Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ABN AMRO 2018

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.029 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 ... 48 49 50 51 52 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
kassa!
0
quote:

Dongen schreef op 2 okt 2018 om 18:59:


[...]
het advies is door hen vandaag gepubliceerd. Doe ermee wat je wil. Vindt ervan wat je wil.
Ik heb het slechts willen doorgeven.I don't shoot the messenger !!
A3aan
0
quote:

hjs64 schreef op 2 okt 2018 om 16:11:


Sorry, maar wie heeft er ooit van Oddo & Cie gehoord?


Dat zijn geen kleine jongens. Bestaan al sinds 1849. Die 28,40 kan men dus gerust zeer serieus nemen. Verder informatie op Wikipedia.
hjs64
0
Lol, ik begrijp het, een discrete toko waar je met minder dan een miljoen echt niet verder dan de streng kijkende receptioniste komt.
A3aan
0
wilfredo
0
27,50!

quote:

Rob80 schreef op 3 okt 2018 om 14:09:


Voor einde van het jaar weer op €26
voda
0
Oude Fortis-claim wacht Ageas en mogelijk ABN AMRO - media

(ABM FN-Dow Jones) Obligatiehouders van het voormalige Fortis uit 2007 claimen voor het hof van beroep in Brussel een voorlopige schadevergoeding van 350 miljoen euro, omdat hun stukken in 2010 ten onrechte zouden zijn omgezet in aandelen Ageas. Dat schrijft dagblad De Tijd woensdag.

De klagers, enkele Amerikaanse investeringsfondsen genaamd QVT, Quintessence en MCS Holding, leggen de oude claim neer bij Ageas en eventueel ook bij ABN AMRO en BNP Paribas Fortis.

Het geschil gaat om de Mandatory Convertible Securities (MCS), die in 2007 op de markt kwamen voor de financiering van de overname van ABN AMRO door Fortis. Deze moesten op 7 december 2010 worden omgezet in aandelen Fortis. Maar de obligatiehouders kozen ervoor om de conversie te verschuiven tot 2030.

De rechtbank ging daar niet in mee en de obligaties werden toch omgezet, tegen een ongunstige koers, zodat Ageas en ABN AMRO ontsnapten aan een schadeclaim van 1,75 miljard euro.

De drie investeerders eisen in hoger beroep een voorlopige schadevergoeding van 350 miljoen euro. Als zij gelijk krijgen, zouden zij ook weer recht krijgen op een couponrente van 8,75 procent tot 2030. De pleidooien beginnen donderdag, meldde De Tijd.

De vraag is nog of alleen Ageas daarvoor zou moeten opdraaien. Een schikking met ABN AMRO en de Nederlandse Staat uit 2012 maakte een einde aan alle nog lopende rechtszaken tussen de drie partijen. Volgens De Tijd is onduidelijk of de MCS-verplichtingen daar ook onder vallen.

ABN AMRO betaalde Ageas in 2012 400 miljoen euro voor die schikking inzake de Mandatory Convertible Securities. Volgens analist Dirk Peeters van KBC Securities stond dat bedrag niet in verhouding tot de schadeclaim die Ageas op ABN AMRO had van 2,3 miljard euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
Erny
0
@voda 3 okt 2018 om 16:37
Zorgelijk bericht. ING en ABN hebben wel erg veel lijken in de kast.
A3aan
0
Die MCS-en zijn uitgegeven door Fortis om de overname van ABN-AMRO te kunnen betalen. ABN-AMRO heeft daar niets mee te maken. Grootste claim zal dus bij voortzetting Fortis liggen en niet bij ABN-AMRO.
simon'74
0
abn ligt er de laatste dagen sterk bij. weinig uitslagen naar beneden eerder naar boven. denk dat de 24 blijvend gaat worden deze komende dagen
wilfredo
0
Mooie koopmoment..............als Trump en China er een beetje uitkomen........ op naar de 27 euro!
voda
0
Belgische goedkeuring voor ABN-deal SocGen

Gepubliceerd op 11 okt 2018 om 09:14 | Views: 915

ABN AMRO 16:25
22,94 -0,65 (-2,76%)

Société Générale 16:25
36,16 -0,50 (-1,35%)

BRUSSEL (AFN) - De Belgische mededingingsautoriteit heeft de overname van de Belgische private banking-activiteiten van Société Générale (SocGen) door ABN AMRO goedgekeurd. Dat bleek donderdag.

Het zogeheten Auditoraat van de Belgische Mededingingsautoriteit constateert dat de ,,aangemelde concentratie geen aanleiding geeft tot verzet''. ABN maakte de deal over Société Générale Private Banking eind juli bekend, destijds zonder een overnamesom te noemen. Met de transactie verdubbelt ABN AMRO zijn beheerd vermogen in België ongeveer tot ruim 12 miljard euro. In totaal heeft ABN een beheerd vermogen met private banking van 200 miljard euro.
voda
0
Verkoop hypotheekdochter ABN AMRO ketst af - media

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO heeft hypotheekdochter Stater weer uit de verkoop gehaald, nadat er onvoldoende animo was. Dit schreef Het Financieele Dagblad vrijdag op basis van bronnen.

De verkoop had ongeveer 225 miljoen euro moeten opleveren, aldus de krant.

Stater handelt de financiële administratie af van hypotheken, van de hypotheekaanvraag tot de laatste aflossing. Volgens het FD is ABN AMRO daarbij zelf de grootste klant van Stater, hoewel er ook wordt gewerkt voor bijvoorbeeld Van Lanschot en de Volksbank.

Atos Origin, Tech Mahindra en een aantal private-equitypartijen zouden interesse hebben gehad in een overname. De overnameprijs was volgens de krant echter een breekpunt.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Update: ABN AMRO meldt reorganisatielast zakenbank

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO zal in het derde kwartaal een last nemen van 27 miljoen euro voor de reorganisatie van zijn zakenbank en zal door een herschikking van de rentebaten binnen de groep jaarlijks 40 miljoen euro meer kosten voor hedging maken. Dat maakte de bank maandag bekend.

Aanvullende lasten voor de eerder aangekondigde reorganisatie zullen later worden geboekt, verwacht de bank.

Tegenover de incidentele verliespost staat een boekwinst op de verkoop van de private banking-tak in Luxemburg van 12 miljoen euro.

ABN AMRO publiceert de derdekwartaalcijfers op zeven november.

Op zestien december houdt de bank een beleggersdag in Londen, waar de bank onder andere een update zal geven over de strategische ambities voor duurzaamheid, klantgerichtheid en reorganisatie en over onderwerpen als IT, de zakelijke vooruitzichten en de kapitaalpositie.

Herschikking rente-inkomsten

Vanaf het derde kwartaal zal de bank meer rente-inkomsten toewijzen aan de groepsfunctie en aan de zakenbank, en minder aan de retailbank en het private-banking bedrijf. Dit heeft te maken met een aanpassing van een model voor het toevertrouwde spaargeld dat niet voor een bepaalde tijd is vastgezet. Door de aanpassing is de duur van die spaartegoeden korter en betaalt de groep minder aan de bankdivisies voor de niet-aflopende deposito's.

De hedging positie van de bank is aangepast om de rentegevoeligheid bescheiden te houden. Dit heeft een beperkte impact op de totale rentebaten van de groep, omdat de kosten voor hedging bij de groep hierdoor met jaarlijks 40 miljoen euro stijgen.

Update: om informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Erny
0
quote:

voda schreef op 15 okt 2018 om 16:22:


Update: ABN AMRO meldt reorganisatielast zakenbank

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO zal in het derde kwartaal een last nemen van 27 miljoen euro voor de reorganisatie van zijn zakenbank en zal door een herschikking van de rentebaten binnen de groep jaarlijks 40 miljoen euro meer kosten voor hedging maken. Dat maakte de bank maandag bekend.

Verkopen dus.
wilfredo
0
Erny
0
quote:

wilfredo schreef op 15 okt 2018 om 18:07:


Dat is kolder, bedrag is peanuts voor ABN AMRO

Maar hier komt nog iets bij, namelijk dat het ABN AMRO niet lukt om van hypotheekdochter Stater af te komen. En daar is een goede reden voor want er zit nauwelijks nog groei in dit bedrijfsonderdeel. De verkoop had ongeveer 225 miljoen euro moeten opleveren,en dat loopt nu dus ook al mis.
hartenaas
0
'Zorgen ABN om stilvallen verkoop staat'
Gepubliceerd op 16 okt 2018 om 07:23 | Views: 3.751


ABN AMRO 15:25
22,70 +0,05 (+0,22%)


AMSTERDAM (AFN) - Binnen ABN AMRO zijn zorgen ontstaan nu de Nederlandse staat voorlopig een punt heeft gezet achter de afbouw van het belang in de genationaliseerde bank. Den Haag wil niet vertellen waarom de verkoop nu al ruim een jaar stilligt. Dat schrijft De Telegraaf.
,,Pas als er na de publicatie van de halfjaarcijfers geen nieuw pakket aandeelcertificaten naar de beurs is gebracht, gaan we ons grote zorgen maken'', merkte een hooggeplaatste ABN’er voor de zomer nog op in de wandelgangen van de bank. Op dat moment zat ABN nog midden in de storm van het plotselinge vertrek van president-commissaris Olga Zoutendijk. Inmiddels is de rust teruggekeerd, maar heerste er een pijnlijke Haagse stilte over de verdere afbouw van het staatsbelang.

Het laatste plukje aandelen ABN dat naar de beurs werd gebracht, stamt van september 2017. Bijna drie jaar nadat de eerste aandelen van de in 2008 genationaliseerde bank naar de beurs werden verkocht, staat het overheidsbelang nog altijd op 56 procent. En dat terwijl het kabinet-Rutte III een jaar geleden in het regeerakkoord benadrukte dat ABN ,,zo snel als verantwoord mogelijk is, volledig naar de markt moet worden gebracht''. Dit in het kader van ,,voldoende eerlijke concurrentie in de financiële sector''.
voda
0
Zorgen over trage privatisering ABN AMRO - media

(ABM FN-Dow Jones) Binnen ABN AMRO zijn zorgen ontstaan omdat de overheid geen haast maakt om de bank verder te privatiseren en Den Haag niet wil vertellen waarom. Dat schrijft de Telegraaf dinsdag.

Afgelopen zomer was er nog onrust in de top van de bank, toen president-commissaris Olga Zoutendijk na onenigheid met CEO Kees van Dijkhuizen plotseling was vertrokken. Een hooggeplaatste ABN'er merkte toen op dat de bank zich grote zorgen zou gaan maken als er na de publicatie van de halfjaarcijfers niet opnieuw een pakket staatsaandelen zou zijn verkocht. Inmiddels is de rust weergekeerd, maar heerst er in Den Haag een pijnlijke stilte over de verdere afbouw van het staatsbelang, volgens de Telegraaf. In september 2017 werd voor het laatst een pluk aandelen verkocht. Het belang staat bijna drie jaar na de beursgang nog altijd op 56 procent.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
1.029 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 ... 48 49 50 51 52 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

ABN AMRO Meer »

Koers 18,660   Verschil -0,39 (-2,02%)
Laag 18,650   Volume 585.357
Hoog 0,000   Gem. Volume 2.192.980
24-jun-19 11:21
label premium

ABN Amro stelt licht teleur

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium