Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ABN AMRO 2018

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.029 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 ... 48 49 50 51 52 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Robb.
0
quote:

A3aantje schreef op 24 jan 2018 om 13:23:


Wie moet je nu geloven? Advies van BofA koersdoelverlaging naar 25,00 en Credit Suisse juist adviesverhoging naar 32,50.
Hoe kan dat zo'n verschil van twee zeer gerenommeerde banken. Het enige wat ik kan bedenken dat die Amerikanen er niet voor terug deinzen een aandeel te kraken om dan bij een lagere koers in te stappen.


In ieder geval boet het fors in aan geloofwaardigheid zo.
geldding2
0
lekkere rot bank, je wil geld overschrijven maar dat lukt niet, staat ook niet klaar in de takenlijst, niks zichtbaar op de website,
vandaag blijkt 4 x 3000 en eenmaal 2999 te zijn overgemaakt, bij mijn werkgever idem dito, bij de bank spelen ze alsof ze van niets weten, sukkelbank en ongelofelijke slechte service, namelijk geen, bah
A3aan
0
U zit verkeerd hier met Uw klacht. Mijn belang is een hogere koers en de rest zal mij een worst zijn.
voda
0
Vakbonden verwerpen cao-eindbod ABN AMRO
Bonden ontevreden over loonbod.

(ABM FN-Dow Jones) De leden van CNV Vakmensen en FNV Finance hebben het eindbod van ABN AMRO voor een nieuwe cao verworpen. Dit bleek vrijdag uit berichtgeving door de twee vakbonden, die hun leden raadpleegden over het bod.

CNV Vakmensen wil nu opnieuw met de bank in gesprek over de cao, die geldt voor zo'n 18.000 werknemers. "Over veel vernieuwingsafspraken zijn we het wel eens, maar er hoort ook een goed loonbod bij", zei onderhandelaar Sandra Hendriks van CNV Vakmensen. "Er wordt fors gereorganiseerd, de werkdruk is hoog. Daar mag best wel wat meer waardering voor zijn, ook in de vorm van een goed loonbod."

In het eindbod biedt de bank onder meer een loonsverhoging van 3 procent in twee jaar, terwijl CNV Vakmensen een loonsverhoging van 2,5 procent per jaar voor 2018 en 2019 wil afspreken. Ook bij FNV was het "lage loonbod" de belangrijkste reden om het eindbod van ABN AMRO af te wijzen. Het bod werd ook met een negatief stemadvies door FNV voorgelegd aan zijn leden.

CNV Vakmensen roept ABN AMRO op om het eindbod in te trekken en wil hierover graag weer met de bank in gesprek. Vakbond FNV wil ook weer aan tafel en sluit acties niet uit.

Het aandeel ABN AMRO koerste vrijdagochtend 0,5 procent hoger op 27,29 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: Jefferies zet ABN AMRO op Houden
Koersdoel van 26,80 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies is begonnen met het volgen van ABN AMRO met een Houden advies en een koersdoel van 26,80 euro. Dit bleek vrijdag uit een rapport van de Amerikaanse zakenbank.

Sinds ABN AMRO de laatste keer naar de beurs werd gebracht, deed het aandeel het 54 procent beter dan de sector, aldus analist Maxence Le Gouvello Du Timat. Dit was te danken aan de enorme Solvency die ABN AMRO opbouwde om te voldoen aan de Basel IV regelgeving.

Voor de komende drie jaar denkt analist Le Gouvello Du Timat dat winstgroei de grootste uitdaging zal zijn voor de bank. De analist voorziet dat deze beperkt zal zijn.

Jefferies verwacht dat ABN AMRO pas tegen eind 2018 met een herziening van de strategie komt. Tot dat moment voorziet analist Le Gouvello Du Timat weinig reden om het advies op het aandeel aan te passen.

Aandeelhouders van ABN AMRO kunnen volgens Jefferies voor 2018 uitgaan van een dividend pay-out van 75 procent, terwijl de consensus momenteel op 63 procent ligt. Daarmee is ABN AMRO een van de beste dividendbetalers onder Europese banken.

