Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ArcelorMittal AEX:MT.NL, LU1598757687

  • 23,960 16 apr 2024 09:59
  • -1,560 (-6,11%) Dagrange 23,880 - 24,370
  • 1.997.810 Gem. (3M) 2,3M

Arcelor Mittal - oktober 2017

2.043 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 103 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 30 september 2017 14:24
    ik heb het al iets eerder aangedurfd om een turbo long te kopen, namelijk de TL 10,7734 (nu nog 3,75).
    En wat mijn aandelen betreft, die staan op verlies. Pas boven 22,55 ga ik er weer aan verdienen.....Hopelijk komende week al.
    De gemiddelde analistenconsensus is overigens ca. 30 euro.....
  2. [verwijderd] 30 september 2017 14:45
    quote:

    voda schreef op 29 september 2017 22:48:

    Ik ben ook erg benieuwd, zeker als de koers gaat stijgen, of er weer deelnemers aan de koerswedstrijd komen.

    www.iex.nl/Forum/Topic/1347080/Arcelo...

    En ja, alle seinen (?) staan op groen, voor een hogere Arcelor koers?
    ik gok er op dat AM op 31 oktober op 25,25 staat....
  3. Peter Markus 1 oktober 2017 10:22
    Als particulier moeten we het opnemen tegen computers die met elkaar drie voetbalvelden in beslag nemen.
    Inderdaad, duizenden grote bedrijven en handelaren wereldwijd verdienen aan ons zuurverdiende beleggingen en wij mogen met heel veel geluk de graantjes meepikken als men bereid is de computers in de weg up af te stellen.
    Toekomstperspectief en de werkelijke waarde van een aandeel doet er niet toe zolang er met die algoritmes te verdienen is.
    Dat gaat dan in enkele minuten gepaard met een stijging van 10 tot 15 % waar ik al vaak over geschreven heb.

    Waar een dikke duim al niet goed voor is. Naast de aloude productie van marktroddels bleek die vorige week ook te werken als quick-and-dirty verklaring voor de bizarre duikvlucht donderdag op de Amerikaanse beurs: de dikke duim van een handelaar zou bij een verkooporder een paar vermaledijde nullen extra hebben ingedrukt, en zo een ongekende paniekverkoop van aandelen hebben veroorzaakt. Maar die verklaring houdt geen stand. De vingers wijzen nu naar op hol geslagen computerprogramma's en - mogelijk - een nieuwe vorm van cyberterreur.
    Dit weekend draaiden de Amerikaanse toezichthouders van de SEC overuren om de idiote gebeurtenissen op Wall Street donderdag te onderzoeken. Kwaliteitsaandelen als Procter & Gamble, Accenture en 3M verloren van het ene op het andere moment vrijwel hun gehele waarde. Een paar minuten lang - een eeuwigheid in de huidige computergedreven aandelenhandel - waren waardepapieren van Accenture bijvoorbeeld te koop voor een handvol dollarcenten.
    It's the computer, stupid
    De aandelen herstelden uiteindelijk snel, maar toen moesten de speculaties over de oorzaak van de bizarre microcrash nog beginnen. Kwam het echt door een ordinaire typefout? Hadden cyberterroristen de hysterie over de Griekse schuldencrisis aangegrepen om de enige supermacht een financiele genadeklap toe te dienen? Of ging het om op hol geslagen computerhandel, zogeheten algo-trading - waarbij drempelwaarden in handelsprogramma's (algoritmes) elkaar wederzijds versterken en een automatische paniekverkoop van aandelen in gang zetten?

    De SEC houdt alle opties open, maar stelde zondag in een verklaring dat het onderzoek zich nu richt op het falen van controlemechanismen op de New Yorkse aandelenbeurs. Die zijn ingesteld om exorbitante schommelingen te voorkomen, maar zouden in dit geval de ongecontroleerde verkopen via de elektronische aandelenhandel juist hebben versterkt.
    Tikfout, hackaanval of falende noodmechanismen - de crash laat zien dat de computerrevolutie de afgelopen jaren heeft geleid tot een toch wat verontrustende verandering in de beurshandel. Die maakt het handelssysteem kwetsbaar voor menselijke fouten en kwade opzet. En zet zowel traditionele beleggers als toezichthouders op een permanente achterstand.

    Drie voetbalvelden
    Meer dan de helft van de handel op Amerikaanse aandelenmarkten komt inmiddels voor rekening van algoritmische of high-frequency trading: computerprogramma's die in een fractie van een seconde duizenden aan-en verkooporders afhandelen.
    In april presenteerde het Amerikaanse Algo Technologies een handelsprogramma dat in 16 microseconden een volledige order kan afhandelen. Beurzen kunnen niet achterblijven. Beurseigenaar NYSE Euronext opende vorige week in het Britse Basildon een datacentrum voor aandelenhandel waar drie voetbalvelden aan high-end computers 24/7 orders afwerken.
    Algo-trading heeft van aandelenhandel een heel ander spel gemaakt. Oldschool handelaren op zoek naar waarde op basis van ouderwetse factoren als koers-winstverhouding hebben op de beursvloer steeds minder te zoeken. Computer is king. Winnaars zijn de partijen met de snelste machines en meest geavanceerde programmatuur. Die kunnen in microseconden inspelen op minieme koersbewegingen.

    Failsafe failure
    Terug naar de microcrash van afgelopen donderdag. Die begon op de derivatenbeurs van Chicago, met een snelle daling van futures in kwaliteitsaandelen uit de S&P 500 index. Vervolgens kelderde die index zelf over de volle breedte. Dat ging zo snel dat de Amerikaanse beurs aan de noodrem trok. De handel werd tijdelijk kunstmatig vertraagd.
    Dat cooldown mechanisme is bedoeld om snelle koersbewegingen in de hand te houden. Donderdag dreef het wanhopige traders tot een handmatige zoektocht naar kopers voor duikelende aandelen. Door de traagheid van die oldschool-methoden verplaatste de handel zich ogenblikkelijk naar andere markten die nog wel op snelheid lagen. Daar gingen de computers vrolijk door met paniekverkopen. Zo ging een aantal aandelenfondsen in no time van daling naar duikeling tot downright crash.
    Patch
    De computergedreven algo-trading drijft doorgewinterde beurstijgers van de grote beurzen. De achterstand op grote partijen is te groot. Koersen hebben steeds minder relatie met de werkelijke vooruitzichten van bedrijven. Grote spelers op de beurs gaan steeds meer lijken op hackers: voortdurend op zoek naar kleine kwetsbaarheden in het systeem, om genadeloos uit te buiten ten koste van meer traditionele beleggers.
    Het handelssysteem op de beurzen heeft dringend een patch nodig, maar niemand weet nog hoe die er uit moet zien. Tot die tijd ligt een systeemcrisis dagelijks op de loer, en zijn we allemaal prooi. Be afraid. Be very afraid.

    Groet PM

  4. Peter Markus 1 oktober 2017 10:54
    Gek he dat de koers nauwelijks reageert op berichten.
    Dit is een artikel uit 1999
    De afgelopen 18 jaar gaat het allemaal nog veel sneller, waardoor de koers niets meer te maken heeft met de waarde van een bedrijf maar gewoon met de goklust van beleggers, waardoor de koers van een bedrijf als AM met alle fantasie die er in zit tot onwaarschijnlijke hoogte kan worden opgedreven, maar tijdelijk ook niet vooruit is te branden, zolang er met traden verdiend wordt.
    Gewoon vasthouden dus.

    Amerikaanse beleggers spelen zelf handelaar
    Beleggers hebben geen handelaren meer nodig. De SOES-bandieten stappen dankzij de elektronica zelf de beursvloer op. Maar daardoor nemen ook de risico's toe en lopen de emoties hoog op....
    Van onze verslaggevers Bert Lanting en Peter de Waard 31 juli 1999, 00:00

    De hedendaagse Amerikaanse goudzoekers zitten achter het computerscherm te handelen in aandelen. Je kan er rijk mee worden, maar het kan ook veel geld kosten.Daghandel is in de VS een rage geworden. Duizenden mensen speculeren elke dag via day trading-firma's op de aandelenmarkt. Het komt erop neer dat je op een kantoor van een bij de beurs aangesloten broker een hokje met een supermoderne computer huurt en elektronisch aandelen gaat inkopen en verkopen. Sommige bedrijven laten zelfs mobiele 'trading rooms' door het land trekken; bussen ingericht met computers waar de aandelengokkers kunnen werken. Volgens de laatste schattingen hebben al vijftigduizend daghandelaren hun gewone beroep eraan gegeven om hun geluk te beproeven op de aandelenmarkt. De sfeer in de trading-rooms heeft veel weg van die in een gokpaleis. Beleggers kijken even gebiologeerd naar hun schermen als gokverslaafden naar een fruitautomaat.De hectiek van de aandelenhandel is echter voelbaar. Om 14.03 uur en tien seconden licht de koers van het fonds Amazon.Com op het scherm op. De koers is met 0,25 dollar gedaald. Bliksemsnel koopt de particulier honderd aandelen. Zeven seconden later licht de koers opnieuw op. Amazon stijgt met een 0,5 dollar. Onmiddellijk verkoopt hij de aandelen weer: winst vijftig dollar. Nog geen tien seconden later stort hij zich weer op een nieuw fonds, waarvan de koers oplicht. Als Amazon.Com opnieuw even daalt, kan hij het trucje herhalen. In een dag tijd kan de particulier wel tientallen malen aandelen van hetzelfde fonds hebben gekocht en verkocht. De daghandelaar is een soort onderhuurder op de beurs. Hij heeft dezelfde faciliteiten als de broker zelf. Die staat echter garant dat de daghandelaar ook zijn verplichtingen nakomt; de levering en betaling van de aandelen. De meeste 'day trading'-bedrijven eisen op hun beurt een minimum-inleg van tienduizend gulden van hun klanten. Indien de daghandelaar dit bedrag heeft verspeeld, moet hij stoppen met zijn spelletje. Dit strenge toezicht vereist dat de daghandel ook bij de broker op kantoor en niet thuis via Internet plaats vindt. De daghandelaren speculeren vooral op de high tech-markt, de Internet-aandelen die veel sneller op en neer gaan dan de traditionele aandelen. Het is een riskante bezigheid, temeer daar veel daghandelaars zich nauwelijks verdiepen in de bedrijven waarin zij handelen, maar louter naar de bewegingen op het scherm kijken. Soms wordt zelfs met geleend geld gespeculeerd. Toezichthouders op de reguliere aandelenhandel klagen dat de daghandelaren vaak onervaren zijn en onvoldoende worden beschermd door de day trading-firma's. Daghandelen is niet zo eenvoudig, als het lijkt', zegt Ari Kiev, de schrijver van een boek over day trading. Volgens hem schilderen de day trading-firma's de vooruitzichten vaak te gunstig af. 'Ze zeggen er niet bij hoe riskant het is'.All-Tech Investment, de firma waar een handelaar deze week een bloedbad aanrichtte, is een van de grootste 'day trading'-firma's in de Verenigde Staten. Het bedrijf heeft vestigingen in 23 Amerikaanse steden en eist een minimum-inleg van vijftigduizend gulden van de daghandelaren. Het bedrijf biedt zijn klanten het gebruik aan van het zogenoemde 'small order execution system' (SOES), dat daghandelaren in staat stelt razendsnel pakketten van maximaal duizend aandelen te verhandelen. De gebruikers van het populaire systeem staan op de beurs bekend als de 'SOES-bandieten'. Oprichter Harvey Houtkin gaat er prat op dat zijn bedrijf beginnende daghandelaren een cursus van vier weken biedt om hen in te wijden in de geheimen van het zenuwslopende beroep. Zijn bedrijf prijst het daghandelen aan als een prachtige gelegenheid voor mensen die 'op een dood punt zitten of ontevreden zijn hun huidige werk'.All Tech Investment werd onlangs op de vingers getikt door de autoriteiten in de staat Massachusetts wegens misleidende advertenties. Volgens de autoriteiten gaf het bedrijf daarin een veel te rooskleurig beeld van de perspectieven. Uiteindelijk betaalde het bedrijf een boete van ruim een half miljoen gulden. De Nederlandse beurs kende vroeger ook daghandelaren. Zij waren fysiek aanwezig op de beursvloer en probeerden daar winst te maken door te profiteren van tijdelijke koersschommelingen. Sinds de aandelenhandel is gecomputeriseerd, is de Nederlandse daghandelaar uitgestorven. Misschien keert hij in een moderne Amerikaanse vorm weer terug. Calo Begijn van de Nederlandse Internet-broker IMG Holland verwacht niet dat het hier ook zo'n massale vorm zal aannemen. 'Wij kennen minder fondsen die dagelijks enorme koersschommelingen maken.
    Groet PM
  5. Peter Markus 1 oktober 2017 12:11
    Volgens Lewis gaat de flitshandel zo ver dat een gewone belegger die een beursorder inlegt, op het moment dat deze order in de wachtrij van een regulier beurssyseemt aankomt, razendsnel wordt opgepikt door computers van flitshandelaren. Die zouden vervolgens in staat zijn om extreem snel een een vergelijkbare transactie te doen op andere beurzen, voordat de order van de reguliere belegger is verwerkt. Die koopt een aandeel vervolgens tegen een fractioneel hogere prijs, wat winst oplevert voor de flitshandelaren.

    Op deze manier worden we up en down helemaal leeggezogen.
    We zijn gewoon de financiers van dergelijke partijen.
    PM
2.043 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 103 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Herstel in zicht voor ArcelorMittal

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links