Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Forum VEON (voorheen VimpelCom) geopend

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
108 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
'Snel besluit over VEON-bod GTH'

Gepubliceerd op 25 feb 2019 om 12:40 | Views: 505


CAÏRO (AFN) - De Egyptische financiële toezichthouder komt zo snel als mogelijk met een beslissing over het bod van telecombedrijf VEON op de uitstaande aandelen van zijn Egyptische dochter Global Telecom Holdings (GTH). Een exacte timing gaf de autoriteit niet.

VEON maakte het bod eerder deze maand bekend, nadat het vorig jaar ook al een poging deed om GTH in zijn geheel in handen te krijgen. Het in Amsterdam genoteerde bedrijf heeft ruim 57 procent van de aandelen in handen. Voor de resterende 42,31 procent van de aandelen wil het telecomconcern 5,30 Egyptische pond per aandeel betalen.

VEON beloofde al garant te staan voor de financiering van bepaalde schulden van GTH en onder meer betalingen aan obligatiehouders.
voda
0
Veon haalt eigen doelstellingen

(ABM FN-Dow Jones) Veon heeft in het vierde kwartaal van 2018 een verlies weten om te buigen tot een nettowinst. Dit maakte het telecom- en internetconcern met een notering op het Damrak maandag voorbeurs bekend.

Het concern stelt een slotdividend voor van 0,17 dollar per aandeel, waarmee het totale dividend voor 2018 uitkomt op 0,29 dollar per aandeel, versus 0,28 dollar per aandeel in 2017.

Veon boekte in het vierde kwartaal een 5,1 procent lager bedrijfsresultaat (EBITDA) van 714 miljoen dollar, in vergelijking met 753 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteerde een nettowinst van 33 miljoen dollar, tegenover een nettoverlies van 399 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

De omzet daalde 3,1 procent van 2.320 miljoen dollar in het vierde kwartaal van 2017 naar 2.249 miljoen dollar het afgelopen kwartaal.

Over het hele boekjaar boekte het telecom- en internetconcern een bedrijfsresultaat van 3.273 miljoen dollar en een nettowinst van 362 miljoen dollar, tegenover een nettoverlies van 534 miljoen dollar een jaar eerder op een 4,1 procent hogere omzet van 9.086 miljoen dollar.

Autonoom steeg de omzet 3,5 procent, terwijl het bedrijfsresultaat autonoom met 6,2 procent steeg, waarmee het telecom- en internetbedrijf aan zijn eigen doelstellingen heeft voldaan. Voor de omzet werd gemikt op een lage enkelcijferige autonome groei en voor de EBITDA werd uitgegaan van een autonome groei tot 5 procent.

Outlook

Voor 2019 voorziet Veon een laag enkelcijferige groei van de autonome omzet, terwijl voor het bedrijfsresultaat (EBITDA) een groei van 1 tot 5 procent wordt verwacht. De vrije kasstroom, exclusief licenties, zal naar verwachting ongeveer op hetzelfde niveau liggen als de 1 miljard dollar in 2018. De resultaten zullen in 2019 profiteren van een eenmalige bate van 350 miljoen dollar in verband met een herziene leveranciersovereenkomst.

Het aandeel Veon sloot vrijdag op 2,20 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Update: Telenor verkoopt belang in Veon

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
VEON Ltd
2,02 -0,10 -4,72 % Euronext Amsterdam
VEON Ltd -ADR-
$ 2,35 -0,03 -1,26 % NASDAQ

(ABM FN-Dow Jones) Telenor verkoopt 100 miljoen zogeheten American Depositary Shares van Veon voor 2,16 dollar per stuk. Dit maakte Veon, dat ook genoteerd is op het Damrak, woensdagochtend bekend.

Daarmee verkoopt Telenor meer dan de 85 miljoen aandelen die het dinsdagavond zei te willen verkopen.

De aandelen, genoteerd op Nasdaq, vertegenwoordigen een belang van 5,7 procent van het totaal aantal uitstaande aandelen Veon.

In totaal heeft Telenor momenteel ongeveer 257 miljoen Amerikaanse aandelen Veon in handen. Dat is omgerekend een belang van circa 14,6 procent.

Veon sloot dinsdag op Nasdaq op 2,35 dollar.

Telenor verkocht al belangen in Veon in september 2016 en april en september 2017.

Veon benadrukte dinsdag, toe het de verkoop aankondigde, dat het geen nieuwe aandelen in omloop brengt.

De verkoop van het belang door Telenor wordt begeleid door Citigroup en JPMorgan.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Moody's positiever over vooruitzichten VEON

Gepubliceerd op 17 apr 2019 om 12:09 | Views: 646

LONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Moody's krikt het vooruitzicht voor de kredietbeoordeling van telecomconcern VEON op van stabiel naar positief. De rating wordt bevestigd op Ba2.

Volgens Moody's lijkt sprake van verlaging van de schuld bij VEON en een verminderde blootstelling aan risico's op het vlak van wisselkoersen. De firma verwacht daarnaast dat dit versterkte financiële profiel zal aanhouden als gevolg van de aanhoudende solide prestaties van VEON.

Ook heeft het bedrijf volgens Moody's een sterke marktpositie in verschillende opkomende markten met een goed groeipotentieel. De rating blijft voorlopig nog wel hetzelfde. Dat heeft te maken met tegenwind van regelgeving en hevige concurrentie in enkele belangrijke markten, waaronder Rusland.
voda
0
Veon kampt met valutaire tegenwind

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
VEON Ltd
2,14 0,01 0,47 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Veon heeft in het eerste kwartaal de resultaten zien aantrekken, maar kampte wel met valutaire tegenwind. Dit maakte het telecom- en internetconcern met een notering op het Damrak donderdag voorbeurs bekend.

De omzet van Veon steeg op autonome basis met 7,4 procent naar 2,124 miljoen dollar, dankzij sterke prestaties in onder meer Pakistan, Oekraïne, Bangladesh en Rusland. Deze landen zijn evenwel geen toonbeeld van stabiliteit, en gecorrigeerd voor negatieve valuta-effecten daalde de omzet juist met 5,6 procent. Valuta-effecten hadden een negatieve impact van 291 miljoen dollar.

Het bedrijfsresultaat steeg in de verslagperiode op jaarbasis met ruim 37 procent naar 1,172 miljoen dollar. Het beeld werd evenwel vertekend door een eenmalige bate van 350 miljoen dollar in verband met een herziene leveranciersovereenkomst.

In het afgelopen kwartaal boekte Veon wel een winst van 530 miljoen dollar. Dit was een jaar eerder nog een verlies van 88 miljoen euro.

Outlook

Voor 2019 herhaalde Veon zijn outlook. Het concern voorziet een laag enkelcijferige groei van de autonome omzet, terwijl voor het bedrijfsresultaat (EBITDA) een groei van 1 tot 5 procent wordt verwacht. De vrije kasstroom, exclusief licenties, zal naar verwachting ongeveer op hetzelfde niveau liggen als de 1 miljard dollar in 2018.

Het aandeel Veon sloot dinsdag onveranderd op 2,34 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
VEON wil bestuur uitbreiden

Gepubliceerd op 3 mei 2019 om 17:30 | Views: 206

AMSTERDAM (AFN) - Telecomconcern VEON wil zijn bestuur uitbreiden naar twaalf leden. Op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering in juni wordt daarom Muhterem Kaan Terzioglu voorgedragen als extra lid, naast de elf zittende leden. Andere agendapunten zijn onder meer de herbenoeming van accountant PwC en de goedkeuring van de jaarrekening.

Terzioglu was van april 2015 tot maart dit jaar de topman van Turkcell. Hij heeft volgens VEON aanzienlijke ervaring in de mobiele telecommunicatie en de Euraziatische markt. Het is de bedoeling dat hij wordt toegevoegd aan de lijst met zittende bestuurders en commissarissen. Dat zijn topvrouw Ursula Burns, Guillaume Bacuvier, Osama Bedier, Mikhail Fridman, Gennady Gazin, Andrei Gusev, Gunnar Holt, Julian Horn-Smith, Robert Jan van de Kraats, Guy Laurence en Alexander Pertsovsky.
effegenoeg
0
Telecombedrijf VEON kiest voor Huawei
MOSKOU (AFN/BLOOMBERG) - Het aan de beurs in Amsterdam genoteerde telecombedrijf VEON vervangt op grote schaal apparatuur van Ericsson met die van het Chinese Huawei. Het gaat om duizenden zogeheten basisstations in Moskou, die al zijn verouderd. Volgens topman Vasyl Latsanych van VEON Rusland probeert zijn bedrijf zich zo voor te bereiden op supersnel 5G-internet.

Huawei is controversieel omdat het nauwe banden heeft met de Chinese overheid en wordt beticht van spionagepraktijken. De Verenigde Staten namen al maatregelen om het bedrijf van de Amerikaanse markt te weren. Ook in Europa wordt met argusogen naar de Chinezen gekeken. KPN besloot onlangs om voor zijn kernnetwerk liever in zee te gaan met een Westers bedrijf. Voor andere klussen werd Huawei niet uitgesloten.

VEON heeft in Nederland een beursnotering, maar heeft hier geen telecomactiviteiten. Het concern is daarentegen een grote speler in landen als Rusland, Pakistan, Oekraïne en Bangladesh. Met de genoemde upgrade voor 5G is 5 miljard roebel gemoeid, omgerekend dik 69 miljoen euro. De werkzaamheden zijn waarschijnlijk in september klaar.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)
108 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

VEON Meer »

Koers 2,190   Verschil -0,06 (-2,67%)
Laag 2,180   Volume 24.713
Hoog 2,250   Gem. Volume 34.143
24-mei-19 17:35
label premium

Ceo Veon stapt per direct op

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium