Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
19.158 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 898 899 900 901 902 903 904 905 906 907 908 ... 954 955 956 957 958 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
rationeel
0
Genen blijft moeilijk . Geweldig interessante toegenomen kennis. Maar net als bij het klimaat, nog onvoldoende kennis, om er sommige maatregelen op te baseren;)
rationeel
0
Kinderen zijn altijd de dupe van OUDERS. Of van hun genen, of van hun opvoedkundige kwaliteiten:)
Of van de omgeving waarin zowel ouders als kinderen zich bevinden.

Waar denk je dan aan R;)
Oorlog...Godsdienst...en meer zaken waaraan blijkbaar niet te ontkomen valt;)
Chiddix
0
In Vlaanderen wordt eindelijk werk gemaakt van coalitievorming. Na weken gepraat te hebben met Vlaams Belang wordt nu gekozen voor een Zweedse coalitie(N-VA, liberalen en christen democraten). Althans er wordt gepraat.
Na de verkiezingen in Mei kon je direct wel zeggen, Vlaams Belang komt niet in de Vlaamse regering. Probleem is, niemand behalve N-VA misschien wil regeren met Vlaams Belang.
In Wallonie zegt men hardop, V B zijn fascisten. Neo-nazi s ontbreekt er nog aan.
Deze benamingen worden verkeerd toegepast. Wie tegen ruime migratie is, is een fascist. Zijn socialistische scheldwoorden.
Maar het echte fascisme en nazisme is van geheel andere orde. Uitroeien etnische bevolking of volkeren. Dat vind ik nergens terug bij populistische partijen in Europa.
izdp
0
rationeel
0
Wat hebben we toch een geweldige overheid die in dit geweldige land allemaal geweldige gebouwen laat bouwen. Het geweldige Rijkskantoor Rijnstraat 8 in Den Haag bijvoorbeeld. "Met dit ontwerp neemt het Rijk het voortouw in de duurzame gebouwde omgeving." En: "In rijkskantoor Rijnstraat 8 komen thema’s als>>> ontmoeten, netwerken, overleggen en samenwerken centraal te staan.">>> Hartstikke mooi natuurlijk, alleen beetje jammer dat de thema's>>> 'genoeg plek hebben om te werken', 'het warm hebben', 'niet van de trap lazeren' en 'op de vloer kunnen lopen zonder dat ie instort'>>> een beetje weinig aandacht kregen. En nu dit weer:>>> "Ramen in de glazen kolos springen spontaan kapot,>>> waarbij de glasscherven argeloze voorbijgangers kunnen raken." Ook een belangrijk thema natuurlijk, >>>het intact blijven der ramen>>>. Jammer dat dat thema niet centraal kwam te staat in Rijkskantoor Rijnstraat 8. "Om die reden gaat de Rijnstraat, een drukke doorgang van het>>> Haagse Centraal Station richting het centrum van de stad>>>, bij harde wind op slot." >>>Extra oppassen dus volgend jaar met al die>>> gure wind uit het buitenland.>>>

Geen Stijl
Chiddix
0
quote:

izdp schreef op 15 aug 2019 om 19:55:


Fascisme en uitroeien etnische bevolking????
Even wat bijscholen Chiddix.


Fascisme leidt tot xenofobie. Moeilijk woord. Moet nog opzoeken wat het betekent.
En in sommige gevallen tot progroms, massavervolgingen, deportaties en agressie jegens buurlanden.
Vindt dit niet terug in het hedendaagse nationalisme of populisme die niet wil , dat Europa of de VS volstroomt met economische vluchtelingen.
Echte vluchtelingen is heel wat anders maar in Brussel kent men dat onderscheid niet meer.
rene l
0
quote:

asti schreef op 15 aug 2019 om 16:53:Als een Marokkaanse jongen de fout in gaat ligt het aan de GENEN.

Als het zoontje van mevrouw Halsema de fout in gaat ligt het aan de OPVOEDING en de OMGEVING.Vaak is het juist de combinatie van beiden en wanneer ze dan ook nog omgaan met verkeerde vrienden is de kans groot dat ze op het verkeerde pad raken en zich op latere leeftijd ontwikkelen tot een crimineel.

Ik moet overigens wel lachen om het incident.
Junior loopt samen met een vriendje een aftandse en onbewoonde woonboot binnen waarvan de deur niet op slot is.

Ze testen wat brandblussers die ze zien, ze gaan zo op in dit spel dat ze niet merken dat de politie gebeld wordt door wat buurtbewoners.

Vervolgens zetten ze op het rennen en er wordt een alarmpistool weg gegooid.

Tja, een alarmpistool is in principe geen verboden wapenbezit.
Als volwassene mag je er gewoon één kopen, er is een groot aanbod, alleen mag je hem niet in het openbaar gebruiken of laten zien.

Zelf kijk ik er daarom niet van op dat hij hem gewoon van het nachtkastje van zijn ouders meegenomen heeft om een beetje indruk te maken.

Als ouder lijkt het mij logisch dat je je kapot schaamt als je kind zoiets doet, hij is gewoon net iets te ver gegaan, maar aan de andere kant, hij heeft niemand fysiek geweld aangedaan, hij heeft zich ook niet bezig gehouden met activiteiten zoals bijvoorbeeld drugskoerier.

Ik zou mij er daarom niet al te druk over maken, ik zou hem thuis zo gigantisch op z'n flikker geven zodat hij de volgende keer wel na zal denken.

Maar asti, jij gelooft geen meter over de verhalen van de getinte figuren die bij ons in de wijk in dure auto's rijden en waar ik mijn vragen over heb.

Er zijn nu beelden, ik heb wel een mooie titel: Op weg naar de "kapsalon" in het centrum.

Verbazingwekkend, ik ken de auto's, de gastjes van amper 30 wonen vlak bij mij in de buurt, gewoon in een gesubsidieerde huurwoning, overdag doen ze niets, tegen de avond worden ze actief.

Trek het kenteken maar eens na, gewoon een auto uit 2018, eerste eigenaar, nieuwprijs een slordige 70k.

Vanavond heb ik er weer ééntje gezien, opnieuw dezelfde capriolen, de politie heeft blijkbaar geen actie ondernomen.

Hoe ze het doen weet ik niet, ze zitten blijkbaar wel in een handel waar dik geld valt te verdienen.

Ter vermaak:

www.telegraaf.nl/video/1273328283/mer...
izdp
0
quote:

Chiddix schreef op 15 aug 2019 om 21:53:


[...]

Fascisme leidt tot xenofobie. Moeilijk woord. Moet nog opzoeken wat het betekent.
En in sommige gevallen tot progroms, massavervolgingen, deportaties en agressie jegens buurlanden.
Vindt dit niet terug in het hedendaagse nationalisme of populisme die niet wil , dat Europa of de VS volstroomt met economische vluchtelingen.
Echte vluchtelingen is heel wat anders maar in Brussel kent men dat onderscheid niet meer.


Waar het toe kan leiden......
Dat is heel iets anders.

Vooruit ik zal je helpen bij je studie:

nl.wikipedia.org/wiki/Fascisme
Chiddix
0
In Nieuwsuur een klein feestje gisterenavond. De Nederlandse economie groeide het afgelopen kwartaal met 0,5%. Duitsland -0,2%.
Waarschijnlijk stevent Nederland weer af op een begrotingsoverschot(2019) en werd er druk gepraat wat we dan met het overschot moeten doen. In de staatsschuld? Of lagere belastingen voor burgers en bedrijven enz De staatsschuld komt dit jaar uit op 47% t.o.v het BBP en dat is ver onder de norm van 60%. Veel West-Europese landen zitten ver boven de norm van 60%.
Voor het kabinet is het begrotingsoverschot een meevaller maar die weten wel een weg met de miljarden. Subsidies klimaat en enorme investeringen daarin met een te verwaarlozen effect tegen de opwarming van de aarde. Ook zal de CO2 uitstoot wereldwijd niet verminderen de komende 10 jaar.
Chiddix
0
quote:

izdp schreef op 15 aug 2019 om 22:48:


[...]

Waar het toe kan leiden......
Dat is heel iets anders.

Vooruit ik zal je helpen bij je studie:

nl.wikipedia.org/wiki/FascismeHet huidige nationalisme of populisme lijkt in de verste verte niet op het fascisme of nationaal-socialisme uit de jaren 30-40. Militairisme en parades ontbreken , een groet , landveroveringen, zuiveringen etc
De nationalisten in deze eeuw houden zich bezig met de migratie met hier en daar een streven naar onafhankelijkheid. Dat is heel iets anders dan waar Hitler en Mussolini mee bezig waren(gebiedsuitbreiding). De eerste ging nog veel verder. Uitroeien hoogopgeleiden m.n in Polen, volkerenmoord, etnische zuiveringen enz
En wat te denken van Stalin die geen fascist was maar erop los moordde en de socialist Pol Pot? Veel dictators die we kennen hebben een link met het socialisme bv leider van Venuzuela, Castro, Mao etc
Chiddix
0
Fortuyn werd een fascist en racist genoemd omdat hij tegen ruime migratie was. Zelfde als met Baudet. Het zijn demoniserende uitspraken van extreem links.
De vraag die ook nu speelt is, was fascisme links of rechts? De uitvinder van het fascisme was Mussolini. Een marxist/socialist. Het fascisme vatte hij op als een vorm van het socialisme. Je hebt ook nog communisme.
In de geschiedenis hanteerden het fascisme en het nationaal-socialisme dezelfde begrippen.
In deze tijd horen we ook termen als extreem rechte en extreem links. Bv GroenLinks is een samensmelting van alles wat we extreem links noemen.
Verwarrend is dat uit deze en een andere partij mensen de straat opgaan om te protesteren tegen fascisme en racisme.
Fascisme, socialisme en communisme zijn vertakkingen volgens mij voortgekomen uit het marxisme. Grondleggers Karl Marx en Friedrich Engels.
rationeel
0
Macht over anderen tov individualisme.

De bevolking wordt steeds verder gedwongen aan de leiband te lopen.
rationeel
0
Prinses Christina op 72-jarige leeftijd overleden

Prinses Christina is vanmorgen op 72-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. Ze leed al enige jaren aan botkanker.

Christina werd in 1947 geboren op Paleis Soestdijk. Haar roepnaam was aanvankelijk Marijke, maar ze besloot later als Christina door het leven te gaan. Voluit heet ze Maria Christina Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, Prinses van Lippe-Biesterfeld. Ze was de vierde dochter van koningin Juliana en prins Bernhard, de jongste zus van prinses Beatrix.

Snel na de geboorte van Christina bleek dat ze een ernstige oogaandoening had, veroorzaakt door de rodehond die haar moeder Juliana opliep tijdens de zwangerschap. Christina werd geboren met één blind oog. Ook aan het andere oog was zij erg slechtziend. Haar moeder zocht hiervoor hulp - zowel voor haarzelf als voor haar dochter - bij gebedsgenezeres Greet Hofmans, wat later zou uitmonden in de veelbesproken Greet Hofmans-affaire.

In 1975 trouwde Chrstina met de van oorsprong Cubaanse Jorge Guillermo met wie ze drie kinderen kreeg: de nu in de Verenigde Staten woonachtige zonen Bernardo (41) en Nicolás (39) en Juliana (37), die in Italië woont.

Het gezin van de prinses woonde van 1987 tot 1996 in villa Eikenhorst in Wassenaar, de woning waar tot voor kort koning Willem-Alexander en Máxima en hun drie dochters woonden.
rationeel
0
Christina, grootmoeder van een kwartet kleinkinderen, woonde de laatste tijd een groot deel van het jaar in het Italiaanse Porto Ercole, de kustplaats waar haar ouders, prinses Juliana en prins Bernhard, hun vakantiehuis De Gelukkige Olifant hadden.

Ze trad de afgelopen jaren maar weinig in de openbaarheid, met uitzondering van de prijsuitreiking van het naar haar vernoemde muziekconcours en bij familie-aangelegenheden. Ook was ze in 2017 eregast bij een concert van violiste Janine Jansen tijdens het staatsbezoek van koning Willem-Alexander aan Italië.

Vorig jaar maakte de Rijksvoorlichtingsdienst bekend dat Christina botkanker heeft. Dat was in het najaar van 2017 aan het licht gekomen.

Ongewild stond de prinses recent in de belangstelling toen ze een aantal kunstwerken, waaronder een tekening van Rubens, aanbood op een veiling van Sotheby’s. De schets van de Nederlandse meester werd uiteindelijk gekocht door een anonieme bieder voor bijna 7,2 miljoen euro.

Het stoffelijk overschot van prinses Christina wordt overgebracht naar de Koepel van Fagel op het terrein van Paleis Noordeinde, waar in besloten kring afscheid wordt genomen. De crematie vindt eveneens in beslotenheid plaats. Er is door de familie een condoleanceregister geopend.

izdp
0
quote:

Chiddix schreef op 16 aug 2019 om 11:19:Fascisme, socialisme en communisme zijn vertakkingen volgens mij voortgekomen uit het marxisme. Grondleggers Karl Marx en Friedrich Engels.


Dit er even uitgelicht.

Hoe kom je bij deze onzin?
Chiddix
1
quote:

izdp schreef op 16 aug 2019 om 12:02:


[...]

Dit er even uitgelicht.

Hoe kom je bij deze onzin?


Baudet denkt het ook. Alle mannekes(Stalin, Mao,Hitler,Mussolini) hebben iets met het socialisme en marxisme. Kan er ook niets aan doen. Zijn de feiten.
DeZwarteRidder
0
quote:

Chiddix schreef op 16 aug 2019 om 13:07:


[...]Baudet denkt het ook. Alle mannekes(Stalin, Mao,Hitler,Mussolini) hebben iets met het socialisme en marxisme. Kan er ook niets aan doen. Zijn de feiten.

Socialisme is een trucje van dictators om steun van het volk te krijgen.

Socialisme is dus gewoon een manier om valse beloftes te doen.

Trump heeft dezelfde truc toegepast, want hij is gekozen met steun van de Jan de Arbeider door het doen van valse beloftes.
Chiddix
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 16 aug 2019 om 14:01:


[...]
Socialisme is een trucje van dictators om steun van het volk te krijgen.

Socialisme is dus gewoon een manier om valse beloftes te doen.

Trump heeft dezelfde truc toegepast, want hij is gekozen met steun van de Jan de Arbeider door het doen van valse beloftes.


Onder het mom van socialisme een richting erbij maken die zeer misdadig werd.
19.158 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 898 899 900 901 902 903 904 905 906 907 908 ... 954 955 956 957 958 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Dow na acht winstdagen omlaag

16 sep De aandelenbeurzen in New York zijn maandag na acht handelsdagen op rij met winst in het rood gesloten. Bel...

  Indices

  AEX 573,46 -0,58%
  EUR/USD 1,1005 -0,61%
  Germany30^ 12.391,60 +0,09%
  Gold spot 1.498,65 -0,04%
  LDN100-24h 7.337,40 -0,18%
  NY-Nasdaq Composite 8.153,54 -0,28%
  US30# 27.092,76 +0,10%

  Stijgers

  ALTICE...
  +5,56%
  Alfen ...
  +4,38%
  Royal ...
  +2,53%
  Fugro
  +2,51%
  Sif Ho...
  +2,27%

  Dalers

  DSM
  -3,26%
  Air Fr...
  -3,21%
  BESI
  -3,19%
  Takeaw...
  -2,95%
  OCI
  -2,58%

  Nieuws Forum Meer»

  (7)

  Ronald Engels op 17-sep-19 00:35
  (5)

  De Rijdende Rechter op 16-sep-19 23:50
  (36)

  JeanJ op 16-sep-19 23:18
  (15)

  FlashHenk op 16-sep-19 22:11
  (2)

  LLinssen op 16-sep-19 21:58

  Column Forum Meer»

  (3)

  Ronald Engels op 17-sep-19 00:46
  (82)

  Henk30 op 17-sep-19 00:39
  (63)

  shortie op 16-sep-19 23:42
  (6)

  geobeo op 16-sep-19 21:51
  (3)

  JoopVisser1 op 16-sep-19 19:38