Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Meedoen met HAL in bouwmaterialen: TABS Holland

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
264 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
twinkletown
0
Jaarrecord woningverkopen in december | Het Financieele Dagblad

fd.nl/economie-politiek/1236992/jaarr...
In december 2017 4,4% meer woningen verkocht, zo meldt het Kadaster.
twinkletown
0
NPEX stapt over naar een nieuw geldmarktfonds

NPEX heeft met Nationale Nederlanden overeenstemming bereikt om gebruik te kunnen maken van hun geldmarktfonds. Dit betekent ook dat wij geen gebruik meer maken van het geldmarktfonds van DeGiro waar we sinds 1 juli 2015 gebruik van maakten.

U zult van deze overgang niets merken.

Wij geven u graag een korte toelichting over het geldmarktfonds van NN Investment Partners.
Het fonds NN (L) Liquid EUR – B Cap is een short term money market fund (ST MMF) zoals gedefinieerd door de European Securities and Markets Authority (ESMA). Het fonds heeft een laag risicoprofiel en is daarmee de meest veilige optie die wij u kunnen bieden.

Voor meer informatie over dit geldmarktfonds verwijzen wij u naar de Essentiele Beleggersinformatie (EBI) en het prospectus.

In het kader van de kostentransparantie kunnen wij u meedelen dat NPEX de lopende kosten van het geldmarktfonds (0,12%) voor haar rekening zal nemen. Momenteel is gezien de lage rentestand het rendement op de investeringen in het geldmarktfonds negatief. Ook deze kosten zal NPEX tot nader order voor haar rekening nemen.
twinkletown
0
55 mln voor beursgang zonder bedrijf

De opbrengst van de beursgang van Dutch Star Companies One was met 55,4 mln euro hoger dan verwacht. Daarmee heeft het Damrak weer een beursgang zonder bedrijf. Streven is een minderheidsbelang te nemen in een succesvol en bij voorkeur Nederlands bedrijf. Beleggers geven in feite een blanco cheque zonder te weten waar hun geld uiteindelijk in geïnvesteerd wordt. Als het bestuur geen bedrijf kan vinden krijgen de beleggers hun geld terug. (FD, p.17 - Tel, p.25)

Mijn advies aan de drie prominente promoters van dit nieuwe fonds Niek Hoek (ex-Delta Lloyd ceo), oud-SHV chef Stephan Nanninga en Gerbrand ter Brugge (Oaklins):
Neem een belang in TABS Holland!
twinkletown
0
Saint Gobain: FY earnings up 19.6% at 1,566 million euros

Cercle Finance - 23/2

(CercleFinance.com) - Saint Gobain's 2017 turnover reached 40,810 million euros, up 4.4% in actual terms (+4.7% in comparable terms).

Management said that organic growth was driven by both volumes (+2.7%) and prices (+2.0%), with growth at all divisions and in all geographic areas.

The group has exceeded its targets in terms of cost reductions, making 290 million euros in savings compared to 2016.

2017 net income (group share) came in at 1,566 million euros, up 19.5%.

Management said that in 2018, it seeks further growth in operating income at a comparable consolidation scope and exchange rates.

Copyright (c) 2018 CercleFinance.com. All rights reserved.
benito c.
0
Dat TABS een goed jaar achter de rug zal hebben is wel duidelijk, ergens in de eerste helft maart zullen de jaarcijfers gepubliceerd worden. In de tussentijd is het wachten op het hervatten van de handel middels een nieuw handelssysteem van NPEX, duurt wel erg lang. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat NPEX hier steken heeft laten vallen. Men wist tijden van tevoren dat het oude systeem niet houdbaar was en heeft erg lang gewacht met een voorstel voor een nieuw systeem. Dat AFM bepaalde termijnen aanhoudt kan toch ook geen verrassing zijn. Het nieuwe systeem zou nu niet al te lang meer moeten duren.
robert125
0
TABS heeft een bericht naar de aandeelhouders gestuurd dat hun dochter Houtindustrie Opmeer van de hand is gedaan. Dat is een klein productiebedrijf (kozijnen ed.). Het was voor TABS een vreemde eend in de bijt omdat men een handelsbedrijf is. Bovendien liep het bedrijf niet erg goed vanwege onderbezetting van tijd tot tijd. Het is dus prettig dat deze activiteit nu door een ander voortgezet zal worden.
twinkletown
0
quote:

robert125 schreef op 1 mrt 2018 om 09:29:


TABS heeft een bericht naar de aandeelhouders gestuurd dat hun dochter Houtindustrie Opmeer van de hand is gedaan. Dat is een klein productiebedrijf (kozijnen ed.). Het was voor TABS een vreemde eend in de bijt omdat men een handelsbedrijf is. Bovendien liep het bedrijf niet erg goed vanwege onderbezetting van tijd tot tijd. Het is dus prettig dat deze activiteit nu door een ander voortgezet zal worden.

Hierbij het persbericht:
tabsholland.nl/tabshollandpubli.php?D...
twinkletown
0
Bericht binnen van NPEX; het schiet niet op met de AFM

Geachte mevrouw, heer,

De directie van NPEX is momenteel in afwachting van een besluit van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) over toekenning van de zogeheten MTF-vergunning, waardoor certificaten van aandelen en obligaties weer kunnen worden verhandeld via het NPEX-platform, waar de secundaire handel sinds 18 november 2017 is opgeschort.

De aanvraag van de uitbreiding van de vergunning is gebaseerd op nieuwe Europese regelgeving (MiFID II) welke 3 januari 2018 is geëffectueerd. Het gaat om een zorgvuldig beoordelingsproces dat vanwege de nieuwe wettelijke normen en regels meer tijd in beslag neemt dan beoogd.

In de afgelopen maanden waren de contacten tussen NPEX en AFM constructief en gericht op hervatten van de handel op het NPEX-platform.

>>>
robert125
0
quote:

robert125 schreef op 22 aug 2017 om 09:54:


[...]
Je hebt gelijk met het aantal uitstaande aandelen, dus mooi, die wpa. Het moet nu wel heel raar lopen willen we niet rond de 5 euro (34 miljoen) op jaarbasis uit kunnen komen. Ik verwacht namelijk dat er in het 2e halfjaar wat minder buitengewone lasten zullen worden genomen dat in het 2e halfjaar 2016, ik denk dan met name aan de last voor de toevoeging participatieregeling. Dat is overigens puur een boekhoudkundige aangelegenheid, want met dat geld worden t.z.t. de directieaandelen (6,5%) ingekocht, en als dat niet gebeurt, valt de voorziening weer vrij. Het is dus gewoon een extra spaarpotje, maar de regels nopen TABS er toe dit zo te doen..

Wpa wordt 5,03, dividend gaat van 0,84 naar 1,76.


Anne Schouten, bestuursvoorzitter van
Timber and Building Supplies Holland
:
“In 2017 groeide de economie met 3,1%, het herstel werd gedragen door de export, de
bedrijfsinvesteringen en het productievolume van de industrie en de bouw. Het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) geeft aan dat de groei in de bouw 5% was. Woningbouw kwam hoger uit dan de 5%. Het aantal nieuwbouwwoningen steeg van 55.000 naar 65.000, onvoldoende om de stijging van het aantal huishoudens te compenseren. De krapte op de woningmarkt bleef, met als gevolg sterk stijgende prijzen. Renovatie en verbouw profiteerde van de vele verhuizingen en transformaties van bedrijfsgebouwen naar woningen.
Utiliteitsbouw steeg minder met 3,5% en infra bleef steken op 1,5%. De werkgelegenheid in de sector nam fors toe. Tekort aan bouwvakkers en gebrek aan goede bouwterreinen waren ook dit jaar weer beperkende factoren voor de groei. De orderportefeuilles groeiden in alle sectoren. Efficiency wordt steeds belangrijker, het leidt meer dan voorheen tot behoefte bij klanten aan partners met een uitgebreid assortiment en goede service. TABS Holland voorziet graag in die behoefte. Voor het jaar 2018 stijgt het bouwvolume volgens het EIB 4,5%.
Woningbouw en renovatie zullen echter de koppositie overdragen aan utiliteitsbouw en
infra.
In 2015 nam PontMeyer N.V. de aandelen over van Deli Building Supplies B.V. en fuseerden de bedrijven in Timber and Building Supplies Holland N.V. (TABS Holland). De samenwerking in de backoffice is geïntensiveerd, waardoor er efficiëntie-
en synergievoordelen zijn behaald.
De doelstelling hierbij is in alle onderdelen gebruik maken van de beste systemen en de best practice om zo de klant maximale service te bieden. De focus lag daarbij steeds op de behoefte van de klanten. Vrijwel alle bedrijfsonderdelen hebben 2017 afgesloten met een mooie resultaatverbetering.
De medewerkers van TABS Holland hebben goed ingespeeld
op het aantrekken van de markt, het was dit jaar hard werken.
In 2018 gaan we door op de ingeslagen weg: de klant voorop. De strategie is het zelfstandig voortzetten van de bedrijven en samenwerking in de backoffice. De bedrijven zullen blijven concurreren in de markten waarin zij opereren.”
Toelichting op de resultaten
De Nederlandse economie groeide gedurende 2017 gestaag verder. De bouwsector
profiteerde van de goede economie. De omzet van TABS Holland steeg mede daardoor
tot €675 miljoen (2016: €650 miljoen) en het operationeel resultaat voor bijzondere posten tot €43,5 miljoen (2016: €39,5 miljoen). Het netto resultaat was €34,1 iljoen (2016: €28,3 miljoen). De schade die de TABS Holland bedrijven leden door faillissementen was klein, net als vorig jaar.De omzetstijging van de bedrijven is globaal gelijk aan de markt. Het aantal fte’s steeg van 1.396 naar 1.465. De kostenstijging was door diverse efficiëntiemaatregelen laag. De bankschuld
is verder afgebouwd. Door de stijgende markt en door synergievoordelen boekte
TABS Holland in 2017 een tevredenstellend operationeel- en nettoresultaat.
In 2017 is fors geïnvesteerd in het bedrijf, zowel in de vestigingen
als in productie capaciteit.
Daarnaast heeft een aantal onroerend goed transacties plaatsgevonden en de
implementatie van SAP bij Jongeneel was een belangrijke investering.
Dividend
De onderneming stelt voor om over 2017 dividend uit te keren ter waarde van €11,9
miljoen, oftewel €1,76 per aandeel
.
robert125
0
Nu maar wachten op het moment dat de handel bij NPEX hervat zal gaan worden. Met een normaal orderboek zoals op de gewone beurs zal de belangstelling voor TABS enorm toenemen, zo is mijn verwachting. Iedereen zal wel begrijpen dat een kw van 6 voor dit handelsfonds, marktleider in hout- en bouwmaterialen in Nederland en een dividend-rendement van 6% bespottelijk is.Temeer daar de verwachtingen voor de komende jaren onverminderd gunstig zijn.
DeBrakkeGrond
0
FD

Moederbedrijf PontMeyer profiteert van groei bouwsector

Leverancier van hout- en bouwmaterialen Tabs Holland is in 2017 verder gegroeid. Het moederbedrijf van onder andere PontMeyer boekte een 10% hoger operationeel resultaat voor bijzonder posten op een 4% hogere omzet. Het nettoresultaat komt uit op €34,1 mln.

De hogere omzet is volgens Tabs te danken aan de groei van de economie en de productiegroei van de bouw in het bijzonder. Dat zorgde voor extra vraag en een relatief klein aantal faillissementen van bouwfirma's. De omzet komt uit op €675 mln.

Koninklijke Jongeneel

Tabs bestaat sinds 2015. In dat jaar fuseerde PontMeyer met Deli Building Supplies. Dat moest synergievoordelen opleveren. Onder het bedrijf vallen onder meer de 48 vestigingen van PontMeyer en de 43 vestigingen van Koninklijke Jongeneel.

Grootaandeelhouder van Tabs is HAL Investments. De investeringsmaatschappij, ook eigenaar van de FD Mediagroep, bezit 78% van de aandelen. De overige 22% werden via mkb-beurs NPEX verhandeld. Sinds 18 november vorig jaar zijn de activiteiten op die beurs echter stilgelegd. Aandeelhouders krijgen een dividend van €1,76 per aandeel uitgekeerd, een totaal van €11,9 mln.
benito c.
0
Non-nieuws van NPEX over hervatten van de handel: daar is dan meteen alles mee gezegd. Men komt niet verder dan het volkomen verouderde oude veilingsysteem, NPEX kan nu nog steeds geen normaal handelssysteem met orderboek presenteren. Je vraagt je toch werkelijk af wat een amateuristische organisatie dat is. Voor de zoveelste keer heeft men opnieuw het voornemen later dit jaar alsnog met een orderboek te komen. Waar andere organisaties, bijv. NXchange dat wel kunnen kan de NPEX het niet. Dan is daar toch wat goed mis.
TABS als marktleider in bouwmaterialen verdient wel een beter vehikel als handelsplatform want dit is zo een prachtige vlag op een lelijke modderschuit.
twinkletown
0
FD >

Beleggers kunnen na maanden weer handelen op mkb-beurs NPEX

NPEX was maandenlang een beurs zonder handel, maar daar komt verandering in. De alternatieve beurs beschikt over de juiste vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Beleggers kunnen er vanaf volgende week weer hun stukken en leningen verkopen, zo maakt het bedrijf woensdag bekend.

Op NPEX kunnen ondernemingen uit het midden- en kleinbedrijf (mkb) obligaties en aandelen plaatsen. Zo kunnen ze buiten de bank om geld ophalen. In totaal haalden bedrijven €55 mln op via deze beurs, waarvan ruim €31 mln vorig jaar. Bedrijven als De Vegetarische Slager, restaurantketen Wagamama en gassenproducent Hygear staan genoteerd op NPEX.

Beleggers konden sinds november vorig jaar niet meer handelen in op NPEX genoteerde stukken, omdat het bedrijf niet meer de juiste vergunning bezat. Bovendien was de beurs zelf niet tevreden met het handelssysteem, dat liep via een soort veiling.

Papieren

NPEX heeft het handelssysteem aangepast zodat het aan de regels voldoet. De AFM verleende de Haagse onderneming afgelopen vrijdag een vergunning voor een zogeheten multilaterale handelsfaciliteit (mtf), een alternatief beursplatform. Daarmee voldoet het bedrijf aan de nieuwste Europese wetgeving Mifid II, die in januari in werking trad. Naar eigen zeggen is NPEX het eerste Nederlandse bedrijf dat een mtf-vergunning krijgt onder de nieuwe regels, die moeten leiden tot meer bescherming en transparantie voor beleggers.

'Wij hadden een speciale maatwerkvergunning, maar Mifid II leidde ertoe dat dit maatwerk weg is', zegt Adriaan Hendrikse, mede-oprichter en directeur van NPEX over de reden waarom de vergunning niet meer voldeed.

Voor beleggers verandert er het een en ander. Voorheen konden zij al aandelen kopen bij NPEX als ze een tiende van het aankoopbedrag op hun rekening hadden staan. Onder de nieuwe regels moeten beleggers het gehele bedrag bezitten als ze een aandeel willen kopen of op een obligatie willen inschrijven. Daarnaast moeten beleggers een toets maken om te bepalen of ze wel de juiste kennis en ervaring hebben om te handelen bij NPEX. Verder is het zogeheten bewaarsysteem aangepast. Het Brusselse Euroclear voert voortaan de effectentransacties voor NPEX uit.

Volgens Hendrikse en de andere directeur, Alan van Griethuysen, heeft NPEX weinig last gehad van de handelsstop van vijf maanden. Het bedrijf verwerkte slechts 25 transacties per week. Met de nieuwe vergunning zal de handel niet exponentieel toenemen, verwachten de twee bestuurders. Bedrijven halen op NPEX veruit het meeste geld op met de uitgifte van obligaties. 'Dat gebeurt veelal bij beleggers die de hele rit willen uitzitten', zegt Van Griethuysen.

Sinds de handel stil kwam te liggen, in november, zijn er nog vier obligaties uitgegeven op NPEX. Daarnaast zijn er volgens Van Griethuysen 'vier of vijf' bedrijven geweest die geïnteresseerd waren in een notering op NPEX, maar dat nog niet wilden. 'Zij zeiden: “We wachten nog even tot jullie een vergunning hebben”.'

Een woordvoerder van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) zegt de afgelopen maanden nauwelijks verontruste telefoontjes te hebben gekregen van beleggers over het stilleggen van de handel.
ABP nauw betrokken

Via NPEX beleggen voornamelijk de 12.000 ingeschreven particulieren. Ook pensioenfonds ABP is nauw betrokken. ABP-dochteronderneming Inkef Capital is een aandeelhouder van NPEX en het pensioenfonds schrijft in op sommige leningen die bedrijven op NPEX plaatsen.

Met de nieuwe vergunning hopen Hendrikse en Van Griethuysen meer institutionele beleggers aan te trekken. 'Het is qua plaatsingskracht enorm prettig als je een belegger hebt die voor 25% mee kan doen', zegt Hendrikse. Dat is ook gunstig voor NPEX zelf. Bij het behalen van het van tevoren vastgestelde streefbedrag verdient NPEX een honorarium van 3%.

Erik van Rein (FD)
paul142
0
Nee, het handelssysteem blijft in grote lijnen hetzelfde. Niet gunstig voor huidige TABS aandeelhouders, maar ik kan NPEX geen ongelijk geven. Het is met name een platform voor obligaties en investeerders zitten hierin doorgaans gewoon de hele rit uit.

Een notering aan de Amsterdamse beurs of een verkoop aan een ander bedrijf is de manier om de waarde van TABS te realiseren. De markt voor bouwmaterialen en het beursklimaat zijn nu vrij gunstig. Hopelijk ziet HAL het ook zo en willen ze niet nog een jaar of tien wachten.
robert125
1
quote:

robert125 schreef op 22 aug 2017 om 09:54:


[...]
Je hebt gelijk met het aantal uitstaande aandelen, dus mooi, die wpa. Het moet nu wel heel raar lopen willen we niet rond de 5 euro (34 miljoen) op jaarbasis uit kunnen komen. Ik verwacht namelijk dat er in het 2e halfjaar wat minder buitengewone lasten zullen worden genomen dat in het 2e halfjaar 2016, ik denk dan met name aan de last voor de toevoeging participatieregeling. Dat is overigens puur een boekhoudkundige aangelegenheid, want met dat geld worden t.z.t. de directieaandelen (6,5%) ingekocht, en als dat niet gebeurt, valt de voorziening weer vrij. Het is dus gewoon een extra spaarpotje, maar de regels nopen TABS er toe dit zo te doen..

Jaarverslag is uit, op de website te vinden. Meest opvallend is de opnieuw relatief grote dotatie aan de voorziening personeelsbeloningen. Het gaat dan met name over het potje dat gebruikt zal worden (binnen 5 jaar) om de directieaandelen terug te kopen. De voorziening wordt bepaald op basis van de meerjarenramingen van het bedrijf zelf, die zijn dus naar boven bijgesteld. Ondanks deze forse extra dotatie van naar schatting minimaal 6 miljoen heeft het bedrijf een forse winststijging behaald. In werkelijkheid is de gang van zaken dus nog beter geweest dan ik hierboven verwachtte. Ook voor 2018 en volgende jaren is het bedrijf optimistisch. De kortlopende schuld is afgelost en er is versneld op de langlopende schuld afgelost. Het bedrijf is gewoon erg liquide,want een handelsbedrijf kan best zijn voorraden en vorderingen deels financieren met kortlopende schuld. Alle seinen staan op groen. De opwaarts bijgestelde meerjarenramingen wijzen daar ook op.
Jammer dat de NPEX niet in staat is een handelssysteem met een normaal orderboek te maken en dat het slecht functionerende veilingsysteem nu weer opgestart wordt. Men zegt wel in de loop van dit jaar alsnog met een beter systeem te komen, maar dat zegt men al tijden. Niet erg professioeneel allemaal.
robert125
0
Het is misschien goed om in te gaan op die voorziening voor de participatieovereenkomst met de directie. Op grond daarvan bezit de directie 6,5% van de aandelen, 440.000 stuks. Maar ze hebben die niet vrij ter beschikking. Op het moment dat de regeling eindigt gaan ze verplicht afscheid van die stukken nemen in ruil voor een grote som geld. Die som geld wordt door TABS betaald, naar mijn inschatting. Theoretisch zou het kunnen dat HAL een kooprecht heeft op die aandelen tegen betaling van de bovenvermelde som. Ik vermoed echter sterk dat TABS het zal gaan betalen, die is immers overliquide. Op dat moment gebeuren 2 dingen.
1.TABS zal geen reservering ten laste van de winst meer hoeven te doen voor deze aangelegenheid, dat zou naar mijn inschatting over afgelopen jaar 6 miljoen gescheeld hebben, niet aftrekbaar voor de Vpb, daarom is de procentuele belastingdruk zo hoog.Op 6,770 miljoen aandelen is dat bijna 90 cent per aandeel.
2.Het aantal aandelen daalt dat met 6,5% tot 6,330 miljoen aandelen.
Iedereen kan dus berekenen hoezeer de winst per aandeel negatief beinvloed is door deze boekhoudkundige aangelegenheid.
De winst per aandeel zal dus nog belangrijk komende jaren verder stijgen. Daar komt bij het verder volume (markt)herstel, verbetering van de efficiency door de laatste hand te leggen aan de synergie tussen de fusiebedrijven, de verlaging van het Vpb-tarief van 25% naar 21%, TABS heeft geen compensabele verliezen en betaald het volle bedrag.
Kortom,
shaai
0
Algemene Vergadering van Aandeelhouders


Op maandag 14 mei 2018 wordt om 14.00 uur de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Timber and Building Supplies Holland N.V. (TABS Holland) gehouden ten kantore van TABS Holland, Symon Spiersweg 17, 1506 RZ te Zaandam.

De agenda en de bijbehorende bijlagen zijn te downloaden via de website www.tabsholland.nl onder ‘aandeelhouders’ en verkrijgbaar via het secretariaat: 075 - 6536 234 of adrie.van.doorn@ tabsholland.nl.

Toegang en wijze van aanmelding
Iedere aandeelhouder en vruchtgebruiker of pandhouder van aandelen aan wie het stemrecht toekomt, is bevoegd de algemene vergadering van aandeelhouders bij te wonen, daarin het woord te voeren en het stemrecht uit te oefenen.

Indien het aandelen op naam betreft, moet de Raad van Bestuur van het voornemen de vergadering bij te wonen schriftelijk in kennis worden gesteld. Indien de vergaderrechten volgens het bovenstaande worden uitgeoefend door een gevolmachtigde, dient de Raad van Bestuur een schriftelijke volmacht hiervan te ontvangen.

Deze aanmelding of volmacht dient uiterlijk op woensdag 9 mei 2018 vóór 17.00 uur te zijn ontvangen op bovengenoemd adres.

De vennootschap zal tevens als aandeelhouder beschouwen degene genoemd in een schriftelijke verklaring van de aangesloten instelling inhoudende dat de in die verklaring genoemde aandelen behoren tot haar verzameldepot en dat de in de verklaring genoemde persoon deelgenoot van dit verzameldepot is en zal blijven tot na de vergadering. Deze verklaring dient gedeponeerd te zijn bij Kempen & Co uiterlijk op woensdag 9 mei 2018 vóór 17.00 uur (per mail proxyvoting@kempen.nl of per fax 020 - 3489 549), Beethovenstraat 300, 1077 WZ Amsterdam.

Zaandam, april 2018

Raad van Bestuur van TABS Holland N.V.
shaai
0
14 mei 2018 om 14.00 uur, Symon Spiersweg 17 te Zaandam
A G E N D A
1. Opening en mededelingen
2. Behandeling van het jaarverslag van de Raad van Bestuur over
de gang van zaken van de vennootschap en het gevoerde beleid
in het boekjaar 2017
3. Implementatie van het bezoldigingsbeleid
4. Vaststelling van de jaarrekening over het boekjaar 2017
5. Vaststelling van de verwerking van het resultaat boekjaar 2017 bijlage
6. Décharge van de leden van de Raad van Bestuur ter zake van het
door hen gevoerde bestuur gedurende het boekjaar 2017
7. Décharge van de leden van de Raad van Commissarissen ter zake
van het door hen uitgeoefende toezicht gedurende het boekjaar 2017
8. (Her)benoeming van leden van de Raad van Commissarissen bijlage
9. Rondvraag
10. Sluiting
shaai
0
Toelichting punt 3 van de agenda
Een specificatie van de bezoldiging van de Raad van Bestuur is opgenomen in het jaarverslag over
2017 en voldoet aan het eerder vastgestelde bezoldigingsbeleid.
Toelichting punt 5 van de agenda
Voorgesteld wordt om dividend uit te keren, € 1,76 per uitstaand aandeel, totaal € 11,9M.
Toelichting punt 6 van de agenda
Voorgesteld wordt de leden van de Raad van Bestuur décharge te verlenen voor het door hen in
het boekjaar 2017 gevoerde bestuur.
Toelichting punt 7 van de agenda
Voorgesteld wordt de leden van de Raad van Commissarissen décharge te verlenen voor het door
hen in het boekjaar 2017 uitgeoefende toezicht.
Toelichting punt 8 van de agenda
Door de Raad van Commissarissen worden de heren T. Jensma, J.L.M. Van Meerbeeck en
W.F. Zetteler - die krachtens het rooster op 15 mei 2018 aftreden als commissaris - voorgedragen
om als commissaris te worden herbenoemd. De heren Jensma, Van Meerbeeck en Zetteler passen
binnen de door de Raad van Commissarissen vastgestelde profielschets. De Raad van
Commissarissen is zeer ingenomen met de wijze waarop de heren in de afgelopen jaren hun taak
als commissaris hebben vervuld.
Hun gegevens alsmede de redenen van hun voordracht zijn aan deze toelichting toegevoegd.
De Algemene Vergadering heeft het recht aan de Raad van Commissarissen personen aan te
bevelen om als commissaris te worden voorgedragen. De voordracht wordt gedaan, indien en
voor zover de Algemene Vergadering niet een aanbeveling doet als in de vorige zin bedoeld.
Maakt de Algemene Vergadering wel gebruik van dit recht, dan zal zo nodig in een nieuw te
houden Algemene Vergadering over de door de Raad van Commissarissen op te stellen
voordracht worden gestemd.
Ook de Ondernemingsraad heeft het recht aan de Raad van Commissarissen personen aan te
bevelen om als commissaris te worden voorgedragen.
De Ondernemingsraad heeft kennisgenomen van de voordracht van de Raad van Commissarissen
en heeft medegedeeld de voordracht van de Raad van Commissarissen te ondersteunen.
De Algemene Vergadering kan met volstrekte meerderheid van de uitgebrachte stemmen,
vertegenwoordigend ten minste een derde van het geplaatste kapitaal, de voordracht van de
Raad van Commissarissen afwijzen
264 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Chipsector in schijnwerpers op Wall Street

26 jun De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met kleine uitslagen de handel uitgegaan. Vooral chipbedrijven... 1

  Indices

  AEX 558,24 -0,01%
  EUR/USD 1,1364 -0,09%
  Germany30^ 12.246,50 +0,01%
  Gold spot 1.408,12 +0,05%
  LDN100-24h 7.419,36 +0,38%
  NY-Nasdaq Composite 7.909,97 +0,32%
  US30# 26.601,82 +0,24%

  Stijgers

  Arcelo...
  +4,83%
  Air Fr...
  +4,56%
  Fugro
  +3,93%
  ING
  +2,75%
  Aperam
  +2,46%

  Dalers

  Euroco...
  -4,82%
  OCI
  -3,80%
  Sif Ho...
  -2,61%
  Wereld...
  -2,45%
  Takeaw...
  -2,29%

  Nieuws Forum Meer»

  (12)

  Weert=No.1 op 27-jun-19 02:19
  (5)

  boomer92h2t1yg op 27-jun-19 01:51
  (1)

  bergen333 op 27-jun-19 01:10
  (4)

  gokker op 26-jun-19 23:17
  (1)

  suske wiet op 26-jun-19 23:08

  Column Forum Meer»

  (162)

  Vidoque op 27-jun-19 00:01
  (9)

  SlechteBelegger op 26-jun-19 23:30
  (3)

  BeursJunkie op 26-jun-19 20:53
  (17)

  Toekomstbeeld op 26-jun-19 20:40
  (1)

  Jeroentje-2018 op 26-jun-19 14:49