Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Amerikaanse aandelen « Terug naar discussie overzicht

Cannabis aandelen

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
6.711 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 ... 332 333 334 335 336 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
zonnedaal
0
Aphria up 2’5% terwijl markten 2% down zijn. DOW -450 punten. Ben long in Aphria.
Teee
0
quote:

ikketje88 schreef op 23 aug 2019 om 15:39:


Wat zijn jullie algemene verwachtingen over de cannabisaandelen? Ze blijven maar dalen...

Ik denk voorlopig weinig winst uit te halen. Zelf ben ik al een tijd geleden uit de cannabisaandelen gestapt en in de goud en zilvermijn aandelen gestapt, dat heb ik een tijd geleden op dit forum al vermeld.
Hombre
1
quote:

ikketje88 schreef op 23 aug 2019 om 15:39:


Wat zijn jullie algemene verwachtingen over de cannabisaandelen? Ze blijven maar dalen...
Kijk naar de koersen einde 2018, toen was het ook kommer en kwel. en vier maanden later was alles weer anders. Niets is zeker op de beurs, maar als de legalisatie van edibles/derivaten (betere marges) volgens plan doorgaat medio oktober en de handel daarin medio december van start gaat, dan zal dit zonder meer een positief effect hebben op de kwartaalcijfers van de cannabisbedrijven.
Osho
0
quote:

Hombre schreef op 24 aug 2019 om 11:24:


[...]Kijk naar de koersen einde 2018, toen was het ook kommer en kwel. en vier maanden later was alles weer anders. Niets is zeker op de beurs, maar als de legalisatie van edibles/derivaten (betere marges) volgens plan doorgaat medio oktober en de handel daarin medio december van start gaat, dan zal dit zonder meer een positief effect hebben op de kwartaalcijfers van de cannabisbedrijven.


Eens. Vooral Auxly zal hiervan gaan profiteren met Dixie Brands als partner. De cannabis aandelen zijn echt voor de langrun. Het is in dit voorstadium niet te zeggen hoe het gaat lopen, welke deals er nog komen, wat haar invloed wordt in de geneeskundige sector, voeding, drinkwaar, cosmetica etc. Terwijl ik dit opsom merk ik toch weer hoe groot de potentie is. De conservatieve staan niet te springen. Niet gek, dingen veranderen. En vergis je niet. De conservatieven heb je vaak ook nodig om een verandering (goed getest) plaats te laten vinden. Al dat tegenwerken zorgt ervoor dat wat eruit komt (mogelijk) van nog betere kwaliteit is. Conservatief of progressief, je hebt beide nodig. De een is (misschien) wat naïef en vluchtig maar kan alles op creatieve wijze beïnvloeden en de ander bewaakt de structuur en de redelijkheid. Als deze krachten samenwerken komt het met de cannabis industrie, denk ik, wel goed.
Teee
0
quote:

Hombre schreef op 24 aug 2019 om 11:24:


[...]Kijk naar de koersen einde 2018, toen was het ook kommer en kwel. en vier maanden later was alles weer anders. Niets is zeker op de beurs, maar als de legalisatie van edibles/derivaten (betere marges) volgens plan doorgaat medio oktober en de handel daarin medio december van start gaat, dan zal dit zonder meer een positief effect hebben op de kwartaalcijfers van de cannabisbedrijven.

Dan is het april mei 2020 dat je stijging van deze aandelen verwacht...?
Hombre
0
quote:

Teee schreef op 25 aug 2019 om 10:22:


[...]
Dan is het april mei 2020 dat je stijging van deze aandelen verwacht...?
De beurs blijft onvoorspelbaar, er kan altijd iets gebeuren waar niemand op rekent, in de positieve maar ook in de negatieve zin. Zo zullen de cijfers van Aurora eind september zeker van invloed zijn op het algehele sentiment. Ook nieuws uit Amerika kan de koersen beïnvloeden. Mocht bijvoorbeeld de SAFE Banking Act waar nu over gesproken wordt door de senaat komen, dan zal dit zeker een positieve stimulans zijn voor de markt en vrijwel zeker gezien worden als een opstap naar algehele legalisatie van cannabis gerelateerde producten in de USA. Ook kunnen al eerder dan voorjaar 2020 berichten naar buiten komen over de verkoop van edibles/derivaten. Zijn de eerste tekenen gunstig, dan zullen de koersen zeker gaan stijgen. Maar nogmaals, zekerheden zijn er niet op de beurs. Hou de berichten over de ontwikkelingen op de cannabismarkt goed bij en bepaal daarop je koers.
Teee
0
Inderdaad, zo geldt dat voor alle aandelen, ik zou pas instappen als er daadwerkelijk nieuws is..
Kristus belegt
0
Ik ben ook een believer in de cannabis sector al is het de laatste tijd meer rood dan groen.
Ik denk dan ook een gokje te wagen en een deel van mijn portefeuille te steken in Aurora net voor de 15 de september, goede kwartaal cijfers en het begin van cannabis 2.0 in oktober moeten de cijfers toch gunstig gaan beïnvloeden. Wat denken jullie?
Trump kan nog roet in het eten gooien maar anderzijds moeten hij ook al denken aan zijn herverkiezingen aangezien het merendeel is voor federaal cannabis te legaliseren. En mss tovert onze wizz doctor Peltz nog wel een groen konijn uit zijn hoed. Go Aurora!
Rider
0
quote:

Osho schreef op 26 aug 2019 om 20:20:


slatersentinel.com/news/2019/08/26/ga...

Aurora C.


Ze zijn serieus aan het uitbreiden. Ik twijfel zelf ook om nog bij te kopen maar wil ook nog wat grondstofaandelen bijkopen die zeer goedkoop staan.
Osho
0
quote:

Rider schreef op 26 aug 2019 om 21:07:


[...]

Ze zijn serieus aan het uitbreiden. Ik twijfel zelf ook om nog bij te kopen maar wil ook nog wat grondstofaandelen bijkopen die zeer goedkoop staan.


Welke grondstoffen kijk je naar?
kweetje
0
Ik deel veel meningen van posters hier boven maar ook dit is een ander kantje van het verhaal. Momenteel zijn shorters helemaal baas en bepalen zij de koers. Zolang zij niet uitstappen is het een stap omhoog en 2 achteruit. Ze bijten zich vast omdat er twijfel is en twijfel en onzekerheid zijn de ideale bodem voor short. Ik hou mijn hart vast als al die bedrijven nu in het najaar, in extra productie gaan en deze op de markt gaan dumpen en de prijs gaat kelderen. Ze zullen contracten moeten afsluiten onder de prijs. De prijs zal ongetwijfeld de aandelen meesleuren. Denk maar aan de vanadium prijs en gerelateerde aandelen. Een interessant artikel.https://seekingalpha.com/article/4287053-aurora-cannabis-shorts-circling. Bedrijven die can. kunnen afzetten met een toegevoegde waarde zullen daar minder onderhevig aan zijn, maar ik scheef dit eerder. De cijfers van de komende kwartalen zie ik niet zo super goed in. De omzetten zullen stijgen maar het netto resultaat zal toch niet meestijgen, integendeel. Hou er rekening mee als je op korte termijn wil spelen of instappen. Positief is voor Aurora is dat de ceo ook extra wordt vergoed volgens de koers van het aandeel. Als de politiek meewil en op tijd, dan komt het goed. De grootste zijn helemaal niet altijd .....de beste. Canopy schrijf ik helemaal nog niet af integendeel op lange termijn. Ondanks wat bovenkwam. Nemaste ging vandaag even naar plus 30 maar terug naar plus 12.
Rider
0
quote:

Osho schreef op 26 aug 2019 om 23:10:


[...]

Welke grondstoffen kijk je naar?


Vanadium, hiervoor heb ik AMG en LARGO. Vandaag artikel dat vraag naar Vanadium weer aan het stijgen is. Verder heb ik Aperam (staal) en FCX Freeport (koper en goud).In cannabis Aurora en Alefia.
DeZwarteRidder
0
Legalisering wiet blijkt in Canada (nog) geen wondermiddel tegen misdaad
Gisteren, 16:12 Buitenland
Nieuwsuur
Geschreven door
Marieke de Vries
correspondent Verenigde Staten
Karel Ornstein
verslaggever

In oktober 2018 was het zo ver. Vanaf dat moment konden Canadezen legaal cannabis kopen in speciale wietwinkels. Een gram kost ze omgerekend zo'n 7,50 euro. Ze mogen het delen met anderen, maar nooit doorverkopen.

Net als in Nederland is in Canada de productie en de verkoop van softdrugs voor de georganiseerde misdaad een zeer winstgevende handel. Naast dat criminelen een grote thuismarkt hebben, smokkelen ze hun wiet naar de Verenigde Staten. De regering van premier Justin Trudeau hoopte door de legalisering de georganiseerde misdaad een gevoelige slag toe te brengen. Dat lijkt vooralsnog nauwelijks gelukt.

Voor Nederland zijn de ontwikkelingen in Canada interessant. Het kabinet wil softdrugs weliswaar niet legaliseren, maar de overheid start volgend jaar wel in zo'n tien gemeentes met experimenten met gecontroleerde wietteelt. Ook hier is het doel om de teelt uit de criminele sfeer te halen.
Misbruik van cannabisvergunningen

Rechercheur Jim Walker en zijn collega's van de politie in de provincie Ontario hebben sinds de legalisering al tientallen illegale verkooppunten aangetroffen en gesloten. Deze verboden wietwinkels blijven veel gebruikers trekken, omdat wiet er een stuk goedkoper is dan bij legale verkopers: 5 euro in plaats van 7,50 euro per gram.

Die illegale winkels, zo vertelt Walker, zijn niet zijn lastigste probleem. Echt zorgen maakt hij zich over het misbruik dat criminelen maken van cannabisvergunningen die overheidsorganisatie Health Canada uitgeeft aan mensen die wietplanten kweken voor medicinaal gebruik. Per vergunning mag iemand honderd wietplanten verbouwen. Maar je mag ook met andere vergunninghouders samen verbouwen.

Aangezien de controle op het kweken van medicinale wiet beperkt is, worden de vergunningen als dekmantel gebruikt door criminele bendes. "Criminelen zien het als een verminderd risico omdat ze legale toestemming hebben om te verbouwen", zegt Walker.

"Wie is verantwoordelijk om dit te controleren? Is het Health Canada? Zijn het de opsporingsautoriteiten? Het is een grijs gebied dat ze hebben uitgebuit."

Een maand geleden werd op een boerderij ten noorden van Toronto een enorme illegale cannabis-kwekerij opgerold. Er werden naast 20.000 wietplanten ook wapens, geld en synthetische drugs gevonden. Walker noemt dit als voorbeeld van een criminele organisatie die op grote schaal vergunningen voor medicinale cannabis misbruikte. "Wat ze verbouwden werd allemaal gebruikt als handelswaar om hun criminele activiteiten mee te bekostigen."
Werkterrein verlegd

De speciale teams van de politie zien ook dat criminelen hun werkterrein verleggen, onder meer naar het internet. Walker: "Er is een enorm online aanbod aan cannabis. Alleen al het aantal sites dat in Ontario adverteert met 'nu wiet bestellen, vandaag nog in huis', is overweldigend."

Walker is ervan overtuigd dat de Canadese politie uiteindelijk erin zal slagen om de georganiseerde drugsbendes een slag toe te brengen. Al zal het nog veel tijd en moeite kosten.
DeZwarteRidder
0
Het cannabis-verhaal in Canada verloopt exact zoals ik voor de legalisering heb voorspeld.

De kans dat cannabis in de USA geheel legaal wordt, is hierdoor een flink stuk kleiner geworden.
cdbe
0
Jij kan alles voorspellen, geef mij eens de juiste lottocombinatie van de komende weken....
DeZwarteRidder
0
quote:

cdbe schreef op 27 aug 2019 om 10:08:


Jij kan alles voorspellen, geef mij eens de juiste lottocombinatie van de komende weken....

Die hou ik liever zelf.......!!!
Karel-B
0
quote:

Rider schreef op 26 aug 2019 om 23:33:


[...]

Vanadium, hiervoor heb ik AMG en LARGO. Vandaag artikel dat vraag naar Vanadium weer aan het stijgen is. Verder heb ik Aperam (staal) en FCX Freeport (koper en goud).In cannabis Aurora en Alefia.


Ik mag het hopen, had LGO toen der tijd op 2.70 CAD gekocht en alleen maar gezakt sinds toen... Toen werd ook gezegd dat vanadium ging knallen, maar bleek niks van waar.
Karel-B
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 27 aug 2019 om 10:03:


Legalisering wiet blijkt in Canada (nog) geen wondermiddel tegen misdaad
Gisteren, 16:12 Buitenland
Nieuwsuur
Geschreven door
Marieke de Vries
correspondent Verenigde Staten
Karel Ornstein
verslaggever

In oktober 2018 was het zo ver. Vanaf dat moment konden Canadezen legaal cannabis kopen in speciale wietwinkels. Een gram kost ze omgerekend zo'n 7,50 euro. Ze mogen het delen met anderen, maar nooit doorverkopen.

.....

Walker is ervan overtuigd dat de Canadese politie uiteindelijk erin zal slagen om de georganiseerde drugsbendes een slag toe te brengen. Al zal het nog veel tijd en moeite kosten.Wat een kut artikel. Ze leveren over de grens, dat gebeurd in Nederland ook. Omdat de omringende landen hun beleid niet hebben aangepast, blijf je dat altijd houden. En zo slim zijn die Canadezen dus niet, wat moet iemand met 100 planten om de 2 maanden? Dat krijg je nooit opgerookt, al maak je er olie van dan kun je nog jaren met 1 kweek doen.

In onze stad mag je legaal medicinaal kweken, met max. 5 planten.
6.711 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 ... 332 333 334 335 336 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street in mineur

18 okt De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden vrijdag tijdens de middaghandel in New York op verlies. Beleggers op...

  Indices

  AEX 572,72 -0,62%
  EUR/USD 1,1171 +0,40%
  Germany30^ 12.656,40 +0,01%
  Gold spot 1.490,06 0,00%
  LDN100-24h 7.143,88 0,00%
  NY-Nasdaq Composite 8.089,54 -0,83%
  US30# 26.807,69 +0,12%

  Stijgers

  Sligro
  +4,94%
  Flow T...
  +2,87%
  Pharming
  +2,66%
  Accell
  +2,30%
  SIGNIF...
  +2,12%

  Dalers

  Kiadis...
  -50,79%
  ForFar...
  -5,05%
  Galapagos
  -4,06%
  RELX
  -3,00%
  TomTom
  -2,97%