Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
18.387 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 ... 916 917 918 919 920 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Chiddix
0
De RvS zegt, dat het kabinet niet structuele meevallers inzet bij defensie , zorg etc Het begrotingstekort komt bij de nieuwe begroting uit op -0,4%. Was vorig jaar +0.8%. De meevallers komen door economische groei. En dat kan fluctueren. Tot Sept 2019 nog niets aan de hand.
Dat Slochteren(aardgas) minder gaat opleveren is een tegenvaller. Was een melkkoe waar dankbaar van gebruik is gemaakt door regeringen.
rationeel
0
De Nederlandse welvaartsgroei belandt in 2018 en 2019 veelal niet in de portemonnee, maar verdwijnt in aanzienlijk hogere overheidsuitgaven, hogere lasten en hogere prijzen. Wat er overblijft, moet met meer mensen worden gedeeld, of verdwijnt naar het buitenland. Zeven oorzaken waardoor u de nieuwe welvaart nog niet ‘voelt’.

www.elsevierweekblad.nl/verhaal-van-d...
rationeel
2
reaguurder:

Doordat mensen uit de EU zich hier vrij mogen vestigen en dan meteen een beroep kunnen doen op bijstandsuitkeringen, mogen we onze "leiders" weer dankbaar zijn. In plaats van deze mensen als ze werkloos zijn en geen recht hebben op een WW- uitkering terug te sturen naar eigen land en pas bijstand te verstrekken als ze hier minimaal 10 jaar gewerkt hebben, Wonen er al 200.000 Polen
permanent in Nederland. Verder zouden al die zogenaamde asielzoekers ook niet onmiddellijk recht op uitkeringen etc. moeten krijgen, eerst bewijzen dat ze bijdragen aan onze maatschappij en zo niet dan slechts tijdelijk sobere opvang. Als de bevolkingssamenstelling op den duur zodanig wordt dat de moslims de meerderheid vormen, dan is het gedaan met de welvaart. Er is geen moslimland waar
de meerderheid der burgers in welvaart leeft.

www.elsevierweekblad.nl/stelling/acht...
Tom Riddle®
1
Rutte: 'Logisch om de mensen nu iets terug te geven'
Gepubliceerd: 18 september 2018 19:35
media.nu.nl/m/avuxzbga5g2j_wd640.jpg/...
www.nu.nl/prinsjesdag/5469293/rutte-l...

"We hebben met z'n allen als samenleving een tocht door de woestijn gemaakt en 51 miljard euro moeten ombuigen en aan lastenverzwaring gekregen. Dan is het logisch dat je probeert iets terug te geven aan de samenleving, omdat we dat met z'n allen hebben gedaan", zegt Rutte dinsdag in het jaarlijkse Prinsjesdag-gesprek met de pers.

"Wij zijn een van de weinige landen in Europa met een begrotingsoverschot. Onze staatsschuld zakt onder 50 procent, dan zitten we zelfs nog beter dan Duitsland. Ik denk dat we heel prudent hebben begroot", aldus de premier.


====================

En dat laatste gaan we weten .... Bruxelles here we come.
Immers, Brussel komt altijd tekort en nu het VK vertrekt al helemaal.
Nederland heeft zat over, zullen ze denken ... dus gaan met die banaan, hogere bijdrage Nld .... en WEG is ons kado van Rutte ... een regelrechte hoax dus !
Chiddix
0
Men zegt op het Journaal, dat het kabinet geld naar voren haalt. Zo kun je iedereen wel tevreden stellen.
Rutte lag niet goed in de peiling. 57% heeft geen vertrouwen in hem. Kabinet bijna hetzelfde, 54%. Je doet het nooit goed maar de peiling was enkele dagen voor prinsjesdag.
De oppositie was uiteraard niet tevreden over de begroting. Dat is standaard. Men blijft ook mokken over de afschaffing van de dividendtaks.
Volgens Wilders gaat bijna niemand erop vooruit. Paar dubbeltjes per maand, zei hij. Maar Rutte zegt, dat we het gaan merken. We houden meer over? De beloofde 1000 euro voor iedere werkende Nederlander is ook nooit iets van terecht gekomen.
izdp
0
Mokken?? Pisnijdig past beter.
Heel grof gezegd is het meer dan 250 euro per huishouden wat we jaarlijks weggeven.
izdp
0
Ik de tool gebruikt, maar ik pas nergens bij.
Geen werk voor geld, geen uitkering, geen pensioen.
Dus behoor ik dan tot de 4%?
izdp
0
Goh, tweeverdieners met vrij laagbetaalde banen goed voor 50 k, gaan er volgens de tool er maar liefst 0,4% op vooruit.
Dan durf ik te garanderen dat het plaatje voor hun negatief zal worden.
Oh, gedaan voor met 2 kinderen.
rationeel
0
www.youtube.com/watch?v=j_ybPiak6kw

Dit nog eens bekeken. Wat een idiotie. Geld besteden aan mensen die afdwingen dat ze zonder iets te presteren lekker mogen wonen, Precies zoals ze willen.
Omdat de gemeente bang voor ze is.

Bestaat er geen ME meer? Zijn er geen gevangenissen?
izdp
0
Ik weet dat je in een ver verleden leeft, maar kun je ons verschonen van zulke oude meuk?
Opus135
1
Wie er bij Huys en Pauw tegenwoordig zitten voor de politieke en wetenschappelijke duiding, ik kan het niet meer volgen. Rechtstreeks vanaf de schoolbanken? De blonde krullenjongen die bij EénVandaag is begonnen is er zowat een veteraan bij, ondanks blijvende babyface.

Veel kennis draagt men intussen niet over. En de mimiek verraadt onverholen de eigen standpunten, terwijl men toch enige objectiviteit zou moeten betrachten, als men althans de functie heeft van "duider".
Zie de korte discussie met Baudet over "klimaatvluchtelingen".

Wat hebben we verder gezien? Een zwetende koning, die nogal veel verhaspelde en van Rutte de afschaffing van de bekende belasting in de mond moest nemen. Koningin met scheve schotelhoed. Een vrij belachelijk VVD-filmpje met Wiebes in de hoofdrol, duidelijk zonder steen in de maag (honderden miljoenen niet-gewenst afvloeiingsgeld door de drain met bijbehorende kwaliteitsafslag, ach ja).

Interessant is de veel opduikende energietransitie, die toch bepaalde kosten met zich mee zal brengen (en waarvan het positieve milieu-effect, hoe zal ik het formuleren, niet direct vaststaat). Zit die in de anderhalf procent? Natuurlijk niet. Maar misschien moeten we die kosten als investering zien, die geactiveerd moet worden op onze welzijnsbalans (en waarop nooit meer afgeschreven hoeft te worden).

Nou, morgen en vrijdag het debat dan maar. De gebruikelijke rituelen.

Maart wordt interessant(er). Dan na veel gezanik en gezeur toch maar weer het kruisje bij ergens in het (regerende) midden, of lekker thuis blijven, want ha, ha, die provincies, wat stellen die nou helemaal voor?

De Raad van State gelukkig nog altijd in goede vorm: de regering moet de afschaffing van de bekende belasting toch echt eens beter uitleggen. Alsof men gemist heeft dat men hier al een jaar mee bezig is, zonder dat we die pogingen als geslaagd kunnen benoemen. Integendeel, erg is steeds meer drek naar boven gekomen over de procedures en de kosten voor de schatkist...
izdp
0
Nou het is eigenlijk belachelijk dat de Koning de dividendbelasting zo benoemde.
Zeker met de reactie van de Raad van State in het achterhoofd.
Immers de Koning is bij grondwet de voorzitter van de Raad.

Zijn er nu twee schurken?
Of liet de Koning zich piepelen?
Willempie3
1
quote:

fred12345 schreef op 18 sep 2018 om 17:57:


[...]

Sorry, maar ik heb niet het idee dat je vroeger veel aanleg had voor rekenen..je mag me natuurlijk corrigeren. Jou beweringen zijn onjuist zonder dat ik vol lof ben over de aankondigen maar zo slecht is het nou ook weer niet.Ik heb alleen naar de schijven en heffingskortingen gekeken. Het is inderdaad iets beter als je het helemaal uitrekent:

23k gaat 423 Euro netto meer overhouden per jaar.

35k tot 65k gaat 673 tot 708 Euro meer overhouden.

75k gaat 526 Euro meer overhouden.

91k gaat 180 Euro meer overhouden.

123k gaat 1420 Euro meer overhouden.

223k gaat 1620 Euro meer overhouden.

Vooral tussen de 68,5k en 91,7k valt het tegen. Van iedere 100 Euro bruto loonsverhoging ben je in 2019 57,75 procent kwijt aan Rutte. Schijf 51,75 + 6 procent minder arbeidskorting. Dit was 55,55 procent in 2018. (51,95 + 3,6)

Per kind 80 Euro per jaar extra kinderbijslag.

Stel met 2 kinderen, eentje part-time gaat er ongeveer 700 + 400 + 160 op vooruit.

min 2 x 150 zorg, min 150 energietax, min 250 boodschappen-BTW.

Er blijft dan 460 Euro over wat op 23k + 50k bruto ongeveer 0,84 procent meer koopkracht oplevert.

Blijft over de inflatie en de loonstijging. Bruto 2,5 procent loonverhoging levert dit stel 1,75 netto procent meer Euro's op.

Inflatie is nu 2,3 procent. 1,75 + 0,84 - 2,3 = 0,29 procent in de plus.

Dat is ongeveer 150 Euro per jaar extra koopkracht, 13 Euro per maand.
Ik denk niet dat de mensen daar veel van merken.


[verwijderd]
0
quote:

Willempie3 schreef op 19 sep 2018 om 04:43:


[...]
Bruto 2,5 procent loonverhoging levert dit stel 1,75 netto procent meer Euro's op.


Denk niet dat deze berekening klopt.
objectief
0
quote:

Willempie3 schreef op 19 sep 2018 om 04:43:


[...]

Ik heb alleen naar de schijven en heffingskortingen gekeken. Het is inderdaad iets beter als je het helemaal uitrekent:

Vooral tussen de 68,5k en 91,7k valt het tegen. Van iedere 100 Euro bruto loonsverhoging ben je in 2019 57,75 procent kwijt aan Rutte. Schijf 51,75 + 6 procent minder arbeidskorting. Dit was 55,55 procent in 2018. (51,95 + 3,6)Ik veronderstel dat je in de 68,5K tot 91,7k categorie valt en dat de andere opsommingen worden genoemd om e.e.a. te maskeren.
Uiteraard kijkt ieder (ook) naar haar/zijn eigen belang..maar het moet toch mogelijk zijn met dit inkomen om er netto wat beter uit te springen.
haas
0
Rutte heeft gedacht: Ik zet de afschaffing in de troonrede.
Moet al gek zijn dat wat Willem Van Oranje zegt kan worden tegengesproken ?:)

PS: zaten er nog meer belangrijke,met name genoemde,besluiten/voornemens in de troonrede ?
ffff
0
Er is een stortvloed van commentaren geweest over de afschaffing van de dividendbelasting. In de geschreven pers, op radio en tv.

Wat mij verbaast is dat ik tot nu toe nog nergens één van mijn argumenten gehoord of gelezen heb: Emmanuel Macron had ook de moed om de dividendbelasting met meer dan de helft te verminderen van 30 naar 12,8 procent. En dat nog wel om de totale scheefgroei in Frankrijk voor wat betreft de werkgelegenheid, ontstaan door de maatregelen van Hollande, weer recht te trekken. Macron kreeg ook bakken tegenwind , maar houdt vol.


Je kunt zien dat de KK van IEX eigenlijk alleen maar door een vast clubje van KK -bezoekers gelezen wordt en verder , laten we eerlijk zijn, vrijwel geen mens.

Dat argument " Macron" dat ik al diverse keren noemde, zouden de voorstanders van de afschaffing toch beter kunnen uitspelen.

Nu brompotten 89 procent van de bevolking over die afschaffing, terwijl zij geen cent dividend uit een aandelenportefeuille ontvangen. En maar brommen! En waarom? Ach, het was zo lekker dat anderen het betaalden.


Peter
Willempie3
0
quote:

BEN RisQuant schreef op 19 sep 2018 om 08:18:


[...]

Denk niet dat deze berekening klopt.


Ja, hij klopt wel. Dat komt omdat je loonsverhoging altijd belast wordt in de hoogste schijf. In dit geval is dat 38,1 + 6 + 5,14 = 49,24 procent. Of als je tussen de 68,5 en 91k verdient 51,75 + 6 = 57,75 procent.

Je hele salaris wordt gemiddeld lager belast door de lagere schijven waar je ook in valt en de heffingskortingen.
izdp
0
Wouter Koolmees mag terecht de minister van asociale zaken worden genoemd gezien zijn expertise.

Deze flapoor staat dus voor het huidige beleid dat de lagere inkomens, die het meeste hebben geleden onder de recessie en nog steeds lijden, het minste erop vooruit gaan.
Deze groepen zullen er hoogstwaarschijnlijk erop achteruitgaan gezien hun woningen, bestedings- en (non)investeringsbudget.
18.387 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 ... 916 917 918 919 920 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Flink verlies Wall Street na uitlatingen Trump

23 aug De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn vrijdag met flinke verliezen het weekend ingegaan. Het sentiment op Wal... 4

  Indices

  AEX 542,09 -0,88%
  EUR/USD 1,1143 +0,56%
  Germany30^ 11.512,60 -2,00%
  Gold spot 1.526,71 0,00%
  LDN100-24h 7.034,25 0,00%
  NY-Nasdaq Composite 7.751,77 -3,00%
  US30# 25.647,42 +0,08%

  Stijgers

  TomTom
  +2,44%
  Basic-Fit
  +2,35%
  Alfen ...
  +1,98%
  Heijmans
  +1,97%
  Boskalis
  +1,49%

  Dalers

  Aegon
  -4,64%
  AMG
  -4,35%
  ICT Group
  -3,04%
  Aperam
  -2,82%
  BESI
  -2,50%

  Nieuws Forum Meer»

  (62)

  max21 op 24-aug-19 18:14
  (67)

  Chris 'belegt' op 24-aug-19 15:59
  (20)

  tampi op 24-aug-19 13:41
  (10)

  Partout op 24-aug-19 13:18
  (4)

  gokker op 24-aug-19 10:30

  Column Forum Meer»

  (298)

  Hassan de yassan op 24-aug-19 16:27
  (24)

  Tradingjunkie op 24-aug-19 12:39
  (13)

  Snugger op 24-aug-19 12:21
  (20)

  Ronald Engels op 23-aug-19 23:48
  (129)

  Happy op 23-aug-19 21:20