Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Tom Tom april 2017

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2.857 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 139 140 141 142 143 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Juun
1
quote:

closer schreef op 3 apr 2017 om 09:38:


Jemig, wat is dit, het inquisitie-forum?

Nou nee, dat is het niet.

Maar anderzijds, als je een Stichting opricht en TT-beleggers lokt om een digitale handtekening te zetten en ze op die wijze een beetje gaat vertegenwoordigen, dan heb je ook een verantwoordelijkheid op je genomen om dat op een consistente wijze doorlopend uit te dragen. Maak je een draaiing in je gedachten van handelen, dan krijg je vergelijkingen die zouden kunnen gaan lijken op de Stichting Loterijverlies.

Destijds heb ik bewust niet getekend om mij moverende redenen en die hier ook gemeld. Na Jelle op de kleine beleggersdag in Amsterdam fysiek mee te hebben gemaakt, ben ik blij dat ik destijds niet getekend heb. Als ik me laat vertegenwoordigen, dan wil ik dat laten doen door iemand die ik volledig vertrouw (omdat het wezenlijke van vertegenwoordigen is, dat je er zelf niet bij bent op het moment dat een ander je belangen aan het behartigen is).

Ik zou er dus nimmer achterstaan als Stichting PAT of bijvoorbeeld MM, namens mij in contact is met TT.
Starbuck
2
Closer really? inquisitie forum....de context daarin is totaal zoek. Wie de bal kaatst kan hem terug verwachten en dat is in dit geval toch echt geheel voor eigen rekening van Stichting Pat... ik laat iedereen in zijn waarde maar ene keer dit zeggen en andere keer dat...zorgt ervoor dat je je eigen weerstand creëert.
vCalker
3
Mensen mensen, in plaats van te vragen waarom PAT tot een ander inzicht is gekomen, wordt de persoon weer volledig afgebrand. Het is te waarderen dat Stichting PAT, namens de particuliere aandeelhouder, druk probeert uit te oefenen op het management. Met wat voor intentie hij dat doet en wat voor conclusies hij trekt uit zijn ervaringen zijn mijns inziens totaal irrelevant.

Iemand steekt zijn hoofd weer boven het maaiveld en dan denken mensen op het forum het recht te hebben om iemand ter verantwoording te roepen. Probeer zelf inhoud toe te voegen aan de discussie en respecteer daarbij mensen met een andere mening.
closer
0
Het belangrijkste punt van Stichting PAT was: Nasdaq. Ook heeft hij even voor media-aandacht gezorgd. Prima toch? En als hij contacten bij Here heeft, is dat verboden of zo? Hij is geen TT-werknemer die uit de school klapt, hij is gewoon een belegger die informatie vergaart - en die nog met ons deelt ook! Dat moet hij helemaal zelf weten, hij is niks aan iemand verplicht. Of is het zo dat je zijn stichting betaalt om TomTom te promoten? Ik dacht het niet.

Ik zie dat vCalker me voor was... Helemaal mee eens.
DerksVisie
2
Toch interessant dat je bijna altijd TomTom in de ochtend kan kopen met nette korting.
Beperktedijkbewaking
0
quote:

Dutchy Ron schreef op 2 apr 2017 om 22:01:


De stereo video camera van Autonomos is als ik mij niet vergis niet gepatenteerd maar het heeft er alle schijn van dat het de stereo camera van Autonomos is

The Bosch-developed upgrades include six radar and six LIDAR units, a stereo video camera, 13 new CAN (Controlled Area Network) computers and a further two kilometres of cabling beyond its existing Tesla-installed array.


All of this is matched to a GPS system and high-definition TomTom maps.

The project has benefited from a $1.2 million investment by the Victorian Government’s Transport Accident Commission (TAC), as part of a long-term campaign aimed at dramatically reducing the road toll and Australia’s $27 billion ‘road safety bill’.

www.caradvice.com.au/489876/bosch-aus...
...

Wederom much ado about nothing. Australië doet ook mee. Herstel, deelstaat Victoria doet mee, voor 1,2 mio AUSD maar liefst... haha.

Wanneer ga jij, Dutchy Ron, het nieuws dat je post ook eens echt lezen?
Autonomos camera's? Enig bewijs?

Een makkie daar voor Bosch. Melbourne is zo uitgestrekt als onze provincie Utrecht, onze files zijn daar onbekend. In de binnenlanden is het vinden van een wegrestaurant of petrol station lastiger dan wij een afslag op de A12 vinden.

Als Bosch echt indruk wil maken doen ze hun proeven in Duisburg.

db8r
2
Jelle Brinkhuis aka Stichting PAT zou zich wel wat meer professioneler richting Tomtom mogen opstellen als hij als serieuze gesprekspartner een ingang wil krijgen bij Tomtom.
Nu heb ik echt spijt van mijn inschrijving bij stichting PAT en ik wil serieus een mogelijkheid krijgen om me uit te schrijven.
Wat hij allemaal twittert richting Corrine Vigreux, overige medewerkers van Tomtom maar ook hier op het forum berichten plaatst zonder bronvermelding of gespreksverslag. Het raakt kant noch wal. Alle PAT-acties komen als losse flodders uit de lucht vallen. We weten totaal niet waar hij mee bezig is. Hoezo krijgt hij een ingang bij het Management van Here?
Het is een fantast zonder agenda en zijn enige missie is het aandeel Tomtom omhoog sturen met dwingelandij. Ik wil me met een officiële uitschrijving van deze onprofessionele acties distantiëren.
jadijako
0
Consortium TomTom
0
tatje
0
Hot.

Tja, ik begin het me toch ook een berg spannend te vinden :-)

Ik heb dezelfde mening als die "" hoge van TT "" die was Here eind 2016 tegen kwam.

Ik persoonlijk zou ook liever THE END GAME vanaf de tribune willen bekijken.

Dan kan ik 2 kanten op.

- alles nu verkopen.

- hopen dat er snel een koper voor TT komt.

Waarom nog geen bod op TT.

Ik denk: De overname prijs te hoog en de markt weet, wie het dikste vriendje is van Tom Tom.

Ik geloof ook in een langzaam oplopende koers.

De shorters durven de koers niet meer ECHT lager te zetten, want er is een constante koper.

Dus langzaam laten oplopen en coveren, misschien nog winst, misschien break even, misschien bij langzaam laten oplopen een licht verlies.

Maar er zijn partijen die meer weten en dat weten de shorters ook.

[verwijderd]
0

denk dat PAT zijn 1e insteek is om de remuneratie en gedragscode ( Tabaksblad-code) binnen TT voor beloning van het Management aan te spreken en dat omdat er blijkbaar geen direct verband is tussen winstbijdrages en uitdelen en het feit dat de reguliere aandeelhouders in al de jaren aan de beurs nog nooit iets heeft mogen ontvangen in de vorm van dividend, maakt het toch wel wat onethisch als je zelf je dan als grootaandeelhouders en Founders ook nog eens extra aandelen opties toedient na een reeds mag ik aannemen riant salaris.

en zijn 2e insteek is , waarom doet TT geen effort om aandeelhouderswaarde te creëren door bvb een IPO van een onderdeel of een notering aan de Nasdaq aan te vragen.

Mocht er daarbuiten nog iets spelen om het Bestuur eventueel in diskrediet te brengen vanwege bevoorrechte informatie die men zou kunnen gebruiken om de markt te sturen, dat is een weg die je niet moet willen bewandelen of je moet een Muddy Waters zijn en dan heb je een leger advocaten nodig en ook nog eens kunnen bewijzen en gelijk hebben

dus 1 en 2 prima, 3 niet - althans in mijn optiek.
[verwijderd]
0
(was TomTom maar publiekelijk zo trots als Boschglobal)

www.facebook.com/BoschGlobal/posts/13...

"Our engineering teams develop the core algorithms and software components to make these robots on wheels possible. We break this down into three components: perception, localization, and planning."


"Perception combines the data from different sensors like radars, cameras and lidars into a representation of dynamic objects and static features. By matching the latter ones to features of a very detailed pre-generated map we can apply filtering and smoothing algorithms to precisely compute the current pose of our self-driving car, which represents position and orientation.
The vehicle’s pose in combination with the map and fused object information coming from perception allows our planning component to generate a sequence of intelligent actions. It is based on the derived situational awareness taking the predicted behavior of other traffic participants and their potential reciprocal interaction into account. At each step we apply the latest advancements in machine learning, e.g. deep learning."


What motivates you personally to work on making the vision of fully automated driving a reality?

Moritz Dechant: "That’s an easy question. First of all, I love innovation which pushes the current state of the art and makes life more enjoyable by increasing safety and efficiency and allowing people to focus on the stuff they actually love to do. The technology around self-driving cars brings these topics together in one product. It’s extremely gratifying to see everything coming together step by step in our prototype vehicle and experience the gradual gains of its intelligent behavior with each development sprint. Being part of the emergence of automated cars and the team of brilliant people at Bosch who share the same vision and work every day to make it come true, is a huge motivation for me."
Consortium TomTom
1
quote:

vCalker schreef op 3 apr 2017 om 09:53:


Mensen mensen, in plaats van te vragen waarom PAT tot een ander inzicht is gekomen, wordt de persoon weer volledig afgebrand. Het is te waarderen dat Stichting PAT, namens de particuliere aandeelhouder, druk probeert uit te oefenen op het management. Met wat voor intentie hij dat doet en wat voor conclusies hij trekt uit zijn ervaringen zijn mijns inziens totaal irrelevant.

Iemand steekt zijn hoofd weer boven het maaiveld en dan denken mensen op het forum het recht te hebben om iemand ter verantwoording te roepen. Probeer zelf inhoud toe te voegen aan de discussie en respecteer daarbij mensen met een andere mening.


Vertel mij nou dan eens, wat stichting PAT heeft gedaan....ik heb lang geduld gehad, en de petitie getekend omdat ik vertrouwen had hierin. Nu zie ik ineens een 100% draai, die zonder argumenten hier wordt geplaatst. Ja, ik heb met medewerkers en management van Here gepraat.....Nee, ik heb niet met de medewerkers en directie van tomtom gepraat....erg jammer dit....en ja tesla is een zekerheid zei hij, en nu???
harrysnel
1
Waarschuwing: geen technisch, strategisch of onderbouwd verhaal maar een constatering/speculatie mijnerzijds.

Ik zat te kijken naar de analisten adviezen op de TT-site. Viel mij op dat het meest recente advies van ING is en dateert van 14 februari 2017. Het is een herhaal advies: buy E15,50. Dit beschouw ik nog als de "nasleep" van de FY 2016 results + outlook 2017 die 8 februari 2017 uitgebracht werd.

Vind ik opvallend. Ruim 1,5 maand geen nieuwe adviezen. Is dat normaal? Kijk ik naar dezelfde periode vorig jaar in 2016 (na FY 2015 tot aan Q1 2016) dan zie ik dat destijds 7 van de 11 analisten geen "tussentijds" advies hebben uitgebracht. Ik reken de dagen vlak na de FY 2016 cijfers niet mee omdat dit nog een reactie is op de uitgebrachte cijfers.

Maar dat geldt niet voor:

ING: 3X (24 februari, 1 en 2 maart 2016)
ABN: 2X (25 februari, 23 maart 2016)
NIBC: 4X (10 en 22 maart, 6 en 15 april 2016)
Morgan Stanley: 3X (19 februari, 1 maart, 1 april 2016)

corporate.tomtom.com/analysts.cfm

Dus: vorig jaar 12 adviezen in de tussenliggend periode maar dit jaar helemaal niets. Ik heb eerder al IR van TomTom gemaild om te vragen of de webpagina met adviezen van analisten bijgewerkt wordt en up to date is. Dat is het geval.

Speculatie:

De analisten van ABN, ING, NIBC en Morgan Stanley zijn juist degenen die TomTom actief volgen. Zo waren zij naast Kumar en de analist van UBS als enige aanwezig op de meest recente conference call FY 2016. Deze analisten gaan mee op Roadshow, zijn goed ingevoerd en geven de meeste adviezen af.

Dat de overige analisten geen nieuwe (herhaal) adviezen afgeven dat is niet verrassend. Dat deden ze vorig jaar ook niet. Maar dat de analisten van ABN, ING, NIBC en Morgan Stanley geen enkel (herhaal) advies meer afgeven (volgens de TT website en ik kreeg de bevestiging dat deze up to date is) vind ik heel opvallend.

Wanneer stoppen analisten tijdelijk met het afgeven van adviezen? Dat is bv als zij betrokken zijn bij een strategische stap van een onderneming en daardoor meer informatie hebben. Ik acht de kans groot (mijn inschatting) dat er een strategische stap gezet gaat worden.
tatje
1
Ha Harrysnel.

Ik ga helemaal mee met jouw inschatting.

Het koersverloop lijkt op een bevestiging !

Het zou ook mijn vermoeden bevestigen, versterken.

Er is iets aan de knikker :-)
2.857 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 139 140 141 142 143 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

TomTom Meer »

Koers 10,660   Verschil +0,78 (+7,92%)
Laag 9,922   Volume 1.357.919
Hoog 10,696   Gem. Volume 882.197
22-okt-19 17:36
label premium

TomTom: Reality check

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium