Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Forum Rabobank Certificaat geopend

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
939 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Real1
3
quote:

DamJan schreef op 16 okt 2019 om 09:27:


@Tsipisch inderdaad lastige keuze. Ik twijfel ook. Er komt geheid binnen enkele maanden een koersdaling aan. Ook verwacht ik dat de Rabobank de BEOOGDE vergoeding van 6,5% naar beneden bij gaat stellen. Zoals BioBert ook al schreef. De RC zijn in de huidige financiële omstandigheden duur, zei cfo Bas Brouwers tijdens de laatste RC vergadering van mei 2019.Een verlaging van de vergoeding lijkt mij te verantwoorden. van 6,5% naar 5% is voor de Rabobank al een besparing van 105 miljoen. Volgens mij staat er voor 7 miljard aan certificaten uit. Maar wellicht zijn er anderen die een betere kijk en advies in deze hebben. Ik hoor graag....


@DamJan, in de notulen van de jaarvergading voor de houders van Rabobank Certificaten (mei 2019) kun je lezen wat er is gezegd. Ik denk dat je de comments van Biobert in een bepaalde context moet zien. Het volgende staat in de notulen:

'De heer Brouwers antwoordt dat Rabobank Certificaten zijn uitgegeven met een bepaald verwachtingspatroon, waaronder de minimum beoogde vergoeding. Om het vertrouwen van beleggers te behouden, is het naar het oordeel van Rabobank belangrijk consistent te zijn. De lage rentestand van dit moment maakt dat de vergoeding op Rabobank Certificaten momenteel relatief hoog is, wat ten gunste komt van de beleggers.'

Dit is consistent met wat er vorig jaar is gezegd op de vergadering. Rabo gaat niet zomaar de Vergoeding aanpassen. Een neerwaartse bijstelling van de Vergoeding zie ik alleen gebeuren als het zeer slecht gaat met de Rabo en dat eventueel op aanwijzing van de DNB een aanpassing moet plaatsvinden. De kans dat dit gebeurt acht ik zeer klein, omdat als het zeer slecht gaat met de Rabo, het zeer waarschijnlijk veel duurder wordt om kapitaal aan te trekken. Een aanpassing in een dergelijk scenario zou het vertrouwen behoorlijk schaden en creditspreads zullen dan groter zijn.
Mocht het slecht gaan met de Rabo dan gaat de koers van de Certificaten echter sowieso wel omlaag.JOHNDW
0
Biobert
0
quote:

JOHNDW schreef op 24 okt 2019 om 17:50:


Koers RC vandaag gesloten op recordhoogte van 128,35 !! Was tot nu toe 128,26.


En op 3 januari 2019 was het bijna all time low met een koers van 106,95%.
Wie had dit kunnen voorzien?
Biobert
0
quote:

JOHNDW schreef op 25 okt 2019 om 00:18:


Nu verkopen ?? Of toch nog bijkopen ?


Nog even houden tot er signalen zijn van een stijgende rente en dan verkopen. RC hebben een lange duration en zijn daarom heel rentegevoelig.
objectief
0
quote:

JOHNDW schreef op 25 okt 2019 om 00:18:


Nu verkopen ?? Of toch nog bijkopen ?


Bijkopen lijkt me onverstandig op de hoogste koers, maar dat was je natuurlijk ook niet van plan.
Verkopen: als je elders meer dan 5% rendement kunt maken (en niet teveel in een bedrijf uit hoofde diversificatie) dan lijkt me dat een goede keuze.
Dizer
0
De koers blijft maar stijgen, als het zo doorgaat zie ik de 130 ook nog wel komen. Er zijn nog steeds genoeg kopers.
Freakertje
0
quote:

GoldKing schreef op 7 sep 2019 om 18:50:


[...]

Nee hoor, RC waren altijd jarenlang € 25, je kon ze dan maar 1x per kwartaal kopen en de koers was niet onderhevig aan koersschommelingen. Later zijn ze gebundeld per 4 en op de beurs gegooid. 4 werd 1 van 100, die nu weer bijna € 126 is.
Ik durf ze nu niet te kopen eigenlijk, veel te bang voor een koersterugval.
Wacht wel even op Boris.. ;-)

PS. Ben er ook voor om eens te kijken of de RABO-Bank geen misleiding in de schoenen geschoven kan worden.. Want een een obligatie uitgeven met exact dezelfde risicovolle eigenschappen als een aandeel(zwaar achtergesteld, misschien nog wel meer als een aandeel, en vrij verhandelbaar gelijk een aandeel, met alle koersrisico's van dien) noem ik laakbaar, omdat er normaal heel andere risico's aan obligatie kleven als aan aandelen..

Ik kan verder ook geen argument nu bedenken waarom ik deze dingen zou moeten aanschaffen tov een aandeel ABN of ING, zij hebben een veel hoger dividendrendement(kleine 10%) dan de RABO bank leden cert.(5.1% nu)
Enige kleine voordeeltje is dat je over de rente van de obligatie van de RABO geen dividendbelasting hoeft te betalen. Daar staat tegenover dat je deze als particulier van de ABN en de ING dividenduitkeringen terug kunt vorderen van de fiscus..

Ik ben benieuwd of er iemand een geldig argument kan bedenken waarom ik toch leden certificaten zou moeten aanschaffen tov abn amro en ING..
ABN AMRO en ING zijn alletwee ook grootbanken, systeembanken alla RABO en de ABN krijgt zelfs staatssteun.. dus nog veiliger als de RABO..

Ik kan ze dus zelf eigenlijk niet bedenken..

Wat een ongelofelijke onzin wordt hier gespuwd. Ik krijg het gevoel dat je een Rabobank basher bent, aangezien je je zelfverzonnen onzin als waarheid verpakt.

Zoals hierboven ook al aangegeven, de absolute koers van de certificaten is nog steeds €25,- par plus opgelopen prijs per stuk. De koers wordt uitgedrukt als bij obligaties in procenten, waarbij 100% staat voor €25,-. Er is niks gebundeld, als ik er 1 verkoop krijg ik nog steeds €32,- plus opgelopen rente op mijn bankrekening gestort. Er heeft nooit en te nimmer een reverse split plaatsgevonden. Onzin #1.

Je verhaal over misleiding is al helemaal kansloos. Het wordt aangeboden als certificaat, niet als obligatie. Als jij totaal geen inzicht hebt wat de verschillen in kenmerken zijn tussen aandelen, certificaten en obligaties, zeg dan niks of vraag naar duidelijkheid, maar ga geen vuurtjes lopen stoken op basis van je eigen onkunde.
Aandelen zijn een kleine deelneming in een onderneming. Gaat het goed met de onderneming, dan zijn partijen bereid er meer voor te geven. Gaat het slecht, dan daalt de koers. Als je mazzel hebt, dan geeft het bedrijf een deel van de winst weg in de vorm van dividend. Misschien dat je een keer met een (reverse)split te maken krijgt, maar dan heb je de directe risico's wel gehad.

Bij certificaten krijg je geen deel van de onderneming zoals bij aandelen, maar leen je expliciet een bepaald bedrag uit aan die onderneming. Nogal een verschil. Certificaten zijn (soms) expliciet blootgesteld aan de mogelijkheid om weer ingetrokken te worden tegen een (veel) lagere koers dan die nu is. Dat is het grote verschil met aandelen. Ook gedraagt de koers zich anders, zeker bij deze als obligaties gedragende certificaten, die zal nooit 1.000 keer over de kop kunnen gaan, zoals bij (ik noem maar iets) Amazon. Er zijn nog veel meer verschillen met aandelen, maar die zullen je met je tentoongestelde beperkte kennis wel boven de pet gaan.

Uiteindelijk beslis JIJ op basis van de prospectus (als je i.i.g. verder bent gekomen dan de titelpagina) of je dit koopt of niet. De feiten staan er gewoon in vermeld. Aan die feiten is niks misleidends. Hoe kom je dan aan misleiding? Onzin #2

Je stukje daarna staat ook bol van de verkeerd gebruikte termen.
de RC zijn geen obligaties, maar certificaten.
Ze geven geen dividend, maar coupon
Je beweert dat ABN staatssteun krijgt. Dat krijgen ze niet, ze zijn momenteel alleen nog in handen van de staat door een eerdere nationalisatie. De staatssteun heeft al veel eerder plaatsgevonden.
Dit was ook bij ING zo, maar die hebben die investering van de staat alweer afbetaald.
Het feit dat deze twee banken staatssteun hebben gehad, maakt ze niet sterker dan de Rabo, maar juist zwakker. De Rabo was de enige grootbank die zijn zaakjes wél op orde had en niet bij de overheid hoefde aan te kloppen voor hulp. En dat maakt ze zwakker? In welke wereld leef jij? Onzin #3

Sorry als dit wat stevig erin gaat, maar dit soort onzin heb ik echt een broertje dood aan.
free
2
@ Freakertje, je gaat er stevig in op detailniveau (what's in a name), maar de kern van de posting van Goldking dan ?
De rendements- en risicovergelijking met aandelen ING/ABN.
Ik kan mij daar helemaal in vinden
DeZwarteRidder
0
De Rabobank 'certificaten' zijn obligaties en keren dus rente uit met een coupon.

'Certificaten' kunnen zowel aandelen zijn als obligaties.

Het is dus 'certificaat van aandeel' of 'certificaat van obligatie'.

RT2014
0
quote:

free schreef op 28 okt 2019 om 08:43:


@ Freakertje, je gaat er stevig in op detailniveau (what's in a name), maar de kern van de posting van Goldking dan ?
De rendements- en risicovergelijking met aandelen ING/ABN.
Ik kan mij daar helemaal in vindenIk denk dat voor goed ingelichte beleggers (die weten dat de RABO-certificaten praktisch gezien dicht tegen aandelen aanschurken) het belangrijkste verschil is dat Rabobank bij tegenwind langer zal proberen vast te houden aan de couponuitkering dan een ING of ABN aan zijn dividend.

Dat kun je als een voordeel zien, maar het heeft ook een nadeel. Nl. dat ING en ABN bij een verslechtering van de winstgevendheid tijdiger maatregelen zullen nemen om de solvabiliteit op peil te houden en de overlevingskansen te vergroten.
Biobert
0
Rabobank zal die 6,5% vergoeding blijven betalen, totdat ze dat geheel of gedeeltelijk wordt verboden door DNB als hun ratio's in de gevarenzone komen.Afgelopen vrijdag heeft Fitch de rating van Rabo herbevestigd met een negatieve outlook.

Fitch Ratings affirmed Rabobank’s Long-Term Issuer Default Rating at AA-, Outook to Negative from Stable
objectief
0
quote:

RT2014 schreef op 28 okt 2019 om 10:37:


[...]

Dat kun je als een voordeel zien, maar het heeft ook een nadeel. Nl. dat ING en ABN bij een verslechtering van de winstgevendheid tijdiger maatregelen zullen nemen om de solvabiliteit op peil te houden en de overlevingskansen te vergroten.


Kan de Rabo niet hetzelfde dan de ING en ABN?

Volgens mij doen ze dat al: ze hebben enkele onderdelen afgestoten en verschillende hypotheekportefeuilles buiten de balans geplaatst, zodat hiervoor geen extra kapitaal moet worden aangehouden.
DamJan
0
b.west.invest
0
quote:

objectief schreef op 28 okt 2019 om 14:59:


[...]

Kan de Rabo niet hetzelfde dan de ING en ABN?

Volgens mij doen ze dat al: ze hebben enkele onderdelen afgestoten en verschillende hypotheekportefeuilles buiten de balans geplaatst, zodat hiervoor geen extra kapitaal moet worden aangehouden.


Je bent analist , bel ze op zou ik zeggen .
Real1
0
@DamJan, @Joost123

Op Rabobank.com kun je alle laatste data vinden, investor presentations en ook een transcript van een analyst webcast. Vooral in het laatste document staat veel zinnige informatie over ''loan impairment charges'' en NPL's. Daar staan ook antwoorden op vragen over de voorzieningen die de Rabobank treft, hoe conservatief deze zijn, coverage ratio's, collateral etc.

Verder geven deze documenten een uitgebreid beeld van de huidige stand van zaken en hoe het proces verloopt.

Tenslotte, de koers van de certificaten staat hoog door zowel lage risicovrije rentes als krappe creditspreads. Zelfs als de risicovrije rente (staatsobligaties) laag blijft, dan kunnen oplopende creditspreads de koers van de Rabo Certificaten onder druk zetten.
Dus mocht je er ook in zitten voor de koerswinst, dan zou ik vooral credit en default rates in de gaten houden. Dat geeft je onder andere een beeld van waar we zitten in de credit cycle.
939 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Rabobank Certificaat Meer »

Koers 131,510   Verschil +0,23 (+0,18%)
Laag 131,130   Volume 5.132.225
Hoog 131,740   Gem. Volume 3.906.268
21-jan-20 17:35
label premium

KOPEN OF VERKOPEN?

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Ontdek Premium