Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

PostNL juli

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.280 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 57 58 59 60 61 62 63 64 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Martijn van M
1
De koers oogt weliswaar weer niet best, maar het volume is wel opvallend laag; de verkoop druk lijkt inmiddels mee te vallen; koerstechnisch is het nu belangrijk dat de koers vandaag niet beneden de slotstand van eergisteren eindigt... want daarmee zou de winst van gisteren al weer zijn weggespoeld en worden weer herinnerd aan het bizarre koersverloop op 10 juli (+4,2%) en 11 juli (-4,7%).


PS. De 20 jaars rente inmiddels weer boven de 1,1%; het blijft ook nog steeds wachten op de 'pay-off' van de rente stijging van afgelopen maanden (20 jaars stond halverwege april nog op 0,7%, PostNL toen op 4,50 euro).
Hansbeleg
0
Niet goed voor de Europese beursen dat de $ maar blijft dalen tov de euro. Maar wat wil je met zo'n president, niet te geloven dat bijna 50% vd Amerikanen daar op gestemd heeft.

Nou ja, de rente zal in Amerika waarschijnlijk toch eerder stijgen dan in de EU, dus dan moet de $ wel weer gaan stijgen.
BLOK-E
0
Ben vanmorgen toch geheel uitgestapt, dan 2 uur in KLM, daar ging het extreem tekeer, nu alles eruit en afwachten tot later vandaag, Dow staat mega hoog, wanneer ze hier ook winstnemingen gaan doen op 15.30 uur dan zou het ook nog wel een 3,98 kunnen worden, weer nieuw instapmoment. Volume erg laag vandaag, kan dus weer snel gaan stijgen.
Martijn van M
0
www.iex.nl/Beleggingsidee/Bank-Vontob...

Door Bank Vontobel Europe AG op 28 jul 2017 | Onderwerp: Bank Vontobel Europe AG | Categorie: Beleggingsideeën

Na de overnameperikelen van vorig jaar is PostNL inmiddels in rustiger vaarwater aanbeland en richt het Nederlandse postbedrijf zijn blik op de toekomst. PostNL ziet daarbij vooral kansen in het thuisbezorgen van levensmiddelen.

In 2016 stond PostNL vol in de schijnwerpers nadat de Belgische sectorgenoot Bpost meermaals in gesprek ging over een mogelijke overname. Uiteindelijk was Bpost bereid om 5,65 euro per aandeel PostNL te betalen, waarmee het bedrijf werd gewaardeerd op in totaal 2,5 miljard euro. Begin december vorig jaar wees PostNL ook het laatste bod van Bpost af.

Dividend

PostNL heeft inmiddels zijn blik gericht op zijn eigen toekomst en maakte tijdens de aandeelhoudersvergadering in april bekend voor het eerst in vijf jaar weer dividend uit te keren. In mei werd een interim-dividend van 0,12 euro per aandeel in contanten of aandelen uitgekeerd.

Het postbedrijf heeft zich ten doel gesteld om in de komende jaren de resultaten te verbeteren en rentelasten te verminderen, waardoor het in staat moet zijn om het dividend jaarlijks verder te verhogen.

Postmarkt onder druk

Wel staat de Nederlandse postmarkt al jaren onder druk. Demissionair minister van Economische Zaken Henk Kamp heeft er daarom op aangedrongen dat een volgend kabinet de postmarkt herziet.

Kamp stelt dat post is ingehaald door de toenemende populariteit van digitale communicatiemiddelen als e-mail en WhatsApp. Post is inmiddels afgezakt tot het op vijf na meest gebruikte communicatiemiddel bij consumenten.

Volgens analisten van ING bieden de opmerkingen van demissionair minister Kamp ruimte voor PostNL om kostenbesparingen door te voeren. Bijvoorbeeld een verdere stijging van de postzegelprijs en het terugbrengen van het aantal wettelijke bezorgdagen, terwijl ING ook denkt aan een verdere consolidatie van de Nederlandse postmarkt.

Thuisbezorgen in België

Ondertussen kijkt PostNL ook verder dan Nederland en wist het postbedrijf in juli een contract binnen te slepen om voortaan in België voedingsmiddelen aan huis af te leveren. PostNL begint met drie klanten: de maaltijdboxen van Marley Spoon, boodschappen van de Nederlandse biologische supermarktketen Ekoplaza en producten van de Franse supermarktketen Carrefour.

Pikant detail daarbij is dat Carrefour tot voor kort zijn boodschappen in België liet bezorgen door Bpost, maar deze samenwerking loopt in november dit jaar ten einde. PostNL wil in de toekomst ook voor andere online voedselaanbieders gaan bezorgen in België. Op deze manier focust PostNL zich steeds meer op de levensmiddelenmarkt.

Nieuwsplatform Distrifood ontdekte onlangs dat PostNL zelfs in stilte een eigen online supermarktdienst test onder de naam Stockit. In gesprek met Twinkle stelt PostNL dat het in Nederland de nummer één in voedselbezorging wil worden.

Koers

De koers van PostNL is de afgelopen maanden langzaamaan afgezakt tot circa 4 euro, het niveau dat eind december vorig jaar voor het laatst werd aangetikt.

Afgewacht moet worden of PostNL in staat zal zijn om zijn resultaten op de Nederlandse postmarkt te verbeteren en hoe de Belgische bezorgdiensten gaan presteren. Daarnaast mag een hernieuwde overnamepoging door een sectorgenoot niet worden uitgesloten.
prinszicht
0
Gelukkig boven de 4. Maar daar is ook alles mee gezegd. Koers is nog steeds beangstigend laag zo net voor de cijfers. Dat is ook het doel. Er op gokken dat wij voor de cijfers uitstappen uit angst voor een volgende Herna / Danny Blind actie met de cijfers. Op een enkeling na staan veel particulieren onder water. Die jaag je er uit door te stuntelen in aanloop naar de cijfers en tevens met de cijfers. Dit zeg ik al ruim een maand. En niet raar opkijken als we maandag over een week alsnog de 3,70 aantikken.
Cerburus
0
blijf je zitten Prinszicht? of verklein je je porto nog voor de kwartaalresultaten? Ik verwacht eigenlijk wel een goed kwartaal, maar er hoeft ook maar 1 smetje op te zitten en je doet zo -6% op deze beurs... +6 trouwens ook...maar ik beleg eigenlijk niet om te gokken. Denk dat ik mijn aanschaf op 3,96 eruit gooi, als de koers het toelaat. Rest laat ik wel staan tot ergens in 2020 en dan maar evalueren :).
Cerburus
0
"Afgewacht moet worden of PostNL in staat zal zijn om zijn resultaten op de Nederlandse postmarkt te verbeteren" Nee natuurlijk 'verbeterd die niet. Hopenlijk is krimp en kostenbesparing on target. Vooral die krimp kan PostNL maar moeilijk voorspellen. Neem de pijn en ga eens van worst case uit. Kan het alleen maar meevallen. liever 1x pijn dan elk kwartaal tot dusverre...
Cerburus
0
ben trouwens wel benieuwd of we maandag nog een melding krijgen van afbouw MW. Gezien het volume (en de koersdip) deze week ga ik hier eigenlijk wel van uit.
RamBam
0
quote:

Cerburus schreef op 28 jul 2017 om 18:59:


ben trouwens wel benieuwd of we maandag nog een melding krijgen van afbouw MW. Gezien het volume (en de koersdip) deze week ga ik hier eigenlijk wel van uit.

Zou dit FMR niet kunnen zijn? Dat is mijn verwachting namelijk.
Cerburus
0
kan een 1 tweetje zijn geweest, al die stukken zijn snel opgepikt de afgelopen 2 dagen.(niet vandaag..) maar gister en eergister zeer hoog volume, Dat kan niet anders dan dat MW hierbij betrokken was. Koers was 3,92 toch ideaal om te coveren mooie winst. tenzij ze iets 'denken' te weten omtrent de Q2 resultaten en er in blijven zitten. Dan moeten PostNL cijfers wel heel goed zijn anders dumpen ze de koers alsnog omlaag. Zou niet de eerste keer zijn. Ik laat het lig meewegen in mijn positie die ik aanhoudt. MW me op papier al genoeg schade aangericht. Komt altijd wel weer een keer goed maar duurt een paar maandjes :P


Btw Causeway en FMR verwacht ik beide richting 0. Kortom er hangen nog al wat stukken boven de markt. Van FMR is het een gis. maar ik kan me niet voorstellen dat als Causeway een aandeel 'onbelegbaar' noemt ze hier nog een aandeel in blijft houden. Op het nieuws van FMR, wat is de termijn eigenlijk voor melding? De dag na Henkies opmerking was in iedergeval een mooie dag om te dumpen :)

Lector
0
Ik verwacht zelf helemaal niets van de Q2 cijfers, postmarkt zal weer verder gekrompen zijn (what else is new?) en de pakketmarkt zal wel iets gestegen zijn, per saldo niets opgeschoten dus. Verder nog een mooi verhaaltje uit de fabeltjeskrant dat ze veel groei verwachten van de ingeslagen weg m.b.t. het bezorgen van voedingsmiddelen en bla bla bla.
Of eventueel een scenario met tegenvallende resultaten of vooruitzichten waarbij de koers weer eens lekker in elkaar getrapt kan worden, zoals meestal na de cijfers. Daarna komt Herna dan nog even vertellen dat ze vertrouwen houdt in haar "op eigen kracht" strategie en dan kunnen we weer wat maandjes aanmodderen naar de volgende cijfers.
PostNL, het was niks, het is niks en het wordt niks.
keffertje
0
Ik ga er ook vanuit dat de Q2 cijfers weinig verrassend zullen zijn, maar als ze nu echt eens een signaal naar de markt willen geven, moeten ze - naast een interim-dividend - een aandeleninkoopprogramma starten. Dat laatste is namelijk een manier om geld terug te sluizen naar de aandeelhouders met tegelijkertijd de boodschap dat je de koers te laag vindt.

Ik kan niet beoordelen of Post NL daar de financiële middelen voor heeft en ook de ruimte in verband met het eigen vermogen maar heb overigens ook niet de illusie dat Herna c.s. zich daadwerkelijk om aandeelhouders bekommeren, maar we gaan het meemaken.
Rising hope
0
Lector
0
quote:

Rising hope schreef op 29 jul 2017 om 10:02:


Over een week de cijfers. Ik gok op 4,20/4,25 vrijdag. Puur speculatie.


Hoop dat je gelijk krijgt, maar ik vrees dat we voor de cijfers niet verder komen dan € 4,12 (als we dat al halen).
Accuboor
0
Ga er maar van uit dat de cijfers in grote zin in lijn zijn met de afgegeven outlook. Geen wonderbaarlijke plotselinge verbeteringen, postnl is een tanker die op koers is naar verbetering. De 'clockspeed' daarbij is lager dan wij allen zouden willen. De bevestiging waar we op wachten uit de politiek wordt ook zeker laat Q3 of begin Q4. De huidige outlook gaat uit van competitie met SANDD dus veranderingen daarin zijn eerder een plus dan een tegenvaller. Het dividend gaat uiteindelijk de trigger worden. PostNL is mi uiterst terughoudend met de prognose uiten tm 2020. Ik denk omdat de politiek nog moet besluiten over veranderingen.
Accuboor
0
Dividend betaald in 2017 wordt waarschijnlijk 0,16 (0,12 over 2016 + 0,04 interim 2017) oftewel ca. 4% bij de huidige koers van EUR4,-

Volgend jaar wordt dat 0,29 (0,21 einddividend 2017 + 0,08 interim 2018), met dezelfde 4% kom je dan op een beurskoers van EUR7,25

Ik heb technische analyses gezien die geen weerstanden zien tot 7,50 ;-)
prinszicht
0
quote:

Cerburus schreef op 28 jul 2017 om 18:54:


blijf je zitten Prinszicht? of verklein je je porto nog voor de kwartaalresultaten? Ik verwacht eigenlijk wel een goed kwartaal, maar er hoeft ook maar 1 smetje op te zitten en je doet zo -6% op deze beurs... +6 trouwens ook...maar ik beleg eigenlijk niet om te gokken. Denk dat ik mijn aanschaf op 3,96 eruit gooi, als de koers het toelaat. Rest laat ik wel staan tot ergens in 2020 en dan maar evalueren :).


Met q1 heb ik op vrijdag om 17:25 een pluk verkocht. Heb ik hier toen aangegeven. Nu heb ik echt geen flauw idee. Ik heb er genoeg. En ik verkoop niet op 3,93 en, als het tegen zit, ook niet op 3,70. Ik denk ook eerder dat ik verkoop als we de 4,30 aantikken om wat voor reden dan ook.
keffertje
0
quote:

keffertje schreef op 28 jul 2017 om 21:45:


FMR hoeft niets meer te melden, want ze zitten al onder de 3%


Causeway zat in februari al onder de drie procent, dus zal er inderdaad wel helemaal uit zijn inmiddels, maar hoeft dat feit dus ook niet melden.

Overigens wordt in algemene zin onder 'onverwijld' melden maximaal drie werkdagen verstaan als termijn
Lector
0
quote:

Accuboor schreef op 29 jul 2017 om 13:28:


Ga er maar van uit dat de cijfers in grote zin in lijn zijn met de afgegeven outlook. Geen wonderbaarlijke plotselinge verbeteringen, postnl is een tanker die op koers is naar verbetering. De 'clockspeed' daarbij is lager dan wij allen zouden willen. De bevestiging waar we op wachten uit de politiek wordt ook zeker laat Q3 of begin Q4. De huidige outlook gaat uit van competitie met SANDD dus veranderingen daarin zijn eerder een plus dan een tegenvaller. Het dividend gaat uiteindelijk de trigger worden. PostNL is mi uiterst terughoudend met de prognose uiten tm 2020. Ik denk omdat de politiek nog moet besluiten over veranderingen.


Ben het met je eens dat we moeten wachten op beslissingen vanuit de politiek, maar probleem is volgens mij dat dit ten eerste heel lang kan gaan duren en ten tweede waarschijnlijk eerder negatief dan positief uitpakt voor PostNL.
Kamp heeft ons jaren een worst voor gehouden en besluit uiteindelijk zelf helemaal niets. Nu zijn we overgeleverd aan.........., ja aan wie eigenlijk ? en is er geen enkele garantie meer op een positieve afloop voor PostNL. Ondanks het dividend wat PostNL wil gaan betalen verwacht ik dat de grote beleggers toch eerst afwachten waar de politiek mee komt. Die beslissing zou nog dit jaar kunnen komen, maar het is politiek, dus wie weet pas in 2018. Tenslotte heeft slappe Henkie ook jarenlang geen knoop doorgehakt, die liet alleen onderzoek na onderzoek uitvoeren om vervolgens lekker met pensioen te gaan. Ik was en ben echt helemaal klaar met die man !
1.280 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 57 58 59 60 61 62 63 64 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

PostNL Koninklijke Meer »

Koers 1,941   Verschil +0,01 (+0,34%)
Laag 1,922   Volume 1.266.513
Hoog 1,941   Gem. Volume 4.111.999
19-sep-19 14:11
label premium

PostNL nog steeds dirty cheap

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium