Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
24.053 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 693 694 695 696 697 698 699 700 701 702 703 ... 1199 1200 1201 1202 1203 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Chiddix
0
quote:

Henk Pal schreef op 20 april 2019 12:56:


Otten is belangrijk, slim en heeft contacten.
Zou ontiechelijk stom zijn om hem te willen lozen


Otten uit kritiek op de toespraak , dat die te academisch was. En er hadden kandidaten van de provincie erbij moeten zijn achter Baudet. Als dat het is, kunnen we verder.
Wat Otten precies bedoeld met, het FVD is niet alleen de partij van Baudet en Hiddema , heeft meer uitleg nodig. In welke context Otten dit uitsprak , is niet bekend. Het is vandaag weer smullen voor de politiek correcte media.
DeZwarteRidder
0
quote:

Henk Pal schreef op 20 april 2019 12:56:


Otten is belangrijk, slim en heeft contacten.
Zou ontiechelijk stom zijn om hem te willen lozen

Otten heeft duidelijk ruzie met Bodet en kiest de publiciteit, omdat Bodet totaal niet tegen kritiek kan.
rationeel
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 20 april 2019 13:39:


[...]
Otten heeft duidelijk ruzie met Bodet en kiest de publiciteit, omdat Bodet totaal niet tegen kritiek kan.


Jij fabuleert.
rationeel
0
Ik lees in de dodebomen krant dat de andere partijen het in hun broek doen a.s. verkiezingen.dat FvD groot gaat winnen. Daarom komt het klimaatstandpunt pas in juni na de verkiezingen. TimmerFrançiscus zal het merken bij de verkiezingen wat de kiezer daar van vindt. Hij zal zijn doomsday hebben.

En Eva Jinek stemt op Thierry om zijn mooie stem en mooie baard en omdat hij zulke mooie emoties heeft. Als al haar volgsters ook zo denken komt het helemaal goed. Oh wat kan ik er allemaal lekker van slapen.

Ikbeneenzelfbouwer | 20-04-19 | 11:37
rationeel
0
Volkskrant-hoofdredacteur Philippe Remarque stopt als hoofdredacteur van de Volkskrant. Dat heeft Remarque zojuist op een ingelaste interne redactievergadering bekendgemaakt aan huilende redactievrouwtjes, die nog steeds pissed zijn dat ze het nieuws op Villamedia moesten lezen. Remarque was sinds 2010 hoofdredacteur en stond te boek als 'enigszins verstandig'. Zo vond Remarque de wekelijkse columns van Asha ten Broeke openlijk kut, en sleepte hij bij de Persgroep-directie ieder half jaar er een loonsverhoging voor Sylvia Witteman uit. Onbekend is wat Remarque nu gaat doen. Volgens bronnen aan GeenStijl gaat-ie een half jaar naar een Corendon-resort in Turkije, en daarna krijgt-ie een wandelmoderubriek in het Volkskrant Magazine. Remarque is al de tweede hoofdredacteur die door toedoen van het GeenStijl Winti Poppetje het veld heeft moeten ruimen. Eerder al vertrok Peter Vandermeersch bij NRC Handelsblad.
rationeel
0
padbuffel | :

Remarque: "Im Westen nichts neues" was een uitgesproken linkse hoofdredacteur. Dan deed Pieter Broertjes zijn voorganger het toch een stuk beter. Onder Remarque verloor De Volkskrant zijn laatste "burgerlijke" lezers want de krant heeft onder Remarque waanzinnig aan kwaliteit ingeboet en werd een spreekbuis voor DDR66 en de communisten van GroenLinks.. Zijn opvolger zal ook wel van de linkse kerk zijn. Is een typische Randstadskrant,wat er nog van overgebleven is.
objectief
0
Henk Otten vind dat Baudet heel ijdel is (daar zal niemand aan twijfelen) maar als ex LPF'er wil hij zelf wel enkele bewindslieden weg hebben.
Dus niet alleen is hij met het huidig beleid niet eens, hij wil ook nog even de poppetjes van andere partijen invullen. (van capsones gesproken)
Henk Pal
0
quote:

objectief schreef op 20 april 2019 15:33:


Henk Otten vind dat Baudet heel ijdel is (daar zal niemand aan twijfelen) maar als ex LPF'er wil hij zelf wel enkele bewindslieden weg hebben.
Dus niet alleen is hij met het huidig beleid niet eens, hij wil ook nog even de poppetjes van andere partijen invullen. (van capsones gesproken)


Beetje ijdelheid is een goede eigenschap.
En ja wie wil Wiebes en Ollo nou niet weghebben?
rationeel
0
De grote uitverkoop;)

Maar wie wil voor ze betalen? De kartelpoppetjes worden onderhouden door de belastingbetaler:(
DeZwarteRidder
0
U zegt ook tegen Baudet: die stukken uit NRC en de Volkskrant moet je lezen?

„Jongens, ik zit niet de hele dag met hem te bellen. Maar ik zal het hem aanraden.”

Forum voor Democratie komt met 12 of 13 zetels in de Eerste Kamer, afhankelijk van het onderhandelingsspel over de restzetels. Eind mei kiezen de leden van de Provinciale Staten wie er in de senaat komt. Het kabinet-Rutte III is daar dan de meerderheid kwijt. Voor en na de verkiezingen stelde Baudet drie eisen aan samenwerking met het kabinet: de Klimaatwet moet van tafel, het Marrakesh-pact over migratie moet worden opgezegd en drie bewindspersonen moeten worden vervangen: de VVD’ers Eric Wiebes en Mark Harbers, Kajsa Ollongren van D66.

Hoe gaat uw fractie zich opstellen? In de Tweede Kamer stemde FVD voor een wet over een flexibeler arbeidsmarkt. Die steunt u ook in de Eerste Kamer?

„Dat ligt voor de hand. Onze Eerste Kamerfractie wil die in de Tweede Kamer versterken. Dus we gaan zeker niet zeggen: als jullie vóór stemmen, stemmen wij tegen. Als wij achter een voorstel staan en het is in lijn met ons programma, dan zullen we dat steunen. We zijn heel eclectisch. Pragmatisch. We gaan niet zoals de SP met tomaten gooien en overal tegen stemmen. Zo zitten we niet in mekaar.”

En die strenge voorwaarden? Er moesten drie bewindslieden vertrekken.

„We zijn voor een reshuffle van het kabinet, ja.”

Het Marrakesh-pact?

„Daar zijn wij geen warm voorstander van. Maar het initiatief om dat op te zeggen moet uit de Tweede Kamer komen.”

Het waren toch harde eisen voor steun?

„We gaan in elk geval niet meedoen aan een gedoogconstructie, aan achterkamertjesoverleg. We zullen het case by case bekijken. En soms zullen we misschien deals moeten maken. ‘Als jullie steunen wat wij willen, kunnen wij jullie op iets anders steunen’.”

Zijn er onderdelen van het klimaatbeleid die jullie kunnen steunen? Of is dat uitgesloten?

„Bij ons is niets uitgesloten.”

Noemt u eens wat.

„Kernenergie bijvoorbeeld. Of onderzoek naar thoriumreactoren. En ook wij zijn voor schonere lucht en tegen de plastic soup. Maar dat is echt iets anders dan klimaatbeleid. Dat gaat over milieu.”

En een voorstel om de energierekening omlaag te brengen?

„Ja.”

Merkt u dat u als partij serieuzer wordt genomen?

„Het is echt anders dan vóór 20 maart, ja. Iedereen komt naar je toe en zegt: ‘Hier heb je m’n nummer’.”

Wie zoal? Oppositie? Coalitie? Kabinetsleden?

„Allemaal. Maar ik noem geen namen.”

Wat willen ze van u?

„Het gaat nu vooral over de restzetels voor de Eerste Kamer. Iedereen wil zo veel mogelijk restzetels.”

Loopt het door elkaar: onderhandelen over de restzetels, formatiebesprekingen in de provincies, steun voor kabinetsbeleid?

„Ook wij zijn dealmakers. Ik tenminste wel. Het gaat mij er om hoe wij onze doelen kunnen realiseren. Daar kunnen we met iedereen over praten.”

Als grootste fractie mag FVD de voorzitter van de Eerste Kamer naar voren schuiven. Iets voor u?

„Ik denk dan toch eerder aan de twee Paulen.”

De aankomende FVD-senatoren Paul Frentrop en Paul Cliteur?

„De Paulen, ja. Maar er zijn meer geschikte mensen in onze fractie. We hebben ook een generaal.”

In de partijtop, vertelt Otten, was er discussie over de verkiezingsposter. Wie kwam daar op? Alléén Baudet? Een hele groep met Baudet in het midden? Of: Baudet en Otten naast elkaar? „Uiteindelijk hebben we, unaniem, gekozen voor Baudet alleen. Hij is toch het gezicht van de partij.”

Hebben jullie het er toen over gehad dat het ook een risico kan zijn, de partij als one man show?

„Het is beter als meer mensen op de voorgrond treden. Zeker nu we zo groot zijn geworden, met 86 mensen in de Provinciale Staten, 13 in de Eerste Kamer, straks hopelijk een aantal mensen in Europa. Achteraf gezien denk ik dat we dat éérder hadden moeten doen. Hoe meer mensen van het team we laten zien, hoe beter. Dat hoor ik ook van kiezers.”

Electoraal gezien werkte het wel, Thierry Baudet als grote leider.

„Misschien waren we met meer mensen nóg succesvoller geweest.”

Vindt u het organisatorisch gezien riskant als de partij om één persoon draait?

„We zullen nu toch iets van checks and balances moeten inbouwen. Bij de oprichting hebben we de partij bewust stevig opgezet met een centraal bestuur. Dat was om in het vroege stadium zo min mogelijk gedoe te krijgen. Ik was enige tijd betrokken bij de provinciale uitbouw van de LPF na de moord op Pim Fortuyn. Dat werd een enorme chaos. In het begin zijn de mensen zó enthousiast. Vervolgens krijg je een posterplakker in zeg maar Friesland die vindt dat hij de baas moet worden van Friesland omdat hij de meeste posters heeft geplakt.”

Nu moet het anders?

„We zijn ver gekomen, met weinig ongelukken. Maar nu zitten we in een andere fase. Daarom zijn we in het bestuur aan het praten om, rustig en gecontroleerd, onze mensen in de provincies meer bij de partij te betrekken. Misschien met een soort van partijraad met volksvertegenwoordigers. Zodat de partij als organisatie levensvatbaar wordt, ook zonder Baudet of zonder Otten.”

Hoe kijkt Baudet daar tegen aan?

„Het is best lastig voor hem. Maar hij zal er toch aan moeten wennen. De partij is groter dan Baudet. Ik hoor van veel kiezers: jullie hebben zulke goeie mensen. Laat dat dan ook zien. En kijk, ik ben dit niet gaan doen omdat ik zo graag elke dag op tv wil. Ik ben wel enorm aan het afvallen, ik ben al vijf kilo kwijt. Je weet dat mensen over je postuur beginnen, als je vrij stevig bent.”

Hoe valt u af?

„Door veel te bewegen. Ik zit altijd veel te bellen, nu ga ik erbij lopen. Als ik opsta ga ik een uurtje door Amsterdam lopen en bellen. Het werkt, ik voel al dat mijn kleren ruimer zitten.”

Hoeveel moet er nog af?

Otten kijkt naar zijn buik. „Nog wel een kilo of tien.”

Maar niet alléén voor de publiciteit, zegt hij. „Ook voor m’n gezondheid. Want als het niet je postuur is, beginnen mensen wel over je haar.”
DeZwarteRidder
0
Strijd tussen Baudet en Otten om koers in partijtop, kan Forum flink beschadigen

Met forse kritiek op Thierry Baudet, veroorzaakt mede-oprichter van Forum voor Democratie Henk Otten voor het eerst flinke deining in de top van de partij. Dat veroorzaakt ook interne spanning, want Baudet is het uithangbord van de partij, maar Otten de grote organisator.
Tobias den Hartog 20-04-19, 12:41 Laatste update: 13:21

Otten windt er in een interview met NRC Handelsblad geen doekjes om. Thierry Baudet trekt met zijn woordkeus (‘boreaal’) de partij ‘te veel naar rechts’. Met zijn gezwollen speech naar de verkiezingsoverwinning onlangs zou hij woorden hebben gebruikt die extreem-rechts aanspreken, waar Otten niet op zit te wachten. De jonge Forum-leider zal bovendien de spotlights vaker moeten delen met partijgenoten, ook al is dat ‘best lastig voor hem’. Te ondoordacht, te ijdel, is wat Otten lijkt te zeggen.

Het is voor het eerst dat er openlijke frictie is tussen de gezworen Forum-vrienden. En dat is significant, want waar Baudet hét gezicht van de partij is, is de rol van Otten niet te onderschatten.

Hij was het die Forum met strakke hand deed groeien tot wat het nu is. Twee zetels in de Tweede Kamer, 13 in de Eerste Kamer straks, 86 in de Provinciale Staten. De werving en selectie van die Forum-politici: het werk van Henk Otten. De campagnes: Henk Otten. De partijfinanciering: Henk Otten. De verkiezingsprogramma’s: Henk Otten.

Hij mag pas recent, als lijsttrekker van de Eerste Kamer, uit de schaduw van Baudet zijn gestapt: Otten is het punt in de partij waar alle lijntjes samen komen. Er is maar weinig dat de controlfreak passeerde de laatste jaren.

Bouwwerk

Bij wijze van gedachteoefening: mocht Otten de partij vandaag verlaten, dan stort het bouwwerk behoorlijk in. Veel recent gekozen Provinciale Statenleden van Forum moesten in het land toegeven dat ze nog nauwelijks een woord hadden gewisseld met Baudet. Maar Otten, ja, die had iedereen in zijn telefoon staan.

Maar zoals Otten het hart van FvD is, is Baudet het hoofd. Hij geniet populariteit en bekendheid in het kwadraat. Otten mag dan kritiek hebben op de gezwollen, ideologische speeches van Baudet. Juist daarvoor wordt tijdens bijeenkomsten van FvD en op sociale media het hardst geapplaudisseerd. Baudet is het stemmenkanon. Hem beschadigen zou de doodsteek van de partij kunnen betekenen.

Toch is de openlijke kritiek een uiting van wat intern al langer broeide. Naar buiten bleef Baudet de alleenheerser, binnenskamers wordt ook veel voor hem bepaald.

Nexit

Zo zaten Otten en Baudet elkaar nota bene over de nexit al in de haren. Was Baudet aanvankelijk absoluut voor een onmiddellijk vertrek uit de EU, hij begon stilaan terug te krabbelen. Eerst een referendum toch. En geen onmiddellijk nexit, klonk het ineens.

Daar was de hand van Otten al zichtbaar, die na de chaos rond de Brexit ook ondernemers binnen de partij aan de lijn had gekregen. Pas op zulke taferelen, zeiden ze. En wat is de economische schade wel niet als Nederland uit de EU gaat?

In de media en bij debatten verloor Baudet die slag: hij begon de laatste weken een toontje lager te zingen. Een onmiddellijk nexit had niet meer de voorkeur.

Dat Baudet de inhoudelijke koers niet alleen uitzet, is echter nog niet alles.

Uitspraken

Een klein, recent voorval bleek dat men binnen de partij al langer zorgen heeft over diens achteloze, maar controversiële uitlatingen in de media. Baudets opmerkingen over vrouwen bijvoorbeeld die ‘minder ambitie’ zouden hebben. Zijn uitspraken over een ‘boreaal Europa’, zeker omdat hij eerder waarschuwde van de ‘homeopathische verdunning’ van het dominant blanke Europa.

Toen Radio 1 kort voor de Statenverkiezingen aan Baudets persvoorlichter vroeg of Baudet zin had in een interview, zou woordvoerder Jeroen de Vries het hebben afgehouden toen hij hoorde hoe dat Baudet een half uur lang welkom zou zijn. Hij zou ‘de peilingen’ niet op ‘het spel’ hebben willen zetten door Baudet ‘een half uur’ op de radio te zetten. ,,Hij zegt wel eens domme dingen,’’ zou De Vries hebben gezegd.

Toch was Baudet tot dusver soeverein in wat hij zei in zijn speeches. Zijn 21 minuten durende overwinningsspeech na de Statenverkiezingen had Otten bijvoorbeeld van te voren niet gelezen. Maar nu hij deze zo bekritiseert, kan Baudet vrezen dat hij onder meer controle komt te staan. De vraag is of hij dat zou accepteren.

Kappen

Andersom zal Otten niet schromen de benen te nemen als het hem niet zint. In NRC erkent hij zonder omhaal dat hij er bijna mee was ‘gekapt’ toen Baudet te veel over het christendom had gepraat in de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2017. Otten, ‘licht christelijk opgevoed’, vindt dat politiek en geloof los staan.

Na de kritiek van Otten is het dus de vraag wie van de twee het eerst met de ogen knippert: het stemmenkanon, of de organisatorische steunpilaar van de partij. Of hoe ze een bezweringsformule vinden. Want een ruzie beschadigt de partij hoe dan ook enorm.
De Troon Jan
0
Die Otten is slimmer en die weet en ziet hoe politiek gedreven moet worden, ben benieuwd of ze nog ooit bij Harrie mogen of willen komen!
DeZwarteRidder
0
fd.nl

De VVD van Klaas Dijkhoff staat in het politieke midden

VVD-fractievoorzitter Dijkhoff dirigeert zijn partij in een zaterdag verschenen manifest naar het politieke midden, weg van de rechterflank waar Thierry Baudets Forum voor Democratie bij de Provinciale Statenverkiezingen een monsterzege boekte.
ffff
0
De Zwarte Ridder,

Binnenpretje…
Nou ga jij ook al van die enorme lappen plaatsen…..
Ik ga maar eens bij een ander onderwerp kijken…

Peter
JP Samosa
0
quote:

De Troon Jan schreef op 20 april 2019 17:35:


Die Otten is slimmer en die weet en ziet hoe politiek gedreven moet worden, ben benieuwd of ze nog ooit bij Harrie mogen of willen komen!


Ja hoor, ze hebben nu geld zat om dat te betalen.
(En overigens, de wereld is wel wat groter dan Harrie...)
DeZwarteRidder
0
quote:

ffff schreef op 20 april 2019 17:44:


De Zwarte Ridder,
Binnenpretje…
Nou ga jij ook al van die enorme lappen plaatsen…..
Ik ga maar eens bij een ander onderwerp kijken…
Peter

Ik hou me tenminste bij het onderwerp en ik kan het ook niet helpen dat Otten zo'n kletskous is.......
Chiddix
0
Waar ik nog niet bij stil gestaan heb, het FVD mag als grootste partij in de EK de voorzitter leveren. Lees het in de artikelen hierboven van ZWR.
Het FVD heeft drie eisen geformuleerd om steun te leveren aan het kabinet. Marrakeshpact opzeggen, uit het klimaatakkoord stappen en een m.n vijandig gezinde minister tegen het FVD moet opstappen en dat is Ollongren plus nog twee.
Dit gaat allemaal niet gebeuren. GL en PvdA bepalen hoeveel wetsvoorstellen er straks worden goedgekeurd in de EK tenzij het FVD hun eisen intrekt.
Het kabinet is niet van plan eisen te gaan inwilligen . Ook niet van GL en PvdA. Maar bij Rutte weet je het nooit.
rationeel
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 20 april 2019 17:39:


fd.nl

De VVD van Klaas Dijkhoff staat in het politieke midden

VVD-fractievoorzitter Dijkhoff dirigeert zijn partij in een zaterdag verschenen manifest naar het politieke midden, weg van de rechterflank waar Thierry Baudets Forum voor Democratie bij de Provinciale Statenverkiezingen een monsterzege boekte.doodsrochel van de vvd in de Telebelg

Verkiezingen over een maand maar het vaasje van de vvd is helemaal leeg. De ideeën zijn op en een visie wordt geblokkeerd door de enorme integriteitsolifant in de kamer. De ene na de andere fraudeur, crimineel of knettergekke senator volgde elkaar op. We kregen nog 1000 euro maar de vvd wilde liever de multinationals pijpen met poen en zagen acht jaar verdere uitverkoop aan de EU. Hoe vaak die leuk lachende faux-spontane Dilan Yesildinges zich ook als een schaap in de slangenkuil laat gooien door Kees Berghuis, niemand gelooft nog dat Rutte en Klaver twee verschillende mensen zijn op het onbetaalbaar idealistische klimaatdossier. Verdiepende debatavond werd keuvelen bij een hip koffiekarretje. Bier en bitterballen tussen de kralenkettingen moest festivals en standup comedy op sneakers worden, in een overtreffende trap van imago-opportunisme. En toen dat debiele vaasje, het meest idiote politieke decorstuk sinds de Stekkerdoos van Sap. De economie snort maar de koopkracht is kapot, de ooit loyale vvd vinexbasis vlucht richting Renaissancevloot en de fractievoorzitter van de kapotgedeukte grootmacht mag nog één pijnlijke wanhoopspoging wagen door in het partijblad te beweren dat hij de btw-verhoging en onbetaalbare energie niet zulke goed ideeën vond van zijn vvd. Als de krant een auto was, kregen de lezers vanmorgen een airbag in hun gezicht, zo hard crasht deze krampachtige campagnemiskleun. En vvd-leden kregen een Samsommetje in de mail van Dijkhoff: Hij probeert het eerlijke verhaal beter uit te leggen. Tragisch. Carnaval is voorbij maar de vvd-bestuurder is nog steeds dronken.

Geen Stijl
rationeel
0
24.053 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 693 694 695 696 697 698 699 700 701 702 703 ... 1199 1200 1201 1202 1203 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 582,71 0,00%
EUR/USD 1,0874 -0,06%
Germany30^ 12.655,00 -1,06%
Gold spot 1.646,86 +0,73%
LDN100-24h 6.895,20 -0,02%
NY-Nasdaq Composite 8.965,61 -2,77%
US30# 27.152,55 +0,22%

Stijgers

Kiadis...
+1,22%
VIVORY...
+0,92%
Van La...
+0,51%
Basic-Fit
+0,47%
Euroco...
+0,46%

Dalers

Arcadis
-0,45%
OCI
-0,36%
Vopak
-0,25%
SIGNIF...
-0,24%
Aperam
-0,21%

Nieuws Forum Meer»

(22)

TraderT123 op 26 feb 2020 08:44
(7)

suske wiet op 26 feb 2020 08:43
(15)

Chiddix op 26 feb 2020 08:08
(19)

Vive tu vida positivamente op 26 feb 2020 07:48
(20)

Vive tu vida positivamente op 26 feb 2020 07:44

Column Forum Meer»

(2)

Lepre Chaun op 26 feb 2020 08:45
(24)

Ni! op 26 feb 2020 08:44
(1)

Lepre Chaun op 26 feb 2020 08:37
(429)

Pinda91 op 26 feb 2020 08:15
(19)

antonvb op 26 feb 2020 08:13