Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Forum VolkerWessels geopend

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.706 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 ... 82 83 84 85 86 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
alrob
0
quote:

rekeozsejtlerap ed schreef op 19 september 2019 17:14:


Goede keuze alrob, mooi instapmoment.

tja daar lijkt het vandaag wel op, maar kan morgen zo weer anders zijn. Ik maak pas op 31 december as. de balans op. Morgen expiratie september opties en dan vast meer handel en beweging.
voda
0
Uitgelicht: bouwers happen naar stikstof

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse bouwers kregen afgelopen week geen fanmail. Analisten Martijn den Drijver van ABN AMRO en Luuk van Beek van Degroof Petercam verlaagden hun ramingen en daarmee ook de koersdoelen voor de aandelen.

ABN AMRO besloot het aandeel BAM van de kooplijst te halen en het koersdoel te verlagen naar 2,85 euro.

Degroof Petercam verlaagde het koersdoel voor BAM van 3,30 naar 2,80 euro, voor Heijmans van 11,00 naar 9,00 euro en voor VolkerWessels van 24,00 naar 21,00 euro.

Het advies voor BAM en Heijmans blijft Houden, maar voor VolkerWessels blijft Degroof Petercam positief met een koopaanbeveling.

Degroof Petercam vreest dat de stikstofdiscussie voor “significante” vertraging zal zorgen in de projecten.

Het stikstofdossier raakt volgens Degroof Petercam vooral Heijmans, dat als enige van de drie bouwers louter op de Nederlandse markt actief is.

VolkerWessels heeft een blootstelling aan de Nederlandse markt van 57 procent en BAM van 37 procent.

ABN AMRO denkt vooralsnog dat de stikstofkwestie positief kan uitpakken, maar alleen als het niet te lang duurt voor een oplossing wordt gepresenteerd.

Naar verwachting komt de commissie Remkes komende week met een advies voor het stikstofprobleem.

Analist Nico Inberg van IEX verwacht dat de commissie zal kiezen voor een verkleining van de veestapel, die hoofdverantwoordelijke voor de uitstoot van stikstof is, om zo de woningbouw weer mogelijk te maken. Hier is, denkt hij, voldoende politiek draagvlak voor.

Tegenover de negatieve impact van de stikstofkwestie stelt Degroof Petercam het gebrek aan bouwcapaciteit op dit moment. Die zal de tegenslag deels weten op te vangen.

Favoriet

VolkerWessels blijft de favoriet van Degroof Petercam. Deze bouwer heeft de beste 'track record' in het realiseren van een goede EBITDA-marge, aldus de analist. Een herstel van het infrastructuur-segment zou de grootste aanjager zijn, denkt Van Beek, die de waardering van VolkerWessels aantrekkelijk vindt, met een dividendrendement van 7 procent, een hogere vrije kasstroom en geen schulden.

ABN AMRO haalde BAM van de kooplijst. De risico’s zijn volgens de analist groter dan de aanjagers.

Ook houdt ABN AMRO er nog altijd rekening mee dat de zeesluisprojecten voor extra kosten kunnen zorgen, terwijl daarnaast uit Duitsland ook nog nieuwe tegenslagen kunnen volgen.

"Dat is onwenselijk gezien het broze vertrouwen dat de markten in BAM hebben en de lage solvabiliteit", aldus de bank. Met een solvabiliteit van "slechts" 12,8 procent zit BAM ruim onder zijn sectorgenoten.

Degroof Petercam merkte over BAM op dat de waardering wellicht goedkoop oogt, maar dat er geen aanjagers zijn die hier verandering in kunnen brengen. Net als ABN AMRO wijst Degroof Petercam op de verliezen die BAM lijdt op grote projecten en die de reputatie van de bouwer hebben beschadigd. “De nieuwe afschrijving ter waarde van 94 miljoen euro voor een aantal probleemprojecten heeft gezorgd voor nieuwe twijfels over de kwaliteit van het risicomanagement”, scheef Degroof Petercam.

Inberg van IEX benadrukte dat BAM ook niet voor niets het management in Duitsland recent heeft vervangen. Hij constateert eveneens dat de bouwer zijn risicomanagement niet op orde heeft. “Het lijkt wel of ze alles aannemen.” Operationeel heeft BAM de zaken niet op orde, concludeert de analist.

Heijmans heeft volgens Degroof Petercam grote progressie geboekt met het aanbrengen van een focus op de Nederlandse markt en het verbeteren van het risicomanagement en de executie. Maar zoals gezegd, juist die focus zorgt ervoor dat de stikstofkwestie de bouwer harder raakt dan sectorgenoten.

Dat VolkerWessels het beter doet dan zijn sectorgenoten, bleek ook uit de weekwinst van 3,0 procent voor het aandeel. Heijmans leverde 2,2 procent in. Het aandeel BAM zag de waarde met 5,5 procent afnemen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
rekeozsejtlerap ed
0
Gaat voor bouw wel loslopen dat stikstofdossier,.... Wat betreft de veehouderij, daar zal linksom ingezet worden op krimp, en rechtsom op zuiveringstechnieken, die al ruimschoots voor handen zijn. Dat laatste weet Nico Inberg ook, aangezien zijn achtergrond v d boerderij is...
ronald64
0
Nico was ook al vroeg aan het twitteren.
#Bam #heijmans #volkerwessels ‘Maximumsnelheid omlaag vanwege stikstofcrisis’ t.co/pJJEcviWhn

twitter.com/NicoInberg/status/1175273...
PJ
0
De Zalm
0
In t HJ bericht stond dat ze 26c int.div. uitkeren.....maar ze houden t wel lang in hun zak....... tot wanneer ???
shutterspeedy
0
Woensdag 20 November 2019
20-11 notering ex-dividend (Amsterdam) (Voorbeurs) (EUR 0,00)
Bart Meerdink
0
quote:

shutterspeedy schreef op 25 september 2019 17:31:


Woensdag 20 November 2019
20-11 notering ex-dividend (Amsterdam) (Voorbeurs) (EUR 0,00)

dividendinfo.nl/volkerwessels
20-11-2019 (ex) Interim-dividend 2019 a €0,28, 27-11-2019 (betaalbaarstelling)

Of ze kans zien om het slotdividend (2018: €0,77) te verhogen in nog niet duidelijk. Maar het is zo al riant.
Warrem Buffet
1
Wat ik heb begrepen,zijn de 1e testen met de sluisdeuren succesvol. Nu nog een positieve uitslag van de rechtzaak met Geosung(22 oktober). En graag binnenkort duidelijkheid van de politiek, liefst met noodwet, zodat de bestaande projecten ugevoerd kunnen worden.
stockexchangestaartje
1
Files leiden tot 180% meer stikstofuitstoot. 80% meer dan wanneer men voortdurend 130 zou rijden. Er is dus alles aan gelegen de infra goed op kealiteitsniveau te houden en beruchte knooppunten te verbreden.
tradersonly
0
www.deondernemer.nl/innovatie/duurzaa...

Overheden kunnen volgens MKB-Nederland en VNO-NCW bij het vergunningverleningsproces terugvallen op de stikstofmaxima die voor 2015 werden gehanteerd, vóór het Programma Aanpak Stikstof, dat door de Raad van State naar de prullenbak is verwezen. ,,Onderzoek heeft allang uitgewezen dat alles onder de 1 mol stikstof per hectare per jaar geen negatief effect op de natuur heeft. Laat kleine projecten die nauwelijks stikstoot uitstoten gewoon doorgaan.''
stockexchangestaartje
1
Minder ritten naar de bouwplaats, minder transportkosten, minder uitstoot van CO2 en stikstof én een snellere bouwtijd. De voordelen van de BouwHub die VolkerWessels al jaren heeft in Utrecht, zijn inmiddels wel aangetoond. Samen met Amsterdam Logistic Cityhub en Beelen Groep is het concern nu ook in Amsterdam gestart met de ontwikkeling van zo’n logistiek knooppunt, dat ook nog eens circulair wordt. Bouw- en sloop­afval krijgen zo weer een nieuwe bestemming. “Als je echt circulair wilt werken in de bouw, moet je de sloop aansluiten op de bouw. Dat maakt deze samenwerking uniek
voda
0
Video: Bouwsector in wurggreep stikstofdossier

(ABM FN-Dow Jones) Bouwaandelen hebben niet meegedaan met de beursrally van de afgelopen weken, vanwege het stikstofdossier. Wat betekent dit voor de bouwfondsen. Analist Nico Ingberg van IEX licht toe.

www.youtube.com/watch?v=FGQcHkjGviM

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
1.706 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 ... 82 83 84 85 86 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

VolkerWessels Meer »

Koers 21,950   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 21,900   Volume 521.841
Hoog 21,950   Gem. Volume 204.005
25 feb 2020 17:11
label premium

VolkerWessels: Verkopen

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium