Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
20.270 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 ... 1010 1011 1012 1013 1014 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
objectief
0
quote:

Chiddix schreef op 23 sep 2018 om 09:51:


[...]
Stem wel niet op de VVD maar het verhaal over het afschaffen van de dividendbelasting neig ik naar Rutte.


Ieder die slechts 1 berichtje van je gelezen heeft...had niet anders verwacht dat je voor het standpunt Rutte bent...waarom: je bent zeer conservatief dat blijkt uit al je bijdragen.
objectief
1
quote:

josti5 schreef op 23 sep 2018 om 10:38:


En wat stem jij, fred?


Volgens mij kan er pas in 2021 gestemd worden, dus....

Op basis van de huidige gegevens waarschijnlijk niet op de VVD, want er zijn honderden miljoenen belasting niet geind, omdat Wiebes o.a. honderden ervaren belastingambtenaren met een gouden handdruk naar huis heeft gestuurd.
Volgens hem een "ongelukje" en als dank voor het verlies van die miljoenen wordt hij tot Minister gepromoveerd...lijkt me geen plus voor die partij.
Chiddix
0
Op Twitter FvD lees ik, dat vrijdagavond nadat Baudet achter het spreekgestoelte stond een wolf pack(roedel) zich vormde bij de 4 interuptiemicrofoons(Segers,Klaver,Pechtold en Dijkhoff), om hun pijlen af te schieten.
En dat op een partij met 2 zetels die nauwelijks invloed heeft op de besluitvorming in de TK.
Tenzij men vooruitkijkt bv naar de peilingen en de groeiende populariteit van Baudet. Bij Maurice de Hond(15 zetels). Andere peilingen zitten wat lager.
Testcase volgend jaar Maart.
rene l
6
quote:

ffff schreef op 22 sep 2018 om 17:39:


Rene,

Je weet het al heel lang: Het is hier een discussieforum. Ik heb je posting twee keer gelezen en constateer dat het dus JOUW inschatting, jouw beleving van een bepaalde realiteit is. En dat haal je dan uit de media, uit vraaggesprekjes met zijn omgeving, en of hij wel of niet samenleeft.Peter,

Ik heb dan wel geen HBO opleiding, maar alles wat ik plaats op IEX is gewoon gebaseerd op feiten die ik zelf zie en baseer op mijn levenservaring.

We worden op dit moment gewoon geregeerd door een Rariteitenkabinet die totaal geen enkel besef heeft wat er in de echte wereld speelt.
Het zijn gewoon torenkijkers de je zou moeten afzinken in de hofvijver.

Maar goed, wat wil je ook, Rutte verdient slechts rond de anderhalve ton op jaarbasis, en de overigen iets meer dan een ton.
Wees eerlijk, voor een dergelijke functie is het eigenlijk een soort van fooi.
Zeker als je kijkt wat er naar Koning Pils en zijn familie gaat.

Maar wat is er in de periode Rutte bereikt, ik heb het idee dat ons land steeds verder in verval raakt en dat we niets anders zijn dan een verlengstuk van Brussel en financieel gebruikt worden om gaten elders te dichten.

Zie in het verleden de woorden van Jan-Kees, we krijgen alle centen terug inclusief rente die we via de Grieken aan de banken gedoneerd hebben.

Kijk eens naar het onderwijs, pennenlikker Sander Dekker heeft het onderwijs compleet om zeep geholpen met zijn regeldrift, de kwaliteit is gewoon uitgehold doordat onderwijzers bezig zijn met andere zaken.

Zie ook Landbouw, steeds veranderende voorschriften van Brussel en sancties hebben vele boeren en tuinders aan de afgrond gebracht, fantastisch toch.

En kijk eens naar de overheid, politie, zorg en alles wat daar aan gerelateerd is, ze zijn de controle kwijt, rammelende computersystemen die fraude in de hand werken, een bolwerk van ziektekostenverzekeraars die elkaar de tent uit concurreren, de politie die de regie op straat kwijt is, de onderwereld die vrij spel heeft en overal infiltreert.
En zo kan ik nog wel vele punten meer opnoemen.

Maar het gaat fantastisch in ons land, de werkeloosheid is nog nooit zo laag geweest als nu.
Ja, ja, weet je wat de definitie van een werkeloze is, juist, iemand die een baan heeft van minder dan 12 uur per week.
Even ter verheldering, iemand die 2 dagen per week werkt en dus 16 uur maakt wordt niet meer in de statistieken meegenomen.
Hoe beflikker je de burgers, je past gewoon de parameters aan.

Rutte is gewoon een draaikont, met zijn Duizend Euro en de vele stenen die hij boven wilde laten komen, wel heeft hij ons de mond gesnoerd met de afschaffing van het referendum.
Eigenlijk zouden we dit ook helemaal niet nodig hebben wanneer ze een helder partijprogramma zouden hebben en hun beloftes gewoond gestand zouden doen.

Zelf ben ik van mening dat we gewoon figuren in de regering zouden moeten hebben van dik boven de 50 die gewoon echt gewerkt hebben en weten wat er speelt.
Daarnaast hebben we ook veel te veel partijen, een kiesdrempel zou een eerste stap kunnen zijn.
Kijk maar eens naar de States, oude en wijze mensen die daar de dienst uitmaken.
Maar ja, iederéén in mijn omgeving heeft ook bijna een enorme hekel aan Trump.
Ik vraag hun dan waarom, ja hoor je dan, dit hoor je op de staats tv en RTL Boulevard.

En kijk eens naar ons overheidsapparaat, het is een log monster en als mensen daar overtallig zijn blijven ze gewoon zitten of ze worden met een levenslange riante regeling naar huis gestuurd.
Kom daar eens aan in het normale bedrijfsleven, je word er gewoon uit gemieterd en mag het zelf uitzoeken.

En zie de woningmarkt, huren worden onbetaalbaar door een groot tekort en mensen krijgen dan weer huursubsidie, eigenlijk te zot voor woorden.

Maar ja, blijf de asielzoekers maar halen naar ons te volle land, voorrang op de huizenmarkt, gratis geld en niet werken, lachen toch.

Nederland Bananenrepubliek, zorg eerst maar eens voor je eigen burgers, en weg met de Euro, het is gewoon vals geld.

Eens zal het besef komen, hopelijk is het dan nog niet te laat.
objectief
0
quote:

rene l schreef op 23 sep 2018 om 12:23:


[...]


We worden op dit moment gewoon geregeerd door een Rariteitenkabinet die totaal geen enkel besef heeft wat er in de echte wereld speelt.
Het zijn gewoon torenkijkers de je zou moeten afzinken in de hofvijver.

En zo kan ik nog wel vele punten meer opnoemen.Wat is er met je aan de hand...per ongeluk een fles levertraan geleegd i.p.v. whisky...hoe krijg je zulke onzin bij elkaar geharkt.

De Nederlandse burger is de gelukkigste van de wereld en het is nergens zo goed als hier.
[verwijderd]
0
quote:

rene l schreef op 23 sep 2018 om 12:23:


[...]

Peter,

Ik heb dan wel geen HBO opleiding, maar alles wat ik plaats op IEX is gewoon gebaseerd op feiten die ik zelf zie en baseer op mijn levenservaring.

(...)

Maar goed dat je "gebaseerd op" zegt, want anders had je jezelf, na al jouw sterke dan wel onmogelijke verhalen van de afgelopen jaren, definitief als pathologische leugenaar weggezet.

Overigens over de werkloosheid. Tegenwoordig zijn er echt vacatures zat. Werkzoekenden die niet genoeg dagen in de week kunnen of willen maken worden op sommige plaatsen zelfs bedankt.

En dan beweer je dat politici niet weten wat er echt speelt.
rationeel
2
Het bekt natuurlijk lekker banen. Maar dat de banen steeds minder goed ingevuld kunnen worden, omdat en het onderwijs niet overghoudt, en er nog al wat ontbreekt aan de werkbereidheid, natuurlijk minder. Daar horen we dus niet veel over.

Gisteren een reportagetje over het gebrek aan studenten Nederlands. De paar, een handjevol die college hadden in een klein kamertje, leken ook nog helemaal niet van plan in het onderwijs hun werkzame leven te gaan doorbrengen.

Wat wil dat nu zeggen?

De oplossing werd meteen al aangedragen. De opleiding is o, zo saai. Dat moet dan maar veranderen.

In mijn tijd waren de leraren Nederlands inspirerend. De boeken vanaf de middeleeuwen vonden wij boeiend. De leraar was gepromoveerd en werd later hoogleraar. Dat was in de tijd dat hoogleraren nog erudiete kennis verspreiders waren. Wij hingen aan hun lippen.

Over te weinig verdienen hoorde je nooit iets.

Wat is intussen gebeurd, met de bleekgezichten?
rationeel
0
quote:

asti schreef op 23 sep 2018 om 14:01:


[...]
Maar goed dat je "gebaseerd op" zegt, want anders had je jezelf, na al jouw sterke dan wel onmogelijke verhalen van de afgelopen jaren, definitief als pathologische leugenaar weggezet.

Overigens over de werkloosheid. Tegenwoordig zijn er echt vacatures zat. Werkzoekenden die niet genoeg dagen in de week kunnen of willen maken worden op sommige plaatsen zelfs bedankt.

En dan beweer je dat politici niet weten wat er echt speelt.


Ze weten in ieder geval genoeg wat er speelt om ze naar de mond te praten;)
Opus135
2
@rene I: opmerkingen over "levertraan" en "pathologische leugenaar", hoe serieus moet je ze nemen? Niks mis met je meningen. Of die nu op wetenschappelijk promotie-onderzoek of op levenservaring zijn gebaseerd.

En inderdaad, politiek wordt voornamelijk bedreven door mensen die enkel ronddraaien in de publieke sector. Dat zijn niet mensen die met hun poten in de modder hebben gestaan. Daarmee bedoel ik: mensen die meerwaarde hebben moeten creëren met het leveren van diensten en/of producten in risicovolle sferen. De vroege baan bij Unilever van Rutte (personeelszaken, op basis van geschiedenisstudie???) stelde niks voor. Balkenende was verontwaardigd over gebrek aan VOC-mentaliteit (toch!!????). Wat een gotspe. Haast als de Paus die zich met seksualiteit meent te kunnen bemoeien (ervan uitgaande dat in die contreien celibaat ondanks andere berichten toch nog "heilig" is).

Fijne zondag!
rationeel
1
Wat doe je als je studenten in een bepaalde richting wilt dirigeren?
Dan maak je de studierichtingen die je wilt promoten aantrekkelijker. Hoe doe je dat? De gemakkelijkste manier, is die studies gratis te maken en aan de andere kant richtingen die je wilt verkleinen een Numerus fixus en selectie op te zetten en een verhoging van studie kosten.

Beetje selecteren aan de poort kan ook geen kwaad. De voorgaande onderwijs prestaties kunnen mee gaan tellen.
rationeel
0
quote:

Opus135 schreef op 23 sep 2018 om 14:28:


. Wat een gotspe. Haast als de Paus die zich met seksualiteit meent te kunnen bemoeien (ervan uitgaande dat in die contreien celibaat ondanks andere berichten toch nog "heilig" is).

Fijne zondag!


Hij weet wel waar de kindertjes vandaan komen, en zolang dat er maar vooral veel zijn, is het hem verder worst. Slappe worst;)
rationeel
0
Ebru Umar:

>>>

Gespeelde verontwaardiging noemde Thierry Baudet de vertoning van de afgelopen dagen. Zijn ‘vakgenoten’ reageerden op de voorzet, hij bleef staan en keek het meewarig aan. Elk woord dat hij sprak, was de waarheid: het toontje waarop de Tweede Kamerleden praten, is nep. Er wordt niet ingegaan op argumenten. Grote visies – zelfs kleinere visies – worden geschuwd (op die van Wilders na maar ja, de manier waarop hij wordt bejegend is niet anders dan hoe hoernalisten Baudet bejegenen). En alles is dichtgemetseld in coalitieakkoorden. Wat voor nut heeft het gebabbel in de Tweede Kamer, anders dan jezelf profileren voor de pers?


Klaver, Pechtold, Buma en hoe ze ook allemaal mogen heten: ze voeren een show op. Ze zijn hun roeping in het theater misgelopen. ‘Parlementair journalisten’ zijn verworden tot de PR machine van deze amateurs, die vergeten zijn dat ze namens, voor en door ons in de Tweede Kamer zitten. Niet voor het plakboek van hun mama.

Geen Stijl
rationeel
0
Mama's hebben ze veelal niet meer. Die zouden ze wel wijzen op hun ongemanierde gedrag neem ik tenminste maar aan. Ze zullen toch niet allemaal uit de prut zijn gekropen?;)
rene l
1
quote:

Opus135 schreef op 23 sep 2018 om 14:28:


@rene I: opmerkingen over "levertraan" en "pathologische leugenaar", hoe serieus moet je ze nemen? Niks mis met je meningen. Of die nu op wetenschappelijk promotie-onderzoek of op levenservaring zijn gebaseerd.

Fijne zondag!Dank je Opus.
Laat dat fijne zondag er overigens maar vanaf, ik had vanmiddag nog wat willen schoffelen in de tuin maar het regent dat het giet.

Ach, de opmerkingen van Fred en Asti zijn standaard wanneer ik wat post.
Fred zit er gewoon op te wachten, hij gaat er direct op als een bok op de haverkist en speelt elke keer dezelfde grijs gespeelde langspeelplaat af.
Ik vraag me af wat van leven hij in vredesnaam heeft.

Asti is geen haar beter, beledigingen ben ik inmiddels wel gewend, het is gewoon een teken van onmacht.

Boos wordt ik er niet meer om, ik zit voor de pc altijd te schuddebuiken van het lachen als ik hun onzin reacties lees.

Ik zou alleen boos op hun worden als ze zouden schrijven dat ik op hun zou lijken, dat zou pas een belediging zijn.
josti5
0
ffff
0
Hoi discussiedeelnemers!

Inderdaad knappe postings die er door jullie geplaatst zijn. Het is even krabben achter de oren, Rene als je jouw lange litanie van tekortkomingen ,leest. Er valt dus heel wat te verbeteren. Daar wil ik uiteraard met je meegaan.

Maar de vraag op zo'n politiek draadje als dit draadje is: Met wie dan en hoe dan? Zoals jij in jouw flink uitgewerkte posting aangeeft schort er nogal wat in heel wat facetten van de samenleving.


En dan scheiden zich onze wegen: Ik heb mijn hele leven hard gewerkt en ben altijd een enorme voorstander geweest van eigen verantwoordelijkheid. Dit houdt in dat als iedereen nou eens hard zou werken, het land er grandioos voor zou staan. Maar ik heb in twee generaties de maatschappij zien opschuiven naar een , in mijn ogen veel te ver doorgedreven ,verzorgingsmaatschappij waarbij de Overheid werkelijk voor alles en nog wat moet zorgen en de burger zich wentelt in tevredenheid als die Overheid overal, op allerlei gebieden, goed voor hem zorgt. En dan komt onmiddellijk het probleem van de betaalbaarheid van al die voorzieningen en zaken waarop " ze recht hebben"


Het is die ontwikkeling van de afgelopen pakweg 50 jaar waaraan ik mij altijd zo geërgerd heb. En om die ontwikkeling te keren, m. a. w. mensen weer aan het werk te krijgen, een Overheid te hebben die niet overal voor zorgt, heb je , alweer in mijn ogen, juist geen sinterklaaspolitici nodig maar politici die de tering naar de nering durven te zetten. Die hard durven te zijn. Maar d'r zijn nauwelijks politiek geëngageerde mensen die hard durven te zijn, want dat is politieke zelfmoord.


Vandaar dat ik toch blij ben met die ruk naar rechts over héél Europa waarbij vooral het vreemdelingenbeleid een nieuwe drijfveer / motivatie wordt. Mensen zijn het zat, zien voor hun ogen, wat dat beleid allemaal niet kost. Vandaag mooi artikel in mijn lijfblad: Hoeveel Orban-aanhangers zijn er wel niet onder de Vlaamse kerktoren? Neem van mij aan: meer dan de helft.


Wij verschillen dus van mening hoe dat in de komende jaren opgelost moet worden, maar dat neemt niet weg dat ik zojuist prachtpostings gelezen heb en wel beter begrijp waarom er mensen zijn die " iets" in de Haagse Hofvijver willen doen afzinken……. Blijf maar posten !

Peter
[verwijderd]
0
quote:

Opus135 schreef op 23 sep 2018 om 14:28:


@rene I: opmerkingen over "levertraan" en "pathologische leugenaar", hoe serieus moet je ze nemen? Niks mis met je meningen. Of die nu op wetenschappelijk promotie-onderzoek of op levenservaring zijn gebaseerd.
(...)

Rene schrijft regelmatig sterke dan wel onmogelijke verhalen. Datie van alles en nog wat weet over bijvoorbeeld de broers van een veroordeelde, n.a.v. een gesprek hier over een nieuwsartikel. Het zijn overduidelijk verzonnen verhalen, zwarte humor, al heeft een enkeling dat soms niet door.

Maakt op zich niet uit. Het is doorgaans leuk geschreven, en volgens mij ook niet bedoelt als feitelijke verslaggeving.

Daarom zeg ik dat het goed is dat Rene zegt dat zijn verhalen GEBASEERD zijn op feiten, want als hij gaat beweren dat veel van zijn ''verhalen uit het dorp'' niet de duim zijn gezogen, dat het allemaal feitelijk klopt, DAN zou hij een pathologische leugenaar zijn.
rationeel
1
quote:

ffff schreef op 23 sep 2018 om 16:10:


Hoi discussiedeelnemers!En dan scheiden zich onze wegen: Ik heb mijn hele leven hard gewerkt en ben altijd een enorme voorstander geweest van eigen verantwoordelijkheid. Dit houdt in dat als iedereen nou eens hard zou werken, het land er grandioos voor zou staan. Maar ik heb in twee generaties de maatschappij zien opschuiven naar een , in mijn ogen veel te ver doorgedreven ,verzorgingsmaatschappij waarbij de Overheid werkelijk voor alles en nog wat moet zorgen en de burger zich wentelt in tevredenheid als die Overheid overal, op allerlei gebieden, goed voor hem zorgt. En dan komt onmiddellijk het probleem van de betaalbaarheid van al die voorzieningen en zaken waarop " ze recht hebben"


Het is die ontwikkeling van de afgelopen pakweg 50 jaar waaraan ik mij altijd zo geërgerd heb. En om die ontwikkeling te keren, m. a. w. mensen weer aan het werk te krijgen, een Overheid te hebben die niet overal voor zorgt, heb je , alweer in mijn ogen, juist geen sinterklaaspolitici nodig maar politici die de tering naar de nering durven te zetten. Die hard durven te zijn. Maar d'r zijn nauwelijks politiek geëngageerde mensen die hard durven te zijn, want dat is politieke zelfmoord.


Vandaar dat ik toch blij ben met die ruk naar rechts over héél Europa waarbij vooral het vreemdelingenbeleid een nieuwe drijfveer / motivatie wordt. Mensen zijn het zat, zien voor hun ogen, wat dat beleid allemaal niet kost. Vandaag mooi artikel in mijn lijfblad: Hoeveel Orban-aanhangers zijn er wel niet onder de Vlaamse kerktoren? Neem van mij aan: meer dan de helft.


Wij verschillen dus van mening hoe dat in de komende jaren opgelost moet worden, maar dat neemt niet weg dat ik zojuist prachtpostings gelezen heb en wel beter begrijp waarom er mensen zijn die " iets" in de Haagse Hofvijver willen doen afzinken……. Blijf maar posten !

PeterDaarom juist verbaast jouw stellingname voor de VVD mij.
Die zijn wel degelijk mede schuldig aan alles wat er mis gegaan is in de afgelopen jaren.
Het verlinksen van de partij, en het daarmee verzaken van het liberalisme zorgt er voor dat oa FvD is opgekomen en het stokje zal moeten overnemen.
Rutte heeft de partij de linkse hoek ingesjoemeld met zijn dubbelzinnige aanpak. En ik vertrouw er niet op dat zijn bedoeling was om groter te groeien in het belang van het liberale gedachtegoed, maar dat zijn bedoelingen een persoonlijke invulling waren van omhoogklim fantasieen.

Goed gelukt dat moet je hem dan nageven.
Als het dezelfde prestatie was in het bedrijfsleven dan zou hij een grote pluim verdienen. Maar in het publieke belang, als leider? Wat is daar de uiteindelijke, en diepere verantwoordelijkeheid. Daar beordeel je de staatsman. Degeen die zorgt dat het land uit een moeilijke periode komt, maar vooral heeft men daar nodig de visie voor de toekomst. Het overstijgt verre het persoonlijke belang.

Nederland is een boerenklompen land, niet erg begaan met groots en meeslepend leven. En wijde perspectieven. Dan krijg je natuurlijk iemand die graag in een versleten auto rijdt en in een simpel huis woont. Dat is prachtig, maar in de grote wereld moet je wel wat verder kijken dan de aardappels met jus;)
20.270 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 ... 1010 1011 1012 1013 1014 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street in mineur

18 okt De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden vrijdag tijdens de middaghandel in New York op verlies. Beleggers op...

  Indices

  AEX 572,72 -0,62%
  EUR/USD 1,1171 +0,40%
  Germany30^ 12.657,10 +0,02%
  Gold spot 1.490,06 0,00%
  LDN100-24h 7.143,88 0,00%
  NY-Nasdaq Composite 8.089,54 -0,83%
  US30# 26.807,69 +0,12%

  Stijgers

  Sligro
  +4,94%
  Flow T...
  +2,87%
  Pharming
  +2,66%
  Accell
  +2,30%
  SIGNIF...
  +2,12%

  Dalers

  Kiadis...
  -50,79%
  ForFar...
  -5,05%
  Galapagos
  -4,06%
  RELX
  -3,00%
  TomTom
  -2,97%

  Nieuws Forum Meer»

  (10)

  thx op 19-okt-19 01:51
  (5)

  stockexchangestaartje op 19-okt-19 00:19
  (4)

  colorwings op 18-okt-19 22:11
  (4)

  DerksVisie op 18-okt-19 20:25
  (3)

  pink op 18-okt-19 18:27

  Column Forum Meer»

  (292)

  Optiefan op 19-okt-19 08:34
  (2)

  Piet Particulier op 18-okt-19 21:50
  (6)

  Dirk JGC op 18-okt-19 16:54
  (4)

  geobeo op 18-okt-19 13:54
  (1)

  Snugger op 18-okt-19 12:56