Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

DSM na verkoop Patheon prooi of gaat DSM overnemen

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
9 Posts
| Omlaag ↓
 1. hegveld4 15 mei 2017 14:40
  Na de verkoop van de aandelen Patheon wordt bij DSM de kas flink gevuld. Het gevolg kan zijn, dat DSM een prooi wordt. De overnemer onttrekt de liquide middelen uit DSM om daar mee deels de overname te financieren. Als antwoord daar op zal DSM de opbrengst van de aandelen Patheon moeten gebruiken om te investeren en zelf op zoek moeten gaan naar een over te nemen bedrijf.
 2. forum rang 6 rene66 15 mei 2017 15:01
  DSM beschikt over een dermate beschermingsconstructie dat een overname alleen kan worden uitgevoerd met toestemming van DSM.

  De Stichting Preferente aandelen DSM kan bij een ongevraagd bod aandelen uitgeven tot een maximum van 100% van het aantal uitstaande aandelen minus één. Door het tijdelijk uitgeven van preferente aandelen kan een eventuele aanval worden afgeslagen en de continuïteit van een bedrijf worden geborgd.
 3. forum rang 10 voda 15 mei 2017 16:07
  Beursblik: verkoop Patheon is voor DSM hele goede deal

  ABN AMRO schat totale opbrengst voor chemieconcern op circa 2 miljard euro.

  (ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam vindt dat DSM met de verkoop van zijn minderheidsbelang in Patheon aan het Amerikaanse Thermo Fisher "een hele mooie deal" kan maken. Dit zei analist Fernand de Boer van Degroof Petercam.

  Hij schat de totale opbrengst voor ABN AMRO, rekening houdend met de vorig jaar verkochte aandelen bij de beursgang van Patheon, op circa 2 miljard euro.

  Op een groen Damrak noteerde het aandeel DSM maandagmiddag 2,7 procent hoger op 67,65 euro.

  Door: ABM Financial News.

  info@abmfn.nl

  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  Copyright ABM Financial News. All rights reserved

  (END) Dow Jones Newswires
 4. forum rang 10 voda 15 mei 2017 16:08
  Update: DSM bevestigt dat bestuur Patheon bod van Thermo Fisher aanbeveelt

  Overnamebod Thermo Fisher bedraagt 35 dollar per aandeel.

  (ABM FN-Dow Jones) De raad van bestuur van het Amerikaanse Patheon heeft een bod van de eveneens Amerikaanse producent van diagnostische apparatuur Thermo Fisher Scientific van 35 dollar in contanten per gewoon aandeel Patheon bij zijn aandeelhouders aanbevolen. Dit maakte DSM maandagmiddag bekend, nadat persbureau Bloomberg er eerder al melding van maakte op basis van anonieme bronnen.

  DSM heeft met 48,7 miljoen gewone aandelen nog een minderheidsbelang van circa een derde in Patheon, waarin het bedrijf destijds samen met joint venture partner JLL Pasretners zijn farmaceutische activiteiten onderbracht, omdat deze niet meer als kernactiviteiten werden aangemerkt. Daarmee is met dit bod het belang van DSM 1,7 miljard dollar waard.

  DSM zal zijn aandelen aanbieden, meldde het concern.

  Analist Fernand de Boer van Degroof Petercam sprak tegenover ABM Financial News van "een hele mooie deal" voor DSM. Hij schat de totale opbrengst, rekening houdend met de vorig jaar verkochte aandelen bij de beursgang van Patheon, op circa 2 miljard euro.

  Thermo Fisher zal een tender uitschrijven om alle uitstaande aandelen van Patheon over te nemen. Volgens het Amerikaanse bedrijf is het totale bod ongeveer 7,2 miljard dollar waard, inclusief circa 2,0 miljard dollar aan schulden.

  Voor de financiering van de overname heeft Thermo Fisher financieringsovereenkomsten met Goldman Sachs gesloten. Het bedrijf verwacht de financiering te kunnen doen met 5,2 miljard dollar aan schulden en 2 miljard dollar uit de uitgifte van aandelen. Thermo Fisher verwacht dat de acquisitie in het eerste volledige jaar na de overname circa 0,30 dollar per aandeel aan de winst zal toevoegen. Het bedrijf voorziet synergievoordelen van circa 120 miljoen dollar in het derde jaar na voltooiing van de overname.

  De transactie zal naar verwachting eind 2017 worden afgerond, maar is nog wel afhankelijk van goedkeuring door de aandeelhouders van Patheon en toestemming van de bevoegde autoriteiten.

  Op een vlak Damrak noteerde het aandeel DSM 2,9 procent hoger op 67,82 euro.

  Update: om extra informatie toe te voegen.

  Door: ABM Financial News.

  info@abmfn.nl

  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  Copyright ABM Financial News. All rights reserved

  (END) Dow Jones Newswires
9 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

DSM Koninklijke Meer »

Koers 126,300   Verschil +1,40 (+1,12%)
Laag 124,800   Volume 359.886
Hoog 127,550   Gem. Volume 486.963
6 jul 2020 17:36
label premium

DSM doet fraaie overname

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

 1. video thumbnail

  Arend Jan Kamp over DSM

  14 februari 2018 14:07 - Vimeo

 2. video thumbnail

  Bod op DSM-onderdeel Patheon

  15 mei 2017 16:51 - Vimeo

 3. video thumbnail

  Arend Jan Kamp over DSM, Wolters en Unilever

  29 augustus 2016 17:03 - Vimeo

 4. video thumbnail

  Dalende economische groei China

  12 november 2012 12:53 - Vimeo

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare