Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
23.624 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 ... 1178 1179 1180 1181 1182 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Opus135
0
Het viel me op dat zelfs Wilders in de debatten geen sneer meer maakt naar Pechtold. Twee mogelijkheden: de man is al zover af, dat het niet meer nodig is; of het blijft bewaard tot de Algemene Beschouwingen.

Het begrip "koopkracht" en de stijging daarvan zegt de mensen niet zoveel. Het gaat erom: hoeveel stijgt het maandelijks netto-inkomen en heeft men hierdoor meer te besteden. Het ziet ernaar uit dat het eerste er redelijk uit gaat zien, door verlaging inkomstenbelasting en voor de werkenden een loonstijging. Maar meer te besteden heeft men niet: de BTW gaat omhoog, evenals energiebelasting en let straks maar eens op de gemeentelijke lasten (OZB met name). Voor velen zullen ook de ziektekosten stijgen vanwege premieverhoging. Accijnzen stijgen. Door dit alles besteedt men weliswaar meer, maar het zal negatief worden ervaren, en het zou me niets verbazen als men (de grootste groepen) feitelijk, qua cash flow, gewoon weer inlevert. We houden wel een goed verzekerde basis voor gezondheidszorg en hopelijk vaart het milieu er wel bij, maar het is moeilijker om daar oog voor te hebben, want onvoldoende concreet: meer uit kunnen gaan, duurdere vakanties, woningverbetering etc. zou wel direct als vooruitgang worden ervaren.
zeurpietje
2
quote:

fred12345 schreef op 15 september 2018 11:30:


[...]

Nee, ik heb niet gelachen om de heer Pechtold en je weergave is een en al onzin om hem in een negatief daglicht te zetten.
Jij stemt duidelijk niet op D66 (nou ik ook niet), maar ik richt me op mijn eigen partij, dat zou je zelf ook moeten doen.

misschien een tip fred, als is iets wil plaatsen, typ ik het eerst, lees het nog een keer na, wacht nog een paar minuten, lees het dan nog een keer. doe ik ook en plaatst het dat heel vaak niet. bespaart je de afgang.
objectief
0
quote:

zeurpietje schreef op 15 september 2018 13:08:


[...]misschien een tip fred, als is iets wil plaatsen, typ ik het eerst, lees het nog een keer na, wacht nog een paar minuten, lees het dan nog een keer. doe ik ook en plaatst het dat heel vaak niet. bespaart je de afgang.


Doe ik al zeurpietje...maar voor jou wil ik mijn standpunt graag nogmaals uitleggen (overigens het is maar koffiepraat, hier kun je m.i. niet afgaan..totaal onbelangrijk):
Pechtold was als persoon voor een verblijf alhier van die 2 kinderen, maar hij zit vast aan het regeringsstandpunt; in dit geval van Harbers. Dus hij draagt het
standpunt van Harbers uit als lid van de ploeg.
Wat er met Harbers is gebeurt weet nog steeds niemand, hij verandert plotseling van nee...naar ja. Gevolg: Pechtold hartstikke blij dat zijn persoonlijk standpunt is uitgekomen...ik zie geen reden om hierom te lachen..misschien om het gedraai van Harbers wel.
whammy
0
quote:

fred12345 schreef op 15 september 2018 14:01:


[...]


Wat er met Harbers is gebeurt weet nog steeds niemand, hij verandert plotseling van nee...naar ja. Gevolg: Pechtold hartstikke blij dat zijn persoonlijk standpunt is uitgekomen...ik zie geen reden om hierom te lachen..misschien om het gedraai van Harbers wel.


Dat heet ook wel een draaikont:-)

Er is veel onrust onder medewerkers van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Zij vinden dat staatssecretaris Mark Harbers van Asielbeleid de dienst met een geloofwaardigheidsprobleem heeft opgezadeld door zijn plotselinge draai in het dossier Lili en Howick.
rationeel
0
quote:

whammy schreef op 15 september 2018 14:29:


[...]

Dat heet ook wel een draaikont:-)

Er is veel onrust onder medewerkers van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Zij vinden dat staatssecretaris Mark Harbers van Asielbeleid de dienst met een geloofwaardigheidsprobleem heeft opgezadeld door zijn plotselinge draai in het dossier Lili en Howick.


Wij denken misschien te veel dat bewindslieden het beleid bepalen. Maar zijn ze misschien puppets aan een string?
rationeel
0
Rutte's trademark is het verschuiven van de aandacht van de echte problemen. Dit keer zijn Pechtold en Blok aan de beurt. Straks op prinsjesdag heerlijk mooi weer spelen en lachend op naar de verkiezingen van begin volgend jaar.

Langshetrandje | 15-09-18 | 13:08

Geen Stijl
jaar2018
0
Werkgevers aan kabinet: Droom eens hardop van Schiphol in zee
================================================

Het kabinet moet met gedurfde plannen komen voor een splinternieuw ov-netwerk, warmtenet of een vliegveld op zee. Aan de vooravond van Prinsjesdag roept voorzitter Hans de Boer van VNO-NCW premier Mark Rutte en minister Wopke Hoekstra van Financiën op lef te tonen en met private investeerders op te trekken.

Jan Hoedeman en Laurens Kok 15-09-18, 03:00
17
Het kabinet Rutte III moet een 'investeringsoffensief’' inzetten om te voorkomen dat Nederland vastloopt over tien jaar, vindt De Boer. De manier waarop het kabinet nu omgaat met onze infrastructuur is volgens hem achterhaald. ,,Elk jaar een paar miljard uit de rijksbegroting, dan gaat het er niet of veel te laat komen.’’

Bang ?

De werkgeversvoorman verwijt Rutte en zijn ministers te bang te zijn om als overheid met private investeerders in zee te gaan. ,,Rutte en het ministerie van Financiën zijn niet gewend aan deze nieuwe manier van denken en durven het niet aan,’’ stelt De Boer.,,Mark Rutte is bang dat het bedrijfsleven de ruif van de overheid leegplukt. Dat is nou juist niet de bedoeling.’’

Het voorstel van De Boer is dat de overheid aanwijst welke projecten er moeten komen. ,,Dat is de maatschappelijke taak van de overheid.’’ Hij oppert light-railnetwerken, wellicht met een luchthaven in zee en warmtenetwerken in de Randstad.

Tweede Maasvlakte ?

De Boer beweert dat het bedrijfsleven staat te springen om zelf ook te investeren, mits het kabinet maar de regie neemt. ,,Dat kan in een verhouding twintig procent overheid en tachtig procent privaat, bijvoorbeeld via de nieuwe Investeringsbank Invest-NL.’’ Hij wijst op de manier waarop overheid en bedrijfsleven destijds de Tweede Maasvlakte en de Westerscheldetunnel samen financierden en waar de overheid elk jaar rendement uit ontvangt.

Als het aan De Boer ligt faciliteert VNO-NCW knappe koppen uit het bedrijfsleven, ambtenaren van Financiën en Economische Zaken. ,,Wij willen ze inkwartieren. En zeg tegen ze: werk een goed ondernemingsplan uit dat geld oplevert.’’
jaar2018
2
Uit het AD, over de afschaffing van de dividend belasting
Hans de Boer: 'Ik heb er zo de pest over in'
================================


De dividendbelasting is onhoudbaar geworden en moet alleen daarom al worden afgeschaft, zegt een getergde Hans de Boer. Zoals ABN Amro is verkwanseld, dat mag nooit meer gebeuren, stelt de werkgeversvoorzitter. ,,Ik laat hier niets weglopen."

Jan Hoedeman en Laurens Kok 15-09-18, 08:00

Het interview is halverwege als voor het eerst het D-woord valt. Werkgeversvoorzitter Hans de Boer richt zich op. Het was zijn VNO-NCW dat zich jarenlang beijverde voor de omstreden afschaffing van de dividendbelasting. ,,Daar zou ik heel graag een paar dingen over willen zeggen”, zegt hij met een kom-maar-op-blik. Hij is heus niet blind voor de kritiek, bezweert hij. Lachend: ,,Ik kijk elke ochtend in de kranten wie er vandaag weer iets van vinden.”

U wordt vast zelden teleurgesteld ?

,,Nee, dat klopt. De dividendbelasting wordt overal bijgehaald, te pas en te onpas.”

Het bedrijfsleven heeft zich die kritiek zelf op de hals gehaald, zegt VVD-senator Frank de Grave. De balans is zoek: grote bedrijven houden de hand op en geven niet thuis als hen iets wordt gevraagd ?

,,Ik wil genuanceerd blijven, want ik vind het heel terecht dat mensen zich afvragen waarom we dit zouden moeten doen, welk nut het heeft. Maar daarbij valt mij wel op dat voorstanders van afschaffing veel minder de ruimte krijgen dan tegenstanders. Het doorwrochte document van VNO-NCW komt nooit naar voren. Ik ga nu een betoog afsteken en ik heb goede hoop dat mensen daarna zullen zeggen dat het belangrijk is dat de dividendbelasting wordt afgeschaft.”

De Boer begint met wat hij een ‘karakterargument’ noemt. ,,Twaalf jaar geleden speelde het opknippen en verkopen van ABN Amro. Mannen in pakken zoals ik hebben dat laten gebeuren. Een Nederlandse bank met een fijnmazig internationaal netwerk is in één klap verkwanseld en de gevolgen daarvan merken we nog elke dag. Nou, zolang ik hier zit, gaat zoiets niet meer gebeuren. Ik laat hier niets weglopen, ik ga ervoor strijden.”

De Boer duikt in zijn aantekeningen en vist een Kamermotie op. Hij wijst op de datum: 28 juni 2017, midden in de formatie van het nieuwe kabinet. ,,Tegelijkertijd speelde toen het overnamebod van Kraft Heinz op Unilever. De motie vraagt de regering alles uit de kast te trekken om de overname tegen te houden. En wie hebben er mede hun handtekening onder gezet? Dat zijn GroenLinks, SP en PvdA!”

Het zit u erg hoog ?

,,Laat me eerst even wat verder in het schilderij duiken. De Nederlandse beursgenoteerde bedrijven zijn voor 70 tot 75 procent in handen van buitenlandse aandeelhouders. Ter vergelijking: in landen als Duitsland en het Verenigd Koninkrijk is die verhouding omgekeerd. We sparen in Nederland via onze pensioenfondsen tegen de klippen op, maar we brengen het geld vooral weg naar het buitenland. Willen we dat investeerders hun geld stoppen in Nederlandse bedrijven, dan moeten we zorgen voor een goed investeringsklimaat. Zeker tegen de achtergrond van de Brexit moeten we heel alert zijn: de Engelsen trekken enorm aan onze bedrijven.”

En dus verlaagt het kabinet de winstbelasting. Waarom moet de dividendbelasting dan ook nog verdwijnen?

,,De dividendbelasting is onhoudbaar. Er zijn momenteel 11.000 processen aanhangig tegen de Staat en de kans is groot dat we die gaan verliezen. Dan ben je dat geld kwijt. Het gaat om een dubbele belasting - de winst waaruit het dividend komt wordt ook al belast - en de wetgever discrimineert, want Nederlanders mogen de belasting verrekenen met hun inkomstenbelasting. Die 1,4 miljard die de afschaffing kost is trouwens geen 1,4 miljard en zeker niet nog eens ruwweg 400 miljoen extra, zoals minister Hoekstra straks zal zeggen. Die heeft ons daar heel veel pijn mee gedaan. Bij een normaal economisch tij levert de dividendbelasting één miljard op. Nou, als de Brexit ertoe leidt dat bedrijven als Unilever en Shell uit Nederland vertrekken, leveren we onmiddellijk een half miljard daarvan in. Dan hebben we dus én die poen niet meer én die banen zijn we kwijt.”
jaar2018
1
Deel II uit het AD:


De club van institutionele beleggers, Eumedion, zegt dat afschaffing juist schadelijk is voor ons vestigingsklimaat ?

,,Ik heb me daar zó aan gestoord. Die beleggers zeggen dat we beter de beschermingsconstructies kunnen versoepelen die overnames nu bemoeilijken. Waarom zouden ze dat zeggen, denk je? Nou, omdat als je de bescherming eraf haalt en de dividendbelasting blijft, zo’n bedrijf veel makkelijker prooi is voor buitenlandse roofridders die dan het hoofdkantoor verplaatsen om de dividendbelasting te ontlopen. De beleggers hebben dan een mooi rendement, maar wij zijn onze banen kwijt. Ik heb daar zo de pest over in!”

Ook in het bedrijfsleven ligt de maatregel gevoelig. MKB’ers vinden afschaffing maar niks ?

,,Ja, daar wil ik graag wat over kwijt. Ik ben erevoorzitter van MKB Nederland, ik ben zelf MKB’er geweest. Ik merk dat er een sfeertje is ontstaan waarin wordt aangeschopt tegen de multinationals en tegelijkertijd tegen het MKB wordt gezegd: oh, wat zijn die toch lief. Nou, ik zal je vertellen, de belastingverlaging voor het MKB, alle mooie woorden ten spijt, volgt eigenlijk uit de internationale concurrentiestrijd om grote bedrijven. We hadden hier ooit een winstbelasting van 48 procent! Nu zijn de tarieven de helft lager en gaan ze verder omlaag. Daar profiteert het MKB vol van mee.”

U wilt niet alleen de dividendbelasting afschaffen, u wilt ook dat het kabinet meer investeert in infrastructuur. Maar vergeleken met onze buurlanden ligt onze infrastructuur er toch prima bij?

,,Ik zeg niet dat Nederland een verwaarloosd land is. Maar we lopen tegen onze grenzen aan. Ik spraak laatst met NS-baas Roger van Boxtel. Die zei ook, er hoeft maar iets te gebeuren op het spoor en ik moet 70.000 mensen de nacht elders laten doorbrengen. Het geld dat de overheid in infrastructuur steekt ligt al tien jaar van tevoren vast. Dat betekent dat er de komende jaren geen cent is om extra te investeren in capaciteit die zo nodig is. De files nemen toe, het spoor slibt dicht, de woningmarkt kookt over, de arbeidsmarkt is oververhit en we hebben ambitieuze klimaatdoelen zonder een infrastructuur die op al die veranderingen berekend is. Als de capaciteit niet groter wordt, komt er niets van terecht.”

Wat zegt Mark Rutte als u dat vertelt?

,,Mark Rutte is bang dat het bedrijfsleven de overheid wil leegplukken.”

Wat u wilt kost veel geld.

,,Zeker. Maar het zou goed zijn als het kabinet minder boekhoudkundig en meer bedrijfsmatig naar de overheid kijkt. Het ministerie van Financiën is een goede penningmeester. Ik bedoel dat niet denigrerend. De Miljoenennota is een pronkstuk. We hebben een begrotingsoverschot, de staatsschuld duikt onder de 50 procent. Tegelijkertijd is er een pensioenvermogen van 1500 miljard euro, waarover mensen in de toekomst nog 500 miljard euro aan belasting gaan betalen. Feitelijk heeft Nederland dus helemaal geen staatsschuld! Als een bedrijf er zo zou voorstaan, zeggen de aandeelhouders: hartstikke mooi, maar wat ga je nu doen? Oppotten of investeren?

Dus de overheid moet meer schulden maken?

,,Nee, de overheid moet wel zeggen welke kant we op moeten gaan. Groot denken. Willen we een nieuw systeem van hoogwaardige OV, misschien wel een luchthaven in zee? Wat kan er en wat zou zoiets kosten? En wat is er nodig om bedrijven daarin te laten investeren? Zoals we het nu geregeld hebben, gaat het er niet komen. De Gasunie wil bijvoorbeeld graag een warmtenetwerk aanleggen voor heel Zuid-Holland, waarvoor restwarmte uit de haven wordt gebruikt. Maar daarvoor is de overheid nodig: die moet zorgen dat de leidingen tot in de woningen aangelegd mogen worden en dat mensen uiteindelijk ook voor die warmte gaan betalen. De overheid financiert via de nieuwe investeringsbank ook mee: ik denk aan een verhouding van 80 procent privaat, 20 procent overheid, 90 om 10 procent kan ook. ”

Wat heeft het bedrijfsleven zelf te bieden?

,,Wij hebben geen gebrek aan kapitaal. We hebben alleen een overheid nodig die de voorwaarden schept. Minister van Financiën Wopke Hoekstra komt bij McKinsey vandaan. Dat heeft twee jaar geleden een rapport het licht doen zien over energietransitie: dat gaat 200 miljard kosten. Dat kunnen we wel aan, schrijven ze, want daar is privaat kapitaal voor beschikbaar. Wopke moet te rade bij zijn oude werkgever, dan gaat hij zien dat het verstandig denken is. Wij hebben veel hoop op het vernieuwend denken van deze minister.’’
rationeel
1
rationeel
2
De overheid moet kleiner en het verdiende en gespaarde geld moet bij de burgers blijven ipv in de zakken van de overheid te verdwijnen.

De roverheid:(
rationeel
0
rationeel
0
De overheid moet haar taken uitvoeren. Beter onderwijs, dus niet hogere lonen. Beter uitvoeren van politietaken, dus niet hogere lonen. De infrastructuur is verouderd ...wegen...bruggen...kanalen...dijken.
In de eerste plaats zorgen dat de it up tot date wordt toegepast. Vrij baan voor robotisering.
Terug brengen van de bevolking en zorgen voor een gezonde aanwas van geborenen.
NPO gebruiken voor het op de hoogte brengen van al wat de moeite waard is voor de bevolking. In het bijzonder de achtergeblevenen. Geen politiek uithangbord dus. Zgn amusement terug brengen. Dat is geen taak voor een publieke omroep.

Ook de grote steden hebben het recht om schoon geboend woongebied te zijn. Betere aansturing gewenst, en de bewoners dienen heropgevoed te worden;)
haas
0
quote:

rationeel schreef op 16 september 2018 13:26:


Poll van zondag:

De coalitie brokkelt nog weer verder af, naar 53 zetels.

www.geenstijl.nl/


5 sept, Ipsos
www.ipsos.com/nl-nl/politieke-baromet...
rationeel
0
Een hele interessante uitzending:


WNL Op Zondag


Te gast: Hans Wiegel, Thierry Baudet, Jan Latten, Hans de Boer en Fidan Ekiz.

Met daarin Jan Latten over de bevolkings explosie.

Komt daar nu eindelijk een debat over?
rationeel
0
Waarom geen grotere aandacht voor de club van 10 miljoen? De vooruitziende blik van een geschiedenis leraar.

Een jarenlange beweging, met een schat aan documentatie.

www.overpopulationawareness.org/nl/
rationeel
0
Wiegel is zeer kritisch over het malle ...dure...energie voornemen.
Is er nu een discussie mogelijk over een vorm van kern energie. Nieuwe mogelijkheden. In tal van landen al functionerend. Een pleidooi van Baudet:) Met een instemmend knikje van de Boer, en Wiegel.
rationeel
1
De Boer een pleidooi over de dividend belasting maatregelen. Hij noemt een aantal sterke punten om inderdaad de maatregel door te voeren.

Een geslepen oude rot. Maar ervaring is wel het aanhoren waard.

Het is te wensen, dat meer oude rotten van zich laten horen. Het algemeen belang dienen:)

Dit om een evenwichtige afweging te kunnen maken:)
23.624 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 ... 1178 1179 1180 1181 1182 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Gemengd slot op beurzen New York

14 feb De aandelenbeurzen in New York lieten vrijdag een gemengd beeld zien, met vrij beperkte koersuitslagen. De ...

  Indices

  AEX 629,23 +0,01%
  EUR/USD 1,0832 0,00%
  Germany30^ 13.734,40 -0,08%
  Gold spot 1.583,80 0,00%
  LDN100-24h 7.400,62 0,00%
  NY-Nasdaq Composite 9.731,18 +0,20%
  US30# 29.404,13 +0,04%

  Stijgers

  Van La...
  +4,54%
  Arcadis
  +3,96%
  UNIBAI...
  +2,88%
  Vastned
  +2,75%
  Brunel
  +2,59%

  Dalers

  Fagron
  -4,41%
  SBM Of...
  -2,89%
  Fugro
  -2,50%
  BESI
  -2,50%
  JUST E...
  -2,03%

  Nieuws Forum Meer»

  (10)

  De Rijdende Rechter op 16 feb 2020 20:18
  (40)

  Joop213 op 16 feb 2020 19:02
  (2)

  Jetje1 op 16 feb 2020 18:58
  (10)

  Lotus@63 op 16 feb 2020 18:23
  (1)

  Zakkenvuller op 16 feb 2020 10:10

  Column Forum Meer»

  (435)

  Patmania op 16 feb 2020 20:45
  (15)

  robutrecht op 16 feb 2020 18:48
  (19)

  Atari op 16 feb 2020 17:59
  (41)

  TA=verlies op 16 feb 2020 16:52
  (5)

  SEC560 op 16 feb 2020 11:06