Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
15.630 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 688 689 690 691 692 693 694 695 696 697 698 ... 778 779 780 781 782 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
DeZwarteRidder
0
quote:

rationeel schreef op 17 apr 2019 om 16:59:


[...]Wilders:) is helemaal niet dom. Hij doet zijn beklag over de schandalige houding van een minister. Een minister die het gewoon vertikt om te doen wat hij hoort te doen.

Hij stelt daarmee meteen de partijdigheid aan de kaak van dit ministerie.

Het maakt helemaal niet uit of Wilders dom is of niet; hij heeft gewoon helemaal niks meer te betekenen.
Alles wat hij nog kan doen is volkomen zinloos.
rationeel
1
quote:

DeZwarteRidder schreef op 17 apr 2019 om 16:35:


[...]
Mensen stemmen niet meer op Wilders omdat hij HELEMAAL NIKS voor z'n stemmers gedaan heeft.

Hetzelfde zal waarschijnlijk met Bodet gaan gebeuren.


Wel eens van principes gehoord, Ridder zonder Paard:(
rationeel
1
[Modbreak IEX: Gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen, bericht is bij dezen verwijderd. Waarschuwing.]
DeZwarteRidder
0
quote:

rationeel schreef op 17 apr 2019 om 17:07:


[...]Wel eens van principes gehoord, Ridder zonder Paard:(

Zijn stemmers willen resultaten zien; geen loos geouwehoer.
hirshi
0
quote:

rationeel schreef op 17 apr 2019 om 17:07:


[...]

Wel eens van principes gehoord, Ridder zonder Paard:(Met zijn principes wil men zijn gewoontes tiranniseren of rechtvaardigen of eren of beschimpen of verbergen: – twee mensen met dezelfde principes willen daarmee waarschijnlijk toch nog iets wezenlijk anders.

Friedrich Nietzsche
rationeel
0
quote:

hirshi schreef op 17 apr 2019 om 17:26:


[...]


Met zijn principes wil men zijn gewoontes tiranniseren of rechtvaardigen of eren of beschimpen of verbergen: – twee mensen met dezelfde principes willen daarmee waarschijnlijk toch nog iets wezenlijk anders.

Friedrich Nietzsche


Ik zeg maar zo, ik zeg maar niks;)
Beperktedijkbewaking
0
quote:

hirshi schreef op 17 apr 2019 om 16:38:


[...]
De meeste blanken boeren in Zuid Afrika zijn hun leven niet veilig. Ze leven zwaar bewapend achter sterke omheiningen, want ze lopen de kans op beestachtige wijze vermoord te worden.

Dat is de realiteit van nu.

Klopt, en het gaat helaas nog steeds door. Ook dreigen er grootscheepse landonteigeningen zonder vergoeding. Onlangs vroeg AgriSA, de boerenorganisatie, daar nog aandacht voor bij de Amerikaanse onderminister voor Buitenlandse zaken:
www.kwanalu.co.za/agri-sa-lig-die-ame...

"Agri SA het die afvaardiging ingelig oor die effek wat plaasmoorde en misdaad op produsente en plaaswerkers het, wit en swart. Ook die onsekerheid wat die boere op grondvlak beleef rondom hul toekoms in SA. En die groot hoeveelheid plaasmoorde en dat dit groter is per capita as baie ander groeperings."

Over dat laatste bestond het NPO/NRC correspondent Bram Vermeulen vorig jaar om te schrijven dat 'het wel meeviel', omdat het slechts om een klein aantal ging t.o.v. het totale moordcijfer per jaar in ZA. Hij zei er niet bij dat het moordpercentage (aantal moorden gedeeld door de grootte van de betreffende bevolkingsgroep) twee tot drie keer zo hoog is als het toch al hoge over-all percentage voor heel ZA.
Is dat nou statistische domheid of leugenachtige politieke correctheid?

Het gaat trouwens niet alleen om moorden. Het aantal brute aanvallen is veel hoger. Ik vond nog wat cijfers over het eerste kwartaal van 2018 alleen:

In the first quarter of 2018, AfriForum had reported that, nationally, there had already been 109 farm attacks by March.
15% of these, according to AfriForum, have resulted in the deaths of farm owners and their family members and workers.
Moreover, it is more apparent now that criminals specifically target farms for cash and weapons.
Ian Cameron, who is AfriForum’s head of security, revealed the gruesome nature of a particular attack, stating that the husband and wife were lucky to have made it out alive:
“They poured petrol over the male victim to burn him, but he managed to activate a panic button after which the attackers fled on foot,”


Ja hoor Bram, het valt wel mee... De NL politici zwijgen ook in alle talen. Bij mijn weten is Han ten Broeke (VVD, ex-lid Tweede Kamer) de enige die er wel eens wat over gezegd heeft.

rationeel
1
Ken uw klassiekers;)

door Bart Jan Spruyt

Niet de verkiezingswinst van Thierry Baudet was verrassend, maar de verbazing daarover. Dat komt waarschijnlijk omdat veel mensen hun klassiekers niet meer kennen. Toch kent u Alexis de Tocqueville, al was het maar vanwege de vele verwijzingen naar hem in het werk van Groen van Prinsterer, de grondlegger van uw politieke overtuigingen. Desondanks slikte u kritiekloos de onzinnige opmerkingen van mensen die zeiden en twitterden dat het heel vreemd was dat Baudets protestpartij had gewonnen omdat onderzoek juist had uitgewezen dat Nederland in de top 5 van meest gelukkige landen stond. Wat nu verval en ondergang en opstijgende uilen?

Diezelfde fout werd al in 2002 gemaakt. Het toonaangevende Engelse weekblad The Economist kwam in het voorjaar van dat jaar in een uitvoerige reportage over Nederland tot de conclusie dat het leven vrijwel nergens zo goed was als hier, en dat Fortuynstemmers (met zijn betogen over paarse puinhopen) verwende kinderen waren. Fortuyn won postuum 26 zetels.

Welvaart maakt opstandig

Het staat allemaal al, zoals gezegd, bij Tocqueville. In zijn onderzoek naar de bronnen van de Franse Revolutie (boek III, hoofdstuk 4) legt hij uit dat die revolutie niet was veroorzaakt door hongerlijdende boeren die eeuwenlang waren onderdrukt. Tocqueville ontdekte dat de sterkste revolutionaire sentimenten juist leefden in kringen en streken waar recent sprake was geweest van stijgende welvaart en vrijheid. Daar was er hoop gekomen. Maar die hoop werd niet vervuld, de ‘revolutie van de stijgende verwachtingen’ stagneerde, en dat veroorzaakte uiteindelijk de politieke revolte van 1789.

Als er dus mensen zijn die oneindig profiteren van globalisering, subsidies en open markten, dan zijn er ook groepen die wel hard werken maar geen profijt uit al dat moois trekken. Die hun banen kwijtraken, hun wijken als gevolg van immigratie van karakter zien veranderen, hun huizen in waarde zien dalen als er Oosteuropese migranten komen wonen, bang zijn voor de onkosten van een ‘energietransitie’ (en onzeker worden van alle leugens daarover) en die bang zijn dat hun kinderen het minder goed zullen hebben dan zij. Die mensen kun je, met Hillary Clinton, a bunch of deplorables noemen, maar dan krijg je ze electoraal om je oren. En terecht.

In een ander boek schreef Tocqueville ook dat democratie een nieuw soort mens zou scheppen: de democratische mens. Hij leeft zijn eigen kleine leventje en maakt zijn leven in toenemende mate afhankelijk van vadertje staat. Bij Nietzsche heet die mens ‘de laatste mens’, bij Ortega Y Gasset ‘de massamens’. En ook de leden van de elite zijn massamensen geworden, visieloze bureaucraten, gericht op koopplaatjes en uitkerinkjes, omdat ze denken dat mensen daar heel gelukkig van worden. Maar dat is dus niet zo. Baudets elitekritiek is geheel ter zake. (En Buma voelde er iets van aan toen hij zijn vrees uitsprak voor een klimaatrevolte).
rationeel
0
Proto-fascist?

In zo’n situatie zijn er twee antwoorden denkbaar. Laat ik er een godwinnetje in gooien. In een vergelijkbare situatie zochten Duitse jongeren in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw hun heil in een Nietzscheaanse, esthetische ‘konservative Revolution’. Die beweging mondde hier en daar uit in het fascisme van Adolf H. Leo Strauss zei dat deze revolutie had kunnen worden voorkomen wanneer er het alternatief van een fatsoenlijk, Churchilliaans conservatisme was geweest. Maar dat diende zich in de gepolariseerde verhoudingen helaas niet aan.

Welk antwoord kiest Baudet? Dat is natuurlijk de vraag. Is hij een proto-fascist, zoals hier en daar, en nadrukkelijk ook in deze krant [het Nederlands Dagblad, dus] is beweerd? Dat is natuurlijk onzin en gevaarlijke stemmingmakerij. Baudet vreest een cultuur die haar oorsprong en waarden niet meer kent en in eindeloos relativisme verdunt. Die vrees is geheel terecht. Waar we nieuwsgierig naar uitkijken is of Baudet met zijn Renaissance Instituut erin slaagt zijn beweging uit te werken tot een degelijke conservatieve beweging. Tot die tijd kunt u rustig gaan slapen. Maar niet dan nadat u uw kennis van de grote klassieken weer even hebt opgefrist.
Tom Riddle®
1
Nederlandse consumentenprijzen stijgen twee keer zo hard als in EU
www.nu.nl/geldzaken/5848614/nederland...

De consumentenprijzen in Nederland zijn in maart twee keer zo hard gestegen als gemiddeld in de eurozone. In de eurolanden was de gemiddelde stijging 1,4 procent, terwijl in Nederland de prijzen met 2,9 procent stegen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag op basis van Eurostat-cijfers.

Voor het eerst sinds het begin van de metingen in 1997 heeft Nederland hiermee de sterkste prijsstijging van de eurozone.

Vooral de gestegen prijzen van eten, drinken en energie zorgen voor de grotere prijsstijging in Nederland. De prijzen van energie waren in maart 16,7 procent hoger dan een jaar eerder, mede door de hogere tarieven en belastingen.


==============================

Fijn Rutte + Groen Links -> jaag de inflatie in NLD maar fors op !
Chiddix
0
quote:

rationeel schreef op 17 apr 2019 om 18:52:


Ken uw klassiekers;)

door Bart Jan Spruyt

Niet de verkiezingswinst van Thierry Baudet was verrassend, maar de verbazing daarover. Dat komt waarschijnlijk omdat veel mensen hun klassiekers niet meer kennen. Toch kent u Alexis de Tocqueville, al was het maar vanwege de vele verwijzingen naar hem in het werk van Groen van Prinsterer, de grondlegger van uw politieke overtuigingen. Desondanks slikte u kritiekloos de onzinnige opmerkingen van mensen die zeiden en twitterden dat het heel vreemd was dat Baudets protestpartij had gewonnen omdat onderzoek juist had uitgewezen dat Nederland in de top 5 van meest gelukkige landen stond. Wat nu verval en ondergang en opstijgende uilen?

Diezelfde fout werd al in 2002 gemaakt. Het toonaangevende Engelse weekblad The Economist kwam in het voorjaar van dat jaar in een uitvoerige reportage over Nederland tot de conclusie dat het leven vrijwel nergens zo goed was als hier, en dat Fortuynstemmers (met zijn betogen over paarse puinhopen) verwende kinderen waren. Fortuyn won postuum 26 zetels.

Welvaart maakt opstandigWim Kok heeft nooit begrepen waarom Fortuyn zo populair werd in 2001/2002. De economie deed het prima onder Kok. En de beurscrash van 2000 kun je niet toeschrijven aan Wim.
Maar je moet verder denken. Er waren andere onderwerpen waar Fortuyn op inspeelde. En dat begreep de socialist Wim Kok niet.
Chiddix
0
Zonder de klimaatgekte zou het FVD nooit in de peilingen op 28 zetels gestaan hebben(TK). Diederik Samson heeft ook een aandeel in de winst van het FVD toen hij namens het kabinet vertelde, dat de huizen geisoleerd moeten worden en een warmtepomp de vervanger wordt van de CV ketel(buitengebieden).
Samson gaf niet aan wat de precieze kosten zijn. Hij beperkte zich tot isolatiekosten en wie de centjes niet heeft kan een lening afsluiten. Daarna verscheen Ed Nijpels met de klimaatbijbel.
Nederland blijkt ook nog roomser te zijn dan de Paus op klimaatgebied staat te lezen in de klimaatbijbel.
hirshi
3
Nederlandse Europarlementariërs laten het afweten.

Door niet op te komen dagen bij stemmingen, hebben Nederlandse Europarlementariërs eraan bijgedragen dat het Europees Parlement zich morgen alsnog uitspreekt over de omstreden export van ww-uitkeringen.

Het risico is nu groter geworden dat Nederland uiteindelijk tegen zijn zin langer ww moet betalen aan bijvoorbeeld Polen die hier hebben gewerkt.

Onder de niet-stemmers bevinden zich alle Europese vertegenwoordigers van SP, GroenLinks en PvdA, plus driekwart van de leden van D66 en de PVV.

Nederland is fel tegen de verlenging van de export-ww, maar dreigt het nu bij onderhandelingen in Brussel af te leggen tegen een groot blok van zuidelijke en oostelijke lidstaten.

Het is een grof schandaal dat de dik betaalde Europarlementariërs hun verantwoordelijkheid niet nemen en verzuimen aanwezig te zijn bij zulke belangrijke stemmingen.

Dit muisje moet echt een staartje hebben.
Chiddix
0
Enkele pensioenfondsen waaronder ABP en zorg hebben het vanmorgen over, dat ze mogelijk moeten korten in 2020 en 2021.
Zorgpensioenfonds had 18 miljard winst(uit beleggen) in het voorbije kwartaal maar tikte 14 miljard af door de lage rente.
Zie dat genoemde fondsen bijna een dekkingsgraad hebben van 100%. De norm is 104%.
Chiddix
0
Je hoort pensioenfondsen al jaren klagen over de lage rente die het lastig maakt om een pensioenfonds rendabel te maken.Een geluk is , dat het economisch goed draait en de beurzen.
Bij een dekkingsgraad van 100%, lees ik, staat tegenover elke euro aan bezittingen precies een euro aan bezittingen. Om dat te begrijpen hoe men daaraan komt, heb je een bijsluiter nodig.
Waarom de lage rente een sluipmoordenaar is voor pensioenfondsen, weet ik niet. Weet niet wat ik daarbij moet denken.
up en down
0
In nederland neemt het aantal verkeersslachtoffers met 20% omdat de wegen naar steden dichtslippen Met het volproppen van migranten en asielzoekers in die steden die in mum van tijd een auto onder hun kont hebben hangen daar rept niemand zich over omdat dat dat discriminatie is... Werken hoeft deze groep niet maar geld hebben er wel voor om auto te rijden ,,, en niemand vraagt zich af hoe ze eraan gekomen zijn!!!! Dit kabinet sluit haar ogen hiervoor en staat machteloos erna te kijken en noemt de vergrijzing als oorzaak ervan,dat de oudjes slechter gaan rijden... Dus oudjes blijven langer auto rijden en dat is dan de oorzaak volgens het kabinet dat de wegen overvol blijven geraken,,,, en dus oudjes ongelukken veroorzaken!!!!!! Dat dit komt omdat mensen hier rondhangen die geen asielrecht hebben dat nu toch wel in de tienduizenden gevallen zich openbaart daar hebben ze geen antwoordt op. Maar deze illegalen blijven hier en worden niet uitgezet omdat den Haag geen recht meer heeft om dit probleem zelf op te lossen en naar Brussel moet luisteren
Al met al de schuld wordt gelegd bij de vergrijzing en dat zijn de oorspronkelijke bewoners van,,,,,,, Nederland!????
Ps In nederland heb je als asielzoeker sneller een verblijfsvergunning dan een aanvraag om als oudere je rijbewijs te verlengen wanneer je 70 bent en nog ouder!!!
zeurpietje
1
quote:

Chiddix schreef op 18 apr 2019 om 10:00:


Je hoort pensioenfondsen al jaren klagen over de lage rente die het lastig maakt om een pensioenfonds rendabel te maken.Een geluk is , dat het economisch goed draait en de beurzen.
Bij een dekkingsgraad van 100%, lees ik, staat tegenover elke euro aan bezittingen precies een euro aan bezittingen. Om dat te begrijpen hoe men daaraan komt, heb je een bijsluiter nodig.
Waarom de lage rente een sluipmoordenaar is voor pensioenfondsen, weet ik niet. Weet niet wat ik daarbij moet denken.
dat is de kracht van rente op rente.
stel jij werkt 30 jaar en stort in het eerste jaar eur 100 in het pensioenfonds.
bij een rente van 1% is dit na 30 jaar eur 135
bij een rente van 5% is dit na 30 jaar eur 432
momenteel is de rente op 10 jaar 0,16 wat een uitkomst geeft van eur 105
nog even voor de grap, in 1990 was de rente 10%, dat geeft een uitkomst van eur 1.745
zie hier het probleem van de lage rente voor pensioenfondsen.
Chiddix
0
Pensioenen moeten minder afhankelijk zijn van de marktrente. Citeer een bericht over pensioen uit 2017. De SER was er druk mee bezig(2017). Maar ik hoor twee jaar later het ABP en PFZW klagen over de lage rente. Is nog niet veel veranderd, lijkt het.
flosz
0
quote:

up en down schreef op 18 apr 2019 om 10:04:


In nederland neemt het aantal verkeersslachtoffers met 20% omdat de wegen naar steden dichtslippen Met het volproppen van migranten en asielzoekers in die steden die in mum van tijd een auto onder hun kont hebben hangen daar rept niemand zich over omdat dat dat discriminatie is... Werken hoeft deze groep niet maar geld hebben er wel voor om auto te rijden ,,, en niemand vraagt zich af hoe ze eraan gekomen zijn!!!! Dit kabinet sluit haar ogen hiervoor en staat machteloos erna te kijken en noemt de vergrijzing als oorzaak ervan,dat de oudjes slechter gaan rijden... Dus oudjes blijven langer auto rijden en dat is dan de oorzaak volgens het kabinet dat de wegen overvol blijven geraken,,,, en dus oudjes ongelukken veroorzaken!!!!!! Dat dit komt omdat mensen hier rondhangen die geen asielrecht hebben dat nu toch wel in de tienduizenden gevallen zich openbaart daar hebben ze geen antwoordt op. Maar deze illegalen blijven hier en worden niet uitgezet omdat den Haag geen recht meer heeft om dit probleem zelf op te lossen en naar Brussel moet luisteren
Al met al de schuld wordt gelegd bij de vergrijzing en dat zijn de oorspronkelijke bewoners van,,,,,,, Nederland!????
Ps In nederland heb je als asielzoeker sneller een verblijfsvergunning dan een aanvraag om als oudere je rijbewijs te verlengen wanneer je 70 bent en nog ouder!!!


Fiets, scootmobiel, Brabant etc............

www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2019/16/11-pr...
Bijlage:
haas
0
quote:

flosz schreef op 18 apr 2019 om 10:59:


[...]

Fiets, scootmobiel, Brabant etc............

www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2019/16/11-pr...


De premies voor WA-verzekeringen voor
auto's zijn opnieuw flink gestegen.De
prijsstijgingen treffen jongeren tussen
18 en 24 jaar het hardst.Het verschil
zit hem in het feit dat het risico op
schade bij die groep groter is.

De vergelijkingssite Independer zegt
dat de jongeren gemiddeld 1358 euro per
jaar betalen,bijna twee keer zoveel als
de andere leeftijdsgroepen.In 2016 was
de gemiddelde premie 500 euro lager
15.630 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 688 689 690 691 692 693 694 695 696 697 698 ... 778 779 780 781 782 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street gaat lang weekend in met plusjes

24 mei De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine plussen gesloten, na een week met vooral verliezen. ... 2

  Indices

  AEX 547,21 +0,64%
  EUR/USD 1,1206 +0,20%
  Germany30^ 12.027,20 +0,63%
  Gold spot 1.284,52 +0,08%
  LDN100-24h 7.284,31 0,00%
  NY-Nasdaq Composite 7.637,01 +0,11%
  US30# 25.609,11 +0,12%

  Stijgers

  TomTom
  +5,83%
  Takeaw...
  +4,25%
  ForFar...
  +3,74%
  Aperam
  +2,97%
  B&S Gr...
  +2,79%

  Dalers

  Van La...
  -5,63%
  Air Fr...
  -2,84%
  ASR Ne...
  -2,57%
  Fagron
  -1,60%
  OCI
  -1,04%

  Nieuws Forum Meer»

  (2)

  Donald de Kwakerd op 25-mei-19 23:59
  (6)

  MartijnN1932 op 25-mei-19 23:40
  (12)

  MartijnN1932 op 25-mei-19 23:35
  (5)

  betweeter op 25-mei-19 21:58
  (7)

  ruchhouwer op 25-mei-19 13:07

  Column Forum Meer»

  (69)

  Now U See Me! op 25-mei-19 23:34
  (18)

  A3aan op 25-mei-19 21:15
  (2)

  Snugger op 25-mei-19 17:47
  (3)

  Snugger op 25-mei-19 16:44
  (24)

  DeZwarteRidder op 25-mei-19 14:04