Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Fugro - eerste kwartaal 2018

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.044 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 49 50 51 52 53 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
SAHR-0310
1
quote:

Yuppio schreef op 15 jan 2018 om 11:43:


Totan had VOL gelijk.
Vreemd dat hier zo agressief gereageerd wordt op feiten.Moet je nou weer een alias aanmaken om jezelf gelijk te geven?
A.B.(C)
0
Olie doet het echt goed. Amerikaanse olie nu bijna 65 dollar en Brent dendert snel boven de 70 dollar (net al aangetikt).

Wil je inschatten waar het naartoe gaat met dienstverleners zoals Fugro, volg dan ook hun opdrachtgevers...zoals Exxon, BP, Shell, etc.

Vandaag is dit bericht naar buiten gekomen:
Shell investeert in productie Noordzeeveld

13:19 15-1-2018
DEN HAAG (AFN) - Shell blijft naar olie en gas boren in het Penguins-veld in het Britse deel van de Noordzee. Daarvoor investeert het Nederlands-Britse energieconcern in een nieuw productie- en opslagschip (fpso). Het is voor het eerst in bijna dertig jaar dat er een nieuwe, bemande installatie van Shell bijkomt in het noordelijke deel van de Noordzee.

Shell investeert in productie Noordzeeveld Vanuit het Penguins-veld, gelegen tussen de Shetlandeilanden en de Noorse kust, stroomt nu olie en gas via onderzeese pijpleidingen naar het boorplatform Brent Charlie. Dat verouderde platform staakt evenwel binnenkort de productie. Daarom zal Shell moeten investeren in nieuwe infrastructuur, als het bedrijf het olieveld verder wil ontginnen.

In het kader van de herontwikkeling worden acht nieuwe putten geboord die verbonden worden met het nieuwe productieschip. Dat zal naar verwachting maximaal het equivalent van 45.000 vaten olie per dag kunnen produceren. Shell zegt dat het omslagpunt waarbij het aan de productie kan verdienen onder de 40 dollar per vat ligt. Leverancier van het schip is de Noorse offshoredienstverlener Sevan Marine.

Olie

,,Shell heeft al meer dan veertig jaar een sterke aanwezigheid in dit deel van de noordelijke Noordzee'', zei directeur Andy Brown van de divisie van Shell die ruwe olie produceert. De laatste jaren heeft het concern ook in dit gebied evenwel flink gesnoeid in zijn bezittingen. Het is de bedoeling dat de resterende Noordzeevelden de komende tijd voor groei gaan zorgen, aldus de bestuurder.

Het Penguins-veld op 165 meter diepte werd in 1974 ontdekt. Shell en mede-eigenaar ExxonMobil begonnen in 2002 met de ontwikkeling ervan. Beide olieconcerns zijn voor de helft eigenaar.Kwestie van tijd en geduld...
Het zou mooi zijn als we voor een bedrijf, zoals Fugro weer koersen van 17.00-20.00 euro gaan zien.
Wie vroeg zaait, zal later fijn oogsten... :-)


itwm
0
veel short bewegingen weer. MW, Blue Crest , HBK en Axa flink afgebouwd en een aardige uitbreiding van AHL. Die staan inmiddels zwaar onder water en dit lijkt een paniek move.
IQ
0
De koers wordt behoorlijk de weg omhoog tegengewerkt door short posities die zijn nog steeds giga groot, onveilig groot, aandeelhouders hebben het geluk dat de olieprijs roet in het een gooit voor de SHORTERS, bij een lage olieprijs zou de koers ver onder de 10€ noteren.
Yuppio
0
quote:

IQ schreef op 15 jan 2018 om 11:59:


[...]
Analyse c.q. motivatie erbij s.v.p. dank u.


IQ kijk maar naar zijn eerste (in mijn ogen dood normale) antwoord op de vraag van Sahr. (13jan 11:07uur)
Ook vandaag bewijst zich dit wederom.

Voldoende motivatie onderbouwd met feitelijke koerscijfers.

Zulke feitelijke antwoorden en meningen kom je hier maar zelden tegen. Het bewijs ligt er ook vandaag weer.

itwm
0
Iedereen heeft zijn eigen mening en niemand weet precies waar het naar toe gaat. Laten we alsjeblieft hier stoppen met dat reageren op insinuaties en niet relevante berichten dan blijft het nog enigzins informatief. Dank.
A.B.(C)
0
quote:

itwm schreef op 15 jan 2018 om 18:28:


veel short bewegingen weer. MW, Blue Crest , HBK en Axa flink afgebouwd en een aardige uitbreiding van AHL. Die staan inmiddels zwaar onder water en dit lijkt een paniek move.


Goed gezien...de grote meute bouwt af, blijkbaar.
Belangrijk om te zien dat met name MW afbouwt....die partij is een van de sluwste.
Ben erg benieuwd naar het overzicht van morgen.
Theo32
0
Wat mij betreft mogen shorters echt kapotgaan aan een plotselinge hoge koers door externe invloeden.
itwm
0
quote:

A.B.(C) schreef op 15 jan 2018 om 21:12:


[...]

Goed gezien...de grote meute bouwt af, blijkbaar.
Belangrijk om te zien dat met name MW afbouwt....die partij is een van de sluwste.
Ben erg benieuwd naar het overzicht van morgen.


MW was weer kort geleden weer ingestapt. Dat ze er nu opnieuw uitstappen lijkt een signaal dat ze er nu definitief mee stoppen, aangezien de koers op hetzelfde niveau blijft. Tenzij de olie daalt of Fugro ondermaats presteert, zal de bodem minstens 12,50 zijn.
A.B.(C)
0
Dit plaatje zegt alles...haal 'm uit een artikel over een a.s. boom van de grondstoffen sector. Wie kent 'm niet?.... de trend van 7 opgaande eco jaren gevolgd door 7 downside eco jaren. Herken de patronen en handel ernaar, zou ik zeggen :-)
Bijlage:
A.B.(C)
0
Hier is ie dan...


Olieprijs stijgt boven $70

Brentolie is maandag boven de $70 per vat gekomen. Olieproducerende landen binnen kartel OPEC zoeken verdere beperking van de productie terwijl de vraag toeneemt.
Dat zal de druk om prijzen aan de benzinepomp te verhogen doen toenemen. De prijs van ruwe olie op de termijnmarkt kwam vorige week al even boven de $70 gekomen. Dat is het hoogste punt in drie jaar.
De OPEC-leden produceren dit jaar 1,8 miljoen vaten per dag minder. De Iraakse minister Jabbar al-Luaibi voor oliezaken meldde zaterdag dat die maatregelen werken: de oliemarkt stabiliseert, stelt hij.

Speculatie

De dalende Amerikaanse voorraden zijn met speculatie de belangrijkste oorzaak, aldus ABN Amro. De Amerikaanse voorraden zijn voor de achtste week op rij gedaald.

Zakenbanken Citigroup, Société Générale en JPMorgan Chase voorspellen dat het kartel halverwege het jaar de maatregelen mogelijk beperkt. De uitspraken van Iraak zouden een volgend signaal zijn dat de prijs omhoog gaat, aldus handelaar Prices Futures.

Nieuwe platforms

,,Het aantal uitstaande contracten dat speculeert op prijsstijgingen is nog nooit zo hoog geweest", aldus econoom Hans van Cleef van ABN Amro over de hedgefondsen die hun kansen schoon zien.

Met de olieprijs van $70, die in januari 2016 nog op $27,88 per vat stond, vreest de markt een toeloop van meer producenten. Vorige week werden nog eens tien platformen geopend. Met veel aanbod moet de prijs dan dalen. De meeste marktanalisten vinden dat het tarief momenteel al te ver naar boven is doorgeschoten.

DFT
A.B.(C)
0
quote:

xenocratie schreef op 16 jan 2018 om 11:12:


AFM meldt een short positie op FugroHeeft AFM shorts verkocht of bijgekocht?
tmaster
0
quote:

A.B.(C) schreef op 16 jan 2018 om 11:23:


[...]


Heeft AFM shorts verkocht of bijgekocht?


??

AFM =Autoriteit Financiële Markten, zij koopt of verkoopt niets. Zij houden het short register bij.
1.044 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 49 50 51 52 53 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Fugro Meer »

Koers 7,578   Verschil +0,22 (+2,96%)
Laag 7,316   Volume 1.165.642
Hoog 7,600   Gem. Volume 1.011.082
13-sep-19 17:35
label premium

Fugro koopt tijd

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium