Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Aandeel Vastned AEX:VASTN, NL0000288918

 • 22,650 22 jan 2021 17:35
 • 0,000 (0,00%) Dagrange 22,400 - 22,650
 • 10.653 Gem. (3M) 23,5K

Forum Vastned geopend

1.873 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 94 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 4 IEX - Forummoderator 8 maart 2017 19:18
  Vastned is een beursgenoteerde Europese winkelvastgoedonderneming met focus op 'venues for premium shopping'.

  Vastned investeert in geselecteerde steden in Europa en Istanbul met een duidelijke focus op het beste winkelvastgoed in de populaire winkelstraten van grotere steden ('high streets'). Huurders van Vastned zijn sterke en toonaangevende internationale en nationale retailmerken.

  Premium cities zijn aantrekkelijke steden met een positieve demografische groei, sterke koopkracht, een historische binnenstad, toeristische aantrekkingskracht en de aanwezigheid van nationale en internationale instellingen en universiteiten.

  Groet Henk
 2. forum rang 4 Chasse_Patate 8 maart 2017 20:11
  Winkelvastgoedfonds focust op vijf Europese steden.

  (ABM FN-Dow Jones) Vastned heeft zijn Turkse onderdeel verkocht voor een nog niet nader genoemd bedrag en wil zich richten op groei in de vijf Europese steden Amsterdam, Antwerpen, Parijs, Barcelona en Madrid. Dat blijkt uit een strategie-update die het vastgoedfonds woensdag publiceerde.

  De opbrengst van de Turkse panden zal deels worden teruggegeven aan aandeelhouders door middel van een aandeleninkoop van 50 miljoen euro.

  "De huidige geopolitieke, politieke en economische situatie in Turkije en de verwachting dat deze op de korte tot middellange termijn niet zal verbeteren maakt het minder aantrekkelijk voor retailers om in Istanboel aanwezig te zijn. Dit zal in de komende jaren de huren onder druk zetten", zei CEO Taco de Groot van Vastned. "Omdat de verkoop van deze portefeuille bijdraagt aan ons doel van het genereren van stabiele resultaten, zijn wij blij vandaag de verkoop van onze Turkse entiteit bekend te kunnen maken."

  Het bedrijf rekent op een positief verkoopresultaat van 5,9 miljoen euro van de Turkse entiteit, die negen panden omvat.

  Een deel van de opbrengst zal worden gebruikt om schuld af te lossen. Daarnaast gaat Vastned voor circa 50 miljoen euro aan aandelen inkopen, omdat het aandeel momenteel ruim onder de boekwaarde noteert.

  Vastned zal zich in zijn aankoopbeleid richten op uitbreiding van de bestaande portefeuilles in Amsterdam, Antwerpen, Madrid en Parijs. Daar wil het bedrijf ook retailvastgoed in Barcelona aan toevoegen.

  Dit zijn de vijf steden die retailers kiezen als zij uitbreiden, volgens De Groot, en waar zij willen blijven als zij zich terugtrekken uit bepaalde markten.

  Daarnaast overweegt Vastned groeimogelijkheden in andere belangrijke steden zoals Utrecht en Gent, waar het bedrijf nu al actief is.

  De portefeuille wordt voortaan niet langer in drie maar in twee segmenten verdeeld. Het belangrijkste segment, de 'core city assets', heeft momenteel een waarde van 1,14 miljard euro.

  Al het andere winkelvastgoed komt terecht in de 'mixed retail locations'. Daaronder vallen de Belgische baanwinkels, supermarkten van goede kwaliteit, high street shops in kleinere steden als Arnhem en Mechelen en winkelcentra. Deze portefeuille heeft momenteel een waarde van 372 miljoen euro.

  Vastned wil het aandeel van de core city assets laten stijgen van 75 procent nu naar meer dan 80 procent van het totaal. Daarvoor zal voor nog eens 100 miljoen euro aan mixed retail locations in Nederland worden verkocht.

  Het bedrijf wil ook de schuldpositie verlagen. Een lagere schuld zorgt voor minder blootstelling aan renteontwikkelingen en draagt daarmee bij aan stabielere resultaten, redeneert het concern. De bandbreedte voor de loan-to-value wordt daartoe verbreed naar de onderkant, tot 35-45 procent, van 40-45 procent.

  Bron: www.deaandeelhouder.nl/news/2017/3/8/...
 3. forum rang 4 Chasse_Patate 8 maart 2017 20:20
  Opvallend punt is:

  Een deel van de opbrengst zal worden gebruikt om schuld af te lossen. Daarnaast gaat Vastned voor circa 50 miljoen euro aan aandelen inkopen, omdat het aandeel momenteel ruim onder de boekwaarde noteert.

  Er staan nu net iets meer dan 19 miljoen aandelen uit ( www.vastned.com/investor_relations/ke... ).

  Als er voor 50 miljoen wordt ingekocht gaat het tegen de huidige koers om 1,5 miljoen stukken. Toch bepaald significant.
 4. forum rang 10 DeZwarteRidder 9 maart 2017 11:27
  Fd.nl

  Vastned vertrekt uit onrustig Turkije

  Geopolitieke onrust, economische tegenwind en ongebreidelde bouwdrift doen vastgoedfonds Vastned vertrekken uit Turkije. De negen winkelpanden in Istanboel die het bedrijf in bezit heeft zijn verkocht aan een groep Turkse private investeerders. Op de verkoop van de Turkse tak is een nettowinst van €5,9 mln gemaakt.

  ‘Het was geen makkelijke transactie' zegt Ceo Taco de Groot die gisteravond terug is gevlogen uit Turkije. ‘Er was verrekte weinig animo om te kopen. Door de algehele onzekerheid in Turkije zie je nauwelijks buitenlandse investeerders meer.’

  Het is al langere tijd zeer onrustig in het land. Vorige zomer deden militairen een mislukte staatsgreep. Sindsdien heeft president Recep Tayyip Erdogan heeft grootschalige zuiveringen doorgevoerd bij het leger, de politie, de rechterlijke macht, het ambtenarenapparaat, de Turkse media, het onderwijs en Turkse bedrijven. ‘Het land is de laatste vijf jaar stap voor stap minder liberaal geworden’ zegt de Taco de Groot

  Ook wordt Turkije al bijna twee jaar geteisterd door bloedige aanslagen. Op 1 januari vielen er nog 39 doden bij een aanslag op de nachtclub in Istanbul. Maart 2016 blies een terrorist zichzelf op in de drukste winkelstraat van Istanbul. Toeristen blijven weg en de consumenten bestedingen lopen terug.

  Daar komt bij dat Turkije weinig bouwrestricties kent. In hoge tempo verrijzen nieuwe winkels. ‘Hierdoor zie je dode winkelcentra ontstaan die je ook in Amerika hebt,’ zegt de topman. De leegstand is er hoog, en bezoekers komen er nauwelijks.

  Ook de huurders van Vastned hebben last van het overaanbod, de tanende economie en politiek onrust. Steeds meer retailers gaven aan de huidige huren niet op te kunnen brengen. Huurverlagingen werden onvermijdelijk.

  Vastned, dat juist een stabiel fonds wil zijn gericht op het winkelpanden in de beste winkelstraten van Europa, keek daarom langere tijd uit naar een koper. Uiteindelijk kwam het bedrijf uit bij private investeerders die hun geld hebben verdiend in de tapijtenhandel en het toerisme.

  ‘Het is voor hen moeilijk om in het buitenland te investeren’ licht De Groot toe. ‘De huurinkomsten geven hen een redelijk stabiele kasstroom. Ook al zullen de huren wat minder worden, voordat grote retailers uit de hoofdstraten vertrekken, moet er echt wat gebeuren.’ Vastned verhuurt onder meer een flagship store aan kledingketen Zara maar ook een kleiner pand aan Starbucks.

  Het Turkse vastgoed stond voor zo’n €100 mln in de boeken. Afgelopen jaar werd er nog €33 mln op afgeboekt. Ongeveer de helft van de opbrengsten, a € 50 mln, wordt gebruikt om eigen aandelen in te kopen. ‘Het is lastig om de opbrengsten direct weer te investeren’ zegt De Groot.

  Vastned richt zich voortaan hoofdzakelijk op winkelpanden in Amsterdam, Antwerpen, Parijs en Madrid en Barcelona. Dit zijn de steden waar grote internationale retailers zich bij voorkeur vestigen, maar ook waar andere internationale beleggers naar kijken. Hierdoor is de concurrentie groot en de prijzen hoog.

  ‘Als ik kijk waar het aandeel staat is het daarom beter om van een deel van de opbrengsten eigen aandelen te kopen’ aldus De Groot. Het aandeel handelt tegen een korting van zo’n 20% a 23% van de intrinsieke waarde van het vastgoed. Het directe resultaat voor 2017 blijft gehandhaafd op een bandbreedte tussen de € 2,10 en €2,20 per aandeel.

  Het vastgoedfonds houdt de goede winkelpanden in steden als Utrecht, Maastricht. Nice en Lyon, maar zal hier alleen nog bij grote uitzondering nieuwe aankopen doen. Het bedrijf wil nog voor zo’n €100 mln aan minder goed Nederlands vastgoed verkopen. De Groot: ‘Het zal heel hard werken worden omdat te bereiken. Want er staat veel secundair vastgoed te koop in Nederland.’
 5. forum rang 10 voda 9 maart 2017 16:26
  Beursblik: aandeleninkoop Vastned goed voor beurswaarde

  Verkoop mixed retail locations in Nederland noodzakelijk volgens ING.

  (ABM FN-Dow Jones) De aandeleninkoop van 50 miljoen euro door Vastned zal een betekenisvolle positieve impact hebben op de sterk onderwaardeerde koers. Dit stelde analist Jaap Kuin van ING donderdag.

  Vastned kondigde woensdag nabeurs de verkoop van zijn Turkse onderdeel aan en liet bovendien weten 50 miljoen euro aan aandelen in te kopen, hetgeen volgens Kuin gelijk is aan 8 procent van de marktkapitalisatie.

  Vastned wil verder 100 miljoen euro aan mixed retail locations in Nederland verkopen. Kuin noemde dit noodzakelijk en merkte op dat het vastgoedbedrijf verkoopt in een moeilijke markt. De marktvorser blijft zich bovendien afvragen of Vastned de panden tegen boekwaarde kan verkopen, gegeven de beperkte liquiditeit en beschikbaarheid van bankfinanciering voor secundair retailvastgoed in Nederland.

  ING handhaafde het koopadvies op Vastned met een koersdoel van 41,00 euro. Het aandeel steeg donderdag op een groen Damrak 4,6 procent op 34,49 euro.

  Door: ABM Financial News.

  info@abmfn.nl

  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  Copyright ABM Financial News. All rights reserved

  (END) Dow Jones Newswires
 6. forum rang 10 DeZwarteRidder 9 maart 2017 19:46
  quote:

  junkyard schreef op 9 maart 2017 19:23:


  Zie website Vastned / jaarverslag 2016 (vandaag gepubliceerd);
  Eigen vermogen aandeelhouders per aandeel 42,26
  EPRA NNNAV per aandeel 41,68

  Als VastNed dus aandelen gaat inkopen tegen ca de huidige koers dan gaat de intrinsieke waarde voor de overige aandelen behoorlijk omhoog.

  Ik heb dit ook meegemaakt met Tetragon, waar de onderwaardering nog veel groter is.
 7. forum rang 5 junkyard 10 maart 2017 22:15
  Wegens het uitblijven van een redelijke stijging, heb ik mijn positie vandaag vergroot. Nu even afwachten tot Vastned de centen uit Turkije binnen heeft, en de aandeleninkoop eind deze maand kan starten. Gezien de omvang van deze inkoop (8% totale beurswaarde) verwacht ik dat dit flinke druk omhoog zal geven.
1.873 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 94 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Vastned Meer »

Koers 22,650   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 22,400   Volume 10.653
Hoog 22,650   Gem. Volume 23.488
22 jan 2021 17:35
label premium

Vastned: Dividendbeslissing uitgesteld

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

 1. video thumbnail

  Vastgoed op de beurs

  27 oktober 2017 15:35 - Vimeo

 2. video thumbnail

  Wie is de grote koper in Vastned?

  21 juli 2017 14:44 - Vimeo

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare