Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Fortis gedupeerden.

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
686 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 ... 31 32 33 34 35 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
jecebe
1
www.ofx.com/en-gb/forex-news/historic...

2004 start euro tot 2009 +/- 50 Thai bath, daarna structureel lager tot nu 37.
Zelfde beeld voor Sing.dollar en Ch renmibi- Fill. peso

Verzwakking Euro met een 20-30%
objectief
0
De inhoud van je verhaal was >50% verzwakking in 10 jaar...kortom: uit je duim gezogen..
jecebe
1
quote:

fred12345 schreef op 18 juni 2017 07:21:


De inhoud van je verhaal was >50% verzwakking in 10 jaar...kortom: uit je duim gezogen..


Droom lekker verder op je achterkamertje 5 hoog achter, van wisselkoersen snap je weinig.

Die geweldige euro gedraagd zich als de vroegere Lire, merk ik dagelijks.
objectief
0
Dank je Jecebe..maar ik woon wel op 1e stand en moet niet zo nodig uit armoede voor mijn centjes naar Thailand verhuizen.
NB. inderdaad heb je geen verstand van wisselkoersen, want de euro gaat stijgen.
jecebe
2
quote:

fred12345 schreef op 18 juni 2017 10:11:


Dank je Jecebe..maar ik woon wel op 1e stand en moet niet zo nodig uit armoede voor mijn centjes naar Thailand verhuizen.
NB. inderdaad heb je geen verstand van wisselkoersen, want de euro gaat stijgen.


50% heb ik nooit gebezigd, dat verzin jij, maar reeel nu 38% gezakt in 9 jaar,

Stijgende Euro? Dagelijk worden er miljoenen bijgedrukt, rente is 0 en geen zicht op enig teken van verbetering.
Eurofiele sprookjes.

Dat jij niet naar Thailand verhuisd is logisch, dan ben je je uitkeringen kwijt.
objectief
0
quote:

jecebe schreef op 18 juni 2017 10:25:


[...]

50% heb ik nooit gebezigd, dat verzin jij, maar reeel nu 38% gezakt in 9 jaar,

Stijgende Euro? Dagelijk worden er miljoenen bijgedrukt, rente is 0 en geen zicht op enig teken van verbetering.
Eurofiele sprookjes.

Dat jij niet naar Thailand verhuisd is logisch, dan ben je je uitkeringen kwijt.


Ga gewoon door met jezelf belachelijk maken..niemand die je nog gelooft. Je bent niet voor niks naar Thailand gevlucht.
jecebe
1
quote:

fred12345 schreef op 18 juni 2017 10:36:


[...]

Ga gewoon door met jezelf belachelijk maken..niemand die je nog gelooft. Je bent niet voor niks naar Thailand gevlucht.


De term gevlucht kun je in dit geval wel bezigen.
Bijlage:
midjj
0
Wat heeft het hele Thailand gebeuren met de topic (Fortis) te maken of mis ik iets?
ffff
0
Goed gezien, midjj, maar dat is een verschijnsel waar heel wat draden in de KK van IEX aan lijden: Voor je het weet wordt er over totaal andere onderwerpen gediscussieerd, dan waarover de draad was opgestart......

Toch zal ik de draad opslaan, want zonder enige twijfel komen er over enkele maanden berichten hoe de nieuwe schadevergoeding eruit zal gaan zien.

Ik ben benieuwd.....

Peter
simi500
1
Er is er maar eentje die goed verdiend heeft in heel deze affaire,en dat is een zekere RIJKman Groenink.
objectief
1
quote:

simi500 schreef op 20 juni 2017 17:42:


Er is er maar eentje die goed verdiend heeft in heel deze affaire,en dat is een zekere RIJKman Groenink.


Ja, een kwestie van goed contract afsluiten en daarna levenslang een doelwit van afgunst.
ffff
0
Op 10 oktober 2007 maakte Rijkman Groenink, zoals al verwacht werd, bekend dat hij ABN AMRO zou verlaten na de overname door Fortis, Royal Bank of Scotland (RBS) en Banco Santander. De drie banken betaalden het recordbedrag van 72 miljard euro en wezen Mark Fisher van RBS als zijn opvolger aan...........

Inderdaad: Aan ABN AMRO toentertijd heel goed verdiend dankzij het ongelooflijk bod op ABN AMRO om overgenomen te worden en in drieën gesplitst te worden.
De winst van ABN AMRO verdampte volkomen door het veel te hoge bod van Fortis, Royal B o Scotland en Banco Santader.....

Rijkman Groenink deed een grandioze zaak en inderdaad....als je dan tientallen miljoenen binnenrijft is er overal jaloezie. Maar daar leer je mee om te gaan. " Het glijdt van mij af als water van een eend" schrijft een prominente KK-bezoekster. En zo zal het bij Rijkman Groenink ook wel zijn.

Peter


voda
0
Belgische investeerders vragen Hof om Fortis-schikking af te wijzen

De recordschikking voor gedupeerde Fortis-beleggers kent nog altijd felle tegenstanders, Dat bleek dinsdag tijdens een zitting van het Gerechtshof Amsterdam. Fortis-rechtsopvolger Ageas en vier betrokken claimclubs vinden de afgesproken schikking van €1,3 mrd redelijk, maar verschillende Belgische partijen het daarmee oneens.

Het Gerechtshof Amsterdam boog zich over de Fortis-schikking.Amber Beckers/HH
Zij spraken zich uit tijdens de tweede zitting over de schikking. De eerste zitting, anderhalve week geleden, draaide om de redelijkheid van de vergoedingen van €45 mln die de betrokken claimclubs krijgen. Ageas en onder meer beleggersvereniging VEB willen dat de rechters hun overeenkomst algemeen verbindend verklaren, zodat er geen andere claims meer kunnen worden ingediend over de periode 2007 en 2008, toen Fortis werd ontmanteld en deels genationaliseerd.

'Niet mijn claim schikken'
Maar advocaat Mischaël Modrikamen, die een groep Belgische beleggers vertegenwoordigt, probeerde daar dinsdag voor te gaan liggen. Hij wil dat de Fortis-schikking wordt afgekeurd omdat die hem zou beperken in een lopende zaak over de ontmanteling van het Belgische deel van Fortis. Met de schikking van €1,3 mrd wil Ageas ook van dat soort zaken af zijn. 'Het is prima dat ze hun claim proberen te schikken, maar niet dat ze ook mijn claim proberen te schikken', aldus Modrikamen.

Alexandre van Damme, de belangrijkste Belg achter biergigant AB Inbev, bleek ook tegen de schikking te zijn. Een advocaat van zijn holding Patrinvest stelde dat die te laag is. Van Damme kocht in 2007 aandelen en verkocht die in 2009 met een verlies van €144 mln. Met de schikking zou hij slechts 10% tot 12% van dat bedrag terugkrijgen. 'Niet redelijk', aldus zijn advocaat.

Praktische vragen Hof
De vraag is of het Hof de belangen van deze relatief kleine partijen zwaarder laat wegen dan die van tienduizenden beleggers die van de Fortis-schikking kunnen profiteren. Wie afgaat op de vragen van de rechters zou denken van niet. Die waren meer gericht op praktische zaken, van de zogeheten 'opt-outtermijn', de periode dat beleggers kunnen beslissen of ze meedoen of niet, tot de manier van uitbetalen van de regeling.

Het idee is dat beleggers die zich snel aanmelden alvast 70% van hun schikking krijgen uitbetaald. Het Hof wilde weten wat er gebeurt als dat bedrag boven de €1,3 mrd uitkomt: zijn late aanmelders dan gedupeerd? Nee, verzekerde Ageas, in dat 'onwaarschijnlijke scenario' draagt de verzekeraar de extra kosten. Omdat dat niet in de schikkingsovereenkomst was opgenomen, moet die van de rechters worden aangepast.

Of het voldoende is voor het Hof, zal halverwege juli blijken. Dan volgt de uitspraak.

fd.nl/ondernemen/1247552/belgische-be...
DeZwarteRidder
0
Hoeveel krijgt een Fortis-belegger?

De schikking bestaat uit drie delen. Fortis misleidde beleggers in drie losse periodes tussen 2007 en 2008. Toen kelderde het aandeel van ongeveer €20 naar een paar cent.
25%

Krijgen leden van claimclubs bovenop het totaalbedrag van hun schadevergoeding.

Voor elk van die periodes staat een bepaalde vergoeding. Wie bijvoorbeeld tussen eind september en begin november 2007 stukken Fortis kocht, krijgt €0,47 per aandeel. Wie in diezelfde periode aandelen vasthield, krijgt €0,23 per stuk. Dat is minder dan in de periode tussen pakweg half mei en eind juni 2008. Wie toen stukken van de bank-verzekeraar kocht, krijgt iets meer dan een euro per aandeel. Wie ze bezat, ontvangt €0,51 per stuk.

Daarnaast krijgt elke aandeelhouder een vergoeding van een halve euro per aandeel tot een maximum van €950. Wie lid is van een claimclub, ziet ook het derde deel van de schikking tegemoet. Dat is een bonus van 25% bovenop het totaalbedrag. De 'actieve' claimanten krijgen meer omdat ze - in tegenstelling tot de 'free riders' - hun claimclub moeten betalen.
DeZwarteRidder
0
Waar ging die megaschikking ook alweer over?

Ageas bereikte eind 2017 een akkoord met vier claimclubs: de Vereniging van Effectenbezitters (VEB), Stichting FortisEffect, Sicaf, Consumentenclaim en Deminor. De rechtsopvolger van Fortis betaalt €1,3 mrd aan gedupeerde aandeelhouders. Na de aankoop van ABN Amro zo'n tien jaar geleden misleidden Fortis-bestuurders beleggers. De koers klapte ineen en een deel van Fortis werd genationaliseerd.


Het Hof in Amsterdam gaf vrijdag zijn fiat voor die schikking. Dat was niet vanzelfsprekend. De raadsheren zetten vorig jaar nog een streep door een eerder afgesproken schikking. Het Hof ging toen mee met bezwaren van het bedrijf Consumentenclaim, een claimclub die niet aan de onderhandelingstafel zat. De verdeling van het geld was oneerlijk, concludeerde het Hof. Nu is dat klaarblijkelijk beter geregeld.

?
Wanneer zien beleggers geld op hun rekening?

Wie snel is, ziet snel geld. Beleggers die voor het eind van dit jaar hun geldige claim indienen, krijgen alvast 70% van het geschatte bedrag uitgekeerd. Wie voor of rond september zijn claim indient, ziet nog voor de jaarwisseling een bedrag op zijn rekening gestort, meldt een woordvoerder van Ageas maandag.

De rest volgt later. Beleggers krijgen een jaar de tijd voor het indienen van hun claims. Pas in juli 2019 is bekend hoeveel beleggers het bedrag van €1,3 mrd moeten delen. Hoe meer aandeelhouders zich melden, des te minder er per hoofd overblijft.

DeZwarteRidder
0

En als beleggers dat te weinig vinden?

Dan moeten ze dat binnen vijf maanden melden. Ze maken dan gebruik van de zogeheten opt-out periode. De schikking geldt dan niet voor hen en ze kunnen verder procederen. Wie dat niet doet, zit vast aan de vrijdag door de rechtbank 'algemeen verbindend' verklaarde schikking.

Als veel beleggers zich keren tegen de schikking kan Ageas ervan af. Beleggers die uitstappen moeten in dat geval gezamenlijk 5% van het schikkingsbedrag vertegenwoordigen. Als Ageas dat doet, heeft het weinig gevolgen voor beleggers die inmiddels een deel van hun vergoeding ontvingen. Zij mogen dat geld hoe dan ook houden.
ffff
0
Pas VANAF 27 juli zijn de formulieren te downloaden op: FORsettlement.com

In De Tijd heb ik opgemerkt waarom in godsnaam al die formulieren weer opnieuw ingevuld moeten worden. Een heidens karwei als die beleggingen zowel privé als voor diverse vennootschappen en Stichtingen gebeurden.


Ik vraag mij echt af waarom ze niet al die formulieren kunnen gebruiken die ze twee, drie jaar geleden hebben toegezonden gekregen.


Altijd weer dat moeilijk doen, dat getreiter van beleggers.


Gelukkig jaren geleden alles gefotopieerd, maar het blijft ELLENDIG en KLIERDERIG dat al die formulieren weer opnieuw moeten worden ingevuld en ondertekend door de diverse banken in diverse landen.

Stelletje ******* ( Heel , heel lelijk woord)

Peter
objectief
0
quote:

ffff schreef op 18 juli 2018 12:17:In De Tijd heb ik opgemerkt waarom in godsnaam al die formulieren weer opnieuw ingevuld moeten worden. Een heidens karwei als die beleggingen zowel privé als voor diverse vennootschappen en Stichtingen gebeurden.

Ik vraag mij echt af waarom ze niet al die formulieren kunnen gebruiken die ze twee, drie jaar geleden hebben toegezonden gekregen.Ja, beleggen vergt een beetje arbeid...maar om nu te zeggen dat het werken is..NEE
ffff
0
Fred,

De lomperigheid van je postings druipt er regelmatig met bakken vanaf.

Om je een idee te geven: Voor privé, twee vennootschappen en één Stichting in DRIE landen was ik alles bij elkaar, pakweg 30 uur bezig.

Formulieren invullen, betekent dus al die oude administratie doorzoeken en doorploeteren van twaalf, vijftien jaar geleden.

Dan alles met begeleidende brief naar de diverse banken in diverse landen voor ondertekening. Vragen van back-office van banken beantwoorden. Wachten op terugzending. En als al die mappen teruggekomen zijn: aangetekend opsturen.

30 UUr? Ik denk dat ik te weinig reken.

[Modbreak IEX]: Aangepast, gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen.]

Peter
izdp
3
Had je die zeperd ook al te pakken ffff?
Met al jouw studie zou je toch anders verwachten.
Gaat er bij jou nooit een alarmbelletje rinkelen?
686 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 ... 31 32 33 34 35 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Vrees voor coronavirus drukt sentiment Wall Street

20 feb De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn donderdag met verliezen de handel uitgegaan. Het nieuwe coronavirus dru... 5

  Indices

  AEX 622,12 -1,13%
  EUR/USD 1,0790 +0,03%
  Germany30^ 13.726,20 +0,46%
  Gold spot 1.624,86 +0,31%
  LDN100-24h 7.443,30 -0,25%
  NY-Nasdaq Composite 9.750,97 -0,67%
  US30# 29.104,98 -0,37%

  Stijgers

  Heijmans
  +7,52%
  Fugro
  +7,50%
  Corbion
  +7,04%
  BAM
  +3,33%
  SBM Of...
  +2,07%

  Dalers

  Air Fr...
  -3,49%
  ADYEN NV
  -2,69%
  IMCD
  -2,49%
  AMG
  -1,87%
  Galapagos
  -1,86%

  Nieuws Forum Meer»

  (5)

  Traveler@repair op 21 feb 2020 04:06
  (6)

  wwilliamss op 21 feb 2020 03:21
  (6)

  bergen333 op 21 feb 2020 01:42
  (1)

  2020-1 op 20 feb 2020 22:29
  (17)

  Kaviaar op 20 feb 2020 22:04

  Column Forum Meer»

  (385)

  NewKidInTown op 21 feb 2020 01:11
  (3)

  Lepre Chaun op 20 feb 2020 19:13
  (31)

  Atari op 20 feb 2020 19:08
  (291)

  fred optie op 20 feb 2020 17:56
  (2)

  Weert=No.1 op 20 feb 2020 17:44