Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
22.484 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 ... 1121 1122 1123 1124 1125 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Chiddix
0
quote:

fred12345 schreef op 15 mrt 2018 om 16:21:


[...]


..hoe armer de mensen hoe meer kinderen men wil om hen op oudere leeftijd te verzorgen.


Heb je daar 10 kinderen voor nodig?
jonas
0

Chiddix. Over Kaag met ik sceptisch. Eigenlijk vind ik dubbele nationaliteit voor volksvertegenwoordigers niet toe te staan, maar dat is een wat andere discussie.

Tja en dan die kinderen rijkdom in Afrika. Heeft te maken met geen pensioenvoorzieningen, nauwelijks bijstand en hoop dat de verwekkers nog eens langs komen en een centje achterlaten.

Aanpak is moeilijk, maar volgens mij moet het de lijn zijn van corruptie bestrijding en echte welvaartsopbouw, waarbij dus minder geld voor feesten e.d. beter richting infrastructuur en verbetering landbouw en overige bedrijvigheid en basis sociale voorzieningen moet gaan. Meer welvaart blijkt uit onderzoeken samen te gaan met minder kinderen.

Zal tijd vergen in Afrika en we verergeren zelfs het "probleem" daar nog door betere medische voorzieningen te sponsoren. Ben niet tegen het laatste, maar de hoofdaanpak moet toch in Afrika zelf gebeuren.

Groet, Jonas
pietje-2005
0
quote:

Chiddix schreef op 15 mrt 2018 om 16:37:


[...]

Heb je daar 10 kinderen voor nodig?

Ja, want 8 of 9 gaan naar de EU, tenslotte. ;-)
Chiddix
0
quote:

pietje-2005 schreef op 15 mrt 2018 om 16:39:


[...]
Ja, want 8 of 9 gaan naar de EU, tenslotte. ;-)


De insteek is, dat er 1 of 2 Europa bereiken. Nu zal het wel zo zijn, dat men in veel landen van Afrika geen AOW kent. De landen zijn niet ontwikkeld. Maar wat te denken van landen in Azie? De helft van de wereldbevolking zit op de armoedegrens of eronder. En die zoeken betere levensomstandigheden. Is logisch.
Op zich mogen we niet klagen , dat we in het Westen wonen. Want de verschillen zijn groot met de derde wereld.
objectief
0
quote:

Chiddix schreef op 15 mrt 2018 om 16:53:


[...]

Op zich mogen we niet klagen , dat we in het Westen wonen. Want de verschillen zijn groot met de derde wereld.


"op zich mogen we niet klagen".....ja, Syrie of Utrecht...het maakt maar een klein beetje verschil en dat komt elke dag met politieke verhalen...je leeft absoluut 100% in een ivoren toren en leeft in een eigen wereld.
jonas
0

Chiddix jaren geleden las ik het boek van Myrdal over Asian drama. Geen opwekkend boek over de stand van zaken qua armoede etc aldaar. Toch is er inmiddels veel vooruitgang in Azië gemaakt.

Zaken kunnen dus blijkbaar ten goede verbeteren. Goed het kan in vele opzichten beter, maar dat drama is toch duidelijk wat minder uitgepakt. Kan dat ook in Afrika? Zit de cultuur daar echte ontwikkeling in de weg en zat de cultuur in Azië minder in de weg?

Ik sluit het niet uit, maar er zijn ook heus wel positieve ontwikkelingen in Afrika. Soms willen mensen mogelijk liever minder rijk zijn, maar wel gelukkig dan rijk.

Een nobelprijswinnaar Economie een aantal jaren geleden schreef hier na jarenlange studies wat zaken over. Ook zijn benadering kwam niet uit op een soort quick fit, maar was breder met onderwijs, wegen enzo.

Groet, Jonas
hirshi
0
Volgens een recente peiling van I & O Research worden bij de gemeenteraadsverkiezingen volgende week woensdag de lokale partijen de grote winnaars met een plus van 6% ten opzichte van de GR 2014.

Van de landelijke partijen wordt Groen Links de grootste winnaar met een plus van 4%. Grootste verliezers worden D66 met een min van 5% en het CDA met een min van 4%.

www.ad.nl/politiek/peiling-monsterzeg...
fin®
1
Is nu Trump of Rutte de schuld , of is het onze eigen schuld en helpt al het gescheld, gemopper en gejammer op deze draadjes nou eigenlijk wel ?

In context: ligt het nu allemaal aan de politiek van het westerse volk (waaronder Nederland), ligt het aan de media of ligt het probleem eigenlijk simpelweg bij onszelf ?

Tsjah, kennelijk een lastige kwestie, want het Trump draadje telt inmiddels 417 pagina’s en het Kabinet RutteIII inmiddels 162 pagina’s ?
==============================

Ik denk dat Albert Einstein er een goed antwoord op heeft geformuleerd:”two things are infinite: the Universe and Human Stupidity and I'm not sure about the Universe!

Immers, wij kiezen onze presidenten c.q. volkvertegenwoordigers, provinciaal- en/of gemeenteraadsvertegenwoordigers. Velen vinden referenda onzin omdat het volk niet slim genoeg is om een land goed te regeren en het dus maar aan de politiek moet overlaten. Tevens vinden velen dat het volk over het algemeen niet zo slim is, in ieder geval niet slim genoeg om inhoudelijke politieke beslissingen te ‘kunnen’ nemen.

Oi … WIJ (kennelijk in meerderheid niet zo slimmen) kiezen dus onze presidenten c.q. volksvertegenwoordigers en deze lieden willen graag gekozen worden omdat ze bijvoorbeeld ambitie hebben of simpelweg vanwege de status, invloed, of t.b.v. hun verdere carrière. Ze maken 'voor ons' een kiessysteem, beloven van alles en nog wat om maar ge- of herkozen te worden. Of ze het allemaal waar kunnen maken moet meestal achteraf blijken en daar gaat het dus heel vaak mis.

Enerzijds wordt dat veroorzaakt door uitruil van beloftes, om allerlei redenen. Wij weten dat maar toch blijven we naar de stembus trekken, dikwijls met de hoop in ons hoofd en de moed in de schoenen en vertrouwen in het kiessysteem … Anderzijds omdat politici aan alle kanten worden beïnvloed door (grote) bedrijven (waaronder energiebedrijven, banken, multinationals etc.) want die willen allemaal graag voordeel uit de politiek halen teneinde nog meer aandeelhouderswaarde te ceëeren.
Wij leven nu eenmaal in een kapitalistisch systeem en welke belegger ziet nu niet graag de waarde van zijn beleggingen toenemen, moet je er wel bij stilstaan dat daar ook politieke beïnvloeding bij hoort, maar daar staan we kennelijk niet bij stil .. gezien al het gemopper ?

Zo kan politieke ambitie veranderen in politieke corruptie, politieke macht in politieke onmacht, politieke bescheidenheid in politieke grootheidswaanzin en het kiessysteem iets anders opleveren dan we met z'n allen gedacht hadden.
Politici zijn tenslotte allemaal maar mensen, dikwijls niet zo gek veel slimmer of dommer dan het volk wat ze gekozen heeft ;-)

Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat ze het al snel niet goed doen in de ogen van het volk. Soms bij aanvang al, soms tijdens de rit, soms omdat ze er te lang zitten en een beetje ‘los’ geraakt zijn van het echte leven, soms omdat ze corrupt zijn geworden etc. Wanneer er verkiezingen zijn, of soms tijdens de rit als ze het te bont gemaakt hebben … worden weer andere presidenten en/of politici gekozen en begint de draaimolen weer van voren af aan … tot aan de volgende keer.

En wat wil het volk nu eigenlijk ? Nou simpel, zo groen en zo goedkoop mogelijk zonder er al te veel voor hoeven te doen en al helemaal niet een ander z’n troep opruimen om een goed voorbeeld te geven in de hoop dat die ander ervan leert … nee, zo werkt het kennelijk niet.
Zo sociaal mogelijk zonder dat het allemaal teveel kost en als het teveel kost moeten ‘de rijken’ het maar ophoesten terwijl niemand zich kennelijk afvraagt ‘waardoor’ die rijken nou zo rijk zijn geworden. Nou gewoon, door onze domheid en/of hebzucht.
Last but not least, vooral 'ons eigen ding' blijven doen, zonder daarin door anderen gehinderd te worden en als we gehinderd worden ... veel mopperen ;-)

Of het ooit zal veranderen … ik weet het niet. Meestal brengt een flinke oorlog het volk weer met de voetjes op de grond, tenzij andere landen zich ermee gaan bemoeien en vervolgens het volk aan hun lot overlaten, want aan Marshall hulp doen we kennelijk niet meer, behalve met de collectebus langs de deur zodat NGO’s kunnen dweilen met de kraan open. Cfr het Midden Oosten en Noord Afrika … even een paar opstandelingen bewapenen, ieder voor zich en God- of Allah voor ons allen, paar bommen werpen, onderlinge vetes proberen uitvechten, elkaar flink dwars zitten en vervolgens wegwezen … veel succes jongens … en dan gek opkijken wanneer die volkeren hier naartoe willen.

Niet geheel onlogisch dat ze het hier net zo goed willen hebben als wij. Omdat we de Marshallhulp dáár niet ‘kunnen/willen’ geven, geven we het ze hier, maar vergeten daarbij even dat ze geen idee hebben van onze cultuur, normen en waarden en simpelweg de hunne meebrengen … t’is immers alles wat ze hebben.

En dan slaan we door omdat de door onze gekozen politiek net zoals wij, kennelijk niet zo slim is. We slaan dan door naar extreem rechts omdat ze allemaal op moeten hoepelen en extreem links omdat we kennelijk diep door het stof moeten en onze eigen cultuur daarbij dan maar op moeten offeren. En ook daar ontstaan dan weer politici uit die dat betreffende deel van het volk vertegenwoordigen.

Beide draadjes (RutteIII en Trump), met soms felle anti- en pro posters zijn eigenlijk de perfecte uiting van Moriae encomium, sive Stultitiae laus (lof der Zotheid).

Zowel Einstein en al veel eerder Desiderius Erasmus hebben het dus goed gezien. Om met de woorden van koningin Maxima te eindigen:”We zijn met z'n allen een beetje dom

Be well,
Tom ;-)
hirshi
1
Zowel Einstein en al veel eerder Desiderius Erasmus hebben het dus goed gezien. Om met de woorden van koningin Maxima te eindigen:”We zijn met z'n allen een beetje dom.”

Be well,
Tom ;-)


Dat heeft Maxima nooit beweerd, noch bedoeld.
JP Samosa
0
quote:

Chiddix schreef op 15 mrt 2018 om 15:55:


Wat ik mij aanvraag is, wat denkt de progressieve minister Kaag als een Congolese te midden van de ellende zegt, ik heb 9 koters? Misschien is de tiende onderweg.
Vindt wel , dat er hulp geboden moet worden maar er moet ook gewerkt worden om de knop om te draaien wat voortplanting aangaat.


'Je gaat het pas zien als je het door hebt'

Afrika moet misschien ns langs gaan bij China.
China heeft voortplantingsknop wel gevonden.
Stel je ns de toename voor,indien elk Chinees gezin nu 8 kinderen zou hebben....
haas
0
sleepwet ?

Onze persoonlijke gegevens zijn in toenemende mate gecentraliseerd, dit maakt het ook extra gevoelig. Als het misgaat, gaat het goed mis. Nieuwe Europese wetgeving belooft consumenten beter te beschermen, maar er zijn wel voldoende mensen om te controleren of de wet- en regelgeving wel wordt nageleefd. ??
objectief
0
quote:

Señor Acero schreef op 17 mrt 2018 om 10:05:


[...]

'Je gaat het pas zien als je het door hebt'

Afrika moet misschien ns langs gaan bij China.
China heeft voortplantingsknop wel gevonden.
Stel je ns de toename voor,indien elk Chinees gezin nu 8 kinderen zou hebben....


8 kinderen was in mijn jeugd alhier in Nederland geen extreem aantal...linker buren 4 kinderen en rechts 11 kinderen. er was ook nog een gezin met 17 kinderen en dat allemaal in een piepklein dorpje van minder dan 1000 inwoners.

Kinderen waren nodig voor de oude dag...de welvaart moest nog opgebouwd worden en Drees was er nog niet. Welvaart en minder kinderen gaan hand in hand.
Het grootste gevaar is dat er te weinig kinderen komen hier in het Westen en in Afrika neemt het vanzelf af naarmate de welvaart stijgt...mensen worden luier en
willen weinig kinderen zodat die ook even rijk blijven.
objectief
0
quote:

henk38 schreef op 17 mrt 2018 om 18:28:


Wat een onzin.


Je bent kort van stof vandaag...de waarheid komt soms hard aan.
raarmaarwaar
0
quote:

henk38 schreef op 17 mrt 2018 om 18:28:


Wat een onzin.

Het is waarheid in ons westers kapitalistisch systeem. Waar maar raar hé?:-)
NewKidInTown
0
Volgens mij is de stroom van kritiek van linkse zijde op het Forum voor Democratie niet echt succesvol of een effectieve strategie.

18/03/18 PVV en D66 zakken verder weg, FvD 2e partij (naar 16)

SP, d66 en PVV resp naar 15, 13 en 12 allen min 1.

www.noties.nl/v/get.php?a=peil.nl&...
objectief
0
Nee, natuurlijk niet...maar de FvD is ook eigenlijk geen politieke partij..meer een anti club tegen alles en iedereen om in luxe van onze belastingcenten te gaan leven. Ze proberen angst te zaaien en arme stakkers veel te beloven.
(dit deed Geert ook..maar na zoveel jaren is de plaat doorgedraaid)
pietje-2005
0
Zag net Baudet bij Harry.
Kende hem niet, maar heeft wel degelijk veel pro, juist.
Is wel een enorme verademing ten opzichte van de ingeslapen, en op hun volgende baantje wachtende, grijzende bedriegers, zoals Rutte, Pechtold en consorten.
DeZwarteRidder
0
quote:

pietje-2005 schreef op 18 mrt 2018 om 11:58:


Zag net Baudet bij Harry.
Kende hem niet, maar heeft wel degelijk veel pro, juist.
Is wel een enorme verademing ten opzichte van de ingeslapen, en op hun volgende baantje wachtende, grijzende bedriegers, zoals Rutte, Pechtold en consorten.

Absolute NONSENS...!!
Het enige wat hij kan is mooie praatjes verkopen en mensen voor de gek houden. Alleen domme mensen trappen hier nog in.

Bodet zal net zo als Wilders door de mand vallen als waardeloze praatjesmaker.

Ondertussen maken dit soort hopeloze en waardeloze figuren Nederland bijna onregeerbaar.
Chiddix
0
quote:

pietje-2005 schreef op 18 mrt 2018 om 11:58:


Zag net Baudet bij Harry.
Kende hem niet, maar heeft wel degelijk veel pro, juist.
Is wel een enorme verademing ten opzichte van de ingeslapen, en op hun volgende baantje wachtende, grijzende bedriegers, zoals Rutte, Pechtold en consorten.


Hij was goed op dreef. Baudet deed voorspellingen voor het zetelaantal in Amsterdam. Zal wel iets te hoog gegrepen zijn(6 a 7 zetels). In de peilingen staat die op 4 zetels in Amsterdam. Zou al mooi zijn als het FvD er 4 haalt.
22.484 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 ... 1121 1122 1123 1124 1125 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Amerikaanse beurzen scherpen records verder aan

17 jan De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn vrijdag wederom met recordstanden gesloten. De stemming werd nog steeds... 4

  Indices

  AEX 615,57 +0,57%
  EUR/USD 1,1096 +0,04%
  Germany30^ 13.506,60 -0,14%
  Gold spot 1.558,57 +0,08%
  LDN100-24h 7.673,05 0,00%
  NY-Nasdaq Composite 9.388,94 +0,34%
  US30# 29.310,47 -0,12%

  Stijgers

  TomTom
  +3,01%
  BESI
  +2,58%
  ASMI
  +2,57%
  Neways
  +2,24%
  Heineken
  +2,22%

  Dalers

  VIVORY...
  -8,45%
  Alfen ...
  -4,55%
  Euroco...
  -3,12%
  Vastned
  -1,75%
  NSI
  -1,44%

  Nieuws Forum Meer»

  (3)

  Mick75 op 20-jan-20 00:48
  (25)

  g.raaier op 19-jan-20 23:36
  (9)

  goeruh op 19-jan-20 22:56
  (27)

  Nuob op 19-jan-20 21:54
  (19)

  Frans54 op 19-jan-20 21:16

  Column Forum Meer»

  (215)

  ren-je-dement op 20-jan-20 00:06
  (19)

  Dead cat bounce op 19-jan-20 21:47
  (20)

  Stef Blok op 19-jan-20 21:24
  (22)

  Anti short op 19-jan-20 15:23
  (19)

  PaultW op 18-jan-20 14:52