Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ABN AMRO 2018

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.028 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 48 49 50 51 52 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
A3aan
0
Weer 40 centen verschil tussen hoog/laag. Heerlijk fonds voor de handel. Was helemaal los, maar vandaag weer flink ingeslagen.
luuk4
0
quote:

A3aantje schreef op 2 januari 2018 23:38:


Weer 40 centen verschil tussen hoog/laag. Heerlijk fonds voor de handel. Was helemaal los, maar vandaag weer flink ingeslagen.
Ja koop je echt op de all time highs?..... Les nr 1 toch om dat niet te doen.
voda
0
Beursblik: HSBC start volgen ABN AMRO met Houden advies
Koersdoel van 28 euro.

(ABM FN-Dow Jones) HSBC gaat het aandeel ABN AMRO volgen met een Houden advies en een koersdoel van 28,00 euro. Dat bleek uit een donderdag gepubliceerd sectorrapport van de Britse bank.

De strengere regels vanuit Basel lijken volgens HSBC beheersbaar voor de Nederlandse bank, vooral omdat de bank vooraf al ruime kapitaalbuffers heeft opgebouwd.

Daarbij zal de impact op Nederlandse hypotheken worden verzacht doordat leningen in twee delen mogen worden gesplitst, met een deel waarvoor relatief weinig bufferkapitaal hoeft te worden aangehouden. Deze meevaller betekent mogelijk dat ABN AMRO de komende jaren meer dan 50 procent van zijn winst kan uitkeren in de vorm van dividend, omdat de bank minder kapitaal hoeft te sparen.

Vergeleken met sectorgenoten zien de analisten echter een breder spectrum aan mogelijke gevolgen van de nieuwe regels voor ABN AMRO, wanneer ze daadwerkelijk worden omgezet in Europese wetgeving.

Vooralsnog gaat HSBC uit van een impact op de kernkapitaalratio van 500 basispunten, aan de onderkant van de bandbreedte die topman Kees van Dijkhuizen vorig jaar gaf voordat de definitieve regels bekend werden.

HSBC denkt dat ABN AMRO bij de jaarcijfers op 7 februari een update kan geven over de kapitaalbuffers onder de nieuwe Basel-regels en mogelijk ook over het toekomstige dividendbeleid en de rendementsdoelen.

Groeivooruitzichten

Verder zijn het herstel van de Nederlandse huizenmarkt en van het midden- en kleinbedrijf gunstig voor de bank. Omdat de private schulden nog steeds relatief hoog zijn, blijft de ruimte voor leningengroei beperkt, vergeleken met de economische groei, verwacht HSBC. De vooruitzichten voor een hogere rentemarge zijn daarbij bescheiden.

De groei bij ABN AMRO zit vooral bij de internationale zakelijke leningen, waar de marges lager zijn en de risico's mogelijk groter.

De analisten zien wel kansen voor ABN AMRO om in Nederland marktaandeel te winnen in private banking, dat bij concurrenten een ondergeschoven kindje lijkt, en mogelijk ook elders in retailbankieren, onder andere omdat rivaal Rabobank blijft reorganiseren. Aan de andere kant is margedruk op hypotheken door concurrentie van verzekeraars een risico.

Het aandeel ABN AMRO zou tenslotte kunnen profiteren van eventuele hernieuwde speculatie over grensoverschrijdende overnames van banken in Europa.

Het aandeel ABN AMRO sloot woensdag op 26,81 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
ABN AMRO breidt proef met betaalring uit

Gepubliceerd op 8 jan 2018 om 19:50 | Views: 142

ABN AMRO 17:35
27,42 +0,19 (+0,70%)

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO breidt zijn test met betalen via 'wearables' uit. De bank laat vijfhonderd klanten contactloos betalen met ringen, horloges of armbanden waarin een betaalchip is verwerkt. ABN AMRO is naar eigen zeggen de eerste bank ter wereld die wearables direct aan betaalrekeningen koppelt.

De bank hoopt met de nieuwe foefjes in te spelen op de wensen van zijn klanten. Na de eerste interne tests, kunnen deelnemers via een app hun ervaringen delen over de eerste betalingen in de 'echte' wereld. Aan de hand van dat commentaar past ABN AMRO de betaalaccessoires aan.

De bank begon de eerste interne pilot met betaalwearables in juni met een speciale ring. Daarin zat een NFC-chip, die ook in pinpassen voor contactloze betalingen zit. Zodoende kunnen klanten afrekenen door het sieraad vlak bij een betaalautomaat te houden.
Robb.
0
AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO heeft een nieuw fintech-bedrijf gelanceerd voor internationale betalingen en valutatransacties, genaamd Franx. Het online platform richt zich op het midden- en kleinbedrijf.
voda
0
ABN AMRO verwacht grote eenmalige posten in kwartaalcijfers
Per saldo geen effect op kwartaalresultaten.

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO verwacht over het vierde kwartaal diverse grote eenmalige kostenposten te moeten rapporteren, al zullen deze per saldo geen materiële impact hebben op de uiteindelijke resultaten. Dit maakte de bank dinsdag voorbeurs bekend.

In het afgelopen kwartaal verkocht ABN AMRO het resterende belang in aandelen Visa, hetgeen een boekwinst opleverde van 114 miljoen euro. Bovendien kwam er een bedrag van 125 miljoen euro binnen door de vrijgave van onverdiende rentes en hypotheekboetes.

Daartegenover staat wel een drietal provisies, zo meldde de bank. ABN AMRO moet circa 50 miljoen euro meer reserveren na een uitspraak van de rechtbank in Amsterdam, waarin werd geoordeeld dat ABN AMRO ten onrechte toeslagen verhoogde voor hypotheken met Euribor-rentes.

Ook is de herbeoordeling van rentederivaten volgens de criteria van het Uniform Herstelkader Rentederivaten MKB een intensiever proces dan gedacht. De projectkosten stijgen hierdoor naar verwachting met nog eens 80 miljoen tot 100 miljoen euro.

Tot slot meldde de bank, in lijn met uitspraken uit het derde kwartaal vorig jaar, een extra reorganisatielast van 100 miljoen euro met het oog op de digitalisering en optimalisering van processen.

ABN AMRO komt op 7 februari met de cijfers over het vierde kwartaal.

Het aandeel ABN AMRO sloot maandag 1,0 procent hoger op 28,35 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
ABN AMRO start nieuw dochterbedrijf
Franx gericht op midden- en kleinbedrijf.

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO opent vandaag Franx, een nieuw zelfstandig digitaal valutaplatform voor midden- en kleinbedrijven die over de grens zaken doen.

Met het platform kunnen de bedrijven zaken doen in 26 verschillende valuta's buiten de eurozone en daarbij de valutarisico's beperken door middel van hedging. Daarbij kunnen de deelnemende bedrijven gebruik maken van één IBAN-nummer.

"Omdat wij onze diensten volledig gedigitaliseerd hebben, kunnen onze klanten hun zaken snel, comfortabel en kostenefficiënt afhandelen", zei directeur Hatim Chebti van Franx. "Onze initiële focus is op Nederlandse bedrijven, maar we hebben de ambitie om op kort termijn ook uit te breiden naar andere Europese landen."

Franx is het derde fintech-initiatief van ABN AMRO in de afgelopen zes maanden.

Net als New10 en Prospery is Franx gebaseerd op een combinatie van bankieren en digitale expertise.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
ABN AMRO benadert kopers voor Luxemburgse vermogensbeheerder - media
Twijfel over afstoten.

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO heeft potentiële kopers benaderd voor de Luxemburgse activiteiten op het vlak van vermogensbeheer. Dit schreef persbureau Bloomberg dinsdag op basis van twee bronnen bekend met de situatie.

Het betreffende onderdeel zou circa 8 miljard euro aan beheerd vermogen hebben.

ABN AMRO zou volgens Bloomberg al meer dan een jaar twijfelen over een verkoop en besluit mogelijk om toch nog af te zien van een desinvestering.

CEO Kees van Dijkhuizen zei recent al dat de zakenbank wordt doorgelicht om te zien of alle onderdelen nog wel kunnen concurreren na de verzwaring van de kapitaaleisen door het Bazels Comité.

Het aandeel ABN AMRO sloot dinsdag 0,6 procent lager op 28,18 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
PERSBERICHT: Persbericht: ABN AMRO roept Buitengewone Algemene Vergadering bijeen

ABN AMRO roept Buitengewone Algemene Vergadering bijeen

ABN AMRO Group N.V. publiceert vandaag de oproeping en
vergaderdocumenten voor de Buitengewone Algemene Vergadering van
Aandeelhouders die op woensdag 28 februari 2018 in Amsterdam wordt
gehouden.

De documenten, met inbegrip van de agenda en de toelichting daarop, zijn
beschikbaar op de website van ABN AMRO
(www.abnamro.com/meetingdocuments).

Op de agenda van deze Buitengewone Algemene Vergadering staat een
agendapunt, namelijk de voorgenomen benoeming van de heer Christian
Bornfeld als lid van de Executive Board en Chief Innovation & Technology
Officer (CI&TO) door de Raad van Commissarissen van ABN AMRO. De
benoeming is per 1 maart 2018 voor een periode van drie jaar. De
Buitengewone Algemene Vergadering wordt op de hoogte gesteld van de
voorgenomen benoeming van de heer Christian Bornfeld en zal niet stemmen
over dit agendapunt.

De Buitengewone Algemene Vergadering vindt plaats op het hoofdkantoor
van ABN AMRO, Gustav Mahlerlaan 10, 1082 PP Amsterdam, en begint om
14.00 uur CET. De vergadering is ook via webcast te volgen op
www.abnamro.com/webcast.

20180117_ABN AMRO roept Buitengewone Algemene Vergadering bijeen:
hugin.info/172722/R/2162125/831694.pdf

This announcement is distributed by Nasdaq Corporate Solutions on behalf
of Nasdaq Corporate Solutions clients.

The issuer of this announcement warrants that they are solely
responsible for the content, accuracy and originality of the information
contained therein.

Source: ABN AMRO via Globenewswire

www.abnamro.com

(END) Dow Jones Newswires
A3aan
0
Vandaag het gebruikelijke patroon tijdens een expiratiedag. Aandeel ABN-AMRO flink lager door de optiebelangen van de handelaren. Was een mooie dag om puts februari te schrijven. En ook om aandelen te kopen. Maandag gewoon weer boven 28,00 euro
Robb.
0


Beursblik: Deutsche Bank haalt ABN AMRO van kooplijst
ABM Financial News - 12:21

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft vrijdag het advies voor ABN AMRO verlaagd van Kopen naar Houden met een ongewijzigd koersdoel van 28,00 euro.
A3aan
0
Dat zou prachtig zijn voor het maandelijks schrijven van puts. Steeds koers bij expiratie rond 28 levert dan iedere maand tussen 30 en 50 cent op. Schrijf je dan ook nog calls pak je ook 30 tot 50 cent. Daarbij dan ca. 80 cent dividend. Kan het mooier? Ik doe niet anders.
effegenoeg
0
quote:

Robb. schreef op 23 januari 2018 11:10:


Wie heeft verklaring voor daling ?
STOCKWATCH 'Twijfel over groeipotentie ABN AMRO'
AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Het is nog maar de vraag of ABN AMRO in staat is om te groeien of aantrekkelijke rendementen te maken. Dat schrijven analisten van BofAML in een rapport over de bank. Ook andere banken kampen volgens de kenners met soortgelijke uitdagingen.

BofAML meent dat een overname of fusie voor ABN noodzakelijk is om een significante omzetgroei te realiseren op het gebied van zakelijk bankieren of qua dienstverlening aan institutionele beleggers. Concurreren met grote spelers wereldwijd zal daarbij pittig zijn voor ABN, aldus de Amerikanen.

BofAML ziet ook mogelijkheden voor ABN als het zelf wordt overgenomen. Daarbij stoften de analisten het eerder geopperde idee af van een samenvoeging met de activiteiten van het Scandinavische Nordea. Evengoed wijst de bank op de beschermingsconstructie van ABN, die een overname lastig maakt.

Eerder aasde Nordea op een fusie met ABN omdat het daardoor zijn hoofdkantoor zou kunnen verhuizen naar Amsterdam. Een toenaderingspoging van Nordea werd door ABN en de Nederlandse staat afgewezen.

BofAML verlaagde het advies op ABN van neutral naar underperform. Het aandeel ABN stond dinsdag omstreeks 10.25 uur 1,3 procent lager op 27,39 euro.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)

Bekijk koersdetails van ABN AMRO
voda
0
ABN AMRO stapt uit Payconiq

Gepubliceerd op 23 jan 2018 om 08:55 | Views: 1.502

ABN AMRO 16:06
27,44 -0,32 (-1,15%)

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO ziet toch geen heil in de mobiele betaaldienst Payconiq, die betalen met de mobiele telefoon in winkels mogelijk maakt. De bank kondigde aan uit de samenwerking met andere banken te stappen.

ABN AMRO trok sinds april 2016 op met ING, Rabobank, SNS, ASN en RegioBank bij de ontwikkeling van de betaaldienst voor Nederlandse consumenten en winkels. Payconiq laat gebruikers on- en offline aankopen eenvoudig afrekenen door het scannen van een QR-code.

ABN AMRO ziet bij nader inzien meer in de onlangs gelanceerde betaalapp Tikkie. De bank gaat de functionaliteit van Tikkie ook verder uitbreiden, zo werd gemeld.

Payconiq is in België en Luxemburg al langer operationeel. Inmiddels zijn in die landen ruim 45.000 winkeliers aangesloten. Ook in Duitsland is de uitrol begonnen. In Nederland kunnen sinds dinsdag 20.000 rekeninghouders van ING en Rabobank met de app experimenteren. De landelijke start volgt later dit jaar.
A3aan
0
Wie moet je nu geloven? Advies van BofA koersdoelverlaging naar 25,00 en Credit Suisse juist adviesverhoging naar 32,50.
Hoe kan dat zo'n verschil van twee zeer gerenommeerde banken. Het enige wat ik kan bedenken dat die Amerikanen er niet voor terug deinzen een aandeel te kraken om dan bij een lagere koers in te stappen.
1.028 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 48 49 50 51 52 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

ABN AMRO BANK N.V. Meer »

Koers 7,484   Verschil +0,14 (+1,96%)
Laag 7,262   Volume 6.190.413
Hoog 7,584   Gem. Volume 5.114.726
31 mrt 2020 17:38
label premium

ABN Amro skipt dividend

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

Arend Jan Kamp over ABN Amro 7 februari 2018 14:32
Arend Jan Kamp over financials 6 december 2017 16:13
Arend Jan Kamp over ING 2 augustus 2016 17:08
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare