Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Het belang van 65-plussers voor de economie

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
887 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 41 42 43 44 45 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
josti5
5
Handig BEN: door je lawine aan postings wordt een ander het wel zat, want die heeft wel iets beters te doen, en daardoor 'krijg jij je gelijk'...
Een daarbij tease je met foute beelden en halve waarheden, zo ook weer om 09.58 en 09.59.
Je doet maar.
ffff
5
Ben,

Na alle overvliegende meeuwen ontlopen te hebben, gewoon een mening:
"Rentenieren is geen werken net zomin als oppassen op je kinderen"

Natuurlijk begrijp ik jouw opmerking als je uitgaat van een werknemer of van een zelfstandig uitgeoefend beroep door zo'n zelfstandige als bijvoorbeeld een zzp'er.

Maar jouw beeld is ook wat " tijdsbepaald". Ik bedoel daar het volgende mee: In de agrarische wereld, in de horecawereld, zijn er heel wat ouderen die wat bijklussen. Meestal in het zwart, maar het is natuurlijk wel een economische activiteit.

Zelfs op de kleinkinderen passen, kun je, als je het wat breed ziet, een liefst gratis of zwarte activiteit bestempelen. Kijk naar al die geweldige discussies over de te hoge tarieven van al die instellingen die zich bezighouden met baby's, kleuters en peuters en kinderen op te vangen.

Bij drie-generatie gezinnen/ families die tegenwoordig vrijwel niet meer bestaan, was vrijwel al dit soort activiteit niet benoemd, maar wel degelijk gedaan.

Rentenieren noem jij nu ook even gemakshalve GEEN activiteit, omdat het niet onder werknemer of zelfstandige valt. Daar kan ik dan weer tegen in brengen dat ANNO 2017 " rentenieren" op zijn minst een deeltijdbaan is, als je ziet wat voor werk er om de hoek komt kijken om te kunnen rentenieren. Vroeger: Helemaal akkoord: 200.000 gulden 6 procent: Ach die mensen hebben 1000 gulden per maand en een heerlijk rustig leven.
Anno 2017: Het rendement is bijna nihil geworden voor renteniers, dus moeten ze van alles en nog wat ONDERNEMEN om toch nog een inkomen te behalen. En dan kun je een scala aan mogelijkheden opnoemen als beleggen, als onroerend goed aankopen en verhuren, maar plots is er wel degelijk VEEL economische activiteit ontplooid voor die.." gemakzuchtige rentenier"

Toegegeven: Ze zullen d'r niet dood aan gaan, maar het is beslist niet zo dat er " niks" of " bijna niks" voor gedaan moet worden.

Je kent mijn casus. HOe en wat jij er ook van denkt: Je zult toch moeten toegeven dat om ruim inkomen te behouden er wel degelijk iets ondernomen is. En nog niet zo weinig ook. Allemaal NERGENS geboekt als " activiteit", maar dat was het natuurlijk wel en met een enorme opbrengst.


Posting bedoeld om e.e.a. te relativeren.

Peter
[verwijderd]
0
quote:

ffff schreef op 24 maart 2017 11:36:


Maar jouw beeld is ook wat " tijdsbepaald". Ik bedoel daar het volgende mee: In de agrarische wereld, in de horecawereld, zijn er heel wat ouderen die wat bijklussen. Meestal in het zwart, maar het is natuurlijk wel een economische activiteit.


Dat valt toch onder werken als (flex) werknemer?
[verwijderd]
0
quote:

ffff schreef op 24 maart 2017 11:36:


Rentenieren noem jij nu ook even gemakshalve activiteit, omdat het niet onder werknemer of zelfstandige valt. Daar kan ik dan weer tegen in brengen dat ANNO 2017 " rentenieren" op zijn minst een deeltijdbaan is, als je ziet wat voor werk er om de hoek komt kijken om te kunnen rentenieren.


Postzegels verzamelen kost ook tijd. Daar gaat het niet om.

Als rentenier produceer je geen goederen en/of diensten.

Dus is het geen economische activiteit.

Overigens kun je hetzelfde resultaat behalen met een paar uurtjes per jaar.
josti5
4
quote:

BEN stierig schreef op 24 maart 2017 11:42:


[...]

Postzegels verzamelen kost ook tijd. Daar gaat het niet om.

Als rentenier produceer je geen goederen en/of diensten.

Dus is het geen economische activiteit.

Overigens kun je hetzelfde resultaat behalen met een paar uurtjes per jaar.


Ja BEN, je hebt he-le-maal gelijk BEN!
Kun je alsjeblieft een uurtje op deze lauweren rusten, en ff niet posten???
ffff
2
Twee misvattingen, lees mijn lange posting nogmaals:

Als rentenier produceer je juist wel activiteiten, bij bankiers, computerhandelaar, telecombedrijven, notarissen, makelaars, Poolse poetsvrouwen en Roemeense schilders, bij verhuizers en woninginrichters. Juist een actieve rentenier zet hordes aan het werk!

Hetzelfde resultaat in een paar uurtjes: Zoiets kan echt alleen maar iemand zeggen die nog nooit één ton vermogen heeft verdiend, laat staan vele miljoenen.....

Ik constateer dat je mijn posting niet begrijpt of waarschijnlijk niet wil begrijpen. Het was in ieder geval een aardige bijdrage aan het onderwerp van de draad: Het belang van 65-plussers voor de ( Luxemburgse) economie.
hirshi
0
Tip voor duurzaam ingestelde renteniers:

Een spaarrekening bij Triodos Bank.

0% rendement. Inflatie + vermogensrendementsheffing eten uw zuur verdiende centen op, maar u hebt wel een rein geweten.

Niets voor u? Bent u een gewetenloze rentenier?
Dan is het Vice Fund wat voor u.

www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/27832...
[verwijderd]
0
quote:

ffff schreef op 24 maart 2017 11:53:Als rentenier produceer je juist wel activiteiten, bij bankiers, computerhandelaar, telecombedrijven, notarissen, makelaars, Poolse poetsvrouwen en Roemeense schilders, bij verhuizers en woninginrichters. Juist een actieve rentenier zet hordes aan het werk!Nee, dat is consumeren. Niet produceren.
[verwijderd]
2
quote:

ffff schreef op 24 maart 2017 11:53:Hetzelfde resultaat in een paar uurtjes: Zoiets kan echt alleen maar iemand zeggen die nog nooit één ton vermogen heeft verdiend, laat staan vele miljoenen.....Er zijn mensen die een veelvoud van jouw kapitaal beheren met een veel hogere winst. Zonder zoveel tijd kwijt te zijn aan je hobby.

Ik heb ook miljoenen verdiend, maar niet in een paar uur per jaar inderdaad.

Maar ehm. Eventjes gemist hoe groot Vanguard tegenwoordig geworden is? $4 duizend miljard.
ffff
3
Er zijn ook heel veel beheerders die minder verdienen. Altijd toch een kick gekregen als ik op IEX op de voorpagina over fondsen las met bijvoorbeeld drie beheerders, die minder vermogen te beleggen hadden dan ik decennia in mijn eentje deed.

Er zijn er altijd die het nog beter doen, maar heel wat meer dat het stukken minder deden. Maar cadeau krijg je het nooit. Altijd hard werken.

Jij ....miljoenen verdiend? Kom op, Ben, nou niet gaan liegen. Het zijn je eigen woorden in een posting dat jij in Nederland geen Vermogensrendementsheffing betaalt. Dus betekent dat dat je, financieel gesproken, niks voorstelt.

Of je zat te liegen toen je zei dat jij geen VRH betaalt of je zit te liegen over je inkomen/vermogen.

[verwijderd]
2

Peter. Het kan ook zo zijn dat Ben wel vermogen heeft, maar toch geen vermogensbelasting betaalt.

Hoe hij dat voor mekaar krijgt is dan natuurlijk een ander verhaal dat hij maar eens moet uitleggen.

Groet, Jonas
voda
3
John & Peter, vele ab's naar jullie kant toe!

Geef die "opvreter" Ben er maar van langs. :-)
[verwijderd]
1
quote:

ffff schreef op 24 maart 2017 19:21:


Jij ....miljoenen verdiend? Kom op, Ben, nou niet gaan liegen. Het zijn je eigen woorden in een posting dat jij in Nederland geen Vermogensrendementsheffing betaalt. Dus betekent dat dat je, financieel gesproken, niks voorstelt.


Blijkbaar weet je niet zo goed hoe VRH werkt in Nederland.

Maar een klein deel van het vermogen wordt belast in box3. Bijna al het vermogen van miljardairs valt niet onder box3.

Nu heb ik geen miljard, noch de 100 miljoen die jij zegt te hebben, maar heb wel degelijk miljoenen verdiend met beleggen EN betaal geen VRH.

Volgende keer iets betere adviseurs inhuren om je fiscale constructie te optimaliseren.

Gezien de resultaten die jij hier hebt geopenbaard is het echt financieel verstandiger als je wat minder tijd steekt in je hobby beleggen.
josti5
2
quote:

BEN stierig schreef op 24 maart 2017 20:23:


Dit heeft overigens verder niets te maken met dit draadje.


Ja, ook nu ben je er weer in geslaagd, een draad flink te vervuilen.
[verwijderd]
0
Gaat deze draad over het belang van 65 plussers voor de economie of over het belang van de 15 minners voor de economie?
Goede nacht en morgen een ieder gezond weer op toch?
G.S.
josti5
2
Het sprookje van de gezonde, vitale 65+ er (en erger, óók het sprookje van de gezonde 65- er!) eens te meer doorgeprikt door Richard de Leth:Het lijkt wel, of hij veel postings van (o.a.) josti5 gelezen heeft -:)

Een citaat eruit (en bekijk vooral de bijbehorende grafiek, al was het alléén maar in je eigen belang!!!):

'Sinds 1950 is onze levensverwachting gestegen. Voor mannen van 70 naar 79 jaar, en voor vrouwen van 72 naar 82 jaar. We zijn misschien wel ouder geworden, maar niet gezonder. Want de gezonde levensverwachting is drastisch afgenomen: voor mannen van 54 naar 48 jaar, en voor vrouwen van 54 naar 42 jaar.

In 2010 leefde een Nederlandse man nog maar 61 procent van zijn leven in goede gezondheid en een Nederlandse vrouw nog maar 52 procent. En de lijnen lopen alleen maar naar beneden… '

Wij leven dus langer, maar dat éne woordje dat erbij hoort, wordt stééds maar weer 'vergeten': wij leven langer ZIEK!
De 'voedings'industrie maakt ons ziek, en de 'medische' industrie houdt ons ziek, is één van mij axioma's en jaja: er zijn óók grijstinten en zelfs witte plekjes, zoals ook Richard schrijft:

'Ik krijg regelmatig mails van huisartsen die wel eerst leefstijladvies aan hun patiënten adviseren in plaats van pillen. Er zijn dus uitzonderingen op de regel. Ik ben vooral kritisch op het systeem, niet op veel liefdevolle mensen die met beste intenties binnen dit systeem werken'.

Al het (politieke) geblaat over langer leven 'en dus' langer kunnen doorwerken negeert de feiten!

josti5
0
quote:

hirshi schreef op 25 maart 2017 09:02:


Dank Jos voor de link naar je mailbox.

Mvrgr.


Oeps, er ging wat mis - dank, hirshi!!!

Dit is de goede link: oersterk.activehosted.com/index.php?a...

887 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 41 42 43 44 45 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Beurzen in New York sluiten met winsten

19 feb De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag hoger geëindigd. Vanuit China kwamen signalen dat er meer over... 1

  Indices

  AEX 629,20 +0,60%
  EUR/USD 1,0798 -0,10%
  Germany30^ 13.775,20 -0,10%
  Gold spot 1.611,25 -0,01%
  LDN100-24h 7.431,87 -0,18%
  NY-Nasdaq Composite 9.817,18 +0,87%
  US30# 29.301,11 -0,15%

  Stijgers

  Alfen ...
  +6,13%
  BESI
  +4,38%
  ASMI
  +4,11%
  Wolter...
  +2,84%
  B&S Gr...
  +2,82%

  Dalers

  Fugro
  -4,54%
  ING
  -3,80%
  VIVORY...
  -1,98%
  BAM
  -1,48%
  PostNL
  -1,46%

  Nieuws Forum Meer»

  (1)

  bergen333 op 20 feb 2020 01:07
  (5)

  Erny op 20 feb 2020 00:05
  (6)

  Bob777 op 20 feb 2020 00:03
  (39)

  wittedewith op 19 feb 2020 22:42
  (6)

  Eugen III op 19 feb 2020 22:22

  Column Forum Meer»

  (289)

  Pakka op 20 feb 2020 01:31
  (28)

  hjs64 op 19 feb 2020 23:38
  (29)

  Stapelaar op 19 feb 2020 22:32
  (4)

  Kaviaar op 19 feb 2020 22:05
  (101)

  morgen1 op 19 feb 2020 20:37