Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

April 2017

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
154 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
richku
0
quote:

Turbo player schreef op 27 apr 2017 om 12:39:


Zijn de cijfers al ergens bekend?


Ja, je hebt een twee voor je beleggingsexamen, gezakt dus!
boer cees
0
Na meerdere winst waarschuwingen kan het eigenlijk niet meer tegenvallen maar je weet maar nooit met Gemalto altijd weer een verrassing afwachten tot morgen ochtend.
voda
0
Beursblik: markt hoopt op uitblijven verrassingen Gemalto

Recente winstwaarschuwing schoot in verkeerde keelgat beleggers.

(ABM FN-Dow Jones) De kwartaalcijfers van Gemalto zouden weinig verrassing moeten opleveren, nadat de digitale beveiliger eind maart al een waarschuwing afgaf.

Gemalto waarschuwde toen voor een 7 tot 9 procent langere omzet tegen constante wisselkoersen in het eerste kwartaal als gevolg van tegenwind bij de betalingsactiviteiten in de Verenigde Staten. Dit jaar zullen de betaalactiviteiten 100 miljoen euro minder omzet opleveren, denkt de onderneming.

De lagere omzet betekent volgens de digitale beveiliger dat de operationele winst dit jaar vergelijkbaar zal zijn met die in 2016, toen de operationele winst 453 miljoen euro bedroeg. Eerder mikte Gemalto nog op een operationele winst van 500 miljoen tot 520 miljoen euro.

Eind oktober 2016 stelde Gemalto ook al de winstverwachting voor 2017 neerwaarts bij. Daarvoor mikte de onderneming nog op een operationele winst van 660 miljoen euro.

De winstwaarschuwing van Gemalto in maart werd in de markt slecht ontvangen, wat tot een fikse aderlating van de koers leidde.

Volgens analist Corné van Zeijl van Actiam zette Gemalto met de winstwaarschuwing vooral de geloofwaardigheid en betrouwbaarheid van het bedrijf op het spel. De analist vindt het "totaal onverklaarbaar" dat Gemalto de winstwaarschuwing niet heeft verwerkt in de laatste kwartaalcijfers van het bedrijf, die begin maart verschenen. "In de afgelopen weken is er nooit zoveel gebeurd, dat Gemalto nu pas met een outlookverlaging moest komen."

De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs besloot om het aandeel van de verkooplijst te halen, nadat het aandeel op dat moment circa een vijfde aan beurswaarde was verloren door de winstwaarschuwing.

Gemalto maakt de kwartaalcijfers vrijdag voorbeurs bekend. Het aandeel noteerde donderdag 2,4 procent lager, terwijl de AEX circa een half procent verloor.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
Student biologie
0
quote:

bokie2 schreef op 27 apr 2017 om 10:05:


we hadden nog niet zo lang geleden winstwaarschuwing?
sindsdien 13% gestegen.

Lekker toch!

Morgen weer 6% erbij
Erg chebbi
0
Toch vervelend dat je geen idee hebt..Ik gok op bevestiging van de tegenvallende omzet en resultaten en dientengevolge een dip naar het nivo van maart (49-52). Heb daar twee aankopen klaar staan.

Erg chebbi
0
Dit nieuws is van vroeg vanmorgen..niet best

Digitaal beveiliger Gemalto is wederom negatiever geworden over de verwachtingen voor zijn financiële prestaties dit jaar. Dat viel vrijdag op te maken uit een handelsbericht van de onderneming over het eerste kwartaal.
Het beursgenoteerde concern voorziet voor de eerste helft van het jaar een operationele winst in een bandbreedte van 90 miljoen tot 100 miljoen euro. In de tweede helft zal dit resultaat uitkomen in een range van 300 miljoen tot 350 miljoen euro. Daarmee komt de winst maximaal uit op 450 miljoen euro. Bij het winstalarm dat Gemalto half maart gaf ging de verwachting al scherp omlaag naar ,,een gelijk niveau als in 2016''. Vorig jaar kwam de operationele winst uit op 453 miljoen euro.
Topman Philippe Vallée heeft een actieplan opgesteld om te reageren op de lastige marktomstandigheden. Dit plan moet uiteindelijk 50 miljoen euro op jaarbasis gaan bijdragen aan het operationeel resultaat.
Gemalto zette in de eerste drie maanden van het jaar overigens een omzet in de boeken van 651 miljoen euro. Dat is bij constante wisselkoersen 8 procent lager dan in dezelfde periode een jaar eerder. De onderdelen Enterprise, Machine-to-Machine en Government Programs beleefden een traag begin van het jaar, maar een versnelling wordt in de tweede jaarhelft voorzien.
De tak Payment & Identity zette voor 404 miljoen euro aan opbrengsten in de boeken en was daarmee verantwoordelijk voor 62 procent van de totaalomzet. Mobile boekte voor 247 miljoen euro aan opbrengsten.
slei
0
wordt opnieuw drama vandaag - ik denk nu erger dan vorig keer
-/- 20/40% vandaag?
Min of meer terug naar af, dus.
Naar ca. € 35/40 vandaag ...
Bijlage:
slei
0
quote:

Erg chebbi schreef op 28 apr 2017 om 07:03:


Toch vervelend dat je geen idee hebt..Ik gok op bevestiging van de tegenvallende omzet en resultaten en dientengevolge een dip naar het nivo van maart (49-52). Heb daar twee aankopen klaar staan.
Haal ze maar snel weg
pindakaas1
0
Er is weer een winstwaarschuwing geven wordt vandaag een mooie koopdag die zakt wel verder dan 48 euro.
jake and
0


28-4-2017 08:10:07
Beursblik: stevige koersafstraffing na winstwaarschuwing Gemalto voorzien

Morgan Stanley ziet kwartaalcijfers in lijn met waarschuwing.

(ABM FN-Dow Jones) De koers van Gemalto zal vrijdag stevig onder druk komen te staan, nadat de Franse digitale beveiliger in de nacht van donderdag op vrijdag opnieuw een winstwaarschuwing afgaf. Dit verwachten analisten van Morgan Stanley vrijdag.

Voor het lopende tweede kwartaal rekent Gemalto op een aanhoudende tegenwind bij Payment en SIM. Als gevolg hiervan voorziet de beveiliger een omzetdaling van 8 tot 10 procent op jaarbasis, gerekend tegen constante wisselkoersen. Dit zal tot een operationele winst in de eerste jaarhelft leiden van 90 tot 100 miljoen euro.

De tweede jaarhelft zal tussen de 300 miljoen en 350 miljoen euro aan operationele winst opleveren, denkt Gemalto. Daarmee ligt de winstverwachting voor heel het jaar op 390 tot 450 miljoen euro, hetgeen minder is dan de recent nog verlaagde winstoutlook van 453 miljoen euro.

Eerder mikte Gemalto nog op een operationele winst van 500 miljoen tot 520 miljoen euro, hetgeen al een neerwaartse bijstelling was van de 660 miljoen euro die he aanvankelijk voorzag.

Afgelopen kwartaal behaalde Gemalto een omzet van 651 miljoen euro, een daling van 8 procent. "We vinden deze resultaten grofweg in lijn met de winstwaarschuwing", aldus de analisten van Morgan Stanley.

De Amerikaanse zakenbank wees er op dat de laatste twee winstwaarschuwing erg kort op elkaar zaten. Dit kan betekenen dat het nieuwe management onder CEO Philippe Vallée tracht om meer geloofwaardige verwachtingen in de markt te krijgen, maar het kan ook betekenen dat er te weinig zicht is op de ontwikkelingen in verschillende segmenten, waarschuwde de bank.

De kwartaalupdate benadrukt volgens de analisten ook de zwakke omzet bij de SIM-activiteiten. Dit kan volgens Morgan Stanley het resultaat zijn van de introducties van de eSIM in de komende twee jaar.

Het aandeel Gemalto won donderdag 0,9 procent op een slotkoers van 55,40 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

April 28, 2017 02:10 ET (06:10 GMT)
Erg chebbi
0
Ze zijn weg. Bij de vorige waarschuwing kon ik ze zo bij de opening mooi oprapen. 12% in drie weken tijd, toen.

Nu komen er substantiële adviesverlagingen aan. Maar de meeste bezitters van dit aandeel zitten er volgens mij toch van boven de 50 in. Maar ja, waar ligt de bodem..?
[verwijderd]
0
quote:

Erg chebbi schreef op 28 apr 2017 om 08:43:


Ze zijn weg. Bij de vorige waarschuwing kon ik ze zo bij de opening mooi oprapen. 12% in drie weken tijd, toen.

Nu komen er substantiële adviesverlagingen aan. Maar de meeste bezitters van dit aandeel zitten er volgens mij toch van boven de 50 in. Maar ja, waar ligt de bodem..?


komen veel daytraders op af...
Gemalto met een winstwaarschuwing dat is gewoon handelen..

Bodem is er niet je ziet het aan de koers ..
Het is oppassen dat je niet een vallend mes gaat vangen...

gaat dalen omhoog en dan verder dalen en dan als je geluk hebt wordt het weer een beetje overzichtelijk...
zal wel met een freeze beginnen..
[verwijderd]
0
quote:

Erg chebbi schreef op 28 apr 2017 om 09:01:


Freeze?


zit er dik in dat het een Freeze is.
wieweet
1
154 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Gemalto Meer »

Koers 51,200   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 51,150   Volume 174.525
Hoog 51,250   Gem. Volume 0
28-mei-19 17:35
label premium

Gemalto: Een luxeprobleem

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium