Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

REFRESCO, Toch nog een overname

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
15 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
lucky14
2
Ik begin een nieuw draadje, omdat een overname door private equity naar mijn mening nog steeds niet van de baan is.

Vandaag een update van Probeleggen inzake een gesprek met CFO Aart Duijzer.

" 3.Private Equity
Meest opvallende in de meeting waren de opmerkingen van de CFO dat hij niet begreep waarom analisten en beleggers dachten dat Private Equity nu geen interesse meer zou hebben in een overname van Refresco. Hij gaf aan dat een grote overname als deze exact is wat private equity wil. Daarbij hoeft private equity geen aandelen uit te geven aangezien de financiering voor 7 jaar reeds vastligt. Als ik dat doorreken dan kom ik op een vrijekasstroomrendement voor private equity van 12,5%.
Hij gaf aan zelf open te staan voor een overname door private equity als de prijs goed is. Het maakt het management niet uit beursgenoteerd op private equity. Het overnamebod van €17,3 vond het management simpelweg te laag.
Ik interpreteer bovenstaande 2 manieren. Er bestaat nog steeds de mogelijkheid dat private equity een hoger bod gaat doen en het management houdt deze deur wijd open. Andere interpretatie is dat ze de koers omhoog proberen te houden in afwachting van de aandelen plaatsing van €200 miljoen. Dit laatste is erg sceptisch gedacht, maar niets verbaast me in deze.

Dat is bovenstaande passage,
Hieruit blijkt, wat ik oen zelf ook al schreef dat een overname door een derde helemaal niet van de baan is. Als ze de juiste prijs bieden staan ze er open voor!! Deze COTT overname hoeft helemaal geen belemmering te zijn, maar is juist wat deze gasten graag willen. Tegen goedkoop geld fors uitbreiden. Ik sluit een overname, zeker op korte termijn, niet uit.
pardon
0
18-10-2017 18:02:30

Refreso start onderhandelingen met PAI

Investeringsmaatschappij biedt 19,75 euro per aandeel.

(ABM FN-Dow Jones) efresco Group start onderhandelingen met PAI Partners over het overnamebod van de Franse investeringsmaatschappij. Dit maakte de bottelaar woensdag nabeurs bekend.

Op 3 oktober deed PAI een derde en verhoogd bod van 19,75 euro per aandeel, waarmee PAI het bedrijf op 1,6 miljard euro waardeert. Dit bod is inclusief de bottelactiviteiten van het Amerikaanse Cott Corporation, die Refresco nog dit jaar hoopt in de lijven.

Het bestuur van Refresco zei op 3 oktober het bod van PAI te gaan bestuderen.

"Sinds 3 oktober heeft Refresco met PAI over een aantal onderwerpen contact gehad, waaronder financiële en andere voorwaarden", meldde Refresco woensdag. Dat heeft nu geleid tot de start van onderhandelingen.

"De bestuursraden zullen de belangen van alle stakeholders in acht nemen", meldde Refresco.

Het aandeel Refreso Group is woensdag op een groen Damrak 0,6 procent hoger gesloten op 19,12 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
BelgFre
0
waarom?
ze bieden 19,75
wie zou er dan kopen aan 20 om dan te moeten verkopen op 19,75 :/
pardon
0
Ja het bod was 19,75 euro daar gaan ze dus niet voor verkopen,het was een ongevraagd bod.
Dus nu zal daarbovenop nog wel een euro meer worden gevraagd dus rond de 21 euro.
De bied gaat naar zeker 20,50 euro
pardon
0
BelgFre
0
pardon
0
Koers voorlopig vastgezet tijdens besprekingen,eerst duidelijkheid of het bestuur kan blijven zitten dan de prijs voor de aandeelhouders.
Oo vergeet even de afspraken over de bonussen voor het bestuur!!!
rekeozsejtlerap ed
0
Heb alles verkocht......, echter een grote positie met call-opties aangeschaft. Een bod van 21 of meer betekent keiharde winst.
voda
0
Beursblik: ING verlaagt advies Refresco

Koersdoel gehandhaafd op 20,50 euro.

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft het advies op Refresco verlaagd van Kopen naar Houden, maar liet het koersdoel staan op 20,50 euro.

Refresco heeft laten weten in onderhandelingen met PAI Partners te zijn over een mogelijke overname. Het laatste bod van PAI lag op 19,75 euro per aandeel Refresco. Analist Matthias Maenhaut ING denkt nog steeds dat er een goede kans bestaat dat beide partijen tot een akkoord komen.

De analist denkt dat PAI het bod zal verhogen tot 20,50 euro. Mocht de deal toch niet doorgaan dan houdt Maenhaut er rekening mee dat de koers kan dalen tot 16,00 euro.

Op een vlak Damrak noteerde het aandeel Refresco 0,3 procent lager op 19,58 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Uitgelicht: Refresco gaat in op nieuwe avances PAI

Analisten zien goede slagingskans voor overname.

(ABM FN-Dow Jones) Refresco Group verraste woensdag veel marktkenners met de bekendmaking dat het bedrijf na lang wikken en wegen heeft besloten met investeringsmaatschappij PAI Partners te gaan onderhandelen over het laatste overnamebod op de bottelaar.

Op 3 oktober deed PAI een derde, verhoogd bod van 19,75 euro per aandeel, waarmee PAI het bedrijf op 1,6 miljard euro waardeert. Dit bod is inclusief de bottelactiviteiten van het Amerikaanse Cott Corporation, die Refresco nog dit jaar hoopt in de lijven. Voor de financiering van deze acquisitie ter hoogte van 1,1 miljard euro gaat Refresco voor 200 miljoen euro nieuwe aandelen uitgeven.

Het bestuur van Refresco meldde toen het bod van PAI te gaan bestuderen.

"Sinds 3 oktober heeft Refresco met PAI over een aantal onderwerpen contact gehad, waaronder financiële en andere voorwaarden", meldde Refresco woensdag. Dat heeft nu geleid tot de start van onderhandelingen. "De bestuursraden zullen de belangen van alle stakeholders in acht nemen", meldde Refresco nog maar eens.

Voor ING was deze wending in het proces aanleiding om het advies op Refresco te verlagen van Kopen naar Houden bij een ongewijzigd koersdoel van 20,50 euro. Analist Matthias Maenhaut van ING denkt dat er een goede kans bestaat dat beide partijen tot een akkoord komen en voorziet dat PAI het bod nog zal verhogen tot 20,50 euro. Mocht de deal toch niet doorgaan, dan houdt Maenhaut er rekening mee dat de koers kan dalen tot 16,00 euro.

Analist Alan Vandenberghe van KBC Securities is ervan overtuigd dat Refresco het onderste uit de kan wil halen. De bottelaar bevindt zich volgens de marktvorser, onder meer door de overname van activiteiten van het Amerikaanse Cott, in een betere positie dan bij de vorige overnamepoging en dit laat volgens hem zien dat de strategische keuzes van het bestuur juist zijn geweest.

Net als zijn collega van ING denkt Vandenberghe dat er een gerede kans is dat er een deal wordt gesloten voor een overnameprijs boven het laatste bod van 19,75 euro. De analist denkt dat Refresco bij de presentatie van de kwartaalcijfers op 9 november meer duidelijkheid zal geven over de overnamegesprekken of anders eind november. KBC Securities heeft een koopadvies met een koersdoel van 19,75 euro.

Bryan Garnier verwacht echter dat Refresco de Fransen opnieuw zal afwimpelen. Het nieuwe bod houdt volgens de analisten te weinig rekening met de "hoogst aantrekkelijke" overname van de bottelactiviteiten van Cott.

Niet alleen waardeert het bod van PAI de huidige activiteiten van Refresco te laag, aldus Bryan Garnier, ook de potentie die de bottelaar heeft om een rol te spelen in de mondiale groei, de consolidatie van de markt voor private label en het uitbesteden van de productie van frisdranken zijn niet meegenomen in het bod.

"PAI Partners lijkt al deze kansen te willen benutten, maar is niet bereid om een correct toegangskaartje te kopen", aldus de marktvorsers. "Als gevolg daarvan denken we dat het bestuur van Refresco het bod zal afwijzen", meldde Bryan Garnier.

Beleggers lijken er toch wel vertrouwen in te hebben, want Refresco was deze week de sterkste stijger in de AMX en het aandeel kreeg er 3,2 procent bij.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
15 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Meer »

Koers 0,000   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 0,000   Volume 0
Hoog 0,000   Gem. Volume 0
01-jan-01 00:00
label premium

KOPEN OF VERKOPEN?

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Ontdek Premium