Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ABN AMRO 2018

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.028 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 48 49 50 51 52 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Beursblik: ABN AMRO vindt juiste voorzitter
Aandacht kan weer terug naar activiteiten.

(ABM FN-Dow Jones) De benoeming van Tom de Swaan als nieuwe president-commissaris van ABN AMRO is een zeer positieve stap, die een periode van negen maanden van bestuurswisselingen en benoemingen bij de bank zou moeten afsluiten. Dat stelde KBC Securities maandag in een rapport.

De Swaan vervulde de afgelopen jaren dezelfde rol bij Zurich Insurance Group en was van 1999 tot 2006 financieel directeur van ABN AMRO. Hij was ook commissaris bij GlaxoSmithKline, DSM, Ahold en Van Lanschot.

Analist Jason Kalamboussis prijst De Swaan om zijn vermogen om te gaan met delicate en complexe situaties, zoals bij Zurich Insurance. Daar moest De Swaan omgaan met de zelfmoord van de financieel directeur en het vertrek van de president-commissaris na beschuldigingen dat die te veel druk op de CFO zou hebben hebben gezet.

Dat maakt De Swaan de juiste persoon voor ABN AMRO na het "beperkte rumoer" rond een aanvaring tussen zijn voorganger bij ABN AMRO, de inmiddels opgestapte president-comissaris Olga Zoutendijk, met de huidige CEO Kees van Dijkhuizen.

Met deze benoeming kan de aandacht bij ABN AMRO zich weer richten op de activiteiten in plaats van op de pers, volgens KBC.

KBC heeft een koopadvies op ABN AMRO met een koersdoel van 29,80 euro.

ABN AMRO noteerde maandag 1,1 procent hoger op 24,07 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
ff_relativeren
0
Reuters : Franse koper voor onderdeel ABN AMRO.

"French bank BNP Paribas to acquire ABN Amro Bank Luxembourg from Dutch bank ABN Amro (notified May 24/deadline June 28/simplified)".

bron : www.reuters.com/article/eu-ma/eu-merg... .

ff_relativeren
0
quote:

ff_relativeren schreef op 29 mei 2018 06:12:


Reuters : Franse koper voor onderdeel ABN AMRO.

"French bank BNP Paribas to acquire ABN Amro Bank Luxembourg from Dutch bank ABN Amro (notified May 24/deadline June 28/simplified)".

bron : www.reuters.com/article/eu-ma/eu-merg... .Bovenstaand ABN AMRO bericht (verkoop Luxemburgse tak) kwam me vaag bekend voor.
Klopt, de verkoop werd in februari al gesloten.
Wellicht komt Reuters er nu mee omdat Europa (mededinging etc) er nog iets over moet roepen -met deadline 28 juni-.
simon'74
0
voda
0
Bezwaar tegen comeback De Swaan bij ABN AMRO

Gepubliceerd op 29 mei 2018 om 11:36 | Views: 2.734

ABN AMRO 17:36
22,78 -0,86 (-3,64%)

AMSTERDAM (AFN) - Financieel activist Pieter Lakeman maakt bezwaar tegen de nominatie van Tom de Swaan als nieuwe president-commissaris van ABN AMRO. Lakeman, bekend van zijn strijd tegen de voormalige bank DSB, heeft een brief naar de Tweede Kamer gestuurd met de vraag of Kamerleden de benoeming nog kunnen verhinderen. Gebeurt dat niet, dan stapt hij met zijn klacht waarschijnlijk naar de Europese Centrale Bank (ECB).

De Swaan was eerder jarenlang financieel directeur bij ABN AMRO. Hij was een van de kopstukken bij de bank uit de tijd van voor de overname van ABN AMRO door het bankentrio Santander, RBS en Fortis in 2007.

Lakeman wijst erop dat onder De Swaans verantwoordelijkheid toen ook duizenden ondeugdelijke renteswaps zijn verkocht aan mkb-bedrijven. De Swaan was volgens de financieel activist verder betrokken bij een zaak in de Verenigde Staten waarvoor ABN AMRO meer dan tien jaar geleden een boete van tientallen miljoenen dollars moest betalen.

Opvolger Zoutendijk

Bij de bank is De Swaan de beoogd opvolger van Olga Zoutendijk die in februari onverwachts een stap terug deed. Zowel binnen als buiten het concern was forse kritiek geuit op haar leiderschapsstijl. Al snel werd in de media gesproken van een bestuurscrisis bij de bank. De ECB en De Nederlandsche Bank (DNB) zijn tevens een onderzoek begonnen naar het functioneren van de hele raad van commissarissen.

ABN AMRO wil niet inhoudelijk reageren op de bezwaren van Lakeman. Een woordvoerder stelt dat De Swaan is gekozen vanwege zijn kwaliteiten. ,,Die spreken voor zich.''

Voorzitter Stichting Swapschade

Lakeman is als voorzitter van de Stichting Swapschade namens tien mkb-bedrijven in een juridische strijd verwikkeld om een schadevergoeding los te krijgen voor de verkoop van renteswaps, omdat de bank de klanten niet goed zou hebben voorgelicht over de risico's van die ingewikkelde financiële producten.

De affaire met rentederivaten in het midden- en kleinbedrijf speelt al een tijd. Banken gingen in 2016 al akkoord met een grote compensatieregeling. Maar niet iedereen kan zich daarin vinden, vandaar dat er nog altijd zaken voor de rechter komen.
voda
0
Jaarvergadering ABN AMRO keurt slotdividend goed
Slotdividend vastgesteld op 0,80 euro per aandeel.

(ABM FN-Dow Jones) De aandeelhouders van ABN AMRO hebben dinsdag tijdens de jaarvergadering hun goedkeuring gegeven aan een slotdividend van 752 miljoen euro, ofwel 0,80 euro per aandeel. Dit meldde de Nederlandse bank dinsdag na afloop van de bijeenkomst.

Tijdens de bijeenkomst werd tevens de jaarrekening van de bank vastgesteld.

Het dividend van 0,80 euro per aandeel wordt betaalbaar gesteld per 25 juni 2018.

Commissaris Steven ten Have werd herbenoemd als lid van de RvC voor een periode van twee jaar.

Daarnaast werd het uitvoerend bestuur onder andere gemachtigd voor een periode van 18 maanden voor de uitgifte van aandelen of de toekenning van rechten op het inschrijven op aandelen tot maximaal 10 procenten van het geplaatste aandelenkapitaal van ABN AMRO.

Het aandeel ABN AMRO sloot dinsdag 3,6 procent lager op 22,78 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
aandeeltje!
0
B.Legger
0
Ik vind ontwikkeling teleurstellend en begrijp hem ook niet de enorme daling van de koers afgelopen maand, de hoogte van het dividend en de recente adviezen in aanmerking nemend
Petex
0
(ABM FN-Dow Jones) Mediobanca heeft zijn adviezen voor ING en ABN AMRO verhoogd, omdat de Benelux-banken minder gevoelig lijken dan eerder gedacht voor de Basel IV-regels terwijl ook de politieke situatie in Italië weinig schade kan aanrichten. Het koersdoel voor KBC wordt verlaagd van 84,00 naar 80,00 euro maar het aandeel blijft de favoriete Benelux-bank voor Mediobanca.
Mediobanca ziet een aantrekkelijk instappunt voor de aandelen, na de recente koersdalingen. Sinds de toppen in januari zijn de drie aandelen met respectievelijk 20, 24 en 14 procent gedaald.
Analist Robin van den Broek zegt te hebben begrepen dat ING de verwachte impact van de Basel IV-regels op de kapitaalbuffer voor een derde kan wegnemen door zelf aan de knoppen te draaien. Dan hoeft de bank slechts 50 basispunten kapitaal te sprokkelen en kan dus meer dividend worden uitgekeerd dan eerder becijferd. Het advies voor ING gaat van neutraal naar outperform en het koersdoel blijft 15,00 euro.
Als ABN AMRO met een vergelijkbaar verhaal komt, zoals Mediobanca verwacht, heeft de bank een kassurplus en kan de kapitaalteruggave omhoog. Het advies voor ABN AMRO gaat van underperform naar neutraal en het koersdoel blijft 25,00 euro.
De Benelux-banken zijn niet erg kwetsbaar voor de politieke situatie in Italië, stelt Mediobanca tenslotte. Hooguit kunnen de fee-inkomsten van KBC enigszins dalen, maar er dreigen geen kredietverliezen. Wel stijgt het risico dat de rente langer laag blijft, wat ongunstig is voor de rentemarges.
ABN AMRO noteerde woensdag 2,7 procent lager op 22,48 euro. Het aandeel noteerde ex-dividend. ING stond 0,4 procent hoger op 12,70 euro. KBC won 1,1 procent tot 67,14 euro.
naarden
0
Ik heb Deutsche Bank, dus aardig wat klappen opgelopen laatste dagen...
Iemand een link naar een draadje Deutsche..?
createmonnie
0
De steun van ABN AMRO is al doorbroken (23,45). De nieuwe vraag is nu hoe ver zal ABN dalen. 21,..?? we zijn lager geeindigd dan een jaar geleden (22,39). Nu de banken in EU zo negatief in het nieuws staan hoop ik op een positief bericht binnenkort van ABN. Maar ja geziene de agenda verwacht ik komende maanden tot kwartaal 2 cijfers weinig nieuws. Miss wel spannend negatief nieuws...
voda
0
Managers ABN AMRO trekken bij toezichthouders aan de bel - media
Brief gestuurd vanwege zorgen.

(ABM FN-Dow Jones) Een groep van 21 managers van ABN AMRO heeft enkele maanden geleden een brief met zorgen over onder meer een gebrek aan regie aan de top gestuurd naar de toezichthouders en het ministerie van Financiën. Dit schreef het Financieele Dagblad, dat de brief in handen heeft, vrijdag.

De afzenders van de brief, die in januari is verstuurd, stellen tegenover het FD dat zij sinds het versturen van de brief geen verbetering hebben gezien. Top en subtop "vechten elkaar de tent uit." Van een strategie is nauwelijks sprake, aldus de klokkenluiders.

In een reactie tegen het FD erkende topman Kees van Dijkhuizen zich bewust te zijn van de onrust binnen de bank.

"Er is het afgelopen jaar ook veel gebeurd. De top van dit huis is behoorlijk opgeschud. De Executive Board bestaat nu uit mensen van buiten. Sommige mensen zijn teleurgesteld, hebben niet de baan gekregen die ze wilden. Het is voor iedereen wennen. Maar ik merk dat het vertrouwen en de rust terugkeren. Ik heb mijn team nu compleet, Tom de Swaan treedt straks aan als ervaren president-commissaris en ik ben mijn boodschap van een betekenisvolle en duurzame bank aan het uitrollen", tekende de krant namens Van Dijkhuizen op.

ABN AMRO sloot donderdag op een rood Damrak en na een ex-dividend notering bijna vier procent lager op 22,22 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
hjs64
0
Prima toch als top en subtop met elkaar aan het knokken zijn, vallen ze de klant tenminste niet lastig.
Financiator
0
De subtop van abn amro bestaat uit "oude bankiers" deze mensen zijn gewoon overbodig geworden, hun klaagbede is puur eigenbelang en behoud van oude tijden die gewoon gaan verdwijnen. Ik hoop dat de CEO deze groep managers extra snel saneert, en vervangt voor jonge ambitieuze tech managers om zo senl mogelijk de nieuwe digtale bank neer te zetten
1.028 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 48 49 50 51 52 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

ABN AMRO BANK N.V. Meer »

Koers 15,170   Verschil -0,02 (-0,10%)
Laag 15,110   Volume 2.335.071
Hoog 15,335   Gem. Volume 3.100.515
17 feb 2020 17:36
label premium

(Bij)koopmoment voor ABN Amro

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

Arend Jan Kamp over ABN Amro 7 februari 2018 14:32
Arend Jan Kamp over financials 6 december 2017 16:13
Arend Jan Kamp over ING 2 augustus 2016 17:08