Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Galapagos april 2017

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2.841 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 ... 143 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. Mr Greenspan 3 april 2017 23:33
  quote:

  Piddybull schreef op 3 april 2017 22:44:


  [...]

  Het is de vierde of vijfde keer op een rij dat Nasdaq het aandeel naar beneden drukt.
  Niets bijzonder maar we waren daar ook anders gewend en klagen doe ik niet hoor.  Apart inderdaad, want een fors aantal dagen ervoor eindigde de koers op de Nasdaq steevast hoger dan het slot in Amsterdam. Dat hield de rally aardig op gang.
 2. forum rang 4 aston.martin 4 april 2017 07:37


  Galapagos kondigt drie nieuwe patiëntenstudies met filgotinib aan

  Mechelen, België; 4 april 2017; 7.30 CET - Galapagos NV (Euronext & NASDAQ: GLPG) kondigt aan dat er drie nieuwe Fase 2 patiëntenstudies met filgotinib van start gaan: in het syndroom van Sjögren, in spondylitis ankylopoetica (ziekte van Bechterew), en in psoriatische artritis. De studie in het syndroom van Sjögren wordt door samenwerkingspartner Gilead Sciences, Inc. geleid, de studies in de ziekte van Bechterew en psoriatische artritis door Galapagos.

  "We zijn blij met de start van deze drie nieuwe Proof-of-Concept studies met filgotinib," zei Dr. Walid Abi-Saab, Chief Medical Officer van Galapagos. "We kijken uit naar de studieresultaten die zullen laten zien of de selectieve JAK1-remmer filgotinib werkzaam is in deze ziektes."

  Galapagos en Gilead hebben een wereldwijde samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling en commercialisatie van filgotinib in ontstekingsziekten. Deze nieuwe Fase 2 studies in het syndroom van Sjögren, de ziekte van Bechterew, en psoriatische artritis staan naast het nog lopende FINCH Fase 3 programma in reuma, de DIVERSITY Fase 3 studie in de ziekte van Crohn (alsook de ziekte van Crohn in de dunne darm en bij fistelvorming), en de SELECTION Fase 2b/3 studie in colitis ulcerosa.

  Filgotinib is een medicijn in ontwikkeling; de veiligheid en werkzaamheid is nog niet definitief vastgesteld.
  Meer informatie over de studies met filgotinib: www.clinicaltrials.gov
  Meer informatie over filgotinib: www.glpg.com/filgotinib

  Filgotinib in het syndroom van Sjögren
  De Fase 2 studie zal een gerandomiseerde, dubbelgeblindeerde, placebo-gecontroleerde studie zijn in volwassen patiënten met het actieve syndroom van Sjögren. Het plan is om ongeveer 140 patiënten in 60 tot 80 centra wereldwijd gerandomiseerd of filgotinib, of een of twee andere kandidaatmedicijnen, of placebo, gedurende 48 weken eenmaal per dag toe te dienen. Belangrijkste doel van de studie zal zijn om te evalueren welk percentage behandelde patiënten voldoet aan protocol-specifieke criteria op 12 weken.

  Het syndroom van Sjögren is een systemische ontstekingsziekte die gevoeld kan worden in het gehele lichaam, meestal resulterend in chronische droogte van de ogen en mond. Naast symptomen van extensieve droogte zijn er ook andere complicaties zoals vermoeidheid, chronische pijn, grote betrokkenheid van de organen, neuropathie en lymfomen. De ziekte treft ongeveer 1% van de bevolking en negen van de tien patiënten zijn vrouwen. De gemiddelde leeftijd waarop de diagnose wordt vastgesteld is als patiënten in de 40 zijn, al kan de ziekte voorkomen op alle leeftijden bij zowel man als vrouw. Op dit moment is er geen medicijn voor syndroom van Sjögren. Toch kunnen bepaalde ondersteunende medicijnen verschillende symptomen verminderen. Voorgeschreven medicijnen voor droge ogen en mond zijn beschikbaar; ook worden immunosuppressieve medicijnen gebruikt om serieuze manifestaties in organen te behandelen.

  Filgotinib in de ziekte van Bechterew
  De TORTUGA Fase 2 studie zal een gerandomiseerde, dubbelgeblindeerde, placebo-gecontroleerde studie in meerdere centra zijn. Doel van de studie is om de veiligheid en werkzaamheid van de selectieve JAK1-remmer filgotinib te onderzoeken in volwassen patiënten met matige tot ernstige actieve ziekte van Bechterew. Het plan is dat ongeveer 100 patiënten, gerandomiseerd in verhouding van 1: 1, gedurende 12 weken eenmaal per dag 200 mg filgotinib of placebo krijgen toegediend. TORTUGA zal in acht Europese landen patiënten werven.

  Het belangrijkste doel van TORTUGA zal zijn het onderzoeken van het effect van filgotinib vergeleken met placebo op signalen en symptomen van de ziekte van Bechterew, zoals vastgesteld met de Ankylosing Spondylitis Disease Activity Score (ASDAS) na 12 weken.

  De ziekte van Bechterew is een systemische, chronische en progressieve ontstekingsziekte, en een van de meest voorkomende reumatische aandoeningen wereldwijd. De ziekte beïnvloedt vooral de wervelkolom en sacro-iliacale (SI) gewrichten en ontwikkelt zich tot ernstige ontsteking die de ruggengraat aantast, leidend tot permanent pijnlijke stijfheid van de rug. Er zijn meer dan 1 miljoen mensen met de ziekte van Bechterew in de VS, Europa en Japan. Op dit moment is genezing niet mogelijk, maar er zijn verschillende behandelingen en geneesmiddelen beschikbaar die de symptomen en pijn verminderen. Recente studies tonen aan dat de nieuwere biologische geneesmiddelen mogelijk de voortgang van de ziekte kunnen afremmen. Mensen reageren verschillend op verschillende behandelingen, met verschillende niveaus van werkzaamheid. Daarom kan het even duren voordat de meeste effectieve behandelmethode is vastgesteld.

  Filgotinib in psoriatische artritis
  De EQUATOR Fase 2 studie zal een gerandomiseerde, dubbelgeblindeerde, placebo-gecontroleerde studie in meerdere centra zijn. Het doel van de studie is om de veiligheid en werkzaamheid van de selectieve JAK1-remmer filgotinib te onderzoeken in volwassen patiënten met matige tot ernstige psoriatische artritis. Het plan is dat ongeveer 124 patiënten, gerandomiseerd in verhouding van 1:1, gedurende 16 weken eenmaal per dag 200 mg filgotinib of placebo krijgen toegediend. EQUATOR zal in 8 Europese landen patiënten werven.

  Het belangrijkste doel van EQUATOR is het onderzoeken van het effect van filgotinib in vergelijking met placebo op signalen en symptomen van psoriatische artritis, zoals vastgesteld door de American College of Rheumatology 20% verbeteringsscore (ACR20) na 16 weken. De studie zal ook de effecten van filgotinib onderzoeken in uitingen op de huid (psoriasis), en ook andere domeinen zoals de vingers (dactylitis), peesaanhechtingen (tendinitis), betrokkenheid van de ruggengraat (spondylitis) en nagels.

  Psoriatische artritis is een inflammatoire vorm van artritis, die bij tot aan 30% van de psoriasis patiënten voorkomt. Psoriatische artritis kan zwelling, stijfheid en pijn in en rond de gewrichten, nagelveranderingen en algemene vermoeidheid veroorzaken. Studies tonen aan dat het uitstellen van de behandeling van psoriatische artritis met zelfs maar zes maanden kan leiden tot permanente gewrichtsschade. Vroegtijdige herkenning, diagnose en behandeling van psoriatische artritis zijn cruciaal om pijn en ontsteking te verminderen en om schade aan de gewrichten te voorkomen.

  Ondanks de beschikbaarheid van een aantal behandelingen, zijn er maar weinig huidige behandelingen die effectief de enthesitis en symptomen verzachten in de gewrichten en de huid. De verkoop van geneesmiddelen voor psoriatische artritis bereikte in de VS, de EU en Japan $4,5 miljard in 2015 en zal naar verwachting groeien tot $12,6 miljard in 2025, gedreven door een betere diagnostisering.

 3. forum rang 4 aston.martin 4 april 2017 09:22
  quote:

  poicephalus schreef op 4 april 2017 08:59:


  De studies duren 12 resp. 16 weken. Hoe lang duurt het in de regel, dat we de uitslagen bekend worden gesteld?  De 12 weken en 16 weken die je noemt zijn de behandelingen per patiënt. De volledige studie kan snel een half tot 1 jaar duren alvorens alle patiënten geselecteerd en behandeld zijn. Daarna moeten alle resultaten nog geanalyseerd worden.

 4. forum rang 4 poicephalus 4 april 2017 09:23
  quote:

  aston.martin schreef op 4 april 2017 09:22:


  [...]


  De 12 weken en 16 weken die je noemt zijn de behandelingen per patiënt. De volledige studie kan snel een half tot 1 jaar duren alvorens alle patiënten geselecteerd en behandeld zijn. Daarna moeten alle resultaten nog geanalyseerd worden.  Dank voor je reactie
 5. scalette 4 april 2017 09:43
  De huidige koers is ondanks de aanhoudende stijging in de laatste maanden slechts een fractie van wat komen gaat.
  Verkopen lijkt in deze fase van de ontwikkeling van de waarde van GLPG een slechte beslissing.
  Alhoewel ik begrip kan opbrengen voor het veilige "in de zak hebben van winst" wordt door het nu verkopen van uw aandelen de zeer grote kans op een veel (wellicht 20 voudig) hogere winst teniet gedaan.
2.841 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 ... 143 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Galapagos Meer »

Koers 176,800   Verschil +2,90 (+1,67%)
Laag 172,750   Volume 589.748
Hoog 178,350   Gem. Volume 618.680
5 jun 2020 17:36
label premium

Galapagos: Minder erg dan het lijkt

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

 1. video thumbnail

  Galapagos gaat als de brandweer

  31 maart 2017 14:21 - Vimeo

 2. video thumbnail

  Arend Jan Kamp over hoofdkantoren

  7 februari 2017 16:38 - Vimeo

 3. video thumbnail

  Arend Jan Kamp over biotech

  2 februari 2017 16:33 - Vimeo

 4. video thumbnail

  Arend Jan Kamp over Galapagos

  9 juni 2016 16:08 - Vimeo

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare