Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
24.996 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1088 1089 1090 1091 1092 1093 1094 1095 1096 1097 1098 ... 1246 1247 1248 1249 1250 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
rationeel
0
Ja, moedige mensen zijn er niet bij bosjes, die tel je op de vingers van een hand.

Nogmaals: Hulde voor degenen die hun leven waagden om ander leven dat volstekt onschuldig zijnde vermoord werd te redden.

Degenen die als GROEP het moedigst zijn geweest zijn de GEREFORMEERDEN en de COMMUNISTEN.
rationeel
0
Collaboratie om in een beroep te kunnen blijven was er alom. Daar ging het dus helemaal niet om leven en dood, maar om het baantje.

De belangrijkste feiten zou een ieder moeten kennen.

Misschien zou dan ook wat helderder voor ogen staan wat nu eigenlijk de betekenis is van de linkse wegkijkers.

Ik doel dan op de NPO en de MSM.
hjs64
0
quote:

rationeel schreef op 16 december 2019 17:37:


[...]

Misschien had je wel als je de levende lijken voor je zag staan, en tegelijkertijd de volgevreten pastoor voor je oog zag verschijnen, de levende lijken van voedsel voorzien.

Vanzelfsprekend.
hjs64
0
quote:

rationeel schreef op 16 december 2019 17:53:


Collaboratie om in een beroep te kunnen blijven was er alom. Daar ging het dus helemaal niet om leven en dood, maar om het baantje.


Kan ik mij eigenlijk heel goed voorstellen. Toen ik afstudeerde werd mij vanuit de vakgroep een promotieplaats aangeboden (schrijven van een proefschrift dus). Als ik in onder een regime had geleefd dat daaraan de eis verbond dat ik lid van de partij zou worden had ik mijn schouders opgehaald en was lid geworden van die partij. En of dat nu een communistische of fascistische partij was geweest zal mij worst wezen.
rationeel
0
quote:

hjs64 schreef op 16 december 2019 20:40:


[...]
Kan ik mij eigenlijk heel goed voorstellen. Toen ik afstudeerde werd mij vanuit de vakgroep een promotieplaats aangeboden (schrijven van een proefschrift dus). Als ik in onder een regime had geleefd dat daaraan de eis verbond dat ik lid van de partij zou worden had ik mijn schouders opgehaald en was lid geworden van die partij. En of dat nu een communistische of fascistische partij was geweest zal mij worst wezen.

Er waren er die moediger waren. Gelukkig.

Die in het verzet gingen, en die zorgden dat onderduikers wat voedsel kregen. En die een paar vijanden doodschoten, zodat ze bepaalde plannen niet konden uitvoeren.

Waar jij aan te danken hebt dat je weer in een VRIJ land konden leven.

Dat was een minderheid, maar de minderheid die wij zeer hoog achten en die een voorbeeld voor ons zijn, wat het betekent Nederlander te zijn. Pal staan voor ONZE waarden. En nooit versagen.

hjs64
0
Is niet een kwestie van moedig maar van prioriteiten. Als ik mijn studie eind jaren 30 in Duitsland had verricht, en de eis voor mijn promotieplaats was geweest dat ik lid van de NSDAP zou worden, had ik dat gedaan. Had ik ik in de jaren 50 in de DDR mijn studie verricht en de eis was dat ik lid zou worden van de communistische partij had ik dat gedaan. Als wetenschapper ben ik simpelweg niet geinteresseerd in dat soort details.
Chiddix
1
Het op de kaart zetten van de toeslagenaffaire belastingdienst werd gisteren bij EenVandaag uitgeroepen tot de politieke prestatie van het jaar door het opiniepanel.
In de top 5 stond ook de verrassende uitslag FVD bij de Provinciale Verkiezingen(Maart) en de overwinning van de PvdA bij de Europese Verkiezingen(Mei).
Baudet maakte van het feestelijke programma gebruik , om NPO aan te vallen vanwege selectieve berichtgeving. Het leek veel op de Freek de Jonge act tijdens het boekenbal. Dat viel uiteraard niet in goede aarde o.a bij Asscher en de presentatoren.
Ik denk, dat Baudet zijn act achterwege had moeten laten en zijn bezwaren tegen NPO op een ander platform had moeten kenbaar maken.
Chiddix
0
De meest gezochte topcrimineel(Taghi) van Nederland is in Dubai in de kraag gepakt. Het was groot nieuws op de tv zenders. Eerder dacht men, dat hij in Iran zat.
Om hem naar Nederland te krijgen zal nog een groot karwei worden daar Marokko hem ook zoekt en een uitleveringsverdrag heeft met Dubai. Nederland niet. Met we hebben hem(hebbes) moet met de nodige voorzichtigheid worden benaderd want Marokko kan roet in het eten gooien.
rationeel
0
NPO kan niet genoeg afgebrand worden.

Een Vandaag in het bijzonder.
Wat een linkse propaganda machine.
DeZwarteRidder
0
’Kabinet stevent af op een tekort van 16 miljard euro’

Door Onze parlementaire redactie
Updated 18 min geleden
53 min geleden in BINNENLAND

Den Haag - Met het huidige overheidsbeleid stevent Nederland af op een tekort van 16 miljard euro in 2025. Als er niet ingegrepen wordt, kunnen mensen in de toekomst niet meer zo profiteren van overheidsvoorzieningen zoals dat nu kan.

Dat concludeert het Centraal Planbureau (CPB) in de studie ‘Zorgen om morgen’. Vijf jaar geleden was het zogenoemde houdbaarheidssaldo van de overheidsfinanciën nog een klein overschot van 0,2 procent. Maar vooral door het beleid van kabinet-Rutte III en de stijgende zorguitgaven gaat dat richting een tekort van 1,6 procent.

Vergrijzing is pijnpunt

Pijnpunt voor de komende decennia is de vergrijzing van Nederland. Er zijn steeds meer gepensioneerden ten opzichte van het aantal werkenden, waardoor de overheidsfinanciën flink onder druk komen te staan. Er moeten bijvoorbeeld meer AOW-uitkeringen betaald worden en de kosten van de zorg nemen ook toe, tenminste als de kwaliteit op hetzelfde niveau moet blijven.

Waar de uitgaven flink stijgen, nemen de inkomsten minder hard toe. Die stijgen nog wel, omdat meer mensen een pensioenuitkering krijgen en daar dan belasting over betalen. Maar die inkomsten zijn volgens het CPB niet genoeg om de hogere uitgaven af te dekken.

Lastenverlichting en pensioenakkoord

Twee ingrepen van het kabinet dit jaar hebben de financiële houdbaarheid van de overheid in ieder geval geen goed gedaan. Dat gaat ten eerste om de lastenverlichting van burgers, die voor komend jaar is doorgevoerd. Ten tweede is er het voor de zomer afgesloten pensioenakkoord, waarin geregeld is dat de AOW-leeftijd minder hard stijgt.

Deze twee ingrepen doen samen financieel net zo veel pijn als de stijging van de zorguitgaven. Het CPB becijferde eerder al dat de zorguitgaven van de overheid in 2025 naar 100 miljard euro per jaar zullen stijgen, ten opzichte van 68 miljard euro in 2017.

De overheidsschuld zal zonder ingrijpen ook heel hard op gaan lopen. Nu zit die nog onder 50 procent van het nationaal inkomen, maar zonder ingrijpen loopt dat op naar 100 procent in 2060 en 157 procent in 2080.
rationeel
0
Het had weinig gescheeld of we waren deze Kersttijd weer opgeschrikt door een reeks bloederige aanslagen in Oostenrijk, Frankrijk, Luxemburg en Duitsland. De politie kon de bommenleggers-in-spé gelukkig op tijd bij hun haatbaard grijpen en de cel in mieteren.

Het had niet veel gescheeld of ook het Kerstfeest van 2019 had in het teken gestaan van het herdenken van de doden, zoals ook in 2016 het geval was toen een radicaal islamitische bloedfreak met een vrachtenwegen een Kerstmarkt in Berlijn letterlijk aan gort reed. Twaalf mensen kwamen om het leven. Als het aan een ISIS-fan uit Oostenrijk had gelegen, was Wenen daar dit jaar overheen gegaan. En daarna waren dan Duitsland, Luxemburg en Frankrijk aan de beurt.

Gelukkig maar dat het Alpenland een uitstekende politie heeft…

“De Oostenrijkse politie heeft een reeks aanslagen rond kerst in het land verijdeld. Dat meldt de Duitse nieuwssite Zeit Online. Agenten hebben twee mannen van 25 en 31 jaar oud aangehouden, een derde verdachte zat al vast. Hij zou vanuit de cel de aanslagen hebben gepland.

De 24-jarige man die al in de gevangenis zat, was eerder tweemaal veroordeeld voor deelname aan een terroristische organisatie en voor pogingen zich aan te sluiten bij Islamitische Staat in Syrië.”

Het hele plan leest bijna als een soort actiefilm, waarin eerst iemand uit de gevangenis bevrijd wordt en er vervolgens nog een reeks spannende misdrijven gepleegd worden. Tom Cruise en The Rock zijn er niets bij.

En over niets gesproken: dit liep gelukkig ook op niets uit. We hebben in Europa voorlopig wel weer genoeg mensen zijn sterven dankzij radicaal-islamitische steek-, schiet- en vrachtwagenmalloten… nietwaar?

www.dagelijksestandaard.nl/2019/12/op...
rationeel
0
Politie pakt naast zus ook vijf mannen op in zaak Taghi
De politie heeft maandagavond en dinsdagnacht bij tien invallen zes personen gearresteerd die gelinkt worden aan Ridouan Taghi. Het gaat om vijf mannen en een vrouw, zijn zus Nora (38). Zij is in... Vianen... opgepakt, waar veel familie van Taghi woont.

De politie doorzocht acht woningen in Amsterdam, Utrecht, Huis ter Heide en Vianen. Naast zijn zus werden vijf mannen opgepakte, in de leeftijd van 29 tot en met 45 jaar. Zij worden verdacht van vuurwapenbezit, witwassen en drugsbezit.

De recherche probeert sinds Taghi’s arrestatie maandagnacht in Dubai ook in Nederland zo veel mogelijk nieuwe informatie te verzamelen over hem en zijn organisatie.

De hoop is ook dat getuigen die tot nu toe niet durfden praten over Taghi en diens groep, dat nu wel zullen doen.

Zus Nora wordt ervan verdacht dat ze hand- en spandiensten verleende aan haar broer. Dat geldt overigens ook voor zeker één andere zus die in onderzoeken eveneens in beeld is gekomen. Het was dinsdagmorgen nog onduidelijk of ook zij onder de arrestanten is.
rationeel
0
Celstraf in Marokko

In het Marokkaans-Nederlandse criminele milieu ligt het zeer gevoelig dat Taghi zijn zussen zou hebben ingezet. Dat wordt als een faux pas beschouwd. Taghi is een telg uit een... enorm gezin..., met... twee broers... en... acht zussen.... Die twee broers, Jamal (48) en Morad (31) zijn in Marokko inmiddels tot langdurige celstraffen veroordeeld voor betrokkenheid bij de organisatie. Jamal staat bekend als een soort boekhouder van de groep.

De twee broers zijn met tientallen medeverdachten gearresteerd na de blunder waardoor in november 2017 de ...zoon ...van een voorname... rechter... werd doodgeschoten op een terras in Marrakesh. De Amsterdamse schutters – aan wie inmiddels de... doodstraf ...is opgelegd – wilden de Nederlands-Marokkaanse crimineel Mustapha F. liquideren. Hij is een rivaal van Taghi, en eigenaar van de luxe koffiebar La Créme waar het terras toe behoorde. Hij had op de stoel gezeten waar de zoon van de rechter net had plaatsgenomen.

Marokko twijfelt er niet aan dat Ridouan Taghi opdracht heeft gegeven voor de liquidatie in Marrakesh en heeft hem net zoals Nederland internationaal gesignaleerd.

Dat werpt de vraag op of Dubai... ­Taghi aan Nederland... zal uitleveren of aan... Marokko... – waarmee de golfstaat uitstekende banden onderhoudt. De Nederlandse autoriteiten koesteren vanwege de recente intensieve samenwerking goede hoop – ook dat de overdracht snel zal plaatsvinden.
NewKidInTown
1
Ik heb in dit geval toch meer vertrouwen dat ze het in Marokko "effectiever" oplossen, ook al zou het alleen maar die moord op het rechterszoon zijn.

"In Marokko is de doodstraf de zwaarst mogelijke straf die een veroordeelde kan krijgen. De doodstraf wordt sporadisch opgelegd en sinds 1993 niet meer voltrokken. De doodstraf wordt vooral nog opgelegd aan mensen die veroordeeld zijn voor terrorisme, al werd begin 2012 nog iemand ter dood veroordeeld voor grootschalige drugshandel en moord.[1] In de dodencellen zitten circa 100 mensen.[2]

In 2011 werd in de nieuwe grondwet van Marokko het recht op leven vastgelegd (artikel 20), volgens sommigen een teken dat in Marokko de doodstraf volledig afgeschaft gaat worden.[3] De Marokkaanse regering zei eind 2012 echter dat volledige afschaffing van de doodstraf geen prioriteit heeft.[4]"
rationeel
0
quote:

Chiddix schreef op 17 december 2019 06:51:


Het op de kaart zetten van de toeslagenaffaire belastingdienst werd gisteren bij EenVandaag uitgeroepen tot de politieke prestatie van het jaar door het opiniepanel.
In de top 5 stond ook de verrassende uitslag FVD bij de Provinciale Verkiezingen(Maart) en de overwinning van de PvdA bij de Europese Verkiezingen(Mei).
Baudet maakte van het feestelijke programma gebruik , om NPO aan te vallen vanwege selectieve berichtgeving. Het leek veel op de Freek de Jonge act tijdens het boekenbal. Dat viel uiteraard niet in goede aarde o.a bij Asscher en de presentatoren.
Ik denk, dat Baudet zijn act achterwege had moeten laten en zijn bezwaren tegen NPO op een ander platform had moeten kenbaar maken.


NPO met de grond gelijk maken.

www.youtube.com/watch?v=B5gGA1sNGYU

Klassieker van BOSMA:)
rationeel
0
Heerlijk zo'n veilige stad.

Schoten gehoord in Zuid, hulzen aangetroffen op straat
Op de Achillesstraat in Zuid is dinsdagochtend om kwart over vier geschoten.

www.parool.nl/amsterdam/schoten-gehoo...

Een getuige zegt drie schoten gehoord te hebben. Ook zitten er kogelgaten in het raam van een huis. Na onderzoek heeft de politie hulzen op straat aangetroffen.

De politie is bezig met een onderzoek en vraagt getuigen zich te melden.
NewKidInTown
0
rationeel
0
quote:

NewKidInTown schreef op 17 december 2019 14:27:


Fake-news: vervroegd vuurwerk, wel illegaal, maar niemand is illegaal in A'dam.

Failed State.
rationeel
2
quote:

Chiddix schreef op 17 december 2019 06:51:


Het op de kaart zetten van de toeslagenaffaire belastingdienst werd gisteren bij EenVandaag uitgeroepen tot de politieke prestatie van het jaar door het opiniepanel.
In de top 5 stond ook de verrassende uitslag FVD bij de Provinciale Verkiezingen(Maart) en de overwinning van de PvdA bij de Europese Verkiezingen(Mei).
Baudet maakte van het feestelijke programma gebruik , om NPO aan te vallen vanwege selectieve berichtgeving. Het leek veel op de Freek de Jonge act tijdens het boekenbal. Dat viel uiteraard niet in goede aarde o.a bij Asscher en de presentatoren.
Ik denk, dat Baudet zijn act achterwege had moeten laten en zijn bezwaren tegen NPO op een ander platform had moeten kenbaar maken.

De enige die iets zinnigs en van niveau op te merken had was Baudet:) Hij werd dan ook voortdurend onderbroken, omdat boven het maaiveld uitsteken in NPO land taboe is.

Hoe je aan een vergelijking komt met een demente halvegare ontgaat mij. Baudet:) is precies het tegenovergestelde.

Een erudiete, uiterst intelligente man, die goed verwoordt wat er mis is in dit land.


24.996 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1088 1089 1090 1091 1092 1093 1094 1095 1096 1097 1098 ... 1246 1247 1248 1249 1250 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 489,82 +3,89%
EUR/USD 1,0797 -0,14%
Germany30^ 10.220,60 +1,44%
Gold spot 1.663,20 +0,01%
LDN100-24h 5.693,30 +5,75%
NY-Nasdaq Composite 7.913,24 +7,33%

Stijgers

ASMI
+16,29%
Wereld...
+14,58%
OCI
+14,47%
ALTICE...
+12,16%
UNIBAI...
+11,46%

Dalers

Vopak
-4,87%
Nedap
-3,69%
Flow T...
-2,23%
GrandV...
-2,18%
B&S Gr...
-1,00%

Nieuws Forum Meer»

(12)

boomer92 op 7 apr 2020 01:14
(29)

boomer92 op 7 apr 2020 01:02
(11)

boldie op 7 apr 2020 00:52
(21)

Waarzegger op 7 apr 2020 00:49
(7)

suske wiet op 7 apr 2020 00:11

Column Forum Meer»

(655)

Gokje? op 7 apr 2020 01:42
(13)

peter545 op 7 apr 2020 01:33
(4)

crypt op 6 apr 2020 21:05
(13)

andre68 op 6 apr 2020 20:42
(9)

wittedewith op 6 apr 2020 19:57
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare