiten voortzetten onder de naam Capital A.

Met deze transactie verkoopt ABN AMRO een deel van haar belang in de huidige portefeuille. De bank blijft via het resterende minderheidsbelang betrokken bij de bestaande portefeuille. Daarnaast wordt ABN AMRO een belangrijke investeerder in een nieuw fonds dat momenteel wordt opgericht, aldus de bank.

"Het verzelfstandigen van AAP sluit aan bij de strategische focus op traditionele bankrelaties en is in lijn met wat gangbaar is in de markt. De nieuwe structuur biedt richting de toekomst voor zowel AAP als ABN AMRO meer flexibiliteit", zo stelde de bank verder.

De investeringen van AAP zijn volgens de bank een bescheiden deel van de totale private equity portefeuille van ABN AMRO. De transactie heeft daarom geen materieel effect op de resultaten van ABN AMRO.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: geen grote verrassingen bij ABN AMRO

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO heeft geen grote veranderingen aangekondigd in aanloop naar de beleggersdag. Dit stelde analist Maxence Le Gouvello Du Timat van Jefferies vrijdag.

"Geen wijzigingen in de strategie voor de korte termijn", aldus Le Gouvello Du Timat.

Wel wees de analist op uitspraken van ABN AMRO over het dividendbeleid. Vanwege de nodige onzekerheid, denkt Le Gouvello Du Timat niet dat de pay-out ratio voor 2018 ver boven de 60 procent zal uitkomen. De bank wil zich volgens Jefferies voldoende ruimte geven om op marktveranderingen te kunnen reageren.

In 2020 denkt Jefferies dat ABN AMRO op een pay out-ratio zal zitten van 70 procent. Daar zal de bank geleidelijk naartoe bewegen, denkt Le Gouvello Du Timat. De consensus voor 2020 ligt overigens op een uitkeringspercentage van 76 procent.

Jefferies heeft een Houden advies op ABN AMRO met een koersdoel van 26,50 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: geen vuurwerk bij ABN AMRO

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO heeft conform verwachting de meeste doelstellingen herhaald in aanloop naar de beleggersdag van de bank. Dit constateerde analist Bruce Hamilton van Morgan Stanley vrijdag.

Positieve punten noemde Hamilton dat ABN AMRO dankzij maatregelen de stijging van de RWA-inflatie kan beperken en dat een eventuele juridische fusie tussen ABN AMRO Group en ABN AMRO Bank kan leiden tot een verbetering van de leverage ratio met 20 basispunten in 2019.

De uitspraken van ABN AMRO ten aanzien van het dividend zullen de 'stieren' die hopen op de inkoop van eigen aandelen in 2019 volgens Hamilton evenwel niet bekoren. De bank lijkt meer te opteren voor extra dividend dan inkopen.

"De belangrijkste doelstellingen bleven ongewijzigd", oordeelde Hamilton echter.

Morgan Stanley heeft een Gelijkgewogen advies op ABN AMRO met een koersdoel van 30,00 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Update: ABN AMRO ligt op koers en ziet ruimte voor extra dividend

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO ligt goed op koers met het besparen van kosten en denkt dat er ruimte is voor extra dividenduitkeringen. Dit bleek vrijdag voor aanvang van de beleggersdag van de bank.

Onder de noemer 'Banking for better, for generations to come' blijft ABN AMRO zich volgens CEO Kees van Dijkhuizen focussen op een verdere digitalisering van de producten en processen.

"We verwachten aantrekkelijke resultaten te leveren met een hoog rendement op eigen vermogen", aldus Van Dijkhuizen, die er vertrouwen in heeft dat ABN AMRO de financiële doelstellingen voor 2020 zal halen.

ABN AMRO zei op koers te liggen met de kostenbesparingen voor 2020. Daarbij verwacht de bank ongeveer 50 miljoen euro aan reorganisatievoorzieningen voor het lopende vierde kwartaal.

Ook gaf de bank een nieuwe doelstelling voor de cost/income ratio, een belangrijke graadmeter voor banken, af. In 2022 wil ABN AMRO onder de 55 procent zitten. Dit is op basis van onder meer de renteontwikkeling en de huizenmarkt.

"We zijn goed op weg om in 2020 een cost/income ratio van 56 tot 58 procent te bereiken, en hebben al twee derde van de beoogde 1 miljard euro aan kostenbesparingen gerealiseerd", stelde de bank. De rest van de besparingen wil ABN AMRO voor eind 2020 realiseren.

Verder stelde ABN AMRO dat het leningenboek tussen 2019 en 2022 vermoedelijk vlak zal zijn, maar dat er lichte groei van 1 tot 3 procent op de middellange termijn wordt voorzien.

De Basel III kapitaaldoelstelling voor 2019 bleef ongewijzigd op 17,5 tot 18,5 procent, rekening houdend met SREP-eisen voor 2019. Aan het einde van het derde kwartaal zat ABN AMRO reeds op 18,6 procent.

De Basel IV CET-1 na mitigerende maatregelen zal boven de 13,5 procent liggen.

"De leverage ratio van 4,1 procent vormt op korte termijn een belemmering, maar voor de lange termijn verwachten we 0,5 procentpunt boven de nieuwe SACCR regels voor clearing exposures uit te komen", aldus ABN AMRO.

Extra dividend

Ook meent ABN AMRO goed gepositioneerd te zijn voor extra dividenduitkeringen, in aanvulling op de 50 procent van de bestendige winst die aan de aandeelhouders wordt toegekend, onder vergelijkbare omstandigheden.

"Bij de resultaten over het derde kwartaal van 2018 hebben we de dividendreserve over de eerste negen maanden van het jaar verhoogd naar 60 procent van de nettowinst. Het definitief besluit volgt bij de resultaten over heel 2018, rekening houdend met de SREP-eisen, de leverage ratio, de vooruitzichten voor Basel IV en de NPE-aanbevelingen voor de bankensector", schreef ABN AMRO voorafgaand aan de beleggersdag.

Fusie

Tot slot onderzoekt de bank de mogelijke juridische fusie tussen ABN AMRO Group en ABN AMRO Bank. Dit kan leiden tot een versimpeling van de juridische structuur en naar verwachting tot een verbetering van de leverage ratio met 20 basispunten in 2019.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
'ABN borduurt voort op doelen'

Gepubliceerd op 16 nov 2018 om 09:44 | Views: 1.984

ABN AMRO 14:10
22,24 -0,67 (-2,92%)

AMSTERDAM (AFN) - De meeste nieuwe financiële doelen die ABN AMRO vrijdag aankondigde op zijn investeerdersdag borduren voort op bestaande doelen. Verder zijn de vooruitzichten voor de toekomst wat aan de vlakke kant, zo concludeerde een analist van KBC Securities.

Het kapitaaldoel van 55 procent in 2022 zal volgens de kenner genoeg zijn om de markt te overtuigen dat de bank op dit vlak zijn woord kan houden. De vlakke groeivoorspelling voor de komende jaren is echter teleurstellend.

ING spreekt van een ,,consistent" verhaal van ABN. Het aangescherpte kapitaaldoel is een logische uitwerking van het oude doel.

KBC hanteert een koopadvies op het aandeel met een koersdoel van 29 euro. ING heeft een hold-advies met een koersdoel van 26,50 euro. ABN stond na een positief begin 1,3 procent lager in de AEX op 22,61 euro.
Erny
0
Erny
0
quote:

Turbo16v schreef op 16 nov 2018 om 13:02:


[...]

Idd Erny, ik mag er dus vanuit gaan dat je geen aandelen ABN-Amro hebt. Anders ben je wel heel dom bezig als ik jou post zo lees. je weet het allemaal zo goed.Dus hierbij de discussie gesloten over het beleid van ABN-Amro.

Welke discussie ? Knippen en plakken uit andere berichten, zoals u, dat kan immers iedereen. Kom eens met een eigen visie, of is dat dan toch weer te moeilijk? En los daarvan, sinds wanneer bepaalt u hier op het forum dat een discussie wordt gesloten? Nare houding.
Senior 1936
0
quote:

Turbo16v schreef op 16 nov 2018 om 13:02:


[...]

Idd Erny, ik mag er dus vanuit gaan dat je geen aandelen ABN-Amro hebt. Anders ben je wel heel dom bezig als ik jou post zo lees. je weet het allemaal zo goed.Dus hierbij de discussie gesloten over het beleid van ABN-Amro.

@Turbo16y, sinds vandaag heb ik weer aandelen ABNAMRO, maar helaas toch nog te vroeg gekocht. Daarnaast had ik al gekochte en geschreven calls (spreads.
Ik volg dit forum omdat ik graag wil weten hoe de andere forumdeelnemers denken over het beleid en de koersontwikkeling van ABN.
Dus voor mij is de discussie zeker nog niet gesloten. Integendeel !
PJ
0
Wat mij opvalt is ,het is nooit genoeg
Als het er op aan komt zijn we allemaal zakkevullers
Senior 1936
0
quote:

PJ schreef op 16 nov 2018 om 18:33:


Wat mij opvalt is ,het is nooit genoeg
Als het er op aan komt zijn we allemaal zakkevullers

ja, met Sinterklaas vullen mijn vrouw en ik heel veel zakken, voor onze kinderen en kleinkinderen. Immers, geven doet leven ….
matin
0
quote:

Financiator schreef op 16 nov 2018 om 14:07:


Van Sinterklaas:

Te koop! Super saaie bank, bijna 7% dividend per jaar en ook nog eens op langere termijn houdbaar, geen buitenlandse avonturen, maar veilige hypotheken bij mij en bij mijn buren, de veiligste bank met de hoogste ratios van de EU, en ook nog een koopje dus beslis nu! En zelfs als het met de EU helemaal misgaat krijgen we vast wel wat hulp, want de grootste aandeelhouder is de staat!
100% mee eens . Maar het lijkt wel of alles verbrand wordt!!
Financiator
0
Maak je niet te druk om de adviezen, kijk naar de "logische" verwachtingen en bedenk dan of je het aandeel in de portefeulle wilt hebben:

voor dit jaar zal abn amro verdienen: 1e kwartaal 0.59, 2e kwartaal 0.71, 3e kwartaal 0,74, laatste kwartaal (schatting expres beetje laag) 0.69

totaal 2,73 winst per aandeel, vrijwel zeker zal 60% worden uitgekeerd aan de aandeelhouders, dit zou 1,63 per aandeel zijn, ook hierbij doe ik lekker negatief en zet het dividend wat lager op 1,55 per aandeel.

Hiermee zit je op 7% dividendrendement. En dan heb ik alle cijfers expres wat laag ingezet.
Komende 2 jaar zal de bank niet of nauwelijks groeien, maar de winst op pijl houden door kostenbesparingen, en de kapitaalbuffers blijven toenemen
Het is dat de staat de grootste aandeelhouder is en alle affaires blokkeert, anders was Nordea of een andere bank er allang met ABN vandoor gegaan
matin
1
quote:

Financiator schreef op 18 nov 2018 om 11:59:


Maak je niet te druk om de adviezen, kijk naar de "logische" verwachtingen en bedenk dan of je het aandeel in de portefeulle wilt hebben:

voor dit jaar zal abn amro verdienen: 1e kwartaal 0.59, 2e kwartaal 0.71, 3e kwartaal 0,74, laatste kwartaal (schatting expres beetje laag) 0.69

totaal 2,73 winst per aandeel, vrijwel zeker zal 60% worden uitgekeerd aan de aandeelhouders, dit zou 1,63 per aandeel zijn, ook hierbij doe ik lekker negatief en zet het dividend wat lager op 1,55 per aandeel.

Hiermee zit je op 7% dividendrendement. En dan heb ik alle cijfers expres wat laag ingezet.
Komende 2 jaar zal de bank niet of nauwelijks groeien, maar de winst op pijl houden door kostenbesparingen, en de kapitaalbuffers blijven toenemen
Het is dat de staat de grootste aandeelhouder is en alle affaires blokkeert, anders was Nordea of een andere bank er allang met ABN vandoor gegaanHelemaal mee eens!! Denk nog steeds dat dit aandeel binnen 2 jaar wordt overgenomen.

Met een beetje fantasie is het Nordea.
Eerst een IT specialist aantrekken van Nordea om de systemen op elkaar af te stemmen en daar na nog een commissaris van Nordea aanstellen.

voda
0
Beursblik: Credit Suisse verlaagt koersdoel ABN AMRO

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft zijn koersdoel voor ABN AMRO opnieuw met 1 euro verlaagd tot 31,00 euro, naar aanleiding van de beleggersdag vrijdag, maar de Zwitserse bank handhaafde het advies Outperform, vanwege de kans op extra dividend.

Volgens analist Marcell Houben van Credit Suisse is het verhaal over kapitaalteruggave intact, waarbij dividend voorlopig de voorkeur heeft boven aandeleninkopen. Daarom rekent Credit Suisse niet langer op 500 miljoen euro maar op 250 miljoen euro aan inkopen in 2019 en 2020. Omdat de winst per aandeel hierdoor minder stijgt gaat het koersdoel omlaag van 32,00 naar 31,00 euro.

Houben benadrukt echter dat ABN AMRO duidelijk positiever is geworden over een hogere dividenduitkering en geen groei van het leningenboek verwacht in de komende paar jaar en daarvoor dus geen extra kapitaal nodig heeft. Daarbij voldoet de bank nu al aan alle verwachte kapitaaleisen. Tijdens de beleggersdag werd bovendien herhaald dat alle overtollige kapitaal zal worden uitgekeerd aan de aandeelhouders.

Een tweede onderwerp op de beleggersdag was de kosten versus de inkomsten. De bank wil naar een ratio van minder dan 55 procent in 2022, en gaat zijn investeringen in IT op termijn van 1,5 miljard naar 1,2 miljard euro verlagen. Dit zou de winst per aandeel met 9 procent kunnen laten stijgen. Het ontbreken van groei in de komende jaren zou al in de koers zijn ingeprijsd.

ABN AMRO noteerde maandag 1,7 procent hoger op 22,84 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Opnieuw onrust bij ABN AMRO - media

(ABM FN-Dow Jones) Het blijft rommelen bij ABN AMRO, nu een groep managers voor de tweede keer dit jaar een anonieme brief heeft gestuurd, om te klagen over de manier waarop het bedrijf wordt geleid. Dat schrijft het Financieele Dagblad maandag.

De brief gericht aan de nieuwe president-commissaris Tom de Swaan en gedateerd op 13 september, klaagt over de leiderschapsstijl van CEO Kees van Dijkhuizen. Die zou overvleugeld worden door zijn financieel bestuurder Clifford Abrahams en niet openstaan voor een dialoog over de koers van de bank.

Van Dijkhuizen stelt in een reactie aan het FD zwaar teleurgesteld te zijn door de brief, omdat hij evenals De Swaan wel open zouden staan voor discussie. De briefschrijvers zeggen te vrezen dat zij zullen worden ontslagen als zij openlijk hun kritiek uiten.

De briefschrijvers zeggen dat er harder moet worden ingegrepen bij de zakenbank van ABN AMRO en schrijven dat er zaken spelen op het gebied van integriteit waar de raad van commissarissen geen weet van heeft.

De Swaan en Van Dijkhuizen willen niet ingaan op het verzoek van de managers om een klokkenluiderstatus te verlenen die hen vrijwaart van ontslag, omdat er geen concrete misstanden zijn gemeld.

De krant meldde in de zomer al dat een groep hoge managers van de bank toezichthouders begin dit jaar in een brief had gewaarschuwd dat de vertrouwenscrisis in de top de bank vleugellam had gemaakt. Het vertrek van president-commissaris Olga Zoutendijk, na een conflict met Van Dijkhuizen, had de problemen volgens hen niet opgelost.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
1.029 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 44 45 46 47 48 49 50 51 52 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

ABN AMRO BANK N.V. Meer »

Koers 19,410   Verschil +0,04 (+0,21%)
Laag 19,345   Volume 120.722
Hoog 19,430   Gem. Volume 1.363.898
19-jul-19 10:14
label premium

ABN Amro stelt licht teleur

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium