Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Kiadis Pharma juni 2017

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
192 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Diegy
0
quote:

bioscience schreef op 21 jun 2017 om 09:07:


Beurswaarde nu 86 miljoen . Lijkt me nu wel heel erg naar beneden doorgeschoten als Kiadis beweerd een blockbuster in handen te hebben .Beurswaarde nu 82 miljoen. Reken maar dat er nu partijen zitten te azen op kiadis om een bod te doen. Overnames in de bio wereld komen vaak voor.
Ferdinand 62
1
En, waar heb je ze voor gekocht Diegy?? Ik zie vaak dat je dat zo maar eens ga doen, maar doe je het dan ook echt?
Diegy
0
Vorige week na bekendmaking van de emissie heeft de koers nog op 7,30 gestaan. Nu op 5,60. Aandeel is zwaar oversold en technisch herstel naar rond de 6,25 a 6,40 kan haast niet uitblijven. Mooi voorbeeld de koers van curetis werd enige tijd geleden ook naar beneden gestampt in ging vervolgens in 2 dagen tijd met 25% omhoog.
Diegy
0
Staat amper iets in de laat tot aan de 6 euro. Daling is pure angst zaaien en nu stappen partijen weer met grote orders in.
S. Lee
0
Tom3
0
Wel door gaan met kopen heren/dames! Vandaag de capitulatie? Wie heeft zijn aandelen nog van af datum IPO?? Als je er in gelooft kun je maar het beste middelen.
Aafje Aasgier
0
quote:

Tom3 schreef op 21 jun 2017 om 13:58:


Wel door gaan met kopen heren/dames! Vandaag de capitulatie? Wie heeft zijn aandelen nog van af datum IPO?? Als je er in gelooft kun je maar het beste middelen.


Geef jij het 'goede' voorbeeld?
Tom3
0
Ik ben vanmorgen op 5,80 in gestapt (3500 stuks). Dat leek me voor nu even voldoende. Op deze prijs waardeer ik de onderneming op Euro 89 miljoen. Rekening houdend met de 25% discount (kans EMA goedkeuring is 75%) is de waarde bij goedkeuring Euro 119 miljoen. Dit is in lijn met bijvoorbeeld de waardering van Molmed. De onzekerheid rond de vergoeding in Europa drukt relatief zwaar op beider aandelen.
Tom3
0
quote:

Diegy schreef op 21 jun 2017 om 11:37:


[...]
Beurswaarde nu 82 miljoen. Reken maar dat er nu partijen zitten te azen op kiadis om een bod te doen. Overnames in de bio wereld komen vaak voor.Denk dat we realistisch moeten blijven. Die gedroomde overname zit er kennelijk niet aan te komen. (Enkele) grootaandeelhouders hebben eerder geprobeerd hun bezit te verkleinen door elke stijging te neutraliseren. De hoofdrollen waren weggelegd voor QfG en Lenildis. Kennelijk hadden die al een voorgevoel dat de huidige dip in de lucht hing. Lijkt wel of LSP dit soort wurgpartijen entameert: eerst lekker cashen boven de euro 10 en nu lekker terug voor 6,70 (of nog lager). Deze groters hebben bovendien een heel grote informatievoorsprong. Voor de IPO was die euro 6 zo`n beetje de boekwaarde voor de grootaandeelhouders. Die rekenen ook nog steeds met die koers, lijkt wel het Tomtom scenario. Die kochten Teleatlas voor een godsvermogen dat deels gefinancierd werd door een onderhandse flitsemissie van euro 500 miljoen tegen een koers van euro 56 per aandeel. De 2e emissie leverde minder dan 10% van die 56 euro`s per aandeel op. Denk niet dat het bij Kiadis die kant op zal gaan maar, toch die euro 12,5 per aandeel was mooi mee genomen voor LSP.
mr.Franz
0
fd.nl/ondernemen/1195161/bodem-in-zicht eigenlijk is dit artikel nog altijd actueel. Met nog circa 15 miljoen cash zouden we de marktintroductie moeten kunnen halen.
Tom3
0
@Mr. Franz, ook het FD vermeld niets over de Hospira faciliteit. Erg vreemd allemaal. Die Edison analisten (volgens mij ooit ingehuurd door Ruediger) zullen toch ook hun huiswerk hebben gemaakt??? Stel Lahr heeft nu met de huidige emissie (+ de warrant ) zijn liq. gat voor 2018 gedicht dan moet hij in 2019 omzet genereren. Dat zou in theorie kunnen. Onderhandelingen met "betalers" duren in Europa minimaal een jaar.
Diegy
0
quote:

mr.Franz schreef op 21 jun 2017 om 22:36:


fd.nl/ondernemen/1195161/bodem-in-zicht eigenlijk is dit artikel nog altijd actueel. Met nog circa 15 miljoen cash zouden we de marktintroductie moeten kunnen halen.

Kan je het artikel plaatsen?
Zwabbertje
0
Dus uit het artikel blijkt dat er nog 20 miljoen opgehaald moet worden.
Of er wordt druk onderhandeld met een Big Pharma bedrijf wisten we het maar.
mr.Franz
0
quote:

Diegy schreef op 21 jun 2017 om 23:34:


[...]
Kan je het artikel plaatsen?


Bodem in zicht

Arthur Lahr treedt deze maand aan als nieuwe topman van het Amsterdamse biotechbedrijf Kiadis, aangenomen dat de aandeelhouders dinsdag op een bijzondere ava instemmen met de benoeming. Lahr kan meteen aan de bak. Want bij Kiadis is de bodem van de kas in zicht. Lahr zal ergens geld vandaan moeten halen.

Bij de publicatie van de jaarcijfers vorige week deed Kiadis er nog het zwijgen toe. Met geen woord repte het bedrijf over de kapitaalinjectie die dit jaar nodig zal zijn. De cijfers spreken niettemin voor zich. De onderneming heeft nog €14,6 mln in kas. En de negatieve kasstroom bedroeg vorig jaar €14,3 mln. In dit tempo is de kas dus eind dit jaar met €0,3 mln zo goed als leeg.

Zover zal Lahr het niet laten komen. De Crucell-veteraan kan bij Kiadisvoortbouwen op het werk van zijnvoorganger Manfred Rüdiger, die een puike prestatie heeft geleverd. Rüdiger haalde Kiadis zes jaar geleden uit het slop en bracht het bedrijf in 2015 met succes naar de Amsterdamse beurs. Debeurskoers is sindsdien weggezakt (minus 25%) maar de schade is in lijn met de teruggang van de belangrijkste index, de Nasdaq Biotech Index (minus 20%).

Er ligt dus een basis. Zeker omdat Kiadis zijn belangrijkste medicijn vanaf volgend jaar in Europa kan gaan verkopen, als zich geen tegenvallers aandienen. In 2018 moet dan een einde komen aan de nul-omzet die typerend is voor zoveelbiotechbedrijven.

Hoeveel geld heeft Kiadis minimaal nodig om uit te groeien tot een farmabedrijf? Het antwoord op de vraag is eigenlijk al duidelijk sinds de beursgang in juli 2015. Toen haalde Kiadis €32 mln op, terwijl tot de marktintroductie van het medicijn Atir101 zeker zo’n €50 mln nodig was.

Er was dus altijd al een financieringsgat van bijna €20 mln. Daar is niet veel aan veranderd. Behalve dan dat hetAmerikaanse gezondheidsfonds LLS dat onderzoek naar bloedkanker financiert, vorig jaar voor €1,7 mln nieuwe aandelen Kiadis heeft gekocht. Dat neemt niet weg dat Lahr op zoek moet naar meer dan €15 mln aan vers kapitaal.

Er zijn in principe twee oplossingenmogelijk. Lahr gaat op zoek naar eenpartnerschap met groot farmabedrijf, een beproefd model in de biotech. Hetfarmabedrijf legt dan het benodigde geld op tafel in ruil voor een deel van detoekomstige winst. Hoeveel winst Kiadis moet afstaan, is afhankelijk van deonderhandelingen.

Een tweede optie is de uitgifte van nieuwe aandelen. Kiadis heeft van zijnaandeelhouders eerder al toestemming gekregen om zijn kapitaal met 20% te verhogen. Dat betekent bij de huidige beurswaarde (€128 mln) dat Arthur Lahr iets meer dan €25 mln mag ophalenzonder een bijzondere vergadering aan aandeelhouders bijeen te roepen. Als het goed is, is de nieuwe topman al druk op zoek naar een bedrag van €20 mln tot €25 mln.

DeZwarteRidder
0
quote:

mr.Franz schreef op 21 jun 2017 om 22:36:


fd.nl/ondernemen/1195161/bodem-in-zicht eigenlijk is dit artikel nog altijd actueel. Met nog circa 15 miljoen cash zouden we de marktintroductie moeten kunnen halen.

Natuurlijk niet: marketing en een verkooporganisatie kost vele tientallen miljoen.
En als ze een deal sluiten met een verkoper (zoals Sobi) dan raken ze minstens 50% van de potentiële winst kwijt.
Sparrow2
0
Laat ons hopen op een partnership met bijvoorbeeld een Galapagos. Voor Galapagos zou het de opzet kunnen zijn van hun distributienetwerk dat ze zo graag willen hebben, Kiadis inlijven als eerste partner en het zou een mooi Nederlandse-Belgische samenwerking kunnen worden. Een symbolische daad van een nieuwe speler - Galapagos met enorme ambities die ook klein begonnen is - die een kleine underdog binnenhaalt en er dus ook in gelooft.

Wishful thinking?
Tom3
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 22 jun 2017 om 07:31:


[...]
Natuurlijk niet: marketing en een verkooporganisatie kost vele tientallen miljoen.
En als ze een deal sluiten met een verkoper (zoals Sobi) dan raken ze minstens 50% van de potentiële winst kwijt.


Dacht het niet. Zelfs de infrastructuur gaat niets kosten. Atir wordt gefabriceerd door een Duits instituut en Caladrius in de VS. De marketing wordt gedaan op congressen. De meeste hematologen zullen onderhand wel op de hoogte zijn van de nieuwe ontwikkelingen.
DeZwarteRidder
0
quote:

Tom3 schreef op 22 jun 2017 om 10:18:


[...]Dacht het niet. Zelfs de infrastructuur gaat niets kosten. Atir wordt gefabriceerd door een Duits instituut en Caladrius in de VS. De marketing wordt gedaan op congressen. De meeste hematologen zullen onderhand wel op de hoogte zijn van de nieuwe ontwikkelingen.

Dus alles gaat vanzelf en kost bijna niks....!!!??? LOL
192 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Kiadis Pharma Meer »

Koers 2,522   Verschil -0,10 (-3,74%)
Laag 2,500   Volume 555.299
Hoog 2,620   Gem. Volume 712.082
06-dec-19 17:38
label premium

Gigantische aderlating Kiadis

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium