Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Steinhoff een mooie kans

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5.373 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 ... 265 266 267 268 269 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
DeZwarteRidder
2
quote:

bik schreef op 22 mrt 2019 om 10:49:


[...] Ik ben mezelf niet,en ook nooit geweest. Ik ben De Gangmaker op elk feest. Grrr.

Tjonge Bik je gaat vooruit...!!

Een leesbare en begrijpelijke zin.....!!
bik
0
[Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd.]
Smakkie
0
Gewoon een deel vast om de boot niet te missen. En rond aangekondigd nieuws een deel handel. Gaat prima.
bik
0
Ondanks de terugval naar het duppie,ziet U het weer geheel en al zitten. Chapeau me boy. Gr.
Smakkie
0
Zit gratis. En ondertussen leuke ritjes. Volgende maand voor de cijfers gewoon weer up.
DeZwarteRidder
0
quote:

Tnerbekim schreef op 26 mrt 2019 om 18:35:


m.fin24.com/Companies/steinhoff-to-se...


Steinhoff to sell off stake in KAP to pay debtors
17:31 26/03/2019 Lameez Omarjee

Steinhoff [JSE:SNH] will sell over 600 million of its shares in KAP Industrial holdings in order to meet its various obligations, the group said in a shareholder notice issued on Tuesday night, shortly after markets closed.

The process will commence with immediate effect, and Steinhoff can close the process at any time.

The retailer said that if all the 694 206 661 shares in KAP were sold, it would no longer hold any interest in the industrial group.

In that event, members of KAP’s board who are nominated by Steinhoff intend to resign, the notice read.

Steinhoff, through an indirect wholly owned subsidiary, owns 26% of KAP.

The proceeds of the sale will go towards "meeting its various obligations", including those arising from its debt restructuring process, and to ensure its business platforms are "appropriately funded", Steinhoff said.
't zal maar gebeuren
0
07:19:03 / 27-03-19 Steinhoff International Sells Off Kap Industrial Shareholding


By Carlo Martuscelli
Steinhoff International Holdings N.V. (SNH.JO) said Wednesday that it sold its interest in Kap Industrial Holdings Ltd. (KAP.JO) for 4.8 billion South Africa rand ($333.7 million).
The company said it sold 694.2 million Kap shares, which represent around 26% of its issued share capital, at a discount of around 9.4% to the company's March 26 closing price.
On Tuesday, Steinhoff said it was seeking to raise funds to meet its debt obligations, including those arising from its restructuring. It also wants to ensure that its businesses are properly funded.
Write to Carlo Martuscelli at carlo.martuscelli@dowjones.com
(END) Dow Jones Newswires
March 27, 2019 02:19 ET (06:19 GMT)
© 2019 Dow Jones & Company, Inc.

J_BL
0
Zijn er nou 694 miljoen verkocht of 600 miljoen? Tegenstrijdige berichten. Als de laatste waarheid is, dan stapt het bestuur van KAP op...
Roel050
0
De koers reageert niet op het nieuws over de verkoop van KAP aandelen.
Het is denk ik ook op twee manieren uit te leggen.

Positief is dat ze bezig zijn/blijven met herstructurering en herfinanciering.
Aan de andere kant, het feit dat ze hier weer 300 miljoen voor nodig hebben, kan ook als negatief worden gezien.
Het steeds maar weer stukjes verkopen (tegen korting) kan niet blijven voortduren, er moet iets over blijven om aan te verdienen.
Toch is m.i. het afstoten van de in het verleden opgebouwde branchevervaging niet zo slecht.
PieceofPie
0
Ik ben er niet gerust op. Ik zit er nu een jaar in en heb altijd rustig gewacht (in de hoop op gouden bergen). Maar als ze nu nog steeds assets moeten verkopen om lopende rekeningen te kunnen betalen, dan verwacht ik niet veel goeds bij het presenteren van de cijfers.
Zeker met nog een melding van Sonn afgelopen week dat steinhoff nog steeds in een precarious position zit.
DeZwarteRidder
0
quote:

PieceofPie schreef op 27 mrt 2019 om 11:54:


Ik ben er niet gerust op. Ik zit er nu een jaar in en heb altijd rustig gewacht (in de hoop op gouden bergen). Maar als ze nu nog steeds assets moeten verkopen om lopende rekeningen te kunnen betalen, dan verwacht ik niet veel goeds bij het presenteren van de cijfers.
Zeker met nog een melding van Sonn afgelopen week dat steinhoff nog steeds in een precarious position zit.

Het afstoten van deelnemingen is zeer positief; er zullen er nog velen volgen.
InBe4
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 27 mrt 2019 om 12:24:


[...]
Het afstoten van deelnemingen is zeer positief; er zullen er nog velen volgen.


Waarom is het positief om deelnemingen af te stoten?
DeZwarteRidder
2
quote:

InBe4 schreef op 27 mrt 2019 om 12:37:


[...]
Waarom is het positief om deelnemingen af te stoten?

Omdat Steinhoff een 'kerstboom' is met allerlei vreemde bedrijven en omdat dat de enige manier is om uit de schulden te komen.
InBe4
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 27 mrt 2019 om 12:59:


[...]
Omdat Steinhoff een 'kerstboom' is met allerlei vreemde bedrijven en omdat dat de enige manier is om uit de schulden te komen.


Bedankt voor je uitleg
Beowulf1972
0
quote:

PieceofPie schreef op 27 mrt 2019 om 11:54:


Ik ben er niet gerust op. Ik zit er nu een jaar in en heb altijd rustig gewacht (in de hoop op gouden bergen). Maar als ze nu nog steeds assets moeten verkopen om lopende rekeningen te kunnen betalen

De lopende rekeningen zijn vooral afbetalingen van schulden die ontstaan zijn door veel te veel andere bedrijven op te kopen. Dus al die vreemde eenden de deur uit zetten en daarmee schulden af lossen is niet per definitie negatief.
RaymondH1974
0
VERKOOP DOOR STEINHOFF, DOOR MIDDEL VAN HAAR DOCHTERONDERNEMING STEINHOFF AFRICA HOLDINGS PROPRIETARY LIMITED ("STEINHOFF AFRIKA"), VAN 74,9% VAN DE AANDELEN VAN UNITRANS MOTOR HOLDINGS PROPRIETARY LIMITED ("UNITRANS") EN 100% VAN DE LENINGSCLAIMS VAN STEINHOFF AFRIKA TEGEN UNITRANS

1. INLEIDINGSteinhoff is verheugd aan te kondigen dat het een principiële overeenkomst heeft bereikt om 74,9% van Steinhoff Africa's aandelen in Unitrans (en haar dochterondernemingen) en 100% van de leningvorderingen op Unitrans gehouden door Steinhoff Africa te verkopen aan CFAO Holdings South Africa Proprietary Beperkt ("CFAO HSA") ("de potentiële transactie"). Krachtens de voorwaarden van de Potentiële Transactie zullen de partijen zich inspannen om het resterende 25,1% belang van Steinhoff in Unitrans op een later tijdstip af te stoten, als onderdeel van een Broad-Based Black Economic Empowerment-transactie.

2. OVERZICHT VAN UNITRANS


Unitrans is een van de grootste autodealernetwerken in Zuid-Afrika, heeft 99 dealerships in het hele land en biedt topmerken aan klanten in het gehele inkomensspectrum. Het bedrijf heeft een aanzienlijk marktaandeel bij de best verkopende betaalbare merken, evenals bij een aantal luxemerken. Unitrans is actief op de markt voor motordealers en vertegenwoordigt Toyota, GM (onderdelendistributie), Nissan, Renault, BMW, Mini, VW, Audi, Mercedes, Ford, Opel, Honda, Kia, Lexus en Haval. De truckafdeling van Unitrans vertegenwoordigt Isuzu, Hino, MAN en FUSO. Unitrans opereert ook, op exclusieve basis, de autohuurfranchise van Hertz in Zuid-Afrika, Botswana, Namibië en Zimbabwe. Via Unitrans Insurance Limited ('U-Insure') biedt Unitrans ook klanten kortlopende verzekeringsproducten aan.

In het boekjaar eindigend op 30 september 2018 boekte Unitrans een omzet van ZAR 23.434 miljoen.

3. OVERZICHT VAN CFAO


CFAO HSA is een 100% -dochteronderneming van CFAO (gevestigd in Parijs, Frankrijk), dat op zijn beurt een 100% -dochteronderneming is van Toyota Tsusho Corporation, een onderneming die aan de beurs van Tokio wordt verhandeld. CFAO (en Toyota Tsusho Group) hebben uitgebreide ervaring in de automotive sector (inclusief het managen van multi-original Equipment Manufacturer merkproducten) die zich uitstrekt over verkoop en distributie van voertuigen, levering van productiedelen, levering van servicedelen, assemblage van productonderdelen en andere initiatieven, zowel in Afrika als wereldwijd .

4. RATIONALE VOOR DE TRANSACTIE


Na een strategische evaluatie van haar activiteiten besloot Steinhoff om een ??deel van haar niet-kernactiva af te stoten, waaronder haar belang in KAP Industrial Holdings en Unitrans, dat zeer verschillende bedrijfskenmerken en groeifactoren heeft van de rest van de retailportefeuille van Steinhoff. De onderhandelingen voor de verkoop van Unitrans werden daarom in 2018 aangevat.

5. VOORWAARDEN VOORAFGAAND


Hoewel de belangrijkste voorwaarden van de transactie zijn goedgekeurd door de raad van bestuur van CFAO Group en de Toyota Tsusho Group, evenals door de raad van bestuur van Steinhoff, is de uitvoering van de transactie afhankelijk van de naleving (of vrijstelling) van bepaalde opschortende voorwaarden, onder meer:

- Onderhandeling en uitvoering door Steinhoff en CFAO van definitieve juridische overeenkomsten over wederzijds aanvaardbare voorwaarden;

- Voor zover vereist, goedkeuring van de vereiste meerderheden van de Europese crediteuren van de Groep overeenkomstig de lock-upovereenkomst en / of andere relevante documenten met betrekking tot de Europese financiële herstructurering van de Groep; en

- Het ontvangen of goedkeuren van goedkeuringen van regelgevende instanties en het verkrijgen van alle benodigde toestemmingen van derden.
Dewapperaar
0
Allemaal leuk die procenten, maar ik zou graag een bedrag zien of iig een hoeveelheid aandelen
High Finance
0
Als aandeelhouders hebben we nog het geluk dat dit in een economisch voorspoedige tijd gebeurt. Als we in een recessie gezeten hadden, dan zouden deze belangen wel eens flink minder waard kunnen zijn geweest, en misschien wel helemaal niet verkocht kunnen worden (knock on wood).
5.373 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 ... 265 266 267 268 269 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Lager slot op Wall Street

22 okt De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn dinsdag met verliezen de handel uitgegaan. Beleggers verwerkten een str...

  Indices

  AEX 576,41 +0,09%
  EUR/USD 1,1128 -0,18%
  Germany30^ 12.703,20 -0,40%
  Gold spot 1.488,46 +0,03%
  LDN100-24h 7.169,19 -0,09%
  NY-Nasdaq Composite 8.104,30 -0,72%
  US30# 26.778,49 -0,04%

  Stijgers

  TomTom
  +7,92%
  Alfen ...
  +3,46%
  Kiadis...
  +3,29%
  Fugro
  +2,60%
  Takeaw...
  +2,18%

  Dalers

  ADYEN NV
  -2,36%
  Air Fr...
  -2,04%
  ICT Group
  -1,91%
  NIBC H...
  -1,64%
  ASMI
  -1,56%

  Nieuws Forum Meer»

  (2)

  R0ME0 op 23-okt-19 00:21
  (7)

  Giku1974 op 22-okt-19 23:25
  (8)

  rekeozsejtlerap ed op 22-okt-19 22:47
  (4)

  Bert.f op 22-okt-19 22:33
  (7)

  DeepSpaceHorizon op 22-okt-19 21:35

  Column Forum Meer»

  (228)

  Formule1-Fan op 22-okt-19 23:24
  (6)

  Snugger op 22-okt-19 20:41
  (2)

  Snugger op 22-okt-19 20:20
  (9)

  IntimRassiert op 22-okt-19 17:11
  (2)

  LoukRe op 22-okt-19 16:59