Het aandeel ABN AMRO sloot donderdag een half procent hoger op 27,29 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
ABN AMRO steekt geld in digitaal beveiliger

Gepubliceerd op 30 jan 2018 om 09:32 | Views: 891

ABN AMRO 11:18
27,21 -0,31 (-1,13%)

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO steekt via zijn Digital Impact Fund geld in het Amerikaanse cybersecuritybedrijf Behaviosec. De bank spreekt van een ,,strategische investering" waarmee het ook toegang krijgt tot de laatste ontwikkelingen op het gebied digitale beveiliging.

Cyberveiligheid is een kernthema voor ABN AMRO, dat recent nog doelwit was van een DDoS-aanval. Volgens de bank moeten klanten er op kunnen vertrouwen dat persoonlijke data en tegoeden uitstekend beveiligd. ABN gaat de komende tijd onderzoeken hoe de techniek van Behaviosec ingezet kan worden voor verbetering van de dienstverlening.

Het exacte bedrag dat ABN in Behaviosec steekt werd niet gemeld. De investering van de bank is onderdeel van een financieringsronde waarmee door de Amerikanen in totaal 17,5 miljoen dollar werd opgehaald. Naast ABN behoorden ook Trident Capital Cybersecurity en Cisco Investment tot de kredietverstrekkers.
voda
0
ABN AMRO verhoogt 'eindbod' cao

Gepubliceerd op 1 feb 2018 om 09:22 | Views: 1.057

ABN AMRO 16:34
27,26 -0,03 (-0,11%)

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO heeft zijn eindbod voor een nieuwe cao toch verhoogd. Vrijdag verwezen de bonden het loonvoorstel van de bank van 3 procent verhoging in twee jaar naar de prullenbak. ABN AMRO stelt nu een loonsverhoging van 4 procent voor dat wel in goede aarde valt.

Naast de loonsverhoging krijgen werknemers deze maand eenmalig duizend euro extra. Verder wordt de variabele prestatiebeloning dit jaar omgezet in een jaarlijkse vaste uitkering.

Over een aantal punten in de cao voor de 18.000 medewerkers van ABN AMRO waren de partijen het al wel eerder eens geworden. Zo komt er onder meer extra aandacht voor loopbaanbegeleiding en worden de budgetten voor scholing en ontwikkeling verhoogd.

De leden van de drie vakbonden kunnen zich de komende weken uitspreken over het onderhandelingsakkoord. Pas daarna kunnen de nieuwe afspraken in werking treden.
AnalytischDenker
0

Ik heb zojuist put-opties op ABN AMRO genomen:

Koers is afgelopen maanden met 22% gestegen en ik verwacht een correctie

Verder denk ik dat ABN AMRO goede cijfers zal presenteren, maar beneden de analistenverwachting
voda
0
'ABN AMRO voert winst flink op'

Gepubliceerd op 5 feb 2018 om 13:50 | Views: 1.846

ABN AMRO 16:02
26,94 -0,21 (-0,77%)

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO heeft zijn winst in het vierde kwartaal flink opgevoerd ten opzichte van een jaar eerder. Dat is althans de gemiddelde verwachting van twintig analisten die de bank zelf heeft gepolst voorafgaand aan de resultaten die woensdag naar buiten komen.

De marktvorsers voorzien voor de laatste drie maanden van het jaar in doorsnee een nettowinst van 475 miljoen euro, waarbij het onderliggende resultaat nauwelijks afwijkt van de gerapporteerde winst. Een jaar eerder bleef 333 miljoen euro over onder de streep. Over heel 2017 werd naar verwachting een nettowinst gerealiseerd van 2,7 miljard euro, tegen 1,8 miljard euro in 2016.

ABN AMRO profiteert al langer van het verder aantrekken van de Nederlandse economie, waardoor het financiële concern bijvoorbeeld goede zaken kan doen met hypotheken en leningen aan het mkb. In het derde kwartaal kwamen de resultaten ook al een stuk hoger uit dan in dezelfde periode een jaar eerder. Iets waar de bank wel last van heeft is de aanhoudend lage rente in Europa.

Bankenregels

Analisten zullen woensdag ook kijken of ABN AMRO erin is geslaagd zijn kostenniveau verder omlaag te krijgen. Daar wordt via eerder aangekondigde reorganisaties al enige tijd aan gewerkt. Over het algemeen wordt verwacht dat de kosten afgezet tegen de baten in heel 2017 zijn uitgekomen op een score van 60 procent. De graadmeter bedroeg over 2016 nog 65,9 procent. ABN AMRO heeft eerder gezegd te streven naar een score tussen de 56 en 58 procent in 2020.

Ook zal de aandacht uitgaan naar mogelijke opmerkingen van de bank over de impact van de nieuwe bankenregels van Basel IV. ABN AMRO meldde in december tevens te bekijken of verschillende onderdelen van de zakenbank straks nog wel levensvatbaar zijn door alle extra kapitaaleisen. Op de uitkomsten van dat onderzoek blijft het waarschijnlijk nog wel even wachten. Die kunnen naar eerdere inschatting van de bank waarschijnlijk pas in het tweede kwartaal worden gepresenteerd.
voda
0
Olga Zoutendijk vertrekt bij ABN AMRO
Geen tweede termijn.

(ABM FN-Dow Jones) Olga Zoutendijk wil niet in aanmerking komen voor een tweede termijn als commissaris bij ABN AMRO. Dit maakte de bank maandagavond bekend.

Zoutendijk, momenteel president-commissaris, zal daardoor op 1 juli 2018 vertrekken.

Om het zoekproces naar een nieuwe voorzitter al te kunnen opstarten heeft Zoutendijk aangegeven de komende maanden haar rol van voorzitter te verruilen voor die van lid van de raad van commissarissen. De huidige vice-voorzitter zal de taken als voorzitter tijdelijk waarnemen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
AnalytischDenker
0
quote:

AnalytischDenker schreef op 5 feb 2018 om 10:43:Ik heb zojuist put-opties op ABN AMRO genomen:

Koers is afgelopen maanden met 22% gestegen en ik verwacht een correctie

Verder denk ik dat ABN AMRO goede cijfers zal presenteren, maar beneden de analistenverwachting


Put-opties weer verkocht. Rendement 15% (na transactiekosten)


voda
0
Update: President-commissaris Zoutendijk weg bij ABN AMRO
Na interne kritiek op leiderschapsstijl.

(ABM FN-Dow Jones)De voorzitter van de raad van commissarissen van ABN AMRO Olga Zoutendijk ziet af van een tweede termijn na interne kritiek op haar leiderschapsstijl. Dat meldde de bank dinsdag, in aanvulling op een artikel in het Financieele Dagblad.

ABN AMRO kondigde het vertrek van de president-commissaris zelf maandag nabeurs aan. Dinsdag voegde de bank eraan toe dat er interne discussie was over haar leiderschapsstijl en dat dit bijdroeg aan haar besluit van een tweede termijn af te zien. Het artikel over het interne conflict in het FD zou echter geen recht doen aan Zoutendijks bijdrage aan de bank.

Een woordvoerder van ABN AMRO was niet direct beschikbaar om dit toe te lichten.

Het Financieele Dagblad citeerde voormalig bestuursvoorzitter Gerrit Zalm, die zei dat Zoutendijk, belast met de taak een opvolger voor Zalm te zoeken, had geprobeerd zichzelf te lanceren voor die rol. Zalm noemde haar rol in de opvolgingskwestie kwalijk en haar benoeming als president-commissaris achteraf ongelukkig en schadelijk voor de bank.

Sinds het aantreden van Zoutendijk in mei 2016 waren er spanningen tussen haar en het bestuur van de bank, volgens de krant. Zij zou koud na haar benoeming hebben gesteld dat het bankbestuur onder leiding van Zalm niet in staat was een bank te leiden.

In strijd met de Nederlandse bestuurlijke traditie zou Zoutendijk zich te actief hebben bemoeid met de strategie en de besluitvorming. Normaal gesproken doet een commissaris dat alleen als een bedrijf in problemen is.

Binnen anderhalf jaar vertrokken zeven van de acht bestuursleden bij ABN AMRO. Zalm stapte eind 2016 voortijdig op, zonder opvolger, waarna de tweede man bij de bank, chief financial officer Kees van Dijkhuizen, zijn rol overnam.

Zoutendijk blijft tot het einde van haar termijn als gewoon commissaris aan. De huidige vice-voorzitter van de raad van commissarissen zal haar taken als president-commissaris tijdelijk waarnemen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: ABN AMRO weet kosten terug te dringen
Analisten voorzien fors hogere winst.

(ABM FN-Dow Jones)ABN AMRO zal over het vierde kwartaal van 2017 vermoedelijk lagere kosten en hogere rentebaten rapporteren, wat de bank een fors hogere winst opleverde. Dit blijkt uit de consensusverwachting van twintig analisten, samengesteld door de bank zelf.

Deze analisten zien de nettowinst met ruim een derde op jaarbasis stijgen van 333 miljoen naar 457 miljoen euro en de operationele winst voor belastingen van 454 miljoen naar 638 miljoen euro.

Het leeuwendeel moet komen van de retailbank, die met 447 miljoen euro ruim 30 procent meer winst zou genereren dan een jaar eerder met 339 miljoen. De winst bij de zakenbank zou daarentegen juist dalen van 203 miljoen tot 170 miljoen euro, terwijl de private bank de inkomsten naar verwachting liet stijgen van 54 miljoen naar 66 miljoen euro.

ABN AMRO boekt vorderingen met de kostenverlagingen die nodig zijn om internetgerichte sectorgenoten zoals ING bij te benen. Analisten zien de operationele kosten op jaarbasis fors dalen van 1,71 miljard naar 1,55 miljard euro, geholpen door een afname van de personeelskosten van 777 miljoen naar 706 miljoen euro. De belangrijke verhouding tussen kosten en inkomsten zou hierdoor zijn gedaald in het afgelopen jaar, van 77,7 procent tot 68,4 procent.

De netto rentebaten stegen van 1,57 miljard naar 1,65 miljard euro, verwachten de analisten, en de bijbehorende rentemarge ging van van 153 naar 162 basispunten.

Toch is het niet louter hosanna. De fee-inkomsten daalden namelijk wel, van 440 miljoen naar 412 miljoen euro, verwachten de analisten. En de bijdrage aan de stroppenpot voor slechte leningen verdubbelde van 35 miljoen naar 81 miljoen euro. De bijdragen aan de stroppenpot waren de afgelopen jaren extreem laag voor ABN AMRO, dat veel verwachte verliezen uit de crisis kon terugboeken.

Beleggers verwachten dat de bank woensdag bij de kwartaalupdate meer zal zeggen over de impact van de vastgestelde Basel III-kapitaalregels op de buffers. Een analist bij Jefferies verwacht dat de ruime kapitaalbuffer van ABN AMRO hierdoor 340 basispunten zou dalen. De buffer zou dan tot 14,2 procent krimpen. Een belangrijke vraag voor beleggers is of de bank daarna nog voldoende ruimte overhoudt om het dividend te verhogen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
kenner66
0
Geweldige opening even wat stukjes opgepikt 25,40 moet weer richting de 27 kunnen met de cijfers.
Mikey1980
0
quote:

Robb. schreef op 7 feb 2018 om 11:56:


Valt tegen


Lekker kort :)
Volgens mij zien de cijfers er prima uit alleen valt de beloning richting aandeelhouder wat tegen. Of niet?
A3aan
0
Cijfers gewoon goed, maar nu hebben ze weer een ander punt gevonden om negatief te zijn. Ook zo'n Duitsche Bank (die bij zichzelf er een potje van bakken) is weer negatief (jalours?) om wel een koersdoel af te geven van 28,00 euro. KBC overigens 29,80 euro. Komt wel goed als waanzin uitgeraasd is.
1.029 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 ... 48 49 50 51 52 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

ABN AMRO BANK N.V. Meer »

Koers 16,970   Verschil +0,20 (+1,19%)
Laag 16,480   Volume 1.236.536
Hoog 17,070   Gem. Volume 3.633.580
17-okt-19 11:49
label premium

4 solide argumenten om nu ABN AMRO te kopen

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium