Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

53.714 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 2686 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 NewKidInTown 10 oktober 2017 15:16
    Ik denk dat we zo langzamerhand aan het einde zijn van de "Tweede kamer verkiezingen 2017"-draadje en kunnen gaan beginnen aan het nieuw gevormde Kabinet Rutte III, als we er vandaag uit komen, het zal toch wel.

    Het motto is: Vertrowuen in de toekomst. Ik zet in de titel in ieder geval even drie dikke vraagtekens er achter, want niets is zeker. En het nodigt uit om bij dit kabinet inderdaad vraagtekens te zetten.

    De bedoeling van dit draadje is, om de voorgestelde maatregelen te beoordelen, en het daaruitvolgend beleid. Spreekt het je aan, wat is fantastisch en wat is heel slecht. Dit alles voor jezelf persoonlijk en wat gezien het landsbelang, mocht daar verschil in zitten.

    Wat denken we o.a. over:

    - hypotheekrenteaftrek versneld omlaag
    - maatregelen in de zorg
    - verhoogd budget voor defensie
    - meer ontwikkelingshulp (meer geld van arme of gewone mensen in NL naar puissant rijke Afrikanen met rekeningen in Zwitserland?)
    - infrastructuur zoals wegen en rails, Schiphol of andere vlieghavens
    - klimaat, is de mens zo machtig dat we dat kunnen beinvloeden ?
    - cultuur of identiteit, willen en kunnen we alles zo houden als het is, of gaat het in de nabije toekomst bepaald worden vanuit de paleizen in Saudie-Arabie en Teheran ?
    - buitenland, kunnen en willen we aan de rest van de wereld opleggen wat onze normen en waarden zijn en moet de overige 99,9% van de wereld zich daaraan gaan houden op straffe van een forse schrobbering ? Of is het slechts een kwestie van geld en trekken we de geldovermaking naar zandbakkieje in ?
    - direct daarop aansluitend, willen we en hebben we meer "vluchtelingen" nodig of hebben zij ons echt nodig ? Of kunnen we de echte nood-gevcallen wellicht beter "in de regio" helpen voor 10% van de kosten ? En wat doen we dan met de honderdduizenden die hier in de asiel-industrie werken ?
    - publieke omroep, moeten we dat zo houden op volle sterkte ? Of kunnen we volstaan met 1 TV- en 1 radio-kanaal met de nodige staats-berichten ? En de rest lekker door de commerciele zenders ?
    - automatische straf-vermindering voor misdadigers, ook de laatste dagen een hot onderwerp, is het beter dat te beperken of wordt dat te duur ?
    - en natuurlijk het nieuwe belastingstelsel, waarbij iedereen minder gaat betalen, zegt men.
    - was ik bijna een vrij onbelangrijk onderwerp, dat niemand interesseert, vergeten, de immigratie van kanshebbers, wereldwijd, die uitgerekend ons prachtige land hebben uitgekozen om hun talenten hier te benutten en bij te dragen aan onze samenleving.

    Ik realiseer me dat ik lang niet volledig ben. Schroom niet om onderwerpen aan te vullen. Geef aan wat je fantastisch of goed en wat je slecht of verbijsterend vind aan het nieuwe kabinet Rutte III.

    Heb ik twee afsluitende vragen:

    - Hoe lang houdt dit Kabinet Rutte II het vol ? (mijn inchatting is circa 2,5 jaar)
    - Welke verrassende ministers zullen de posten gaan bekleden ? Noem daarbij geen allang vaststaande zoals ......, dat kunnen we ook zelf wel bedenken. (Ik denk zelf aan een verrassende nieuwkomer als de heer A. Robben als minister van sport, hij is binnen 24 uur beschikbaar)

    Succes en laat het iedereen op IEX weten, we zijn benieuwd.
  2. forum rang 7 hirshi 10 oktober 2017 16:19
    Kid, ik ondersteun je initiatief.

    Hopelijk wordt het een draadje waar niet steeds één persoon domineert, maar een brede discussie kan worden gevoerd.

    Donderdag zijn de plenaire debatten. Er is dus voldoende stof tot discussie.

    Mijn aanvulling zou zijn: het afschaffen van de Wet Hillen - dus het invoeren van het huurwaardeforfait als het eigen huis hypotheekvrij is.

    Hoe lang houdt dit kabinet het vol? Ik houd het op 1 - 2 jaar.

    Kanshebbers voor een ministerpost zijn volgens mij Pieter Omtzigt, Arie Slob, Ank Bijleveld en Han ten Broeke.

    Succes met dit nieuwe draadje Kid.

  3. forum rang 9 josti5 10 oktober 2017 16:35
    Je snijdt nogal wat zaken aan, die in de andere draad al uitgebreid zijn besproken, kid -:)
    Wat dit nieuwe kabinet betreft bestaat mij de indruk, dat het bedrijfsleven wordt verwend, ten koste van de individuele portemonnee, en dat zou dus betekenen: nóg meer geld naar de verkeerde partijen.
    Dus eerst maar eens afwachten, wat alle maatregelen voor de particuliere portemonnee inhouden: het eerste loonstrookje, de eerste rekeningen etc., voorzover dit beleid al vanaf 2018 ingang kan vinden, want de tijd loopt door...

    Nieuwsgierig ben ik vooral naar de mate van onbeschaamdheid, waarmee deze kleinst mogelijke meerderheid gaat regeren, met uitsluiting van de één na grootste partij van Nederland.
  4. [verwijderd] 10 oktober 2017 16:35
    Eén dieptepunt (volgt citaat): "Het nationaal raadgevend referendum heeft als tussenstap niet gebracht wat ervan werd verwacht, onder meer door een controverse over de wijze van aanvragen en verschillende interpretaties van de uitslag. Het kabinet wil daarom een pas op de plaats maken. De Wet raadgevend referendum wordt ingetrokken."

    De wijze van aanvragen was (Oekraïne-verdrag) conform de wet, geen controverse dus. Verschillende interpretaties van de uitslag: doet niet ter zake, dat speelt voor de uitvoering van wat gevraagd wordt ook geen rol bij stemmingen in het Parlement of bij verkiezingen. Een pas op de plaats maken: ha, ha door een bestaande wet in te trekken?

    Algemeen 1: Rutte heeft aangegeven met z'n inlegvel tegemoet te zijn gekomen aan wensen vanuit de bevolking. Dat was niet gebeurd als er geen referendum was geweest. Interpretatieproblemen, hoewel niet ter zake doend, kennelijk opgelost. Trots op het resultaat. Dus Rutte, wat l*l je nou? Verder bestond ook nog de mogelijkheid om de uitslag (raad) zonder trucs naast zich neer te leggen. Niet gedaan.

    Algemeen 2: algemeen erkend is dat het volk meer inspraak wil, meer dan eens in de zoveel jaren een vakje aankruisen en dan carte blanche geven; duidelijk is ook dat het algeheel opleidingsniveau veel hoger is dan zeg 50 jaar geleden; gegeven is ook dat informatie via (nieuwe) media extreem veel eenvoudiger verkregen wordt dan zeg 20 jaar geleden; aannemelijk is dat politieke elite en haar ideeën ver af staat van wat leeft buiten die kringen (zo zijn doorsnee VVD-stemmers veel meer Wiegeliaans-rechts dan wijlen-Dijkstal-links, en daarmee geen voorstander van coalities over links, zoals wijlen-Paars, of zelfs met alleen PvdA); in Zwitserlands komen referenda regelmatig voor en de ervaringen daar zijn uitstekend.
  5. forum rang 9 josti5 10 oktober 2017 16:40
    Kijk, daar begint de onbeschaamdheid al: de Wet Raadgevend Referendum is ingetrokken!
    Wel: als je de honderdduizenden handtekeningen in ogenschouw neemt, die alleen al Lubach heeft verzameld, dan is dus een nationaal referendum buiten de politiek om zó geregeld.
    En dan eens zien, of de Haagse kliek zo'n referendum durft te negeren...

    Wij zijn geen haar minder dan de Zwitsers, Rutte!!!
  6. [verwijderd] 10 oktober 2017 16:41
    Ander dieptepunt. Ik vernam van Wilders dat het woord "Islam" niet in het regeerakkoord voor komt. Proef op de som: in het stuk met de zoekfunctie gezocht. Geen treffers!

    Zeer verbijsterend! D66 knuffelt. De Christelijke partijen branden er hun vingers niet aan, want kan op hun eigen Godsdienst terugslaan. En de VVD laat het in het midden, hopend op einde van Islam-gerelateerde aanslag en integratieproblemen. Doodzwijgen die hap, wetende dat alleen PVV en FvD van tijd tot tijd stampij zullen maken.
  7. [verwijderd] 10 oktober 2017 16:50
    Er komt geld bij voor de zorg en onderwijs om salarissen bij te spijkeren en werkdruk te verminderen ... maar ik lees niets over het verminderen van de regeldruk op beide sectoren die op zich al kostenbesparend is waardoor er geld vrij komt voor salarissen en werkdruk verlagend is.
  8. forum rang 10 rationeel 10 oktober 2017 17:07
    laviejanroos.nl/de-samenleving-als-pr...

    Er staat geloof ik wel iets in over straffen van criminelen. Over de oorzaak wordt weer gezwegen. Je zou het over genetische fouten moeten hebben, en de fouten moeten uitbannen.

    Maar daar willen de zgn Gristenen niets van weten.

    Dus eerst maar zien af te komen van de zgn Gristenen. Kunnen we beginnen aan een betere maatschappij.
  9. forum rang 10 rationeel 10 oktober 2017 17:11

    Embryo's selecteren op geslacht

    Ook komt er een mogelijkheid om in heel specifieke gevallen embryo's te selecteren op geslacht. De maatregel is bedoeld voor ouders waarbij ernstige ziektes in de familie voorkomen, zoals erfelijke vormen van borstkanker of darmkanker.

    Soms openbaart zo'n ziekte zich alleen bij jongetjes of alleen bij meisjes. In die gevallen komt er de mogelijkheid om als aanstaande ouders voor een kind met een bepaald geslacht te kiezen.
    Het volledige regeerakkoord is hier te lezen.
    Verder wil het nieuwe kabinet meer investeren in stamcelonderzoek, om ons land op wetenschappelijk gebied leidend te laten blijven.

    Halfslachtig. Meisje blijft drager.

    Zorg er voor dat er meer kennis van genetica komt. Stel het in als schoolvak op de middelbare school.

    Zorg er voor dat mensen als zelfstandige individuen kunnen functioneren.
  10. forum rang 10 rationeel 10 oktober 2017 17:12
    De nieuwe coalitie heeft op het laatste moment de plannen met het eigenwoning-forfait aangepast. De zogeheten wet-Hillen, waardoor mensen met een afgelost huis vrijgesteld waren van het forfait, wordt niet in twintig, maar in dertig jaar afgebouwd.

    Toen de maatregel uitlekte, kwam er veel kritiek op. Het werd een boete op aflossen genoemd, terwijl de politiek er juist al jaren op aandringt dat mensen hun schuld aflossen.

    VVD-leider Rutte zei in een toelichting dat hij ook niet blij is met de maatregel. Maar het belastingvoordeel moet volgens hem uiteindelijk wel verdwijnen. "Anders zou iedereen uiteindelijk onder de wet-Hillen vallen en dat is onbetaalbaar. Maar we gaan het nu in hele kleine stapjes doen."
    rationeel 10 okt 2017 om 16:33


    Het begrip onbetaalbaar moet ook eens geanalyseerd worden.
    Eigendom is onbetaalbaar?
    Wat een woord inflatie.
  11. forum rang 10 rationeel 10 oktober 2017 17:16
    quote:

    Opus135 schreef op 10 oktober 2017 16:41:

    Ander dieptepunt. Ik vernam van Wilders dat het woord "Islam" niet in het regeerakkoord voor komt. Proef op de som: in het stuk met de zoekfunctie gezocht. Geen treffers!

    Zeer verbijsterend! D66 knuffelt. De Christelijke partijen branden er hun vingers niet aan, want kan op hun eigen Godsdienst terugslaan. En de VVD laat het in het midden, hopend op einde van Islam-gerelateerde aanslag en integratieproblemen. Doodzwijgen die hap, wetende dat alleen PVV en FvD van tijd tot tijd stampij zullen maken.
    Hoe het probleem opgelost moet worden:

    www.michielhegener.nl/artikelen/horiz...

    horizontale-werking-vrijheid-van-godsdienst.pdf
  12. forum rang 7 ffff 10 oktober 2017 17:57
    New Kid Town,

    Gaat vast een mooi draadje worden, want wat een emoties en wat een stortvloed aan meningen. Je kunt het bijna niet meer bijbenen om te lezen.

    Nu eens een speciale kijk: Wat vinden de Vlamingen ervan? Nou die zijn gewoonweg jaloers zo goed als dat het in Nederland gaat. Lees het artikel maar en vooral goed naar de verhelderende grafiekjes kijken, met steeds verschil Nederland t.o.v. België.

    www.tijd.be/politiek-economie/europa-...

    John maakte terecht de opmerking dat nogal wat onderwerpen in vorige draad besproken zijn. Maar dat is iets wat we heel vaak in de KK zien: Een onderwerp wordt wel 7 keer besproken.

    Zo toch ook even OPNIEUW mijn mening over referenda posten. Steengoed dat die zo goed als afgeschaft worden. We hebben al meer dan genoeg democratie en nog eens een vette laag democratie over de reeds bestaande, die pas na 208 dagen discussiëren tot een vergelijk konden komen.... Kom op, zeg: Nu moeten de Regeringsleden hun werk doen en het volk moet weer niet met ieder klein deel-aspectje zich weer gaan bemoeien. Ik ben oprecht blij dat dat hele referenda-gedoe de ijskast ingaat.
    Wat Opus zo mooi: "Meer inspraak" noemt zie ik dan weer als een manier om IEDERE vervelende, harde, moeilijke maatregel teniet te doen. En zo komen we nooit tot een gezond beleid. Bij een gezond beleid moet de hele bevolking ook zaken accepteren die minder leuk zijn en die je niet voortdurend met een referendum kunt wegstemmen. Eén keer in de 4 jaar stemmen is al mooi genoeg.

    Peter
  13. [verwijderd] 10 oktober 2017 18:15
    Dat wordt nog een leuk feest op de huizenmarkt als de rente wat gaat stijgen..... ik zou als potentieel koper wel 3x nadenken in NL, wat gaat die versnelde afbouw teweegbrengen?
    Klaarblijkelijk kunnen om de zoveel jaar de regels even worden aangepast naar gelang het kabinet denkt dat goed is voor de staatskas.

  14. forum rang 6 haas 10 oktober 2017 19:13
    De Omgevingswet is definitief uitgesteld en treedt pas 1 januari 2021 in werking.(dat is voor 'n volgende regering:)

    Het kabinet trekt komende twee jaar € 200 miljoen uit voor warme sanering van de varkenshouderij.

    De rechtszaak tegen de van mestfraude verdachte Anthony van den Broek en zeven anderen gaat nog jaren duren.
  15. forum rang 10 rationeel 10 oktober 2017 19:26
    quote:

    s1138421 schreef op 10 oktober 2017 18:15:

    Dat wordt nog een leuk feest op de huizenmarkt als de rente wat gaat stijgen..... ik zou als potentieel koper wel 3x nadenken in NL, wat gaat die versnelde afbouw teweegbrengen?
    Klaarblijkelijk kunnen om de zoveel jaar de regels even worden aangepast naar gelang het kabinet denkt dat goed is voor de staatskas.

    Ja, de onbetrouwbaarheid van de huidige regeringen leidt tot pessimisme in deze. Aan de andere kant moeten mensen wel wonen, en dat kan nu eenmaal niet in lucht;)

    Denk niet dat de huidige regering lang stand houdt.
  16. forum rang 10 rationeel 10 oktober 2017 19:30
    quote:

    josti5 schreef op 10 oktober 2017 16:40:

    Kijk, daar begint de onbeschaamdheid al: de Wet Raadgevend Referendum is ingetrokken!
    Wel: als je de honderdduizenden handtekeningen in ogenschouw neemt, die alleen al Lubach heeft verzameld, dan is dus een nationaal referendum buiten de politiek om zó geregeld.
    En dan eens zien, of de Haagse kliek zo'n referendum durft te negeren...

    Wij zijn geen haar minder dan de Zwitsers, Rutte!!!
    Als je revolutie wilt, dan moet je zo bezig zijn.
  17. gyronando 10 oktober 2017 20:16
    quote:

    s1138421 schreef op 10 oktober 2017 18:15:

    Dat wordt nog een leuk feest op de huizenmarkt als de rente wat gaat stijgen..... ik zou als potentieel koper wel 3x nadenken in NL, wat gaat die versnelde afbouw teweegbrengen?
    Klaarblijkelijk kunnen om de zoveel jaar de regels even worden aangepast naar gelang het kabinet denkt dat goed is voor de staatskas.

    is altijd al zo geweest : zoals de wint waait ,waait hun jasje.
53.714 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 2686 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,67 -1,06%
EUR/USD 1,0624 -0,01%
FTSE 100 7.820,36 -1,82%
Germany40^ 17.760,40 -0,03%
Gold spot 2.384,44 +0,08%
NY-Nasdaq Composite 15.865,25 -0,12%

Stijgers

Avantium
+5,13%
FASTNED
+2,27%
Air Fr...
+2,00%
DSM FI...
+1,84%
CM.COM
+1,69%

Dalers

Arcelo...
-6,90%
Aperam
-6,68%
JUST E...
-4,85%
SBM Of...
-4,17%
RANDST...
-3,69%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links