Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

AEGON APRIL TO BE OR NOT TO BE PART II

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2.131 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 103 104 105 106 107 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Stier de Beer
0
April met een samengeknepen bil, de opgaande trend nog maar pril en vele gouden bergen door je bril!
löngterm
0
Eind man de maand een koers doel van 5.20 we zullen nog even rond blijven dalen tot dat er prognoses voor q1 komen en de daadwerkelijke cijfers natuurlijk. Toch ben ik in de veronderstelling dat we met de historische cijfers ook ruimte hebben voor op zijn minst boven de €5,-
Aphrodite01
0

Aegon - Correctie in uptrend
De beren zorgen voor tumult op het speelveld door de koers zuidwaarts
te drukken. Maar dit mag vooralsnog gezien worden als een correctiebeweging binnen de uptrend. Swingteller op -2, RSI worstelend met de 50-lijn en de 38,2% Fibo retracement op 4,64 bevestigen dit. Wellicht dat er nog een zwarte candle bijkomt, maar dan wordt het hoog tijd dat de bulls zich vermannen. Witte candles zijn gewenst rond de huidige niveaus als bodemvorming op de plek waar je dat mag verwachten. Vervolgens aantrekkende bewegingen richting de 5,50 zone, zo is het beeld. Nico bakker
pete67
0
ze durven $5.17 nog niet aan in de States dat zou teveel opvallen (miss als de dow plust), maar al tijden weer alles voorzichtig opkopen daar. Freefloat is straks 0,0. Met 5 particulieren die er dan nog inzitten houden we een feestje want die boys die er vast inzitten zullen er onderhand ook wel genoeg van hebben zo, de 1ste kw cijfers zijn al prut voor ze qua rendement op aegon dus richting de cijfers oppoetsen die zooi.
pete67
0
dat het elke dag in de States +1% is en hier niets betekent maar 1 ding en dat is beurs breed trouwens ook, zie bv bloomberg, de yanks zijn aan het shoppen hier.
pete67
0

weinig thumbs up here, vroeger kreeg ik er veel meer......ik ben nog van www.deverwarring.nl met heinz/ en de dames, maar die site bestaat niet meer.....trouwens nog iets daarvoor was het ook nog met (martijn) Hercules.....
Marc.D
0
De hele omgeving van overnames blijft aantrekkelijk, met lage rentes en veel liquiditeiten op de balans.”
Marc.D
0
[quote alias=Marc.D id=9969191 date=201704021338]
De hele omgeving van overnames blijft aantrekkelijk, met lage rentes en veel liquiditeiten op de

Overname Hoop het !!! Maar wel realistisch blijven .

Volgens mij worden verzekeringsbedrijven alleen maar overgenomen
als ze op sterven na dood zijn ( Delta Loyd Fortis ASR Reaal )
Denk ook niet dat iemand 10 miljard wil betalen voor deze failliete hut
En over die Aegon beschermingswal van 35% maar niet te spreken in deze falende overname strijdperk ( KPN UNILEVER AKZO)
JohnCrab
4
Mogelijke long constructies op Aegon, steeds met een delta van 250 (= equivalent aan 250 aandelen).
Even bij elkaar geschraapt uit het maart draadje. Er komt er nog één bij.

1. far OTM call
Koop 10x de DEC 18 @ 6,00 =>investering 10x 25 cent = 2,50
De delta van 1 call = 0,29 dus voor 10 calls 2,9. Dat wil dus zeggen dat als AGN 1 euro stijgt, de investering met 2,90 oploopt.
De calls zijn far OTM en verliezen dus behoorlijk aan verwachtingswaarde.
Bij vasthouden tot de einddatum winst als Aegon boven 6,25 noteert.

2. ATM call
Koop 4x de DEC 18 @ 4,50 => investering 4 x 70 cent = 2,80
De delta van 1 call = 0,6 dus voor 4 calls 2,4. Dat wil dus zeggen dat als AGN 1 euro stijgt, de investering met 2,40 oploopt.
De calls zijn ATM en verliezen dus aan tijdswaarde, maar niet zoveel als de far OTM calls
Bij vasthouden tot de einddatum winst als Aegon boven 5,20 noteert.

3. ITM call
Koop 3x de DEC18 @ 4 => investering 3 x 90 cent = 2,70
De delta 1 call = 0,72 dus voor 3 calls 2,16. Dat wil dus zeggen dat als AGN 1 euro stijgt, de investering met 2,16 oploopt.
De calls zijn ITM en verliezen dus nauwelijks tot geen tijdswaarde.
Bij vasthouden tot de einddatum winst als Aegon boven 4,90 noteert.

4. Aandelen
Koop 250 aandelen Aegon, de investering is een stuk groter nl 1200 euro. De delta is hier 250, dus hetzelfde als bij de opties.
Geen verlies van tijdswaarde, en recht op dividend.
Bij vasthouden tot DEC 2018 winst als Aegon boven 4,80 (minus uitgekeerd dividend)

5. Turbo long
Koop 250 turbo long (ISIN NL0012030209) @ 1,08 => investering 270. De delta is weer 250, dus hetzelfde als bij de opties.
Geen verlies van tijdswaarde, het dividend wordt gebruikt om de turbo te financieren. Wat overblijft wordt gebruikt om het financieringsniveau te verlagen.
Bij vasthouden tot DEC 2018 winst als Aegon boven de 4,80 noteert.
Mocht de koers onder de € 3,97 komen dan komt de stoploss in en wordt er € 70 restwaarde uitgekeerd. Maximaal verlies dus ongeveer € 200

6. Synthetisch aandeel (met ongelijke poten)
Koop 3 opties DEC 18 @ 4,50
Verkoop 3 opties DEC 18 @ 3,50 => investering 3 x 0,70 minus 3 x 0,35 = € 105. De delta is hier 2,46 dus weer hetzelfde als de vorige 5 constructies
De tijd werkt hier in je voordeel, omdat de geschreven put veel meer aan tijdswaarde zal verliezen dan de gekochte call. Dus ook bij een zijwaarts verloop rendement mogelijk. Geen dividend.
Bij vasthouden tot DEC 18 winst als Aegon boven de 4,85 noteert.
Voor de geschreven put moet (een kleine) margin aangehouden worden. Bij de meeste brokers kunnen obligaties en aandelen in porto dienen als onderpand, dus dat geeft daar wat extra rendement.
Je neemt de verplichting op je om aandelen Aegon in DEC 18 te kopen tegen netto € 3,85 als Aegon tegen die tijd onder de € 3,50 noteert.

7. Gedekte call
Koop 6 opties DEC 18 @ 4
Verkoop 6 opties DEC 18 @ 6 => investering 6 x 0,95 minus 6 x 0,25 = € 420
De tijd werkt hier in je voordeel, omdat de geschreven call veel meer aan tijdswaarde zal verliezen dan de gekochte call. Dus ook bij een zijwaarts verloop rendement mogelijk. Geen dividend.
Bij vasthouden tot DEC 18 winst als Aegon boven de 4,70 noteert. Dus zelfs bij een klein verlies toch rendement.
Alle winst die zou ontstaan als Aegon boven de 6 noteert gaat verloren door de geschreven call.
Geen marginverpliching.

7a. Winst vastklikker
Dit is eigenlijk dezelfde constructie als 7, maar nu koop je de poten gestaffeld aan. Bij het aangaan van de positie koop je eerst de call en wacht vervolgens tot de koers wat oploopt. Kijk daarvoor naar voorgaande weerstanden. Bij Aegon denk ik dan aan 5,40
Zodra de weerstand bereikt wordt verkoop je de call.
Dus koop 6 x DEC 18 @ 4 => eerste investering 6 x 0,95 = € 570
Zodra de 5,40 bereikt is verkoop je de DEC 18 @ 6 en ontvangt 6 x 0,55 premie. Vanaf dat moment heb je de tijd mee en is de investering (en dus risico) terug gebracht naar € 240
Vergt wat handigheid en geduld. Voor de rest hetzelfde als 7 met als verschil dat je al winst maakt zodra Aegon op de einddatum boven de € 4,40 noteert.
JohnCrab
0
@airob: leuk, dank!

Wat hopelijk wel duidelijk is, is dat constructie 1 niet de beste keus is. Alleen als de koers zeer fors boven de 6 euro zou uitstijgen zou deze constructie een winnaar kunnen zijn omdat de delta van opties toeneemt naarmate ze meer ITM komen. Om er echt profijt van de hebben moet je dan al denken aan koersen van rond de 8 euro. Dat lijkt me totaal niet realistisch, zelfs niet bij een overname.

Heb je weinig ervaring met opties dan is de turbo long z'on gekke keuze niet. De ingebouwde stoploss voorkomt grote drama's en lig ver genoeg weg (> 20% daling). Geen verlies van tijdswaarde en het dividend financiert het bedrag wat je leent bij een turbo.

Groot probleem bij de optieconstucties in Aegon is de koers t.o.v. spread en kosten. Wil je een optie verkopen op 25 cent, en de kosten zijn 2 cent en de spread 5 cent dan geef je 7/25 = 28% weg. Bij sluiten idem dito.
Ook daarom is constructie 1 duidelijk de mindere.
De turbo is qua spread (1 cent dacht ik) en kosten dan ook veel beter.
Bij de wat duurdere opties speelt het veel minder.
löngterm
0
Inderdaad een interessante post hoewel ik het er niet helemaal mee eens bent. Het light maar net aan je eigen verwachting welke van de opties het beste zou uit pakken. Neem bijvoorbeeld de gedekte call op punt 7. Deze gedekte call zorgt er inderdaad voor dat je risico minder wordt maar limiteerd daarbij je maximale winst tot €1,30 per setje van call's één met strike 4 en één met strike 6.

Wanneer je zoals ik hogere verwachtingen hebt van Aegon en geen slapeloze nachten hebt wanneer je de investering kwijt raakt kan het wel degelijk intressant zijn om ongedekte call opties op €6 te kopen.

Ten tweede rekent het voor mij makkelijker wanneer je het investerings bedrag als vast bedrag pakt in plaats van de delta. Aangezien je op deze manier de illusie op wekt dat risico volle posities altijd slechter zullen zijn terwijl deze gewoon simpelweg een kleinere investering vereisen om het zelfde rendement te behalen.(in het geval dat de koers stijgt) Op die manier zou ik in elk geval een beter oordeel kunnen geven over de verschillende opties zonder alles opnieuw om te moeten rekenen.

Daarnaast ben ik van mening dat wanneer je een relatief zeiwaardse koers verwacht het intressanter is om Put opties te gaan schrijven in plaats van de gedekte calls. Dit scheelt je in transactie kosten en bij veel mensen zal dit het zelfde effect hebben met een lagere investering. (marges verschillen per broker en risico profiel)

Waar je echter wel moet op letten bij de investeringen met een hoger risico is dat je spreiding ook groter kan zijn wat het risico weer verlaagt. Aangezien je met een kleiner geld bedrag een groter rendement kan behalen is het makkelijker om als kleine belegger meer te spreiden. hoewel je gehele portefeuille natuurlijk onder de streep wel een groter risico zal houden.

Nogmaals een erg mooie inhoudelijke post waar ik er graag meer van zie ;)
JohnCrab
0
quote:

löngterm schreef op 2 apr 2017 om 15:29:Wanneer je zoals ik hogere verwachtingen hebt van Aegon en geen slapeloze nachten hebt wanneer je de investering kwijt raakt kan het wel degelijk intressant zijn om ongedekte call opties op €6 te kopen.Het is inderdaad een kwestie van welke verwachting je hebt, en wat je daarmee gaat doen. uitgangspunt was dat je long ging met 250 aandelen en de alternatieven onderzoekt.
Als je iets wil doen met maximale hefboom zijn er weer andere constructie mogelijk.
Met opties kun je alles maken :)

De opties die ik gekozen heb, zijn niet willekeurig. Om het een toch enigszins realistisch te houden heb ik de maandgrafiek gepakt, en daarbij Bollinger bands getekend.
Per definitie valt 95% van de koersbars binnen de banden.

Aan de onderkant zie je dan 3,50 en dat is nu net de waarde die ik gekozen heb bij het synthetisch aandeel.

Aan de bovenkant zit je net boven de 6, en de lijn is dalende.

Kijk eens naar de sterke uptrend die in aug. 2012 begon. Het duurde 1,5 jaar om tot aan de 6 te komen. Ervan uitgaande dat er een herhaling mogelijk is, is DEC 18 gewoon te krap. Je verliest zoveel aan tijdswaarde, dat je uiteindelijk doodbloedt.

Bijlage:
löngterm
0
quote:

JohnCrab schreef op 2 apr 2017 om 16:18:


[...]

Het is inderdaad een kwestie van welke verwachting je hebt, en wat je daarmee gaat doen. uitgangspunt was dat je long ging met 250 aandelen en de alternatieven onderzoekt.
Als je iets wil doen met maximale hefboom zijn er weer andere constructie mogelijk.
Met opties kun je alles maken :)

De opties die ik gekozen heb, zijn niet willekeurig. Om het een toch enigszins realistisch te houden heb ik de maandgrafiek gepakt, en daarbij Bollinger bands getekend.
Per definitie valt 95% van de koersbars binnen de banden.

Aan de onderkant zie je dan 3,50 en dat is nu net de waarde die ik gekozen heb bij het synthetisch aandeel.

Aan de bovenkant zit je net boven de 6, en de lijn is dalende.

Kijk eens naar de sterke uptrend die in aug. 2012 begon. Het duurde 1,5 jaar om tot aan de 6 te komen. Ervan uitgaande dat er een herhaling mogelijk is, is DEC 18 gewoon te krap. Je verliest zoveel aan tijdswaarde, dat je uiteindelijk doodbloedt.
Ben zelf geen fan van technische analyse. Zoals die banden die gebaseerd zijn op de volatiliteit van het aandeel en historische koersen. Dat gemiddeld genomen de koers hier 95% van de keren tussen zit is een feit. Maar naar mijn idee is het veel verstandiger om te kijken naar verwachte winst, omzet en dan de gemiddelde K/W van de gehele sector (wereldwijd voor een grotere sample size). Wanneer je hier naar kijkt zie je dat Aegon een erg grote stap kan maken en dat de koers in theorie nog erg achter loopt.

Aegon blijft echter een fonds waarin er altijd wel weer iets gebeurd. Zekerheid zullen we dus niet snel hebben ;)
2.131 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 103 104 105 106 107 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Aegon Meer »

Koers 3,939   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 3,903   Volume 6.792.891
Hoog 3,985   Gem. Volume 7.700.216
21-okt-19 17:35
label premium

Aegon: CEO geslachtofferd?

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium