Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Meedoen met HAL in bouwmaterialen: TABS Holland

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
437 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 18 19 20 21 22 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
twinkletown
0
quote:

robert125 schreef op 19 sep 2017 om 14:18:


De kans lijkt mij groot dat beleggers er behoorlijk op vooruit gaan. Als er een normaal orderboek gaat komen, zal de koersvorming enorm verbeteren. Het moet zeker mogelijk zijn om een licentie van een ander over te nemen, mogelijk zal de implementatie niet tijdig afgerond zijn, dan is er enige tijd geen handel mogelijk, geen drama.

NPEX onderzoekt op dit moment de verschillende alternatieven, zo liet directeur Adriaan Hendrikse aan ABM Financial News weten. Zelf een systeem ontwikkelen zal NPEX niet, maar een licentie op één van de reeds ontwikkelde platforms wordt onderzocht.

"We hebben een orderboek nodig", zo zei Hendrikse, wat het mogelijk maakt om meer transacties af te handelen en wat ook voor een transparantere prijsvorming zal zorgen.NPEX op zoek naar nieuw handelssysteem

MKB-beurs NPEX is naarstig op zoek naar een nieuw handelssysteem. Dat heeft de beurs in een brief aan bedrijven en beleggers laten weten. Echter, NPEX gaat niet zelf een nieuw systeem bouwen, maar verwacht een licentie te nemen op een bestaand systeem. Lukt dat niet voor 18 november, dan wordt de handel tijdelijk opgeschort.

Er is een uitstekend handelssysteem beschikbaar met een keurig orderboek bij nx'change. Op dit forum al vaker aan de orde geweest. Wellicht kan NPEX dit systeem in licentie nemen. Voorbeeld:

www.nxchange.com/Fastned/trade
DeBrakkeGrond
0
NPEX stopt met handelssysteem (update)
19-09-2017

Alternatieven onderzocht.

(ABM FN-Dow Jones) Het alternatieve beursplatform NPEX biedt vanaf 18 november aanstaande niet langer een handelssysteem aan, tenzij er voor het huidige veilingsysteem een alternatief wordt gevonden. Dit maakte NPEX per brief bekend aan zijn beleggers.

Volgens NPEX is het huidige veilingsysteem "niet meer toereikend voor het toegenomen aantal beleggers en de wijzigingen in de wet- en regelgeving". Het handelssysteem blijft tot 18 november in de lucht, zo sprak NPEX af met de toezichthouder.

NPEX onderzoekt op dit moment de verschillende alternatieven, zo liet directeur Adriaan Hendrikse aan ABM Financial News weten. Zelf een systeem ontwikkelen zal NPEX niet, maar een licentie op één van de reeds ontwikkelde platforms wordt onderzocht.

"We hebben een orderboek nodig", zo zei Hendrikse, wat het mogelijk maakt om meer transacties af te handelen en wat ook voor een transparantere prijsvorming zal zorgen.

Mocht de zoektocht naar een nieuw platform niets opleveren, dan betekent dit dat er vanaf 18 november niet meer kan worden gehandeld in de uitgegeven obligaties en certificaten van aandelen. Wel blijven beleggers rente en aflossingen en eventuele dividenden ontvangen, beloofde het beursplatform.

Door: ABM Financial News
DeBrakkeGrond
0
FD

Mkb-beurs NPEX stopt met huidig handelssysteem

De alternatieve beurs NPEX gaat stoppen met het huidige systeem voor het verhandelen van obligaties en aandelen. Het ziet zich daartoe genoodzaakt vanwege veranderende wet- en regelgeving, zo meldt het beursbedrijf in een bericht.

Beleggers kunnen daarom na 18 november mogelijk tijdelijk hun obligaties en aandelen niet verhandelen. Of dat zal gebeuren, is afhankelijk van de vraag of de mkb-beurs voor die tijd een nieuw handelssysteem heeft gevonden.

'Ons handelssyteem werkt gewoon niet goed genoeg', zo zegt directeur en mede-oprichter Adriaan Hendrikse in een telefonische toelichting. 'We werken met een soort marktplaats met 1-op-1-transacties. We hebben eenmaal per week een handelsmoment. Daar krijgen we veel vragen over. Mensen zijn toch gewend dat ze op een knop drukken en dat een transactie dan wordt uitgevoerd.'

In overleg met de toezichthouder is besloten vanaf 18 november de stekker uit het handelssysteem te trekken, ook omdat nieuwe regelgeving zoals Mifid II dat binnenkort sowieso zal vereisen. 'We gaan op zoek naar iets dat meer transparantie biedt en dat een orderboek heeft', aldus Hendrikse. 'Zulke systemen kun je in licentie krijgen bij derden.'

De NPEX-oprichter denkt 'ruim van tevoren' nieuws te kunnen melden over dat nieuwe handelsmechanisme, maar mocht het tot een periode komen waarin er geen handel mogelijk is, voorziet hij geen grote problemen. 'Bij ons ligt het zwaartepunt niet op aandelen maar op bedrijfsleningen, en die worden nu eenmaal nauwelijks verhandeld. Bij onze grootste aandelennotering, Geneba, is een uitkoopprocedure bezig, dus dat bedrijf is tegen die tijd niet meer genoteerd. In veel noteringen is in de meeste weken helemaal geen handel. Dus ik verwacht geen grote impact.'

Op NPEX zijn momenteel 35 fondsen, obligaties en aandelen genoteerd, van onder meer Wagamama, The Society Shop en De Vegetarische Slager. In de eerste helft van 2017 werd er via het platform voor €23,5 mln aan financiering opgehaald.

Het beursbedrijf verwacht dat het binnenkort drukker zal worden, omdat bedrijven vanaf oktober obligaties en aandelen kunnen uitgeven tot €5 mln zonder een goedgekeurd prospectus door de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Nu ligt die grens nog op €2,5 mln. Wel zal er de AFM om een informatiedocument vragen.

De verwachting van NPEX dat hierdoor 'meer proposities' naar de kleintjesbeurs zullen komen, onderstreept in de ogen van het bedrijf dat het huidige handelssysteem tekortschiet.

Joost Dobber
robert125
0
De communicatie van NPEX is nogal slordig, maar het is het uiteindelijke resultaat dat telt. Ik ben blij dat de NPEX onze bezwaren tegen het systeem deelt, en nu voortvarend bezig lijkt met een systeem met een orderboek, en inderdaad, dat kan je gewoon kopen.En natuurlijk is het geen drama als er tijdelijk geen handel mogelijk zou zijn,want bij TABS is geduld sowieso een schone zaak.
twinkletown
0
nx'change Heeft een goed systeem met slechts één notering.. Wellicht is het een goede zaak als NPEX een bod doet op het systeem van nx'change, haar medewerker(s) en de Fastned notering. Overigens zat Fastned oorspronkelijk bij NPEX.
www.nxchange.com/Fastned/trade
twinkletown
0
Tekort materialen bouw

AMSTERDAM - Bouwbedrijven zuchten onder een tekort aan bouwmaterialen. Klanten moeten wachten voordat zij een verbouwing kunnen laten uitvoeren en bouwprojecten worden zelfs uitgesteld.

De levertijd op heipalen is opgelopen tot zes maanden.

Kavel 13A aan de Daguerrestraat op IJburg in Amsterdam. Hier hadden grote heimachines heipalen in de grond moeten beuken voor de realisatie van woningen voor studenten en asielzoekers. Maar het bouwperceel ligt er stil bij. De werkzaamheden zouden na de bouwvak beginnen, maar door een tekort aan heipalen gaat de eerste paal niet voor januari 2018 de grond in.

„Dit project staat zeker niet op zichzelf”, zegt een woordvoerder van ondernemersorganisatie Bouwend Nederland. „We krijgen veel signalen van aannemers dat bouwprojecten vertraging oplopen, uitgesteld worden of dat de planning aangepast moet worden, omdat er een gebrek aan bouwmaterialen is.”

Exacte cijfers over bouwprojecten die vertraagd zijn door een gebrek aan materialen, heeft Bouwend Nederland niet. Omdat de sector ook een groot gebrek aan personeel heeft, kunnen bouwvakkers gemakkelijk ander werk doen en zitten ze dus niet stil thuis. Dat neemt niet weg dat het tekort voor aannemers steeds nijpender wordt.

„Als we bellen met een heipalenproducent, dan zijn we over een half jaar aan de beurt. Dit probleem speelt al ruim anderhalf jaar”, zegt financieel directeur Pieter van Gulik van bouwgroep Janssen de Jong uit Son en Breughel. „Wij kijken dan of het mogelijk is om naar andere technische oplossingen te zoeken. Soms is dat niet het geval en dan raken projecten vertraagd.” Voor een project in Dordrecht gebruikte de aannemer palen die ze zelf had gemaakt. De wachttijd is nu 26 weken.

Door de crisis zijn er heipaalproducenten verdwenen, zegt een woordvoerder van betonfabriek Pit in Kamperland. „We krijgen veel telefoontjes omdat de bouw is aangetrokken. De bouwers moeten op tijd bestellen”, zegt een woordvoerder.

Het is volgens Pit niet mogelijk om de capaciteit snel uit te breiden. „Zo eenvoudig is het niet. De palen worden gemaakt op basis van verschillende specificaties. De bouwers moeten op tijd bestellen.”

Het tekort aan heipalen maakt de schaarste aan bouwmaterialen het meest zichtbaar. Als die niet geleverd kunnen worden, dan kan een bouw simpelweg niet starten. Het probleem zit echter niet alleen bij heipalen. Bouwers moeten ook erg lang wachten op de levering van isolatiemateriaal en vloerplaten.

„Als iemand zijn huis wil isoleren, dan gebeurt dat niet meer voor de winter”, zegt Peter Bruijnes van aannemersbedrijf Bruijnes uit Alphen aan de Rijn. „Vorig jaar stond ik bij wijze van spreken binnen een paar weken bij je op de stoep. Ik krijg het isolatiemateriaal gewoon niet op tijd geleverd. Wij hebben twaalf projecten lopen en twee daarvan zijn vertraagd, omdat het materiaal simpelweg niet op tijd geleverd kan worden.”

Er zijn wereldwijd zes leveranciers die de grondstof MDI voor isolatie kunnen leveren. Twee ervan kampen met productieproblemen, onder meer als gevolg van een explosie in een MDI-fabriek.

„Er worden nu zelfs dagprijzen gehanteerd voor isolatiemateriaal”, zegt Bas Moens, algemeen directeur van bouwbedrijf Aan de Stegge uit Roosendaal. „En dan is het nog maar afwachten of het spul geleverd wordt. Wij werken nu aan een alternatieve middelen om iets meer zeker te zijn dat het bouwproces door kan gaan.”

Moens schat dat de projecten die Aan de Stegge in portefeuille heeft gemiddeld zo’n maand tot anderhalve maand vertraging oplopen. „We kregen afgelopen week een brief van VBI, onze prefab-betonvloerenleverancier, dat zij op zijn vroegst in week 17 of 18 in het nieuwe jaar kunnen leveren. Dan heb je het over een levertijd van 32 weken. Daarnaast gaat de prijs per 1 januari ook nog eens fors omhoog.”

Eduard van der Meer, managing director van VBI, erkent dat de vraag naar zijn prefab-vloeren enorm is. „Aan de andere kant ligt onze hal vol met vloeren die wij niet kunnen leveren, omdat bouwprojecten elders vertraagd zijn en de vloeren nog niet gelegd kunnen worden.”

DFT
twinkletown
0
DFT: "De huizen raken op"

Nederland heeft de huidige woningcrisis over zichzelf afgeroepen. Zonder snelle harde maatregelen zijn de huizen over twee jaar op.

Dat zeggen Desirée Uitzetter van gebiedsontwikkelaar BPD, het voormalig Bouwfonds, en Peter Boelhouwer, hoogleraar volkshuisvesting aan de TU Delft.

Nederland heeft nu al een tekort van pakweg 200.000 woningen, en dat groeit met de dag. Vooral in de Randstad drijft dat de prijzen heel snel op. Boelhouwer stelt dat de huidige woningnood die tijdens de crisis is ontstaan, voorkomen had kunnen worden. „Het aanscherpen van de hypotheeknormen is op precies het verkeerde moment gebeurd”, oordeelt hij.

Uitzetter ergert zich aan gemeenten die zelfs nu geen vaart maken met grote woningbouwprojecten. Door de enorme groei van het aantal huishoudens heeft Nederland jaarlijks 80.000 nieuwe woningen nodig. Uitzetter: „Ik zet er vraagtekens bij of we dat tempo kunnen halen.”

Lees het hele verhaal in De Financiële Telegraaf
shaai
0
quote:

twinkletown schreef op 5 okt 2017 om 12:13:


DFT: "De huizen raken op"Lees het hele verhaal in De Financiële Telegraaf


Daar kan ook Bever Holding in Noordwijk mooi van profiteren, en met extra m2
robert125
1
quote:

twinkletown schreef op 16 nov 2017 om 12:21:


NPEX hoopt snel op nieuwe vergunning

www.telegraaf.nl/financieel/1249404/n...

Ik zie deze ontwikkeling als een blessing in disguise, NPEX is gedwongen tot snellere actie inzake een nieuw handelssysteem, dat er nu spoedig zal komen. Ik verwacht dat met een normaal orderboek met bied-en laatkoersen de animo om te handelen enorm zal toenemen.
Door de huidige fiscale maatregelen wordt TABS ook geholpen. De verlaging van de vennootschapsbelasting tikt fors door en zelfs de afschaffing van de dividendbelasting kan koersopdrijvend werken. TABS gaat een grote dividendbetaler worden, als je als buitenlandse belegger dat netto kan gaan ontvangen, maak je een enorm rendement.
HAL ligt nu ook wat meer onder een vergrootglas door de dalingen van een aantal van de belangrijke deelnemingen. Of men iets actiever gaat worden zullen we moeten afwachten. Wat mij betreft is het moment van afscheid er nog lang niet.
twinkletown
0
Alternatieve beurs NPEX legt handel stil

De handel in aandelen en obligaties op de alternatieve beurs NPEX is zaterdag stilgelegd. De speciale beurs voor kleine bedrijven moet sluiten van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en nieuwe vergunning verkrijgen van de toezichthouder. Die laat voorlopig op zich wachten.

Op NPEX kunnen ondernemingen uit het midden- en kleinbedrijf (mkb) obligaties en aandelen aanbieden waarmee ze buiten de bank om geld ophalen. Bedrijven als De Vegetarische Slager, kledingketen The Society Shop en restaurantketen Wagamama hebben een notering. Op de beurs werd in totaal ruim €48 mln aan groeifinanciering opgehaald, waarvan €23,5 mln in de eerste helft van dit jaar.

Van veilingsysteem naar orderboek

Het beursbedrijf kondigde het stilleggen van de handel per 18 november al aan in september. Mede-oprichter Adriaan Hendrikse verwachtte toen dat hij 'ruim van tevoren' kon zeggen welk nieuw mechanisme de beurs ging gebruiken. Dat is niet gelukt.

Een nieuw systeem moet namelijk passen binnen de vergunning voor een multilaterale handelsfaciliteit (mtf). De vergunningsaanvraag is pas een paar weken geleden ingediend bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Die heeft dertien weken om een besluit te nemen. 'We staan natuurlijk continu met ze in contact voor het beantwoorden van vragen, maar ik weet niet hoe lang het nog gaat duren', zegt Hendrikse.

Het oude mechanisme, een veilingsysteem, voldoet niet meer aan de nieuwe Europese regelgeving Mifid II. Zo konden beleggers op NPEX aankopen doen zonder dat ze het volledige bedrag op hun aandelenrekening hadden staan. En via het veilingsysteem konden beleggers een bieding intrekken, terwijl het voor de verkoper leek alsof er een definitief bod was gedaan.

NPEX vindt het veilingplatform zelf ook niet meer goed werken. 'Het liefst heb je gewoon iets met een orderboek', zegt Hendrikse.

Onvrede over stilleggen handel

Nu de vergunning op zich laat wachten, is handel niet meer mogelijk, tot onvrede van sommige beleggers en aanbieders. De Arnhemse gassenproducent Hygear zei eerder tegen het FD op zoek te gaan naar een ander platform als het stilleggen van de handel lang duurt. Maar Hendrikse verwacht weinig opstand onder de andere bedrijven, want er is nauwelijks handel op de beurs.

Factoringbedrijf DBS2 uit Katwijk bood vorige week nog een nieuwe obligatie aan op NPEX ter waarde van €1 mln. Die was binnen een paar uur overschreven. Financieel directeur Willem van der Marel staat 'vrij nonchalant' tegenover het staken van NPEX. 'Ook omdat ik gezien heb dat er geen handel heeft plaatsgevonden in onze vorige obligatie.'

Erik van Rein (FD)
twinkletown
0
NPEX staakt secundaire handel
19-11-2017

Geen duidelijkheid wanneer handel wordt hervat.

(ABM FN-Dow Jones) NPEX is per 18 november tot nader order gestopt met het faciliteren van secundaire handel. Dit maakte de Nederlandse alternatieve beurs NPEX zaterdag bekend, nadat het medio september hier al voor waarschuwde.

Volgens NPEX was het oude veilingsysteem "niet meer toereikend voor het toegenomen aantal beleggers en de wijzigingen in de wet- en regelgeving".

Alleen als er tijdig een nieuw handelssysteem werd gevonden, zou de handel per 18 november niet gestaakt worden, zei NPEX destijds.

NPEX verwacht dat de opschorting "maar voor een beperkte periode" zal zijn. Inmiddels heeft NPEX systeemaanpassingen doorgevoerd en de benodigde aanvraag voor een uitbreiding van haar bestaande vergunning gedaan bij de Nederlandse toezichthouder AFM.

NPEX zal zodra het groen licht heeft gekregen van de toezichthouder de secundaire handel weer faciliteren. "Helaas is niet concreter aan te geven per wanneer deze uitbreiding van de vergunning zal worden goedgekeurd."

Ondanks de problemen met het handelssysteem gaat NPEX wel gewoon door met het uitgeven van effecten.

Door: ABM Financial News
twinkletown
0
quote:

haas schreef op 18 nov 2017 om 18:00:


mss is marktplaats iets i.p.v NPEX ?

Woensdag publiceert HAL Trust de kwartaalcijfers. Gezien alle ontwikkelingen is het wellicht een goed moment (voor HAL) om een bod te doen op de resterende aandelen.
twinkletown
0
quote:

twinkletown schreef op 20 nov 2017 om 15:19:


[...]
Woensdag publiceert HAL Trust de kwartaalcijfers. Gezien alle ontwikkelingen is het wellicht een goed moment (voor HAL) om een bod te doen op de resterende aandelen.

Nico Inberg (IEX) schrijft over HAL / TABS: ... De fantasie moet komen van de kleinere deelnemingen (TABS Holland doet het goed, helaas voorlopig niet meer verhandelbaar via NPEX)...
www.iex.nl/Column/272799/HAL-Trust-Pr...
benito c.
2
Als BAM een kw heeft van 25 en Volker ook heel hoog, met alle grote risico´s van tegenvallers, dan is het toch de wereld op zijn kop dat je de grootste toeleverancier voor de bouw zonder al deze telkens terugkerende risico´s straks bij hervatting van de handel op de NPEX kan kopen voor 6x de winst.

www.iex.nl/Column/273175/Sluizen-weer...
twinkletown
1
quote:

haas schreef op 18 nov 2017 om 18:00:


mss is marktplaats iets i.p.v NPEX ?

Marktplaats is een mogelijkheid of wellicht kunnen vraag en aanbod hier (dus via het IEX-forum) bij elkaar gebracht worden. Beleggers in TABS Holland moeten elkaar nu onderling vinden, buiten de beurs om.
DeZwarteRidder
0
quote:

twinkletown schreef op 6 dec 2017 om 19:52:


[...]
Marktplaats is een mogelijkheid of wellicht kunnen vraag en aanbod hier (dus via het IEX-forum) bij elkaar gebracht worden. Beleggers in TABS Holland moeten elkaar nu onderling vinden, buiten de beurs om.

En hoe draag je het eigendom van een aandeel over...???
twinkletown
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 6 dec 2017 om 19:57:


[...]
En hoe draag je het eigendom van een aandeel over...???

Gewoon via NPEX. Adriaan Hendrikse (NPEX-directeur) zegt in een interview met het FD dat de handel na een stop nog steeds kan plaatsvinden. Koper en verkoper moeten elkaar dan wel buiten de beurs om vinden.

www.npex.nl/nieuwsoverzicht/nieuwsite...
twinkletown
0
Vandaag gelezen in de NPEX-Nieuwsbrief:

Handelssysteem NPEX

NPEX heeft inmiddels een uitbreiding van haar vergunning bij de toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM) ingediend om de verhandelbaarheid van certificaten van aandelen en obligaties via het NPEX-platform zo spoedig mogelijk te hervatten.
437 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 18 19 20 21 22 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street kabbelt naar lager slot

22:21 De aandelenbeurzen in New York zijn maandag licht lager gesloten na een handelsdag zonder groot richtinggev...

  Indices

  AEX 575,21 -0,38%
  EUR/USD 1,1023 -0,11%
  Germany30^ 12.480,70 -0,25%
  Gold spot 1.492,27 +0,27%
  LDN100-24h 7.205,85 +0,21%
  NY-Nasdaq Composite 8.057,04 +1,34%
  US30# 26.793,16 -0,07%

  Stijgers

  Fagron
  +6,56%
  Basic-Fit
  +2,39%
  Alfen ...
  +2,24%
  Vastned
  +1,97%
  Sif Ho...
  +1,71%

  Dalers

  Arcelo...
  -2,57%
  ASR Ne...
  -1,62%
  RELX
  -1,57%
  AALBER...
  -1,35%
  Wolter...
  -1,33%

  Nieuws Forum Meer»

  (6)

  alrob op 14-okt-19 21:57
  (0)

  op 14-okt-19 21:26
  (19)

  het zwaard op 14-okt-19 20:31
  (5)

  A3aan op 14-okt-19 18:34
  (2)

  Harry de harige Aap op 14-okt-19 17:38

  Column Forum Meer»

  (9)

  luuk4 op 14-okt-19 22:24
  (80)

  Optiefan op 14-okt-19 21:53
  (4)

  het zwaard op 14-okt-19 17:35
  (17)

  B-rood belegger op 14-okt-19 17:23
  (1)

  Snugger op 14-okt-19 14:33