Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Brunel nieuws 2017

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
945 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 44 45 46 47 48 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
alrob
0
Vanmorgen bij opening direct 2 maal 5k bestens verkocht, en daarna weer op veel lager nivo wat teruggekocht. Heb zo mijn flink verlies weten te beperken, maar baal flink. Gelukkig had ik al mijn calls al eerder deze week verkocht. En nu maar de komende beursdagen afwachten of de koers toch weer lager gaat. Was bij Fugro ook het geval, dus wacht ik nog even af, alvorens weer bij te kopen tot oorspronkelijk volume.
alrob
0
Ik denk het ook, Effegenoeg, enkel reeds vanwege de te verwachten overname, maar deze dip zal wel even duren, vrees ik, ofschoon het altijd weer anders gaat dan verwacht.
jaar2018
0
Brunel ziet stevige omzetgroei Nederland in derde kwartaal

Bestuur verwacht 10 procent stijging.

(ABM FN-Dow Jones) De raad van bestuur van detacheerder Brunel International verwacht voor de Nederlandse activiteiten een stevige omzetgroei in het derde kwartaal van dit jaar. Dit zei de raad van bestuur vrijdag tegen ABM Financial News in aansluiting op de cijfers over het eerste kwartaal, die vrijdag voorbeurs verschenen.

"Dat kan zo 10 procent zijn", aldus CEO Jan Arie van Barneveld en CFO Peter de Laat van Brunel.

In Nederlandse daalde de omzet in de eerste drie maanden nog met 6 procent op jaarbasis als gevolg van het nog voelbare effect van het afscheid dat de onderneming van van circa 300 freelancers na de inwerking treding van de wet DBA. "Dat scheelde 16 procent en dat heb je nu eenmaal niet zo snel gecompenseerd", aldus Van Barneveld.

Brunel zag bij Global Business, het voormalige Energy, de omzet op jaarbasis met 36 procent afnemen. "Uit gesprekken met oliemajors merken we dat het beeld het afgelopen half jaar sterk is verbeterd. Er zit heel veel aan te komen, waar nu nog vooral over gesproken wordt, zoals bijvoorbeeld in de Aziatische regio. Mining leeft op, omdat het in China aantrekt, zo merken wij althans. De stilstand van weleer is weg, maar let wel, het is nog lang niet zo massief als we in verleden nog wel eens zagen", aldus de CEO en CFO van het Amsterdamse bedrijf.

Met Global Business wil Brunel een zeer breed front betreden, variërend van energieprojecten tot farma, zolang het maar technisch gerelateerd is en schaalgrootte heeft in Azië, het Midden-Oosten en Afrika. Daartoe doet Brunel stevige investeringen. "Onze kostenbasis in het eerste kwartaal had 1 miljoen tot 1,5 miljoen euro lager kunnen zijn, als we die investering niet hadden gedaan", aldus Van Barneveld. Brunel zag de operationele kosten in het afgelopen kwartaal met 7 procent oplopen naar 41,5 miljoen euro.

Waar Brunel eveneens veel over hoort spreken, maar nog niets materieels van merkt, is de aankomende behoefte aan diverse grondstoffen die nodig zijn om duurzame energie mogelijk te maken. "Die vraag zit er aan te komen, maar we zien op dat vlak nog helemaal niets concreets", aldus Van Barneveld.

Het is geen geheim dat Van Barneveld een groot deel van zijn CEO-schap achter zich heeft liggen. Een opvolger wordt gezocht, maar is tot op heden nog niet gevonden. "Mijn rol in de toekomst zou kunnen liggen in een lidmaatschap van de raad van commissarissen", aldus de topman.
alrob
0
Van Barneveld heeft zijn vermogen ook behoorlijk zien slinken vandaag; logisch dat hij het over zomaar 10% erbij heeft!
Wat een schandalige verlakkerij. Die man moet echt zo langzamerhand ophoepelen. Volstrekt achterhaalde ceo van de oude stempel, die niet pas in een moderne bedrijfsvoering. Geen enkel uitzender doet het zo slecht als deze meneer presteert. En dat ligt niet enkel aan de oliemarkt.
Tijd voor vernieuwing, zoals bij andere ondernemingen ook is gebeurd.
EQ140
0
quote:

alrob schreef op 5 mei 2017 17:20:


Van Barneveld heeft zijn vermogen ook behoorlijk zien slinken vandaag; logisch dat hij het over zomaar 10% erbij heeft!
Wat een schandalige verlakkerij. Die man moet echt zo langzamerhand ophoepelen. Volstrekt achterhaalde ceo van de oude stempel, die niet pas in een moderne bedrijfsvoering. Geen enkel uitzender doet het zo slecht als deze meneer presteert. En dat ligt niet enkel aan de oliemarkt.
Tijd voor vernieuwing, zoals bij andere ondernemingen ook is gebeurd.


Ik ben het met je eens, deze man is niet meer van deze tijd. Het gaat slecht in de offshore, dan heb je creatieve mensen nodig, niet afwachten op betere tijden maar nieuwe wegen inslaan. In de technologie komt veel vraag naar hoogopgeleide mensen en in de gezondheidssector. Waarom daar niet mee aan de slag gaan?
alrob
0
Ze hebben een voorzichtige poging gedaan in de financiële sector maar dat levert nog niets op. Sciet dus niet op
EQ140
0
Financiële/verzekerings sector is enorm gekrompen met personeel en bedrijfsomvang, Volgens mij niet de juiste keuze Van Van Barneveld.
alrob
0
Ja dat zou best kunnen, en de koers gaat weer lager. Dip is nog niet voorbij. Ik ben te vroeg weer ingestapt.
Had al flink verlies toen ik uitstapte en nu weer een heel klein verlies; word ik niet vrolijk van, Maar RDS maakt gelukkig veel goed.
Marco19
0
Diegy
0
Beurzen staan sky high. En steeds meer analisten hebben het over een aanstaande correctie op de beurzen. Koers van brunel gaat dan natuurlijk ook mee naar beneden.
Jagr
0
Volgens mij hebben we de bodem wel bereikt bij Brunel. Een forse correctie verwacht ik niet.
Diegy
0
Beurzen in Amerika staan sky high en steeds meer analisten hebben het erover dat de correctie aanstaande is. Dus dan volgt Europa ook braaf en gaat brunel ook gewoon mee naar beneden.
alrob
1
Waar de bodem ligt, weet ik niet. Wel dat de cijfers van Brunel bagger waren en daardoor beleggers van dit aandeel afscheid nemen. Ik was eerst van plan op het huidig nivo weer terug te kopen, maar zie dat de koers toch telkens weer lager gaat, dus heb dat bijkopen maar gestopt en heb weer wat verkocht, verlies genomen. Dat verlies nemen doe ik overigens gestaffeld, want ik blijf hopen op een bodem rond het huidig nivo. Maar ik heb mijn belegging in Brunel sinds de cijfers met 90% verminderd. En dat was maar goed ook. Verlies nemen hoort erbij, hoe vervelend ook.
De enige redding op korte termijn voor de belegger in Brunel is een overname of ander gelijksoortig bericht. Die hoop heb ik nog niet verloren. Daarom doe ik niet geheel afstand van mijn belegging in Brunel. Ik heb slechts aandelen en dan heb je de tijd.
Mijn calls had ik gelukkig al voor de cijfers verkocht, met winst.
Succes allen!
EQ140
0
jaar2018
0
voda
0
'Brunel heeft binnen een jaar nieuwe topman'

Gepubliceerd op 11 mei 2017 om 17:10 | Views: 327

Brunel 17:35
14,60 -0,08 (-0,54%)

AMSTERDAM (AFN) - Detacheerder Brunel heeft waarschijnlijk binnen nu en een jaar een nieuwe topman. Dat liet president-commissaris Daan van Doorn volgens De Telegraaf donderdag weten op de aandeelhoudersvergadering van het bedrijf.

,,We hebben een agenda over wanneer we de opvolging willen regelen, binnen een jaar moet er een invulling zijn'', zo tekende de krant op uit de mond van de voorzitter van de raad van commissarissen. Brunel staat nu nog onder leiding van Jan Arie van Barneveld (1950). Die is al sinds 2000 bestuursvoorzitter van de onderneming.
945 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 44 45 46 47 48 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Brunel International Meer »

Koers 4,595   Verschil -0,11 (-2,23%)
Laag 4,455   Volume 66.472
Hoog 4,710   Gem. Volume 103.648
27 mrt 2020 17:35
label premium

Brunel kan en moet beter

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

Arend Jan Kamp over oliewaarden 23 januari 2018 16:28
3:42
'Brunel op weg naar 34 euro' 8 februari 2012 11:26
3:03
Brunel de uitzendtopper? 7 maart 2011 12:03
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare