Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
26.568 Posts
Pagina: «« 1 ... 1246 1247 1248 1249 1250 ... 1329 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 10 rationeel 2 april 2020 02:55
  Rutte weigert Baudet te zeggen dat "influencers" €100.000 krijgen om lockdown te promoten
  Rijksoverheid betaalt influencers maar wil niet zeggen voor hoeveel geld. GeenStijl zocht uit dat het bedrag tussen de 60 en 100.000 euro ligt, voor slechts 8 influencers uit de Talpa-stal.

  Lees maar even op Geen Stijl.

 2. forum rang 10 rationeel 2 april 2020 03:05
  Dat speelt hier in Frankrijk al weken. De behandeling met hydroxychloroquine en azythrymicine wordt door Pr Raoult in Marseille succesvol doorgevoerd.
  Toedienen in een brief stadium en na vijf dagen lopen de patiënten vrolijk de deur oud. 1 overleden persoon op 2000 behandelingen: een man van 84.

  Hydroxychloroquine is sinds 1949 op de markt en rechtenvrij. De behandeling kost 25 cent per persoon.
  "Toevallig" is dit medicament in november 2019 (!) door de Franse overheid van de lijst "over de counter"-medicamenten gehaald en op de lijst "gevaarlijke medicamenten" geplaatst.

  Vergeet niet dat Frankrijk altijd links had een heeft met Afrika; het sterft dus van de mensen die dit medicament maanden zoniet jaren hebben genomen sinds 1949.

  Na veel ophef mag het nu worden toegediend MAAR alleen in het laatste stadium van de ziekte en NIET in combinatie met athrimytine, terwijl Raoult helder aangeeft dat er tegen die tijd teveel virus in het lijf zit om op die manier nog bestreden te kunnen worden.

  En nu jij weer...

  Ik ben niet van de aluhoedjes, maar hier klopt iets niet

  De Droit | 01-04-20 | 23:34
 3. forum rang 6 JP Samosa 2 april 2020 08:34
  De invoering van de Omgevingswet, een zeer ingrijpend wetsvoorstel, gaat op de lange baan. Minister Van Veldhoven (Milieu en wonen) geeft vooral de coronacrisis de schuld.

  Edwin van der Aa 01-04-20, 20:23 Laatste update: 22:17
  16
  4
  Met deze enorme wet wil de overheid talloze regels voor de ontwikkeling van Nederland vereenvoudigen en samenvoegen. Zodat het straks bijvoorbeeld makkelijker is om bouwprojecten te starten. Het voorstel, dat al door het parlement is, zou ingaan op 1 januari 2021.
  .................................
  Stientje toch. (D66 ) .foei!
 4. forum rang 6 JP Samosa 2 april 2020 09:03
  Boeren boos omdat kabinet 'zelfs nu stikstofmaatregelen wil doordrukken'

  Het Landbouw Collectief heeft het overleg met het kabinet over de stikstofmaatregelen opgeschort na een overleg met minister Schouten vanmorgen. Volgens de boeren is dat overleg "zwaar teleurstellend" verlopen.

  Het collectief, waarin veel land- en tuinbouworganisaties vertegenwoordigd zijn, stelt dat de minister de stikstofaanpak wil doordrukken en dat "alle goede ideeën vanuit de sector juridisch lam worden geslagen".

  ....................
  Denk eerder dat de boerenorganisaties juridisch blijven zuigen. Ik ken die clubs. Vreselijk.
 5. forum rang 10 rationeel 2 april 2020 14:33
  Je zal maar iets anders hebben

  ....
  Toch gaan mijn gedachten ook af en toe uit naar patiënten die iets anders hebben. Tuurlijk kan de diabetespatiënt best even wachten met de reguliere policontrole, maar wat als je (bang bent dat je) kanker hebt, of anderszins nare of beangstigende klachten hebt? Word je nu wel goed en snel geholpen? En zo niet, hoe lang moet je dan wachten? Ik vermoed, en zie al om mij heen, dat deze patiënten aandacht te kort dreigen te komen. We werken dagelijks vol toewijding aan de COVID-crisis, maar moeten oppassen andere patiënten niet te veel uit het oog te verliezen.

  ...

  Yvo Smulders
 6. forum rang 10 rationeel 2 april 2020 14:39
  Dit geldt natuurlijk al van VOOR de crisis. De wachttijden voor zowel het eerste consult, als voor de eventuele behandeling waren al erg opgelopen.

  Wat wil je als je steeds meer mensen binnen laat, waarschijnlijk met een heel scala aan tijdkostende en ..geld...ziekten...Wie kent de cijfers?..., en het aantal ziekenhuizen krimpt en de oude garde van behandelaars MOET met pensioen.
 7. forum rang 10 rationeel 2 april 2020 15:28
  quote:

  ffff schreef op 1 april 2020 13:36:


  [...]


  GEWELDIG programma hè ! Ik kan er ook zo van genieten. Vorige maand was ik toevallig weer in Metz en kwam eigenlijk stomtoevallig in een kerk waar mijn mond wagenwijd openviel van de kerkramen. Bleek allemaal door Marc Chagall ontworpen en uitgevoerd te zijn. Eén magistraal kleurenfeest met de mazzel dat de zon door die ramen scheen. Wat een kunstenaar!

  Peter


  Ik kwam in een stukje over van GOGH, de rol van de MOEDER tegen, vond het interessant.
  ...

  Makes for wondering – pondering even. What if his ...mother... Anna Cornelia van Gogh (nee ...Carbentus...) who did indeed... recognise her son Vincent’s talents at quite a young age..., would have nurtured them as... most Jewish mothers ...might have, particularly as she too had some artistic ability. In fact hers sported a proud family history since she was the daughter of... Willem Carbentus..., famed “book-binder to the King” who had bound the first... Constitution of Holland...
  Had she been a... more sensitive mother... would she have named this second baby Vincent after the one lost in childbirth a year earlier – although in naming him also after a grandfather of the same name could indicate a Jewish touch. She might have taken into consideration the fact that the name Vincent is a boy’s name of Latin origin meaning “conquering”. He was thus cast in a mold where there were doubtless ...great expectations ...of him. It is said that Vincent is a name with a complex image. It was popular during the middle Ages, especially among the French, and always a favorite with Roman Catholic families. Then after being quietly used for centuries, it suddenly became stylish.
  Still, how come... no one came to the rescue of this unusual child..., whose ...grandmother,... in a fit of... exasperation..., boxed his ears? At age 15, van Gogh’s family was struggling financially and he was forced to leave school and go to work. He got a job at his Uncle Cornelius’ art dealership, Goupil & Cie., a firm of art dealers in The Hague. By this time, van Gogh was fluent in French, German and English, as well as his native Dutch. How he learned them is not clear, but these languages undoubtedly helped him in working at his Uncle Cornelius’s art establishment.

  ...

  What if Vincent van Gogh had been Jewish?

  www.jpost.com/jerusalem-report/what-i...

  Inderdaad wat een verschillende MOEDERS!
 8. forum rang 8 NewKidInTown 2 april 2020 15:49
  Nu maar weer uit eigen land: handhaven past zo niet bij Utrecht....

  "De machocultuur in de islamitische gemeenschap ligt ten grondslag aan de verkeersproblemen in de Utrechtse wijk Lombok."

  "Utrecht - De machocultuur in de islamitische gemeenschap ligt ten grondslag aan de verkeersproblemen in de Utrechtse wijk Lombok. Dat zegt één van de drie sleutelfiguren in een onderzoeksrapport over verkeersveiligheid in Utrecht-West, dat in opdracht van verkeerswethouder Lot van Hooijdonk is opgesteld.

  Het rapport is gemaakt door klachten van overlast op de Kanaalstraat. „Rond die straat ligt het centrum van de islamitische gemeenschap in Utrecht. Je ziet dure auto’s die vol gas, met ronkende motoren een rondje maken door deze straat. Ze rijden dan tot het eind en keren daar weer om”, vertelt Jurjen Lerou, voorzitter van wijkraad West. „Ook is hier vaak sprake van dubbel parkeren. Hier ligt het probleem dus bij de mentaliteit en het gedrag van de automobilisten.”

  Lerou noemt als oorzaak het spanningsveld tussen islamitische en Westerse cultuur. Er is een toenemende druk vanuit de blanke samenleving om de niet-westerse samenleving in het gareel te krijgen.”

  Youssef Loukili, eveneens lid van wijkraad West noemt de verkeersmentaliteit ’besmettelijk’: „Fietsers worden hierdoor aangestoken met agressief en asociaal gedrag. Ze hebben lak aan regels en bijna iedereen rijdt door rood.” Ook wijkagent Peter Bouw herkent zich in de problematiek: „Het verkeer op de Kanaalstraat heeft overal lak aan: ze parkeren asociaal en rijden hard”, licht hij toe in het rapport.

  Van Hooijdonk wil, vooruitlopend op een grootscheepse aanpak van de Kanaalstraat die nog jaren gaat duren, als snelle maatregel het kruispunt van de Kanaalstraat met de Damstraat overzichtelijker maken en de positie van fietsers verbeteren.

  Handhaven

  Het Utrechtse gemeenteraadslid Bülent Isik van de PvdA denkt dat de problematiek alleen opgelost kan worden door meer te gaan handhaven op gedrag. Hij voegt daaraan toe dat wanneer van de Kanaalstraat een eenrichtingsweg gemaakt wordt ’ongewenste figuren die aandacht zoeken geweerd kunnen worden’.

  De aangekondigde maatregelen van de wethouder zijn echter ’een druppel op een gloeiende plaat’, zegt Marijn de Pagter van de Utrechtse VVD. „We roepen al jaren dat we hier meer handhaving willen. Vorig jaar zijn er tijdelijk zes handhavers actief geweest die aso-gedrag aanpakten. Dat zou permanent moeten worden.”

  Maar, waarschuwt Susanne Schilderman van D66 Utrecht, de verkeersproblematiek gaan we niet opgelossen door ’stigmatiserend’ één bevolkingsgroep aan te wijzen als verkeersovertreders. „Er zijn op de multiculturele Kanaalstraat een heleboel mensen die zich niet aan de verkeersregels houden. Het gedrag moet worden aangepakt door meer handhaving.”"
 9. forum rang 10 rationeel 2 april 2020 16:06
  Over wachttijden in de gezondheidszorg:

  De wachttijden voor een eerste afspraak bij de polikliniek oogheelkunde zijn in januari 2020 gemiddeld 7,6 weken. Dit is een lichte stijging ten opzichte van oktober 2019. Toen was de wachttijd gemiddeld 7,2 weken. In de top-3 met ziekenhuislocaties met de langste wachttijden staan dezelfde ziekenhuizen als drie maanden eerder. Groningen en Overijssel zijn nog steeds de provincies met de langste wachttijden.
 10. forum rang 8 NewKidInTown 2 april 2020 18:14
  Onze leider Rutte zegt en vraagt: "1,5 meter afstand en blijf zoveel mogelijk thuis, behalve voor een frisse neus halen"

  De leider in Manilla: "SHOOT THEM DEAD". (Philippine President Duterte warns coronavirus lockdown violators)

  In elk land kunnen de omstandigheden anders zijn en vragen om een andere "aanpak".....

  www.youtube.com/watch?v=X9mxpkPEy0Y
 11. forum rang 6 JP Samosa 2 april 2020 19:32
  quote:

  rationeel schreef op 2 april 2020 02:45:


  Gewoon Machiel
  @GewoonMachiel2
  ·

  @thierrybaudet
  ,

  Als de kranten het bericht over 1 miljard naar het zuiden een minuut na vergadering plaatsen, dan hadden ze dus al de informatie in handen toen u nog aan het vergaderen was.

  Spelletjes zijn viezer dan ooit.


  Hoe dan ook.
  De regering is gedraaid en nu voornemens een miljard te schenken.
  Men is in de gratis geld modus gekomen.......probeer er maar geen logica in te zoeken.
  Er is geenbeleid meer.
  Nu nog de zogenaamd tijdelijke corona bonds,
  En Frankrijk en Italië kwispelen weer met hun staart.
  De kater komt wellicht later wel....

 12. forum rang 10 rationeel 3 april 2020 16:59
  quote:

  basberg schreef op 2 april 2020 20:00:


  Was toen bij de Grieken hetzelfde toch, dat is politiek, eerst hard tegensputteren, moet niet te makkelijk lijken


  We worden uitgekleed en laten het toe.

  Omdat we ons gedragen als makke schapen of kleine kinderen

  Help..PAPA...help ons.

  Geef mij maar een wetenschapper die echt iets te bieden heeft.
 13. Willempie3 3 april 2020 17:27
  De Euro is in ieder geval een grote blunder geweest. Daardoor zitten we vast aan Zuid-Europa. We kunnen beter stoppen met bezuinigen en net zoveel staatsschuld nemen als Belgie, Frankrijk of Italie. Dan kunnen we in ieder geval zelf dat geld uitgeven en hoeven we niet langer de Zuid-Europese tekorten terug te betalen aan de ECB bij een volgende Eurocrisis, die er zeker gaat komen. Zoals het nu is zullen Duitsland en Nederland dan hun staatsschuld moeten verhogen tot 120 procent om de rest van de Eurozone nog een paar jaar overeind te houden. Je staatsschuld verdubbelen zonder dat je het geld zelf uitgeeft. En dan hebben we ook nog hoge hypotheekschulden, die Italie dus niet heeft !
 14. forum rang 10 rationeel 4 april 2020 11:51
  Een grotere mismatch: minder kinderen naar voorkeursschool

  Wel meer kinderen, niet meer schoolplekken. Dat heeft ertoe geleid dat de loting voor middelbare scholen deze week ongunstiger uitpakte dan vorig jaar. Volgens critici worden kinderen het bos ingestuurd.

  Het jaarlijkse lotingscircus voor de middelbare school is slechter uitgevallen dan vorig jaar: 80,92 procent van de Amsterdamse kinderen uit groep 8 is ingeloot bij de school die ze wilden. Vorig jaar was dat 83 procent. 1464 kinderen zijn buiten de boot gevallen bij hun eerste keuze.

  Elisabeth Bootsma van de Stichting Vrije Schoolkeuze zegt al meerdere jaren een groeiende mismatch te signaleren tussen gewenst onderwijs en het aanbod. “Het is ronduit beschamend dat in Amsterdam ieder jaar meer kinderen het bos in worden gestuurd.”

  De oorzaak is niet alleen het groeiende aantal kinderen in groep 8, zegt Bootsma, maar ook het stijgende school­niveau. Volgens haar beweegt het aanbod niet mee met de gevraagde échte voorkeuren en ook niet met de demografische werkelijkheid. “Het gevolg is dat vooral kinderen met havo- en havo/vwo-advies de dupe zijn: circa 30 procent van deze kinderen is uitgeloot voor de school van aanmelding.”

  Tweede ronde
  Bootsma vindt het onbegrijpelijk dat ouders hiermee genoegen nemen. “We praten over 210 meer teleurgestelde kinderen dan in 2019 en 506 meer dan in 2018. Er zijn 582 kinderen geplaatst op een school buiten hun top 3. Dat is een forse stijging ten opzichte van vorig jaar, toen het er 309 waren. En er zijn nog eens 277 kinderen naar een reserveschool van hun zesde tot en met twaalfde keuze gestuurd.”

  Onderwijswethouder Marjolein Moorman zegt dat 97 procent van de leerlingen een plek heeft gekregen binnen zijn of haar top 5. “Deze uitslag gaan we, zoals ieder jaar, samen met de scholen goed analyseren, want natuurlijk willen we dat zoveel mogelijk kinderen een plek krijgen waar ze blij mee zijn. In de afgelopen ­jaren is het onderwijsaanbod verbeterd en gevarieerder geworden in de stad en die lijn willen we doorzetten.”

  Achtstegroepers die niet tevreden zijn, mogen meedingen naar een andere plek in de tweede lotingsronde. Zij moeten binnen vier dagen een nieuwe keuze maken uit beschikbare scholen. De uitslag van ronde twee volgt op 9 april.

  Reacties van leerlingen: ‘ik heb de hele middag gehuild’

  Lasse Andringa
  Wens: Spinoza Lyceum
  Geloot: SVPO (12de keus)

  “Ik had hier echt helemaal geen rekening mee gehouden: de twáálfde school van keuze, daar kies je natuurlijk niet echt voor, die vul je in omdat je je lijst moet volmaken. Nu ben ik dus ingeloot voor SVPO: ik vond dat een verschrikkelijke school. Helemaal niet leuk, want je moet alleen maar leren en stilzitten en het is er heel kaal. Ik weet nog niet precies hoe het verder gaat nu. Ik ga meedoen aan de tweede loting en schrijf me dan in voor een andere school. Maar heel misschien, als er plek is, kan ik naar een school in Zaandam.”

  Dieuwertje Coenen
  Wens: Montessori Lyceum
  Geloot: Cartesius Lyceum (6de keus)

  “Ik ben ingeloot op mijn zesde keus. Daar ben ik niet blij mee, ik had ’m op zes gezet want je moet twaalf scholen invullen. Maar alles lager dan vijf vond ik niet fijn. Ik heb echt gezocht naar een school met creatieve vakken en daarom stond het Montessori Lyceum op één. Iedereen zei: je komt zeker in een top 5-school, dus toen ik dit hoorde, was ik echt onthutst. Dat werd nog erger toen de berichtjes in de klasse-app binnenkwamen: 24 kinderen zitten op hun voorkeursschool. Ik vind dat heel leuk voor iedereen, maar ik heb de hele middag hard gehuild. Ik hoop dat er nog een plekje komt op het MLA en anders ga ik ­proberen er op het Cartesius Lyceum iets leuks van te maken.”

  Delilah Feiken
  Wens: Fons Vitae
  Geloot: Pieter Nieuwland College (11e keus)

  “Mijn tweelingzusje Anyeley en ik wilden allebei graag naar Fons Vitae. Zij is er op ge­komen, maar ik ben ingeloot op de elfde school van mijn lijst. Met haar gaat het goed, maar ze vindt het erg jammer voor mij. Ik probeer nog steeds blij te zijn voor haar. Ik had er wel rekening mee gehouden dat mijn zus op haar eerste keuze kon komen en ik op een andere, maar ik had gedacht dat ik dan in mijn top 6 zou worden geplaatst. Dat maakt het extra pijnlijk. Ik ben op het Pieter Nieuwland College in­geloot. Ik weet niet erg veel van de school. Ze werken op iPads en ze zijn erg gericht op je talent te ontwikkelen.”

  Sophie Van Arsdale
  Wens: Amsterdams Lyceum
  Geloot: Cygnus Gym­nasium (8ste keus)

  “Ik wilde heel graag naar het Amsterdams Lyceum omdat zij intensieve Spaanse en Italiaanse cursussen bieden. En je kunt slagen met een certificaat waarmee je in het buitenland, bijvoorbeeld Spanje of Italië, kunt studeren. Het Cygnus heeft dat jammer genoeg niet. Ik wist altijd dat er een kans was dat ik niet op het Amsterdams Lyceum zou komen, maar ik wel gedacht dat ik in m’n top 5 zou eindigen. Van het Cygnus weet ik nog niet zo veel, ik had van hun open dag niet zo’n goede indruk. Maar ik ga er een leuk jaar van proberen te maken en als het niets voor mij is, dan kan ik volgend jaar ook naar een andere school.”

  www.parool.nl/amsterdam/een-grotere-m...
 15. forum rang 10 rationeel 4 april 2020 12:00
  Het is schandalig. Maar steeds mensen toelaten en met als resultaat, dat de eigen inwoners hun kinderen NIET meer naar de school van hun keuze kunnen laten gaan.

  Zelf zijn ze misschien wel genraties lang naar een bepaalde school gegaan. Traditie. Maar dat moet natuurlijk niet meer bestaan. Weg er mee.

  Daar komt natuurlijk bij dat de kwaliteit van scholen erg verschilt.

  Mag niet gezegd natuurlijk. Alles even goed. Bbuurten even goed. Wie er woont, ook allemaal even goed:(
26.568 Posts
Pagina: «« 1 ... 1246 1247 1248 1249 1250 ... 1329 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 534,05 -0,85%
EUR/USD 1,1096 +0,16%
Germany30^ 11.611,40 -1,44%
Gold spot 1.720,05 -0,10%
LDN100-24h 6.155,63 -0,65%
NY-Nasdaq Composite 9.368,99 -0,46%

Stijgers

ABN AM...
+2,07%
ADYEN NV
+2,04%
Acomo
+1,74%
Flow T...
+1,18%
VIVORY...
+0,87%

Dalers

Avantium
-3,35%
Sligro
-3,33%
Arcadis
-2,61%
Accsys
-2,44%
Air Fr...
-2,41%

Nieuws Forum Meer»

(2)

innicksname op 29 mei 2020 09:39
(2)

Kwiirk op 29 mei 2020 09:33
(3)

Erik9400 op 29 mei 2020 09:32
(2)

Jopie1962 op 29 mei 2020 09:24
(8)

tmaster op 29 mei 2020 09:24

Column Forum Meer»

(46)

Ger1948 op 29 mei 2020 09:45
(8)

¯\(°_°)/¯ op 29 mei 2020 09:35
(1)

tmaster op 29 mei 2020 09:14
(664)

b.west.invest op 29 mei 2020 08:41
(712)

Haager op 29 mei 2020 07:22
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare