Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ablynx Q3, juli, aug, sept

697 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 35 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 2 juli 2017 14:31
    Q3, een belangrijk kwartaal voor Ablynx.

    van beursig, dank blotte marc

    Als Ablynx in september goede fase III-resultaten met caplacizumab kan voorleggen, staat het aan de vooravond van de opstart van een commerciële verkoop. Dat zit niet in de waardering verrekend.

    Na een uitermate woelig 2016 is het de jongste maanden kalmer rond het Gentse biotechbedrijf Ablynx. Maar de komende periode belooft opnieuw spannend te worden. In september publiceert Ablynx de fase III-studieresultaten van caplacizumab, het kandidaat-geneesmiddel tegen de zeldzame bloedziekte TTP. In het eerste kwartaal heeft Ablynx op basis van de sterke fase II-resultaten de voorlopige goedkeuring aangevraagd bij het Europese geneesmiddelenagentschap (EMA), met een verwachte beslissing begin 2018. Goede fase III-resultaten moeten het pad effenen voor de definitieve goedkeuring in Europa eind 2018 en voor de goedkeuringsaanvraag bij het Amerikaanse geneesmiddelenagentschap (FDA) in de eerste helft van 2018 (voorziene goedkeuring eind 2018).

    De goedkeuring van het eerste commerciële product zou een gamechanger zijn, die Ablynx moet toelaten binnen enkele jaren structureel winstgevend te worden. De verwachte piekomzet in Europa, Noord-Amerika en Japan bedraagt 400 miljoen euro, waarbij de piekomzet snel wordt verwacht. We schatten de slaagkansen van caplacizumab veel hoger in. Het gaat om een acute, levensbedreigende ziekte waarbij de bestaande, niet altijd afdoende behandeling - een combinatie van plasmaferese en immuno-onderdrukkende medicijnen - niet wordt vervangen, maar aangevuld. Bovendien is het aantal centra dat TTP behandelt zeer beperkt en volop betrokken in de fase III-studie. Die centra willen het product duidelijk gebruiken, getuige de snelle rekrutering van 145 patiënten, terwijl er initieel 92 waren gepland.

    De brede pijplijn heeft nog heel wat andere ijzers in het vuur. In eerste instantie is het uitkijken naar nieuws over het reumamiddel vobarilizumab. Op een recent congres opperde topman Edwin Moses dat de kans groter wordt dat een beslissing over de verdere ontwikkeling - gepland voor deze zomer - pas valt na de bekendmaking van de resultaten van de lopende fase II-studie voor de indicatie lupus, voorzien in de eerste helft van 2018. Enerzijds impliceert dit dat potentiële nieuwe partners niet geneigd zijn toe te happen zonder die resultaten, terwijl anderzijds de mogelijkheid openblijft dat partner AbbVie in geval van goede resultaten vobarilizumab alsnog inlicenteert (voor zowel reuma als lupus).

    Daarnaast kijken we uit naar vorderingen in de onderschatte samenwerking met Merck & Co in het domein van kankerimmunologie (tot zeventien onderzoeksprogramma's). Naar verwachting bereikt voor eind 2017 een eerste en binnen twaalf maanden een tweede molecule de klinische onderzoeksfase.

    Voor het potentieel zeer waardevolle anti-rsv-middel ALX-0171 is het wachten op de resultaten van de lopende fase IIb-studie tot de tweede helft van 2018. Uit de samenwerkingen met het Duitse Merck KGaA vloeide in mei een aantrekkelijke mijlpaalbetaling van 15 miljoen euro voort, voor het opleveren van het preklinisch onderzoekspakket voor ALX-1141, een middel tegen osteoartritis.

    Conclusie
    Als Ablynx in september goede fase III-resultaten met caplacizumab kan voorleggen, staat het aan de vooravond van de opstart van een commerciële verkoop. Dat gegeven zit in combinatie met de uitgebreide pijplijn niet in de waardering verrekend. De bekende biotechinvesteerder Adrianus van Herk onderschreef die stelling door de voorbije maanden zijn positie te verdubbelen tot 10 procent.
  2. forum rang 4 K. Wiebes 6 juli 2017 12:17
    Dat zal - al dan niet op schema - volgens planning zijn, neem ik aan.
    Linksom of rechtsom: hoe meer centra, hoe sneller de rekrutering.

    De studie zal uiteraard met de nodige geheimhouding worden doorgevoerd.
    Maar ik kan me dan óók weer niet voorstellen, dat ze bij B. eraan beginnen, wanneer er bij A. problemen met de veiligheid zouden zijn, of dat ze dienaangaande risico gaan lopen, wanneer er nauwelijks sprake van meerwaarde is.

    Intussen bouwt BoA af. Dat verklaart dan wél het bescheten koersverloop van de afgelopen tijd; zonder énige positieve impact van welk goed nieuws dan ook.

    Ze hebben eind juli vorig jaar >5% gemeld. In een ruime periode daarvoor stond Aby boven de 11. Maar ze zullen niet in één keer van 0 naar >5% zijn gegaan, neem ik aan. Ze zullen "dus" eerst tegen de eerste meldingsgrens van 3% hebben aangezeten.

    Wanneer en tegen welke prijs dan is opgebouwd is niet te achterhalen; maar ik vermoed dat ze, in de aanloop naar de cruciale Capla-data, hun gemiddelde aankoopprijs wat naar beneden halen.

    Hoe dan ook: ons geduld wordt [pieep!] wél op de proef gesteld.
    Hopelijk is de beloning navenant.
  3. [verwijderd] 6 juli 2017 13:45
    quote:

    de tuinman schreef op 6 juli 2017 12:20:

    Eerst wordt het nog bibberen in augustus.
    Ik hoop maar dat ze met een goed verhaal komen.

    Ik dacht ergens gelezen te hebben dat Ablynx zich tot einde juni 2017 had gegeven om voor zichzelf uit te klaren hoe het verder moet met Voba.
    Is deze deadline ondertussen achterhaald want er komt blijkbaar geen persbericht hieromtrent?

    Zoals ik al eerder aangegeven heb vermoed ik dat ABvie niet wil bewegen en is het dus wachten op de Lupus data. Tot zolang zitten ze vast bij Aby want ze kunnen natuurlijk geen andere partner contracteren zolang Abvie nog een call optie op Voba heeft.
    Het is duidelijk dat Aby zich met dit contract duidelijk laten rollen heeft door Abvie... Dit is toch wel een smet op het blazoen van Moses & Co.
  4. forum rang 6 de tuinman 6 juli 2017 14:52
    Ok, ik weet alleen dat Ablynx in augustus met een update komt hierover.
    Maar ik vrees ook steeds meer dat we nog langer moeten wachten.

    Ik ben wel benieuwd naar de resultaten van die SLE studie.
    Zover ik weet hebben Abbvie en Gilead/Galapagos zich hier nog niet aan gewaagd met hun Reuma (JAK) medicijnen.
  5. forum rang 4 K. Wiebes 6 juli 2017 15:04
    Om nog maar te zwijgen (niet dus) over die "drie maanden opt-in" waarmee Eddy óns heeft besodemieterd.

    "Geef ons 6 tot 8 maanden", zei Marieke. Welja.
    "Uiterlijk augustus", zie Eddy.

    En uit de Jefferies-presentatie:

    quote:

    hoebeet schreef op 6 juni 2017 19:10:

    ...
    - Vobar: ..."we are still talking to other partners, but it may
    well be that our preference will be to await the outcome of the SLE
    study"...
    Dat horen we dus wel in augustus. Een eventuele partner zal inderdaad éérst de rechten willen hebben. Met "wat" geluk horen we in augustus: "áls de rechten terugkomen, hébben we een partner".

    Maar voor de rest zal het gewoon wachten worden op de SLE-data én op de afloop van de daaraan verbonden opt-in periode, die AbbVie daarvoor ongetwijfeld weer zal hebben bedongen.

    "Our preference"...Je blijft "lággen" met die man.
  6. forum rang 6 de tuinman 6 juli 2017 15:10
    Help even om mijn geheugen op te frissen.

    Als Abbvie interesse heeft in Vobar m.b.t. SLE, dan is Abbvie contractueel verplicht om ook door te zetten op het gebied van reuma?

    Maar dan wacht Abbvie wel een grote boete voordat het verder kan gaan, omdat deze in 1e instantie nee heeft verkocht tegenover Vobar?
  7. [verwijderd] 6 juli 2017 21:03
    quote:

    BioStocks schreef op 6 juli 2017 13:45:

    [...]

    Ik dacht ergens gelezen te hebben dat Ablynx zich tot einde juni 2017 had gegeven om voor zichzelf uit te klaren hoe het verder moet met Voba.
    Is deze deadline ondertussen achterhaald want er komt blijkbaar geen persbericht hieromtrent?

    Zoals ik al eerder aangegeven heb vermoed ik dat ABvie niet wil bewegen en is het dus wachten op de Lupus data. Tot zolang zitten ze vast bij Aby want ze kunnen natuurlijk geen andere partner contracteren zolang Abvie nog een call optie op Voba heeft.
    Het is duidelijk dat Aby zich met dit contract duidelijk laten rollen heeft door Abvie... Dit is toch wel een smet op het blazoen van Moses & Co.
    "Het is duidelijk dat" zou ik vervangen door " Aan de hand van de beperkte inzage die ons in deze voorhanden is... kunnen we vermoeden dat... Er zijn duidelijk zaken die spelen die niet voor alle oren geschikt zijn. Het stoort me een beetje dat iemand wordt veroordeeld die gebonden is aan een beroepsgeheim en zichzelf daardoor niet kan verdedigen. Er is nog tijd genoeg om met modder te gooien naar het blazoen van Moses & Co op het moment dat alle feiten bekend zijn over hoe het contract precies werd opgesteld en waarom de constructie geleid heeft tot de vertraging en de eventuele mislukking.
  8. [verwijderd] 7 juli 2017 09:53
    GLPG koers rond de 11 euro op oktober 2014 . Het aandeel werd door velen uitgekotst . grotere partijen bouwden af . Alle warrrants werden verkocht voor verbouwingen en feestjes . Geen vertrouwen van de beleggers . Negatieve berichtgevingen op de fora . Ik zie duidelijke parallellen mat de situatie van Ablynx nu en GLPG toen . Vanaf oktober 2014 heeft de opmars van GLPG zich snel en onverwacht tot grote hoogten gebracht . Ik verwacht ( of moet ik schrijven hoop) dat hetzelfde gaat gebeuren met Ablynx . Alle ingrediënten om te gaan stijgen zijn aanwezig . Nu het vertrouwen nog
697 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 35 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,67 -1,06%
EUR/USD 1,0622 -0,03%
FTSE 100 7.820,36 -1,82%
Germany40^ 17.786,00 -1,33%
Gold spot 2.391,54 +0,35%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

Avantium
+5,13%
FASTNED
+2,27%
Air Fr...
+2,00%
DSM FI...
+1,84%
CM.COM
+1,69%

Dalers

Arcelo...
-6,90%
Aperam
-6,68%
JUST E...
-4,85%
SBM Of...
-4,17%
RANDST...
-3,69%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links