Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ING April

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
558 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 24 25 26 27 28 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Pwee
1
Vraagje:

Die iOS IEX app kun je zeker niet dit forum op lezen?
Ik lees dit forum op mijn safari browser maar om nieuwe berichten te lezen moet ik steeds de pagina verversen.
Heeft iemand een tip hoe dit handiger kan?

Alvast bedankt en een fijn warm weekend!
k / v
0
m a r k t u p d a t e

De cijfers over de werkgelegenheid over de maand maart vielen tegen vergeleken met de voorbije maanden, men ging uit van 180.000 nieuwe jobs maar men kwam niet verder dan 98.000. Toch een behoorlijke tegenvaller en daardoor gingen de financiële markten weer aan het twijfelen. De arbeidsmarkt speelt een belangrijke rol wat betreft het rentebeleid van de FED en beleggers gaan dan twijfelen of de FED de rente alsnog zo snel zal gaan verhogen later dit jaar. Daarom zakken de beurzen daar eerst even op terug maar later krijg je het tegengestelde effect door de gedachte dat de rente niet zo snel zal gaan stijgen. Uiteraard allemaal speculaties maar toch zien we op zo'n dag de markten een tegengestelde move maken aan hetgeen velen in eerste instantie verwachten. Toch blijft het zo dat de beurzen op Wall Street zich niet meer van hun sterkste kant laten zien, blijkbaar zit er veel twijfel in de markt en wil men wachten op de eerste reeks kwartaalcijfers die volgende week binnen beginnen te druppelen. Men zal dan vooral naar JP Morgan en Citigroup uitkijken, beide banken komen donderdag met cijfers. De week erop na het lange Paas-weekend krijgen we een waterval aan kwartaalcijfers waaronder Goldman Sachs, ASML en General Electric. Reken er op dat vrijwel alle belangrijke beurzen dicht blijven komende vrijdag door Goede vrijdag terwijl dat ook zo is op Paasmaandag, Wall Street is wel open 2e Paasdag.

Verder was het ook een moeilijke dag door dat er een aanslag was in Stockholm en uiteraard het bombardement van de VS in Syrië maar door al die moeilijke momenten deden de beurzen dus amper wat.

De week in totaal zag er als volgt uit, de Nasdaq verloor 33 punten (-0,6%) terwijl de S&P 500 met 7 punten terug moest (-0,3%). De Dow Jones bleef nagenoeg gelijk met een verlies van 7 punten (-0,03%) terwijl de Dow Transport 12 punten verloor (-0,15%). Opvallende verliezer op Wall Street was de Russel 2000 (Smallcaps) waar de week werd afgesloten met 22 punten verlies ofwel -1,5%. Europa liet wat verschil zien met de AEX die 2 punten winst kon boeken (+0,4%) en de CAC 40 een winst van 12 punten liet optekenen (+0,25%), de DAX verloor dan weer wat en liet 88 punten liggen (-0,7%). De AEX maakt dan weer een nieuwe jaartop op slotbasis.
=

t e c h n i s c h e
a n a l y s e

Wall Street:
De Dow Jones laat weinig animo zien om snel naar de toppen toe te kruipen, op enkele pogingen na geraken we amper op gang in de positieve richting. En als we al een mooie sessie krijgen wordt die verkocht de dag zelf of de dag erna, op zich is dat geen goed teken omdat we toch een sterke sessie bevestigd willen zien de dag erna. De 20.500-20.550 punten blijft nog altijd een belangrijke steun wat betreft de Dow Jones, als de index daaronder duikt dan kan het wel eens voorbij zijn voor een tijdje. Mochten de belangen omhoog liggen dan moeten we vooral op de 20.750 en de 20.850 punten letten, pas boven de 20.850 punten kunnen we ons gaan richten op de 21.000 en de top op 21.170 punten en dan halen we nog maar de top van februari (All Time High). Zoals u merkt mag het best een keer op gang komen anders worden beleggers wat onrustig en kan de andere kant wel eens worden gekozen en dan heb ik het over een hertest van de 20.000 punten waar de eerste sterke steun wacht. Dus de 20.500 met daaronder de 20.250 punten als steun maar de belangrijkste van alle 3 wordt de 20.000 punten. Weerstand dus de 20.750, de 20.850 punten met daarboven de 21.000 en de 21.170 punten.

Bij de S&P 500 blijft hetzelfde scenario nog steeds gaande, rondom de 2350 punten met pogingen aan beide kanten zonder duidelijk richting te kiezen. De index wil maar niet uitbreken en dat zorgt wel voor wat twijfels of de opgaande beweging weer op gang komt met kansen op een nieuwe top ofwel All Time High. De hoogste stand ooit wacht nog altijd rond de 2400 punten, woensdag kwamen we daar toch dicht bij maar door de selloff tijdens de laatste 2 uur van de handel werd deze poging teniet gedaan waardoor de index opnieuw moet vechten om die 2350 punten vast te houden. Lukt dat niet dan kan de index het wel eens opgeven met doelen tot onder de 2300 punten. Steun nu die 2350-2355 punten, later de 2335 en de 2320 punten waar de bodem van vorige maand wacht, onder de 2320 punten moeten we in ieder geval opletten want dan kan het wel eens voorbij zijn voor een tijdje met Wall Street en krijgen we met een echte correctie te maken.

De Nasdaq maakt even een correctie door na het maken van een nieuwe top woensdag, steun nu de 5850 met later de 5750 punten. Weerstand blijft de topzone 5930-5940 punten, later kan de Nasdaq richting de 6000 punten oplopen.

Europa:
De AEX was zowaar de enige index die vrijdag met een duidelijke plus wist te sluiten en dat meteen met de hoogste koers van het jaar en dus ook na vele jaren. Wel geraakt de index nog net niet tot de 520 punten waar er tussen de 520 en de 521 punten ook een doelzone wacht. Mocht de AEX verder omhoog gaan dan letten we eerst op die 520-521 punten met daar net boven de 525 punten als weerstand. Later zien we nog de 528 punten als mogelijk doel omhoog voor de AEX index. Steun nu eerst de 514 met daar net onder de 510,6-511 punten waar doe oude top wacht. Onder de 510 punten ziet het er minder goed uit want dan kan de index terug naar de 506 of lager (499-501) maar dat zie ik nog niet zo snel gebeuren of er moet iets gebeuren met Wall Street in de dalende richting.

De DAX doet het de afgelopen dagen lang niet zo goed als de AEX, na het bereiken van de top maandag rond de All Time High meteen ook zakt de index wat terug nu. Steun eerst de 12.150 met daaronder de bekende 12.000 punten grens waar dus ook de nodige steun wacht. De DAX kreeg het echter wel moeilijk na het testen van die topzone, de index komt amper meer op gang en maakt dus een stap terug waarschijnlijk tot de steunlijn die we nu rond de 12.000-12.050 punten zien uitkomen nu. Weerstand blijft de 12.250 en de 12.390 punten met daar net boven de 12.500 punten.

Euro-dollar:
De euro krijgt het wat moeilijker nu met eerst de terugval tot onder de 1,07 dollar met vrijdag zelfs een test van de 1,06 dollar. Steun nu tussen de 1,06 en 1,065 dollar, pas als de euro echt onder de 1,06 dollar verder zakt ziet het er niet best uit waardoor we ons daarna moeten richten op de 1,055 en de 1,045 dollar. Weerstand nu eerst de 1,065-1,07 dollar, later de 1,08 en de 1,09 dollar.

Brent olie:
De Brent olie zit in een mooie fase met een oplopende koers en lijkt onderweg richting de 57,5 dollar nu in eerste instantie waar ook mijn doel uitkomt. Als de Brent verder geraakt dan zou er zelfs een verdere stijging in kunnen zitten richting de 60-61 dollar. Steun nu de 53-53,5 dollar met daaronder de oplopende steunlijn die nu uitkomt rond de 51-51,5 dollar. De olie zit dus in een positieve fase na het houden van de steun ofwel de onderkant van de oplopende trend.
gimmie
0
k / v
0
'ING riskeert Belgische dwangsom'

BRUSSEL (AFN/BELGA) - De bankagenten en zelfstandige kantoorhouders van Record Bankin België dagen de directie van moedermaatschappij ING voor de rechter. Dat schrijft de krant Le Soir maandag.

De kantoorhouders vinden dat het financiële concern hen onvoldoende informeert over de herstructureringsplannen van het bedrijf. Als de rechter ze in het gelijk stelt, riskeert ING volgens de krant een dwangsom van 100.000 euro per onvoldoende geïnformeerde bankagent.

Feprabel, de vertegenwoordiger van de kantoorhouders, wil de directie van ING België dwingen om binnen vijftien dagen een bemiddelingsprocedure met de agenten van Record Bank op te starten. Als dat niet lukt, eist de federatie dat elke bankagent apart geïnformeerd wordt over de herstructurering.
[verwijderd]
0
quote:

Dongen schreef op 10 apr 2017 om 11:32:


aan de rand van het ravijn bloeien de mooiste bloemen.....


Dat is waar maar tegen mafketels is geen kruid gewassen..
[verwijderd]
0
Het is allemaal op het randje..
Alles draait goed.
Economie doet het goed in NED.

Bedrijven maken weer flink winst.

En toch is het op het randje...
Alles kan binnen een mum van tijd knal en knal rood worden..

En dan maakt het niet uit of een bedrijf goed of slecht draait markten lopen op het randje...

Waarom//
Omdat er veel onrust is...
Trump in Syrië..
Russen en Iran waarschuwen keihard nog één keer en we slaan keihard terug//

Zal maar weer gifgas ergens naar buiten komen in Syrië..
En Trump doet niks...
Dan roepen ze is die bang heeft die angst ..

Dan staat alles wel op scherp..
Wat doet Trump wat doen de markten,,

Nu naar Noord-Korea en daar wat rondhangen als schrik aanjagen??
Het is prima allemaal met de handel en economie en de werkgelegenheid gaat steeds wat beter...

En dan hebben we het zwaard van Damocles boven de markten hangen...
Zodra er in Syrië weer een aanval komt met chemische wapens???
Dan wordt het overal even stil..
WAT doet trump...

Maar hopen dat er niks gaat gebeuren ..
Dan kunnen de bloemen op de rand fijn blijven bloeien...
[verwijderd]
0
quote:

Optiefan schreef op 10 apr 2017 om 12:10:


Ziet ernaar uit dat je je zin krijgt Tatan..


Maakt mij niks uit...
En het ziet er goed uit olie stijgt goed.
Futs staan in het groen...

Niemand krijgt zijn zin op de markten.
een ieder kan roepen wat die wil...

Zolang er geen oorlogstaal wordt gesproken kan alles nog flink omhoog..
Alles staat prima..

Het is alleen oppassen als er weer wat gaat gebeuren in Syrië met rotzooi..
Dan staat alles even op scherp.

ING kan wel even naar 14,20 lopen er is nog niks aan de hand...
Optiefan
0
Optiefan
0
quote:

homesecuur schreef op 10 apr 2017 om 15:51:


belachelijk 14,20 was normaal nu.


Echt hé AEX sturing als je het mij vraagt...
558 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 24 25 26 27 28 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

ING Groep Meer »

Koers 10,314   Verschil -0,11 (-1,06%)
Laag 10,244   Volume 1.865.187
Hoog 10,348   Gem. Volume 15.125.204
21-nov-19 10:04
label premium

Winstdruk voor ING Groep

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium