Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

AEGON NOVEMBER 2017

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.850 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 89 90 91 92 93 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Henk(ie)
0
Konradin
0
Vooralsnog lijkt de maand positief te beginnen, de rente staat licht hoger (al kan dat tegen de opening alweer anders zijn). Het zal allemaal afhangen van de namiddag, ik hoop alvast dat iedereen een mooie winst zal overhouden op het einde.
We zullen het zien...
JanModaal
0
Wat heb ik gemist? Wat is er deze namiddag voor een nieuws? Ik kom niet verder dan de PMI VS om 15:00...
Peett
0

Stijgend
Steun 4,964
Weerstand 5,128
Op korte termijn is er een positieve tendens. Boven de 4,964 EUR, kan een eerste koersplafond gesteld worden op 5,128 EUR.

Enkel met een neerwaartse overschrijding van de 4,964 EUR zou een trendomkeer bevestigd worden.

Middellange termijn trend
Neutraal
Steun 4,304
Weerstand 5,186
Tussen 4,304 EUR en 5,186 EUR, is de trend neutraal.

De overschrijding van een van deze drempels zou kunnen wijzen op de aanzet tot een meer uitgesproken middellange termijn richting.

Lange termijn trend
Neutraal
Steun 4,378
Weerstand 5,379
Tussen 4,378 EUR en 5,379 EUR, is de trend neutraal.

De overschrijding van een van deze twee drempels zou kunnen wijzen op de aanzet tot een meer uitgesproken lange termijn richting.
Peett
0
Meeste aandacht naar rentebesluit Fed.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs zal woensdag, op de eerste dag van de nieuwe handelsmaand, naar verwachting met winst van start gaan. Futures op de AEX noteerden ruim een half uur voor opening 0,3 procent hoger.

Analist Corne van Zeijl van Actiam constateerde dat het optimisme onder beursexperts heel voorzichtig terugkeert. Het is voor het eerst sinds begin dit jaar dat het aantal optimistische beursexperts groter was dan het aantal pessimistische.

"De eerste winst cijfers lijken positief, maar er zitten ook genoeg teleurstellingen bij", aldus Van Zeijl. "Na de ECB meeting is de rente niet gestegen, zoals sommige vreesden. Dat alles leidt tot een voorzichtig optimisme onder de experts", vatte de analist de stemming samen.

De beursexperts tipten voor november Gemalto, Ahold Delhaize en Royal Dutch Shell. Wegblijven kunnen beleggers volgens de experts maar beter bij ArcelorMittal en ASML.

De beursagenda is vandaag goed gevuld. Een flink aantal inkoopmanagersindexen passeert de revue. In Japan bleek de industrie in oktober in een fractioneel lager tempo gegroeid, terwijl de inkoopmanagersindex voor de Chinese industrie een pas op de plaats maakte.

De meeste aandacht zal vandaag evenwel uitgaan naar het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve, dat wordt gepubliceerd nadat de Europese aandelenmarkten al zijn gesloten.

De kans dat de Federal Reserve met een verrassing komt, lijkt klein. Marktanalist Philip Marey van Rabobank wees er in een vooruitblik op dat de Fed mikt op een renteverhoging in december, en dus niet al aankomende week. Of het in december overigens daadwerkelijk tot een renteverhoging komt, daar twijfelt Marey aan, aangezien de kerninflatie nog altijd tekort schiet. "Daarom, in ieder geval voor nu, houden we vast aan onze voorspelling dat de volgende renteverhoging wordt uitgesteld naar 2018", aldus Marey.

In New York werd dinsdagavond een aanslag gepleegd met verschillende doden tot gevolg. De dader, die met een wagen inreed op mensen, zou de aanslag in naam van IS hebben gepleegd. President Donald Trump kondigde nog strengere grenscontroles aan.

De euro/dollar werd voorbeurs verhandeld op 1,1640. Dinsdagavond bij het slot van Wall Street was dit 1,1648.

Bedrijfsnieuws

Ook vandaag zal er weer aandacht zijn voor bedrijven die de boeken openden. Dinsdag nabeurs kwam ASM International met kwartaalcijfers. Zoals verwacht presteerde de toeleverancier in lijn met de eerder afgegeven omzet- en orderdoelstelling. Voor het vierde kwartaal mikt ASMI op een omzet van 190 miljoen tot 210 miljoen euro met een orderinstroom van 170 miljoen tot 190 miljoen euro. Daarbij liet ASMI zich ook met het nodige vertrouwen uit over 2018.

Wolters Kluwer meldde voorbeurs het handhaven van de outlook voor heel dit jaar, nadat de autonome omzetgroei in de eerste negen maanden uitkwam op 3 procent. Alle belangrijke regio's droegen bij. De aangepaste operationele winst steeg met 10 procent.

Bij Heijmans zette het herstel door, zo liet de bouwer voorbeurs weten. De omzet in het derde kwartaal was in lijn met de omzetontwikkeling een jaar eerder. "We trekken de positieve lijn die we schetsten bij de halfjaarcijfers verder door", zei CEO Ton Hillen in een toelichting. Heijmans verkocht dit jaar tot en met oktober reeds 1.636 woningen. Er werden in het eerste halfjaar reeds 1.106 woningen verkocht en vorig jaar verkocht de bouwer tot en met oktober 1.344 woningen. De orderportefeuille van Heijmans lag eind september "op een goed niveau"

Vastned herhaalde de outlook voor heel dit jaar en aandeelhouders kunnen rekenen op een dividend van 2,05 euro per aandeel. De bezettingsgraad van Vastned steeg in de afgelopen periode en nieuw afgesloten huurcontracten voor de core city assets leverden bijna tien procent meer huurinkomsten op.

Slotstanden Wall Street

De Dow Jones index sloot dinsdag 0,1 procent hoger op 23.377,24 punten. De breder samengestelde S&P 500 index won ook 0,1 procent en techbeurs Nasdaq ging 0,4 procent hoger.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 01, 2017 03:19 ET (07:19 GMT)
Peett
0
Boekwinst van 180 miljoen euro.

(ABM FN-Dow Jones) Aegon heeft de verkoop van Unirobe Meeus Groep afgerond. Dit liet de Nederlandse verzekeraar woensdagochtend voorbeurs weten.

Aegon verkocht de groep aan Aon Groep voor 295 miljoen euro, wat een boekwinst van 180 miljoen euro opleverde.

De verkoop past volgens Aegon in de strategische doelstellingen.

De onderliggende winst voor belastingen zal door de desinvestering met 20 miljoen dalen. Daarentegen stijgt de Solvency II ratio voor Aegon Nederland naar verwachting met 6 procentpunt.

Het aandeel van Aegon sloot dinsdag 0,1 procent hoger op 5,07 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 01, 2017 03:26 ET (07:26 GMT)
Peett
0
quote:

Wallstraat schreef op 1 nov 2017 om 08:48:


Gezien deze berichtgeving, moeten we haast wel up gaan vandaag!


Zeker naar de 5,20 vandaag. Succes.
ruud45
0
quote:

Peett schreef op 1 nov 2017 om 08:53:


[...]
Zeker naar de 5,20 vandaag. Succes.
Het gaat de goede kant op..
Peett
0
quote:

ruud45 schreef op 1 nov 2017 om 09:09:


[...]Het gaat de goede kant op..

Natuurlijk Ruud. Vandaag nog rentebesluit FED. Volgende week cijfers. Solvi omhoog. Feest dus.
ruud45
0
quote:

Peett schreef op 1 nov 2017 om 09:17:


[...]
Natuurlijk Ruud. Vandaag nog rentebesluit FED. Volgende week cijfers. Solvi omhoog. Feest dus.
trollen weer dieper het moeras in ..
Peett
0
quote:

ruud45 schreef op 1 nov 2017 om 09:22:


[...]trollen weer dieper het moeras in ..

Ach. Ieder mag een mening hebben toch. Succes.
toontjeavanti
0
quote:

Peett schreef op 1 nov 2017 om 09:17:


[...]
Natuurlijk Ruud. Vandaag nog rentebesluit FED. Volgende week cijfers. Solvi omhoog. Feest dus.


Inderdaad feest, de maand november is in ieder geval voor Aegon goed begonnen en nu maar verder uitbouwen.
Wat ik mij wel afvraag, de AEX gaat richting de weerstand 564 en Aegon komt volgende week met cijfers en Aegon heeft vaak goede cijfers laten zien op een vuurrode dag waarna de koers niet deed wat men ervan had verwacht. Zelf verwacht ik dat we bij de 564 winstnemingen gaan zien maar hoop dat Aegon een uitzondering is op deze dag.
Heb er zelf alle vertrouwen in dat we op 9 nov. een flinke stijging gaan zien.
oompje24
0
ASR moet weer bakzeil halen in woekerpolisaffaire

Bossche rechter oordeelt in voordeel van de klant.

(ABM FN-Dow Jones) Het gerechtshof in Den Bosch heeft dinsdag ASR op de vingers getikt vanwege een zogenoemde woekerpolis.

ASR zou zijn informatieplicht hebben verzaakt, waardoor de betreffende klant met veel hogere kosten te maken kreeg dan verwacht.

Consumenten Claim sprak van "een vergaande uitspraak", met grote gevolgen voor andere verzekeraars, nadat de rechter bepaalde dat er 8.000 euro moet worden terugbetaald.

"Het gerechtshof geeft ASR er ongenadig van langs en dat is naar onze mening volkomen terecht. ASR heeft haar klanten jarenlang stiekem geld afhandig gemaakt. Dat geld moet terugkomen", aldus de claimclub.

Het verlies van een zaak in de woekerpolisaffaire door ASR mag echter niet als een signaal worden gezien dat de rechterlijke uitspraak geldt voor alle beleggingspolissen. Dit zei een woordvoerder van ASR dinsdag in een reactie tegen ABM Financial News.

"Niet automatisch conclusies trekken", zo waarschuwde de woordvoerder. Het betreft een individuele zaak en er is volgens ASR "een groot verschil" in de verkochte polissen.

Inhoudelijk wilde ASR verder niet op de zaak ingaan. "We hebben kennis genomen [van de uitspraak] en bestuderen deze", aldus de woordvoerder. Er is een mogelijkheid voor ASR om in cassatie te gaan.
oompje24
0
"Consumenten Claim sprak van "een vergaande uitspraak", met grote gevolgen voor andere verzekeraars, nadat de rechter bepaalde dat er 8.000 euro moet worden terugbetaald."
Daan 008
0

@ oompje24

Aegon heeft in het verleden reeds 800 mio uitbetaald.

Bij de laatste uitspraak
- Waren er zelfs afwijzingen van bepaalde vormen van polissen (die kunnen alzo niet beschouwd worden als zijnde woekerpolissen).
- Was de algemene beschouwing van de rechtbank om tot een onderlinge regeling te komen, dus geen veroordeling tot ook maar enige grootte voor aangaande het bedrag (Aegon heeft in het verleden reeds een aantal schikkingen getroffen).

De volgende uitspraak zou bijgevolg wel eens heel nadelig kunnen uitvallen voor de nog resterende schade eisers (zoals mogelijk ten gevolge voor het onnodig rekken van de rechtsgang).

Er zijn verzekeringsmaatschappijen die tot op heden nog niets hebben geregeld en voor deze zou de uitspraak inderdaad nefaste gevolgen kunnen hebben.
Peett
0
quote:

A3aantje schreef op 1 nov 2017 om 12:05:


Gaan we nu eindelijk weer eens serieus omhoog?

Natuurlijk. 5,20 sluiten vandaag. Succes.
1.850 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 89 90 91 92 93 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Aegon Meer »

Koers 3,550   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 3,477   Volume 16.208.660
Hoog 3,610   Gem. Volume 14.469.511
16-aug-19 17:35
label premium

Aegon: CEO geslachtofferd?

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium