Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
10.241 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 ... 509 510 511 512 513 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
josti5
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 11 feb 2019 om 14:17:


[...]
Als spion wordt hij wel een kopje kleiner gemaakt.


Een mensenleven telt inderdaad niet, in dat soort kringen.
rationeel
0
De godsdienst geneigdheid van de Nederlander neemt alleen maar af. Zij zullen hun heil DAAR dus niet gaan zoeken.
rationeel
0
De Europese Unie heeft de trekken van een sekte, want er wordt van de leden onvoorwaardelijke medewerking geëist, zegt N. Molenaar-Hazenberg.

Aansluiten is bij de EU was vrijwel nooit een punt, iedereen is welkom, want volop groeien is het allerbelangrijkste. Meneer Donald Tusk is de ideale sekteleider voor de EU. Wie het in zijn hoofd haalt om uit te treden, is nog niet jarig. Kijk maar eens naar het Verenigd Koninkrijk, die dient als schrikbarend voorbeeld voor de anderen landen.

De EU is verre van zaligmakend, daar zijn we al jarenlang achter want voor Nederland is het bovenal fors (bij)betalen en veel minder ontvangen. In ons land is massa achterstallig onderhoud; denk aan bruggen en wallen. Het woord bezuinigen is de orde van de dag want overal is geld te kort voor. Ondanks het feit dat de economie aantrekt. Tel uit je winst!

N. Molenaar-Hazenberg, Sassenheim
Tom Riddle®
0
DNB-president Klaas Knot: 'Vrijesectorhuur verdient meer aandacht'
11 februari 2019 17:18
www.nu.nl/economie/5736816/dnb-presid...

De vrijesectorhuur is de afgelopen decennia te veel een "ondergeschoven kindje" geweest in het Nederlandse woningmarktbeleid. Dat stelt president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB). In een speech hamerde het centralebankhoofd er maandag op dat er meer aandacht nodig is voor vrije huurwoningen.

Volgens Knot hadden beleidsmakers jarenlang vooral oog voor de socialehuursector en de koopmarkt, met als gevolg dat er nu veel te weinig vrije huurwoningen zijn. "Waar net na de Tweede Wereldoorlog de woningvoorraad nog voor 60 procent uit vrije huur bestond, is daar anno 2019 nog geen 10 procent van over."

Knot signaleert de laatste jaren wel weer een lichte stijging van het aanbod. "Middenhuur is door het kabinet dan ook hoog op de agenda gezet. Maar dat is niet genoeg", vindt hij. De DNB-baas zou graag zien dat huren, onder meer vanwege de doorstroming, weer een aantrekkelijk alternatief wordt voor het kopen van een huis.

Volgens Knot betekent dit ook dat bijvoorbeeld fiscale voordelen voor eigenwoningbezit, denk aan de hypotheekrenteaftrek, tot het verleden gaan behoren. Dat laatste punt stipt Knot vaker aan, mede omdat Nederland een relatief hoge hypotheekschuld heeft.
rene l
2
Nederland=Afbraakland.
Alles voor de High-Potentionals uit Afrika.
We hebben ze hard nodig om ooit een keer het WK te winnen.
Het UWV verstrekt gratis geld.
En Rutte maar lachen, hij ziet dat het goed is.

www.telegraaf.nl/nieuws/3140501/renov...

haas
1
quote:

rene l schreef op 12 feb 2019 om 08:08:


Nederland=Afbraakland.
Alles voor de High-Potentionals uit Afrika.
We hebben ze hard nodig om ooit een keer het WK te winnen.
Het UWV verstrekt gratis geld.
En Rutte maar lachen, hij ziet dat het goed is.

www.telegraaf.nl/nieuws/3140501/renov...

en de directeur van UWV in de periode 2012-2017 is NU minister bij Rutte kabinet
(Bruins was van 1 januari 2012 tot 25 oktober 2017 voorzitter van de raad van bestuur van UWV.)
rationeel
0
In het Vossius Gymnasium in Amsterdam is gisteravond brand uitgebroken. Die is ontstaan in een bijgebouw waar een kantine en ruimtes voor medewerkers zijn gevestigd. Rector Jan Muilekom heeft alle 800 leerlingen, evenals de ouders en medewerkers laten weten dat ze dinsdag niet hoeven te komen.

De brand brak uit op het moment dat er mensen aanwezig waren voor avondschool. De brandweer zegt dat iedereen zelf het pand heeft kunnen verlaten, niemand raakte gewond.

De brand, aan de Messchaertstraat in stadsdeel Zuid, was rond 21.30 uur nog niet geblust. De brandweer was bezig met het slopen van vloeren omdat het op verschillende plekken nog smeulde. Op die manier moet worden voorkomen dat het vuur zich verspreidt naar de rest van het gebouw.

Rector Van Muilekom zegt dat het nog onduidelijk is hoe groot de schade is, maar morgen gaat de school niet open. "We moeten even de stand opmaken, en schoonmaken." Hij hoopt dat de school zo snel mogelijk weer open kan, maar of dat woensdag al is, durft de rector niet te zeggen. Volgens de brandweer is er veel rook het pand in getrokken.

Over de oorzaak is nog niets te zeggen.
josti5
0
Google eens op 'school, brand'...

Amsterdam-Zuid, Leeuwarden, Ede, Bergschenhoek, Den Hertog, Nieuwegein, Bloemendaal, Houten, Waddinxveen, Culemborg, Barneveld, Coevorden, Meteren, Eibergen, Leiden, Papendrecht, Groningen, Boxmeer, Empel, Pijnacker, Westerhaar, Finsterwolde, Drachten, Leerdam, Purmerend, Amsterdam, Erica, Den Bosch, Zaandam, Dordrecht, ..., ..., ...

rationeel
0
quote:

jecebe schreef op 12 feb 2019 om 11:12:


Opwarming aarde, waardoor scholen spontaan in brand vliegen.


Dat krijg je als het klimaat naar het hoofd stijgt;)
rationeel
0
quote:

josti5 schreef op 12 feb 2019 om 11:09:


Google eens op 'school, brand'...

Amsterdam-Zuid, Leeuwarden, Ede, Bergschenhoek, Den Hertog, Nieuwegein, Bloemendaal, Houten, Waddinxveen, Culemborg, Barneveld, Coevorden, Meteren, Eibergen, Leiden, Papendrecht, Groningen, Boxmeer, Empel, Pijnacker, Westerhaar, Finsterwolde, Drachten, Leerdam, Purmerend, Amsterdam, Erica, Den Bosch, Zaandam, Dordrecht, ..., ..., ...
Nog mooi dat er een ietsepietsje onderwijs gegeven wordt;)
In een bedoeinen tent?
rationeel
0
Meisje springt uit raam tijdens wiskunde: ‘Ze werd gepest’
Tijdens een wiskundeles op een Brusselse school vroeg een leerlinge van 14 gisteren of het raam even open kon. Het volgende moment sprong ze naar buiten. ,,Ze werd gepest en zat slecht in haar vel”, zegt een medeleerling.

Het is rond 11 uur, een tweede klas heeft wiskunde op de vierde verdieping van het Don Bosco-college in Sint-Lambrechts-Woluwe, een Brusselse gemeente. Vlak voor het eind van het lesuur vraagt het meisje aan de leerkracht of ze het raam even mag opendoen. ,,Het is hier zo warm’’, zegt ze. De leraar vindt het goed. Ze opent het venster en springt voor de ogen van haar klasgenoten en docent uit het raam. Ze eindigt 10 meter lager op een golfplaten afdak.

Het meisje is met zware verwondingen, onder meer aan de benen, overgebracht naar het ziekenhuis. Het slachtoffer verkeerde even in levensgevaar, maar dat is inmiddels geweken volgens de politie. Meer informatie over haar medische toestand kan niet worden gegeven. ,,Ze leeft nog, dat is het belangrijkste’’, zegt directeur Benoit Goffin. ,,Ze ligt nu in het ziekenhuis en haar ouders zijn bij haar.’’ De politie en de school onderzoeken wat het meisje tot haar wanhoopsdaad dreef.

www.ad.nl/buitenland/meisje-springt-u...
rene l
0
quote:

rationeel schreef op 12 feb 2019 om 12:32:


[...]

Nog mooi dat er een ietsepietsje onderwijs gegeven wordt;)Misschien hadden de leerkrachten er wel illegaal stroom afgetapt om de leerlingen te onderwijzen hoe ze illegaal wiet moeten kweken.
ffff
0
quote:

haas schreef op 12 feb 2019 om 08:17:


[...]
en de directeur van UWV in de periode 2012-2017 is NU minister bij Rutte kabinet
(Bruins was van 1 januari 2012 tot 25 oktober 2017 voorzitter van de raad van bestuur van UWV.)Inderdaad frappant Haas !

Wat mij, vanop afstand, zo enorm irriteerde aan dat programma enkele dagen geleden, waarbij erop geattendeerd werd dat voor honderden miljoenen onterecht ziektewetuitkeringen in Nederland gedaan worden, is het VOLLEDIG negeren van de oplichterspraktijk van al die nepzieken, van al die aanstellers, van al mensen die jarenlang misbruik maken van de ziektewetuitkeringen.

Het HELE programma ging over het tekortschieten van de controles door veel te weinig controle-artsen bij het UWV.

Dat is natuurlijk een groot manco, een grote organisatorische blunder, fout van de Overheid.

Maar.... zoals dokters zoals ik, en vooral zoveel medeburgers in het land, zelf allang ervaren hebben en hadden: Er lopen gruwelijk veel nepzieken rond, die vanzelf nooit aan het werk gaan. En aan die attitude van die nepzieken, dus eigenlijk fraudeurs, werd NIET EEN kwaad woord gericht.

Steeds maar weer herhalen dat de controles frequenter moeten worden. En volgens mij dan ook nog strenger, maar dat is alweer een ander verhaal !

Tenslotte alweer: Bij zelfstandigen, bij zwartwerkers zul je zulke wantoestanden niet zien. Daar geldt: Ieder uurtje, een factuurtje en als je werkt verdien je iets en als je niet werkt krijg je gewoon niks.

En ondertussen: GIGA hoge sociale premies voor tienduizenden die zich onterecht ziek houden, spelen, doen alsof !

Peter
Chiddix
0
quote:

ffff schreef op 12 feb 2019 om 12:43:


[...]

Maar.... zoals dokters zoals ik, en vooral zoveel medeburgers in het land, zelf allang ervaren hebben en hadden: Er lopen gruwelijk veel nepzieken rond, die vanzelf nooit aan het werk gaan. En aan die attitude van die nepzieken, dus eigenlijk fraudeurs, werd NIET EEN kwaad woord gericht.En ondertussen: GIGA hoge sociale premies voor tienduizenden die zich onterecht ziek houden, spelen, doen alsof !

Peter


Ik ken iemand die in het arbeidsproces werkte maar overspannen werd. Hij liep telkens naar een grote visvijver en zei, dat hij zich zou gaan verdrinken maar hij sprong er niet in. Dat hield hij een tijd(een jaar) lang vol en werd tenslotte afgekeurd(WAO). Daarna twee fietsen achter op de auto en met vrouw op naar de Veluwe. Dan ga je toch denken......
rationeel
0
Wat leren kinderen eigenlijk nog;)

Ontheffing voor de 2e moderne (vreemde) taal in 4 atheneum
Het bevoegd gezag heeft de ruimte om een leerling op het Atheneum ontheffing te verlenen
voor het volgen van onderwijs in de tweede moderne (vreemde) taal in de volgende gevallen:
a. de leerling heeft een stoornis die specifiek betrekking heeft op taal of een zintuiglijke
stoornis die effect heeft op taal
b. de leerling heeft een andere moedertaal dan de Nederlandse taal of de Friese taal
c. de leerling volgt onderwijs in het profiel Natuur en techniek of het profiel Natuur en
gezondheid en het onderwijs in de taal verhindert naar verwachting een succesvolle
afronding van de opleiding
De leerling dient te voldoen aan criteria 1 én 2 (a of b).
- Criterium 1: De leerling heeft aantoonbaar ernstig last van een erkende talige stoornis
of een zintuiglijke stoornis die effect heeft op taal.
- Criterium 2a: De leerling heeft onvoldoende resultaten voor zowel Frans, Spaans als
Duits in de onderbouw en de leerling heeft zich voldoende ingezet.
- Criterium 2b: De leerling heeft net voldoende resultaten voor zowel Frans, Spaans als
Duits die tot stand zijn gekomen met een meer dan redelijke inspanning.
Wanneer ontheffing wordt verleend door het bevoegd gezag, wordt de taal vervangen door
een ander vak met een normatieve studielast van tenminste 440 uren. Alle verzoeken voor
ontheffing worden ingediend bij de decaan.
Procedure
1. De leerling in 3 atheneum levert vóór 1 maart 2019 een gemotiveerd verzoek tot
ontheffing in bij de decaan, vergezeld van een deskundigenverklaring (als deze nog
niet in het bezit is van de school).
2. De mentor spreekt in het profielkeuzegesprek met de leerling en zijn/haar ouders het
verzoek door en de mogelijke consequenties voor het vervolgonderwijs.
Zo nodig vraagt de mentor de decaan en vakdocent om advies.
3. De conrector bovenbouw neemt het besluit na overleg met de decaan. Het besluit
vindt plaats op grond van het verzoek van leerling en ouders, het advies van de
zorgspecialist(en) en de toelichting van de mentor.
4. In uitzonderlijke gevallen kan alsnog in de bovenbouw besloten worden de tweede
moderne vreemde taal te wisselen voor een ander vak. Dit vak moet dan wel als extra
vak (2
e vak in het vrije deel) gekozen worden.

TWEEDE MODERNE TAAL.

Op de ULO leerde je vroeger nog 3 vreemde talen. Verplicht.
Het is een wonder dat er in Nederland nog geld verdiend wordt.

Op het gymnasium ben je ook van harte welkom al dan niet vergezeld van een briefje dat je bepaalde vakken niet kunt volgen volgens het advies van de deskundige;)

Als je maar een mens bent, armen en benen hoeven er ook niet aan te zitten, vergezeld van briefje ben je vrijgesteld van de gymles;)

Neem een voorbeeld aan CARTESIUS, Naam is voldoende, dan weet je alles automatisch. Leren, zo tijdrovend;)

cartesius.espritscholen.nl/home/schoo...
rationeel
0
quote:

ffff schreef op 12 feb 2019 om 12:43:


[...]


Inderdaad frappant Haas !

Wat mij, vanop afstand, zo enorm irriteerde aan dat programma enkele dagen geleden, waarbij erop geattendeerd werd dat voor honderden miljoenen onterecht ziektewetuitkeringen in Nederland gedaan worden, is het VOLLEDIG negeren van de oplichterspraktijk van al die nepzieken, van al die aanstellers, van al mensen die jarenlang misbruik maken van de ziektewetuitkeringen.

Het HELE programma ging over het tekortschieten van de controles door veel te weinig controle-artsen bij het UWV.

Dat is natuurlijk een groot manco, een grote organisatorische blunder, fout van de Overheid.

Maar.... zoals dokters zoals ik, en vooral zoveel medeburgers in het land, zelf allang ervaren hebben en hadden: Er lopen gruwelijk veel nepzieken rond, die vanzelf nooit aan het werk gaan. En aan die attitude van die nepzieken, dus eigenlijk fraudeurs, werd NIET EEN kwaad woord gericht.

Steeds maar weer herhalen dat de controles frequenter moeten worden. En volgens mij dan ook nog strenger, maar dat is alweer een ander verhaal !

Tenslotte alweer: Bij zelfstandigen, bij zwartwerkers zul je zulke wantoestanden niet zien. Daar geldt: Ieder uurtje, een factuurtje en als je werkt verdien je iets en als je niet werkt krijg je gewoon niks.

En ondertussen: GIGA hoge sociale premies voor tienduizenden die zich onterecht ziek houden, spelen, doen alsof !

Peter


Ik heb een hele goed raad voor je, Peter:)

Ga naar draadje VN-migratiepact / Marrakesh pact

En zie daar een staaltje huisvlijt. Bevalt het je, ga leren hoe het allemaal zit. Verdiep je in de afgelopen 50 of of zo jaar.

Voor iemand met interesse in geschiedenis , is dit een must.

Ga helder van geest, en bewapend met kennis, de nieuwe tijd tegemoet:)
rationeel
0
Wie zou willen wisselen van school op basis van de nieuwe locatie heeft ook een probleem, schrijven de ouders. Het onderwijsconcept van Cartesius 2 is zo afwijkend - er worden geen cijfers gegeven, vakken heten 'Amsterdam' of 'Formeel Denken' en niet alle kinderen volgen Duits en Frans - dat een wisseling naar een andere school ingewikkeld is.

Fortuyn zou zeggen: Mens ga koken. Hier kun je zeggen: KIND ga een vak leren;)
10.241 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 ... 509 510 511 512 513 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Europese beurzen verliezen terrein

11:41 De Europese beurzen verloren dinsdag terrein. Beleggers namen geen risico's en keken vooral uit naar de nie... 1

  Indices

  AEX 536,94 -0,50%
  EUR/USD 1,1292 -0,16%
  Germany30^ 11.280,50 -0,17%
  Gold spot 1.332,04 +0,39%
  LDN100-24h 7.178,59 -0,61%
  NY-Nasdaq Composite 7.472,41 0,00%
  US30# 25.835,86 -0,29%

  Stijgers

  Flow T...
  +3,07%
  Nedap
  +2,74%
  Basic-Fit
  +2,41%
  Air Fr...
  +1,78%
  ASR Ne...
  +1,22%

  Dalers

  Kendrion
  -3,08%
  ALTICE...
  -2,97%
  DSM
  -2,55%
  Aalberts
  -2,44%
  TomTom
  -2,37%

  Nieuws Forum Meer»

  (2)

  bobmaes op 19-feb-19 14:15
  (4)

  DeZwarteRidder op 19-feb-19 13:47
  (2)

  Swarte Durk op 19-feb-19 13:46
  (6)

  havik of duif op 19-feb-19 13:45
  (2)

  Sjonnie2 op 19-feb-19 13:21

  Column Forum Meer»

  (40)

  Pomper op 19-feb-19 14:28
  (61)

  Calimero op 19-feb-19 14:23
  (9)

  Snugger op 19-feb-19 13:52
  (6)

  ki op 19-feb-19 12:21
  (16)

  izdp op 19-feb-19 11:29