Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Juni 2017 Arcelor Mittal

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5.219 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 ... 257 258 259 260 261 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Dagelijkse Kost
1
quote:

debo schreef op 16 jun 2017 om 11:16:


[...]Ik zie het toch anders. Velen bombardeerden Goldman Sucks een aantal maanden geleden tot godheid der goeroes want als GS een koersdoel meldt dan zou het altijd uitkomen. Samen met Voda was ik daar terughoudend over en met recht zo blijkt.
We worden niet genaaid, geen enkele institutionele belegger wil de particulier naaien dat is onzin. Dat er manipulatie van de koersen is, zal iedereen wel bevestigen maar dat heeft niets te maken met naaien van de particulier. Trump kwam met grootse plannen, daarop stegen de koersen. Van de plannen is nog niets terecht gekomen en dat maakt de beleggers ongeduldig en stappen uit het aandeel met alle gevolgen van dien. MT is niet sexy meer, de fut is er uit en men heeft het aandeel omgeruild voor andere. IO is veel gedaald en dat is voor MT natuurlijk killing. M.a.w. het sentiment is bagger en zal voorlopig bagger blijven al is dat laatste natuurlijk moeilijk te voorspellen want een ommekeer is altijd mogelijk. Ik hoop, en denk, dat we toch wel dichtbij de bodem zitten en hopelijk vanaf deze stand een beetje blijven sukkelen met kleine stijgingen en dalingen. Ik ga er van uit dat we in ieder geval die €16.50 niet zullen bereiken, puur uit gevoel en dat zegt weinig ben ik me van bewust. Ik zit er nog steeds in met een dik verlies en ik houd ze voorlopig nog even vast maar ook aan mijn geduld komt een eind....
Alle koersdoelen van GS zijn uitgekomen.
Het nu vastgesteld koersdoel van 9,50 ofwel na de RS € 28,50 komt ook nog wel eens. Alleen je moet geduld hebben.
GS naait geen particulieren, maar zorgt goed voor zichzelf en haar klanten.
Daarvoor moet zo af en toe eens wat aan de koers gedaan worden en dat is voor een grondstoffenspecialist een makkie.
De reden dat AM/MT nu zakt, weet ik ook niet. Ik kan mij hierbij wel wat voorstellen.
Het ligt in ieder geval niet aan de cijfertjes, want die zijn in orde.
De IO-prijs is lager dan en paar jaar terug maar ook die wordt wel weer eens hoger. Dus dat is niet de hoofdoorzaak van het slechte koersverloop.
Als je niet daghandelt, dan zou ik gewoon blijven zitten totdat het koersdoel bereikt is.
Chiddix
0
quote:

aandeeltje! schreef op 16 jun 2017 om 12:00:


Nu is het wat kort door de bocht om ijzerertsprijs als enige factor te nemen.


Er zijn meer factoren. Prima cijfers in kwartaal 1(2017). Daar ligt het niet aan.
Prijs ijzererts een jaar geleden 50, nu 54. Dat kan het ook niet zijn.
Toekomstbeeld
1
quote:

Chiddix schreef op 16 jun 2017 om 11:41:


[...]

Een jaar of vier geleden was om deze tijd de prijs van ijzererts bijna 115. Nu 54.
In 2016 is er $4,8 miljard afgeboekt op de ijzerertsmijnen. Logisch gevolg van de prijserosie.


Q4 2015....Impairments 3,370 bij de mijnen, de rest bij de staaldivisie. In Q2 en Q3 wat kleine bedragen (totaal 46 miljoen).

Daarnaast heeft AM in dat kwartaal nog 909 miljoen USD extra verlies genomen bij de staaldivisie genomen voor herstructureringskosten.
In Q3 2015 voor herstructurering een bedrag van 527 miljoen USD.

Totaal in 2015 4,764 miljard USD aan afboekingen op asset afboekingen
Totaal in 2015 1,436 miljard USD aan herstructureringskosten

Totaal incidenteel 6,2 miljard USD in 2015.
Sterk Staaltje
1
China’s drive to cut overcapacity advancing well
Source: Xinhua | 00:01 UTC+8 June 16, 2017

CHINA’S top economic planner announced yesterday that the country’s drive to cut overcapacity in steel and coal has progressed well.

As of the end of May, 42.39 million tons of crude steel capacity and 97 million tons of coal capacity had been cut, accounting for 84.8 percent and 65 percent of the annual goals, respectively, said the National Development and Reform Commission.

China will phase out about 50 million tons of crude steel capacity and over 150 million tons of coal capacity this year, according to the NDRC.

By the end of June, all facilities producing inferior-quality steel bars will be dismantled, the NDRC said in May.

As excess capacity has weighed on China’s overall economic performance, cutting overcapacity is high on the reform agenda. In 2016, China completed both its annual targets for coal and steel capacity reduction ahead of schedule.

The government plans to adopt more methods based on market rules and laws while phasing out outdated capacity.

4finance
1

MITTAL.... Ach... over enige tijd wil iedereen opeens weer MITTAL hebben en dan zien we dezelfde beweging de andere kant op.... MITTAL heeft zo'n zijn momenten dat het flink omhoog of omlaag kan knallen.... Uiteindelijk staat de koerswijzer omhoog gericht... Zelf verwacht ik een MITTAL koers die einde van het jaar toch weer fors hoger staat....

Dubbeltjegeenkwartje
0
Mijn god, maar goed dat hier een rs heeft plaats gevonden, anders was het nu een pennystock, stom van mij om in te stappen want 9 van 10 x zakt de koers altijd terug na een rs.
Toekomstbeeld
0
quote:

Chiddix schreef op 16 jun 2017 om 12:03:


[...]

Er zijn meer factoren. Prima cijfers in kwartaal 1(2017). Daar ligt het niet aan.
Prijs ijzererts een jaar geleden 50, nu 54. Dat kan het ook niet zijn.


Sterker nog, de gemiddelde IO verkoopprijs waar AM mee rekende in Q2 2016 lag op 56 USD (bron AM).
De daarmee behaalde EBITDA voor alleen de Mining Divisie bedroeg 163 miljoen USD (bron AM).

Het gemiddelde over Q2 2017 ligt rond de 63 USD (73,- april, 62,- mei en 55,- juni. Bron ondergetekende plus door AM gebruikte prijsref. voor 62% grade Dalian Ore :-)).

En ze willen het aantal verkopen aan derden over het gehele jaar met 10% laten toenemen (bron AM).
Q1 was de volume stijging 6.2% (bron AM).


De Coalprijs is zelfs gehalveerd tov het hoogste punt in Q1....20% vd kostprijs.
Belgske
0
Ja jongens, de patatten zijn nog lang niet gaar in mijn port lol...Dit wordt nog een heel tijdje koken en stomen...Beleggen, investeren, het is een levenswijze. Een gevecht met jezelf...

Goe weekend!
*Natte krant*
0
Koersdoel BoA ML en Barclays. Dus via 17,5 naar 16,5...en dan gaan we nog we het zien.
Waar komt GS dan mee?

Nogmaals ik wacht op 15,75 give or take a kwartje.
Kogovus
0
quote:

Dubbeltjegeenkwartje schreef op 16 jun 2017 om 12:16:


Mijn god, maar goed dat hier een rs heeft plaats gevonden, anders was het nu een pennystock, stom van mij om in te stappen want 9 van 10 x zakt de koers altijd terug na een rs.


Ehhh DGK, Pennystock is heel iets anders hoor. ;-)
Martijn van M
1
[Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd.]
Toekomstbeeld
0
Voor wie (echt) geïnteresseerd is in de shortpositie van AM dan is die info verkrijgbaar. In de USA wordt twee keer per maand de shortpositie op de diverse fondsen bekend gemaakt. Per 31 mei was de shortpositie tov 15 mei naar 12 miljoen stuks gedaald (daling van 67% tov 15 mei). Dus 1,1% van het totaal aandelen en dus niet al te wild.

Helaas zegt die outdated stand helemaal niets over het dag gebeuren.

De informatie die wel van belang is en het koersverloop (mede) bepaald is wat er op dagbasis gebeurd. Shorters die er aan het begin vd dag instappen en er aan het einde weer uit zijn. Daarmee geen enkele plicht om zich te melden bij een AFM.

Ook die info is verkrijgbaar maar daar moet voor betaald worden. Ik denk we ons lam schrikken als we die cijfers zouden lezen. Voor wie er in geïnteresseerd is open de link en klik op de Daily Short Sale Volume op het woord view. Voor 30 USD weet je dan exact wat er plaatsvind op shorters gebied.

shortsqueeze.com/shortinterest/stock/...
Dubbeltjegeenkwartje
0
quote:

Kogovus schreef op 16 jun 2017 om 12:30:


[...]

Ehhh DGK, Pennystock is heel iets anders hoor. ;-)


Haha zonder rs had het niet veel gescheeld! Cynisch bedoeld
Toekomstbeeld
0
quote:

Martijn van M schreef op 16 jun 2017 om 12:36:


[...]

Dat wist ik eigenlijk al, want deze gillende keukenmeid heb jij - zoals je gisteren al expliciet suggereerde - in gedachten al eventjes mee naar buiten genomen... voor een pak rammel wel te verstaan, toch?

Overigens, dank nog voor jouw uitnodiging aan mijn adres om vragen te stellen over ArcelorMittal. Jouw directe uitnodiging is achteraf bezien voor mij illustratief voor jouw geloof in je eigen kennis... zo'n uitnodiging is volgens mij werkelijk een zeldzaamheid op een beleggingsforum - want meestal stijgt het ego van gebruikers niet tot dergelijke hoogtes. Lekker volwassen om de spanning uit de lucht te willen halen via de billen van die gillende keukenmeid van jou.


PS. Trouwens, de CEO van PostNL word door jou ook nog steeds regelmatig weggezet met soortgelijke termen... tsja, het is natuurlijk altijd makkelijk om je frustratie te uiten door andere forumgebruikers op een dergelijke manier af te zeiken. Pas maar op dat je je niet al te veel laat verleiden tot afbreuk van het beeld m.b.t. jouw zelf verkondigde expertise.

(Overigens, niet dat ik zelf belemmert wordt door veel kennis van ArcelorMittal hoor, maar ik volg het aandeel al wel lang genoeg om de structurele foutjes te kunnen herkennen in je dagelijks vers gesponnen weefsels op dit forum)


Wat is de toegevoegde waarde van deze posting? Behalve blijkbaar dat het jou oplucht om je gal te spuwen jegens mij persoonlijk.

Toch is dat wel karaktereigenschap van je. Bij het PostNL forum zit je je forumgenoten ook nog elke dag af te zeiken. Moet ene Prinszicht het dagelijks ontgelden. Nou ja, als jij er blij van word. Blijkbaar maakt het je niet uit wie het is zolang de posters maar in jouw straatje mee bewegen.


prinszicht schreef op 14 jun 2017 om 17:34: En hij komt er aan; 4,12.

Martijn van M 14 jun 2017 om 17:55
Daar hebben we onze paniek-zaaier Mien Dobbelsteen ook weer hoor... hebben we een redelijk positieve dag achter de rug, staat de 'Gelaarsde Kat' meteen klaar om als een Neanderthaler iedere vorm van optimisme van zich weg te slaan.

Volgens mij post jij soms enkel met de intentie om controle te krijgen over je emoties, onder het motto van zo iets als: als het je slapeloze nachten gaat bezorgen... dan kun je in ieder geval overdag op dit forum in ieder geval toch nog je gelijk claimen.


Lars nu
0
Een jaar geleden stond arcelor onder de 12 euro. als het straks wat tegen zit is het logisch dat dat weer kan gebeuren. Dat is natuurlijk een mooi instap moment
JackO1976
0
Vorige week heb ik al een slotstand rond de 17,50 voorspeld, helaas komen we er vandaag nog niet helemaal, maar de trend blijft negatief. Ik ga dan ook voor de 17,00 einde volgende week. De hedge short queeze was voorspelbaar, ik ben v.a. 8,50 al short meegegaan en ga pas weer long clusteren v.a. 16,00 (of daar beneden). Echter het blijft oppassen wanneer instappen long/short, het is zeker denkbaar dat AM daar beneden terecht komt de komende weken. Zeker als de squeeze duurt tot half - eind augustus. Dan zullen we een koers beneden de 15,-- zien. AM blijft een interessant aandeel, er zit beweging in, dat in combinatie met gezond boerenverstand kan je veel opleveren. Want ben nou eerlijk, de actuele waarde van AM is slechts een fractie van de huidige koers. Alle signalen staan op rood, het is een speelbal geworden van de hedge fundsen.

DOWN DOWN - LEADER OF DOWN - GET DOWN LEADER OF DOWN ;-)

Dalende trend
De conclusie is dan ook dat de technische analyse op korte termijn negatief is en een nieuwe neerwaartse kortetermijnverkoopimpuls binnen de dalende langetermijntrend.
De klassieke technische analyse zonder gemiddelden bevestigt overigens deze negatieve technische beeldvorming van de trend in Arcelor. Immers, na de piek in februari dit jaar zien we een proces van opeenvolgende lagere toppen en opeenvolgende lagere bodems.
Dit is exact de karakteristiek van een dalende trend. Om een en ander te benadrukken heb ik een dalende trendkanaal ingetekend die de toppen met elkaar verbindt en de bodems met elkaar verbindt.
De subjectieve trendlijnanalyse en objectieve toepassing van trendvolgende indicatoren zoals het 20-daags en 120-daags simpel gemiddelde laten over de dalende trend in het aandeel ArcelorMittal geen enkel misverstand bestaan.
Uit de gratie
In relatieve zin blijkt de koersprestatie van Arcelor ten opzichte van de AEX sinds medio februari dit jaar ook voortdurend te verzwakken (roze lijn onderin de grafiek). Deze relatieve sterkte-analyse komt tot stand door elke dag de slotkoers van het aandeel Arcelor Mittal te delen door de slotkoers van de AEX-index.
De actuele technische conclusie is dan ook dat de populariteit onder beleggers van Arcelor Mittal sinds medio februari dit jaar afneemt, want er is sindsdien meer haast om te verkopen (met als resultaat lagere koerstoppen) en (of) minder gretigheid om te kopen (met als resultaat lagere koersbodems).
Arcelor Mittal is dus een aandeel dat uit de gratie is geraakt. Dat is geen voorspelling, maar een feitelijke constatering. En met die techniek kan elke belegger met deze manier van kijken meer verantwoorde keuzes maken.
Martijn van M
0
quote:

Martijn van M schreef op 2 jun 2017 om 21:03:


[...]

De pijn bij ArcelorMittal lijkt deze week gerelateerd te zijn aan India:

- Bushan Steel daalde deze week van 87,70 INR tot 81,55 INR, dus dat is -7,0% voor deze week, zie:
www.google.nl/search?q=Bushan+Steel+s...

- Tata Steel daalde deze week van 511,30 INR tot 492,00 INR, dus dat is -3,8% voor deze week, zie:
www.google.nl/search?q=Tata+Steel+sto...

- Indal Steel & Power daalde deze week van 124,90 INR naar 121,95 INR, dus dat is -2,4% voor deze week, zie:
www.google.nl/search?q=Jindal+Steel+s...


PS. Reageren hoeft echt niet hoor, laat de feiten maar voor zichzelf spreken.


In het perspectief van het feit dat meneer Mittal uit India komt, even ter illustratie dat het allemaal nog erger kan: Bhushan Steel daalde afgelopen 2 weken nog veel harder dan ArcelorMittal:

Bhushnan Steel ging van 81,55INR naar 69,80INR = -15%
ArcelorMittal ging van 18,82 euro naar 17,90 euro op dit moment = -5%

(Met de kanttekening dat Bhushan Steel voor dit jaar wel nog steeds zo'n +75% in de winst staat.. dus wellicht dat de grote koersuitslagen daar zelfs nog meer onderdeel van het spel zijn dan bij ArcelorMittal het geval is)
Lech1
0
quote:

Crystal ball schreef op 16 jun 2017 om 11:24:


Speculatietaks is afgeschaft sinds 2017.
ja kijk nou.... afgeschaft woordje erachter foetsie :-(
Chiddix
0
quote:

Toekomstbeeld schreef op 16 jun 2017 om 12:19:


[...]

Sterker nog, de gemiddelde IO verkoopprijs waar AM mee rekende in Q2 2016 lag op 56 USD (bron AM).
De daarmee behaalde EBITDA voor alleen de Mining Divisie bedroeg 163 miljoen USD (bron AM).

Het gemiddelde over Q2 2017 ligt rond de 63 USD (73,- april, 62,- mei en 55,- juni. Bron ondergetekende plus door AM gebruikte prijsref. voor 62% grade Dalian Ore :-)).Prestaties zijn prima. Maar als je 1 miljard in kwartaal 1 overhoudt en je schuld stijgt met 1 miljard , zet dat tot nadenken.
5.219 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 ... 257 258 259 260 261 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

ArcelorMittal Meer »

Koers 11,778   Verschil +0,34 (+2,94%)
Laag 11,478   Volume 5.947.151
Hoog 11,778   Gem. Volume 8.231.048
16-aug-19 17:37
label premium

ArcelorMittal: Pijn in Europa

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium