Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Handig! Userscripts voor IEX-gebruikers

98 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 7 closer 11 juli 2017 09:05
  Dit topic is voor userscripts: kleine Javascripts waarmee je de functionaliteit van websites kunt verbeteren in je eigen browser. Alles begon met deze post van desmi.

  quote:

  desmi schreef op 25 april 2017 10:13:

  Er is een browser extensie tamper monkey:

  tampermonkey.net/

  Werkt zowel in chrome als in firefox (en nog wat andere browsers).

  Die kun je installeren, dan klikken op het icoontje en kiezen voor "create new script" en dan het volgende script er in plakken:

  www.wepaste.com/forumscript/

  Dan kun je zelf een lijstje maken van forum namen die je wilt negeren. Wat het script doet is de tekst van deze personen wit maken ipv zwart. Dus je kunt het nog wel zien als je de tekst selecteerd maar als je gewoon het forum leest is de witte tekst niet zichtbaar op een witte achtergrond.

  Als ik bijv mijn eigennaam toevoeg zien mijn posts er zo uit:

  i.imgur.com/Mv60FgR.png
  Originele post: www.iex.nl/Forum/Post/10005375.aspx
 2. forum rang 7 closer 11 juli 2017 09:07
  Een dag later volgde NielsjeB:

  quote:

  NielsjeB schreef op 26 april 2017 20:13:

  Wow, thanks voor de inspiratie desmi!

  Het is ook handig als het script om kan gaan met identiteitsstoornissen, in de volksmond aliasveranderingen genoemd.

  Daarom heb ik het script nu gebaseerd op userId, je kunt dat id zien door met de muis over de naam van het betreffende forumlid te bewegen. Als voorbeeld heb ik mijn eigen id "1229994" gebruikt. Bij geblokkeerde posts verschijnt een knopje waarmee je de reactie alsnog kunt bewonderen. Dit heeft als voordeel dat de posts ook geen ruimte meer innemen.

  Het nieuwe script: pastebin.com/LCtuyVGE
  Originele post: www.iex.nl/Forum/Post/10010347.aspx
 3. forum rang 7 closer 11 juli 2017 09:25
  En vandaag gooi ik dit hier neer anders blijf ik maar doorsleutelen: een nieuwe versie van het forumscript IEX Forum Filter. Met dit script hoef je je niet meer te ergeren aan sommige gebruikers. Eerdere versies (dank!) waren van Desmi en NielsjeB.

  Belangrijkste wijziging: handmatig toevoegen van namen of nummers is niet meer nodig. De browser onthoudt ze nu zelf: klik simpelweg op de knop voor de gebruikersnaam. Klik opnieuw om de blokkade op te heffen. Desgewenst kun je een geblokkeerde post lezen zonder de blokkade te verwijderen. Dit alles gaat real-time en de laatst gelezen post blijft in beeld.

  Daarnaast wat handige extra's toegevoegd. Deze kunnen worden geactiveerd in de grijze menubalk, rechts bovenaan de pagina, net onder het zoekveld (tandwieltje).
  1. Zelf vind ik dat het forum vervuilt door ellenlange quotes, daarom een optie om de quotes in te klappen. Je klapt ze uit door op de eerste regel te klikken.
  2. Er is ook een optie om de pagina pas te tonen nadat alle elementen zijn geladen, dat oogt rustiger. Ik hoor graag of deze optie bevalt.
  3. Rechtstreeks linken naar een bericht (niet optioneel). Terwijl deze mogelijkheid al bestaat biedt IEX hem helaas niet aan. De link is nu toegevoegd onder de datum/tijd van het bericht, in de vorm: ".../Forum/Post/(post-id)". De pagina opent op de juiste positie met het bericht bovenaan het venster. Let op: IEX verandert de korte link daarbij automatisch in een langere link.
  N.B. Meestal klik ik op "Laatste" om de nieuwe berichten te lezen. Dat is geen gewone genummerde pagina, maar toont de nieuwste 20 berichten van het topic. Het nadeel is dat je steeds omlaag moet scrollen naar waar je was gebleven. In plaats daarvan kun je nu op de datum van het onderste bericht klikken. De nieuwe pagina scrollt naar dit laatste bericht, gevolgd door eventuele nieuwe berichten. Maar: dit is wel een gewone genummerde pagina, let dus op of er geen nieuwe pagina is toegevoegd.

  Hierbij de downloadlink: pastebin.com/rvR538eC

  Deze zgn. "user scripts" werken dankzij de fantastische extensie Tampermonkey die je in je Chrome browser kunt installeren, en ook in Safari en Firefox. Tampermonkey is eigenlijk afgeleid van Greasemonkey, een andere Firefox-extensie, en daar werkt het script ook mee. tampermonkey.net/

  Door de vele aanpassingen is de code flink gegroeid, met name het bewaren van de scrollpositie was lastig (zo wordt voorkomen dat je plotseling naar een ander deel van de pagina zit te kijken). Toch stelt dit scriptje niks voor vergeleken met de bizarre hoeveelheid advertising scripts waarmee IEX ons bombardeert, en die de performance sterk beïnvloeden.

  Omdat ik tussentijds niks gepubliceerd heb zit ik inmiddels op versie 0.9. Ik heb de naam gewijzigd in IEX Forum Filter omdat daarmee de hoofdfunctie duidelijker is.

  Version history
  0.9 voorkeuren panel
  0.8 (closer dd. 19 juni) datum/tijd is link naar bericht
  0.7 opties: korte quotes, rustiger pageload
  0.6 filterknop op plek van usericon
  0.5 scrollpositie blijft bewaard
  0.4 pagina real-time aangepast
  0.3 met knop blokkeren/toestaan users
  0.2 (NielsjeB dd. 26 april) filteren op userid
  0.1 (Desmi dd. 25 april) filteren op username
 4. forum rang 7 closer 11 juli 2017 09:34
  Ik heb ook nog een kort scriptje voor Binck gebruikers: Binck Groen, voor betere leesbaarheid. Hiermee krijg je in feite de kleuren van de oude website (weten jullie nog?) plus twee extra's.
  - Lichtgroene koersen (huisstijl) worden echt groen
  - Quasi-rode koersen worden echt rood
  - Lichtblauwe koersen ("ongewijzigd") worden grijs
  - Op de koop/verkoop pagina: lichtere achtergrond achter de ingezoomde grafiek zodat de koersen leesbaar blijven
  - Lang zitten is ongezond, daarom is de koers van het betreffende aandeel nu ook van grotere afstand te lezen :-)

  Downloaden: pastebin.com/RduYNSwk
 5. forum rang 7 closer 30 augustus 2017 20:53
  Nu Binck haar website heeft vernieuwd werkt het script Binck Groen niet meer. Het kan worden verwijderd uit Tampermonkey. Sinds de publicatie op 11 juli 2017 werd bovenstaande link ruim 230 keer bezocht.

  Ik heb nog geen plannen om een nieuwe versie uit te brengen. Ontevreden Binck-gebruikers raad ik aan om dat bij Binck te melden of het oude topic uit 2011 nieuw lezen in te blazen: www.iex.nl/Forum/Post/6382849.aspx
 6. I_E_niks 11 december 2017 23:53
  quote:

  closer schreef op 12 juli 2017 16:30:

  Grappig, het Binck-scriptje krijgt meer belangstelling terwijl het IEX Forum Filter ook erg handig is, en er is bovendien veeeel langer aan gewerkt ;-) Hebben mensen de scripts al in gebruik genomen en hoe bevalt het?
  Hey Closer, YES

  Het werkte perfect, tenminste tot vandaag...??? Of heb ik daar alleen last van?
  De aan/uit button is er niet meer en als iemand quote zijn alleen de initiële posternaam en datum/tijd zichtbaar, de init text niet (ook niet uitvouwbaar).

 7. forum rang 7 closer 12 december 2017 15:09
  IEX Forum Filter 0.9.1 staat online. De vorige versie werkt niet meer omdat IEX de paginastructuur heeft gewijzigd. Verder wat foutjes opgelost. Het duurde wat langer dan verwacht door een domme vergissing (zie onderaan).

  Download: pastebin.com/rvR538eC

  Hoe updaten en instellingen en geblokkeerde posters bewaren?
  Kopieer de complete tekst van bovenstaande URL. Klik op het Tampermonkey icoon in je browser en ga naar Dashboard. Klik op de edit-knop (potloodje) van IEX Forum Filter, selecteer alle tekst en plak de gekopieerde tekst hier overheen. Bewaar nu het script (linksboven tweede knopje). Herlaad de IEX-pagina en check de versie in het instellingen-panel.
  Dankzij auto update zijn deze handelingen na 0.9.1 niet meer nodig.

  Wijzigingen
  - Aanpassing vanwege gewijzigde paginastructuur.
  - URL's niet langer hoofdlettergevoelig (waardoor bijv. de Koffiekamer niet goed werkte).
  - Attachments in posts zijn nu eindelijk zichtbaar :-)
  - Voortaan waarschuwt Tampermonkey bij nieuwe script-updates (schakel dit niet uit in de settings!). Handmatig updaten kan, maar is niet meer nodig. Gebruik de "Check for userscript updates"-functie in het Tampermonkey panel. Hierdoor blijven voorkeuren en geblokkeerde posters bewaard.

  NB. Doe niet als ik, en reset Tampermonkey NOOIT naar factory settings want dan raak je al je scripts kwijt, ook die al maandenlang zijn getest. :-(
 8. forum rang 7 closer 12 december 2017 15:58
  quote:

  desmi schreef op 12 december 2017 15:43:

  Hey Closer, bedankt voor deze update. Is het misschien een goed idee het script hier te plaatsen?

  greasyfork.org/nl

  Dan krijgt iedereen die 'm via die site toevoegt automatisch updates als het goed is.

  Ha Desmi, heb ik overwogen maar de auto update is nu ook al geregeld. En ik wil liever niet wisselen van URL, dat maakt het verwarrend.
98 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 730,09 -0,22%
EUR/USD 1,0651 0,00%
FTSE 100 7.683,91 +0,07%
Germany40^ 15.500,70 -0,46%
Gold spot 1.925,23 0,00%
NY-Nasdaq Composite 13.211,81 -0,09%

Stijgers

PROSUS
+4,73%
ADYEN NV
+3,06%
CTP
+3,04%
ASMI
+2,44%
BESI
+2,33%

Dalers

ING
-6,35%
ABN AM...
-4,47%
PostNL
-3,56%
VIVORY...
-3,39%
ASR Ne...
-2,61%

Nieuws Forum Meer»

Column Forum Meer»

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links