Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Mountainshield fund

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
677 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 29 30 31 32 33 34 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
MvanDoesburgh
0
quote:

Ron Kerstens schreef op 12 jul 2019 om 13:11:


[...]

Daar ben ik het helemaal mee eens, als je werkelijk denkt dat dit een beginnersfout is dan ben je heel naïef of probeer je zaken te vergoelijken. Dit zijn gewoon opzetjes, spreek dit soort gasten (Selwyn, Geert etc) eens een keertje bij een informele nazit van bijv. een AVA met een biertje in de hand en dan vallen de schellen van je ogen (en ja, ik heb beide "heren" gesproken).


heb je voorbeelden? ben wel benieuwd. heb duijvenstijn wel eens gesproken en ben toen niet ingestapt. geloofde nog even niet in long/short op dat moment (half 2017), met de beurzen goeie gok geweest.. leek me prima vent, beetje naief misschien. kan er ook naast zitten
MvanDoesburgh
0
quote:

Cosy schreef op 12 jul 2019 om 15:20:


Moet bij deze ook denken aan de uitspraak van Corné Zeijl:
"als u denkt het beleggen in de vingers te hebben, verkoop dan al uw aandelen en wacht tot u weer bij zinnen bent gekomen".

op een tegeltje ermee, waarheid als een koe!
zitten hier veel beleggers van ms in het forum of vooral (lachende) business class kijkers zoals ik?
ramptoerist
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 12 jul 2019 om 14:49:


[...]
Iedereen in de effectenbranche weet dat betrouwbaarheid essentieel is om succes te hebben en te houden.

Dus Peppie moet helemaal achterlijk zijn als hij met opzet de zaak in de soep laat lopen. Hij moet nog een heel leven mee.


Hoezo achterlijk, als je de % ziet is er een prima prestatie fee binnen geharkt. Plus de vaste kosten.
En het allemaal als '' hij is zo enthousiast'' wegzetten is natuurlijk de allergrootste grap.

Schaaij en Van Veldhoven gingen na Inverko ook gewoon verder he. Met VNC. Alsof er niets aan de hand is.
en oh ja, het ligt *altijd* aan een ander, men is zich nooit van enig kwaad bewust, onder hun leiding was dit nooooit gebeurt, etc etc etc.
ramptoerist
0
quote:

free schreef op 12 jul 2019 om 09:55:


[...]


Nee, het was geen beginnersfout van Selwyn D., daar is hij te sluw voor.
Het was een constructie om met eenvoudig manipuleerbare koersen van minifondsen zichzelf op een onevenredig grote prestatiebonus te kunnen trakteren.


Acht dit scenario zeker niet onwaarschijnlijk, anders ga je niet zo'n absurd grote positie in Alumexx en dgb in je fonds stoppen, en al helemaal niet tegen de toenmalige koers.

free
0
quote:

ramptoerist schreef op 12 jul 2019 om 20:28:


[...]

Acht dit scenario zeker niet onwaarschijnlijk, anders ga je niet zo'n absurd grote positie in Alumexx en dgb in je fonds stoppen, en al helemaal niet tegen de toenmalige koers.
Zo ingewikkeld is het niet ramptoerist.
In het veronderstelde scenario zou het fonds groeien naar 100 miljoen beleggingswaarde, en dan was die eenmalige truc om met gemanipuleerde koersen van die mini-fondsen een klein miljoen aan fee en bonussen binnen te harken niet opgevallen.
Dat was dan weggemasseerd.
Dat miljoen aan fee en bonussen over 2 jaar konden ze in de opstartfase goed gebruiken.
Maar....nu de omvang daalt naar minder dan 10 miljoen, zullen ze ook de minifondsen als DGB en Alumexx moeten afbouwen.
En dat kon nog wel eens een implosie worden en het onvermijdelijke einde van Mountainshield, i.m.h.o.
rene l
0
quote:

porf schreef op 12 jul 2019 om 09:17:Je zijn allemaal aan het zoeken ..en zullen niks vinden .beleggen doe je met je eigen verstand ..en dan niet gaan huilen als een klein kind en het verlies bij een ander gaan zoeken ..Als je je verstand gebruikt kun je zeker wat vinden.

Google eens op: financieel magazine twitter

Tot mijn grote verbazing kom ik uit op een twitter paginia van een onbekend iemand die wel heel erg begaan is met meerdere fondsen die hier regelmatig de revu passeren.

Dit lijkt mij geen toeval, gezien de opmaak heb ik het idee dat het van iemand is die zich een klein beetje gefrusteerd voelt.

En dan kijk je verder, zie het laatste twitterbericht van 8 mei jl. en klik op de website die daarin genoemd wordt.

Je komt uit bij een incassobureau, deze is begin dit jaar van start gegaan, ze hebben al ruim 12 mensen in dienst, en hebben al ruim 100 klanten.
Het lijkt mij echter een soort van fake site omdat je totaal geen relevante informatie kunt vinden, bovendien is de tekst zeer amateuristisch, klanten spreek je formeel namelijk niet aan met je en jouw.

En dan zoek je goed verder, dit bedrijf schijnt volgens de kvk inderdaad begin dit jaar van start gegaan te zijn, het is echter een éénmansbedrijf, en van de oprichter is er op internet totaal niets te vinden, apart.
Daarnaast is zijn achternaam opvallend, ik meen deze hier wel eens ergens gelezen te hebben.

Ik lees dat meerdere mensen van financieel magazine een mail ontvangen hebben, ik krijg het sterke vermoeden dat degene die hier achter zit ergens een lijst met mailadressen in handen gekregen heeft, vraag me niet hoe.

Of de genoemde advocaat er bij betrokken is weet ik niet, indien hij van niets weet dan kan de berichter t.z.t. wel eens een serieus probleem krijgen.

En daarnaast, Mountainshield is een stichting, kun je deze aanpakken, en wanneer ik het prospectus eens lees wordt er duidelijk genoemd dat het een hoog risicoprofiel heeft en de regels zijn volgens mij niet overschreden.

Ik blijft het apart vinden, ik heb Selwyn persoonlijk een paar keer ontmoet, zelfs al in zijn tijd bij Marktgevoel, Mountainshield bestond toen nog niet eens.
Hij is gek van de beurs, hij had toen eigenlijk alleen al interesse in (Bio)Techbedrijven die op de Nasdaq genoteerd stonden en handelde daar ook na.

Ik zie daarom ook geen enkele logica dat hij zelf bedacht heeft om via VNC Alumexx in te brengen en een groot belang te nemen in DGB.
Ik blijf erbij dat hij er door Kemper ingeluisd is evt. in samenwerking met andere opdrachtgevers.

En als laatste, er komt bij Harrie ook regelmatig een bekende advocaat langs die misschien bruikbaar is.
Het laatste woord is er volgens mij nog niet over gezegd.


vlindervanger
0
het is zo klaar als een klontje


Een mail die – vooralsnog – naar een zeer select gezelschap werd verstuurd. Bovendien werd er een Mailchimp-link in verwerkt, waar in de url nog ‘verenigde nederlandse compagnie’ viel te lezen. Opmerkelijk, daar ditzelfde ‘Financieel Magazine’ eerder al enkele positieve berichten wist te verspreiden omtrent de VNC. Ook hier lijkt direct belang niet echt uit te sluiten.

vlindervanger
0
en deze

Duidelijk wordt wel dat Duijvestijn zelf er helemaal klaar mee is. Het doel van dit alles lijkt namelijk om Mountainshield omver te krijgen. Wanneer veel onterecht bang gemaakte participanten namelijk uitstappen, zal Mountainshield verlies moeten nemen op haar posities in Nederlandse aandelen. Hierdoor zullen wij vervolgens gedwongen een enorm pakket aan aandelen op de markt moeten brengen. Op het moment dat wij onze aandelen op deze manier gedwongen moeten verkopen – door het aanhouden van deze lasterberichten – kan de aanstichter van deze negatieve berichtgeving goedkoop instappen. Op die manier zullen miljoenen verdiend kunnen worden.
DeZwarteRidder
0
quote:

vlindervanger schreef op 16 jul 2019 om 11:39:


heb ik hier gevonden pureluxe.nl/2019/07/selwyn-duijvestij...
geeft ineens een goed beeld lijkt mij duidelijk.


++++
De negatieve berichtgeving lijkt een vooropgezet plan

Na enige tijd in ons gesprek blijkt dat er op meer vlakken negatief wordt gesproken – zonder dat met echte inhoud te doen. Zo vertelt Duijvestijn onder meer: ‘de negatieve berichtgeving is ons niet vreemd en valt steeds meer op z’n plek. Op IEX – Nederland’s bekendste beleggingswebsite – wordt met enige regelmaat negatief en suggestief gesproken. Op het forum, waar beleggers met elkaar praten, duiken eens in de zoveel tijd berichten op, die zich negatief uiten omtrent Mountainshield. Wanneer we de profielen dan bekijken, dan zijn ze steevast ‘pas actief’ en onder vreemde aliassen online. Sterker nog, al die profielen plaatsen enkel berichten over Mountainshield, of onze beleggingen.’

Het lijkt er dus op dat er een vooropgezet plan in werking is gesteld om Mountainshield Capital Fund in een slecht daglicht te plaatsen. Een ontwikkeling die z’n directe uitwerking niet zal missen: potentiële participanten worden wantrouwig en beleggers die al deelnemen twijfelen om deelname langer door te zetten. Een frustrerende situatie voor Mountainshield en alle betrokkenen, zo kunnen we ons voorstellen.


De persoon Selwyn Duijvestijn blijft eveneens niet gespaard

Uiteraard heeft een verhaal twee kanten en is het voor ons lastig te peilen hoe participanten erover denken. Toch stelt Duijvestijn dat ‘ze goed contact onderhouden met alle participanten en er geen directe negatieve geluiden te horen zijn uit onze werk-omgeving.’ Het lijkt dus zo te zijn dat er een partij is die zich enkel en alleen focust op het ‘neerhalen’ van Mountainshield als beleggingsfonds.

Gevraagd naar zijn eigen kijk op deze situatie, geeft hij aan: ‘we hebben beetje bij beetje een beter beeld van degene achter deze lastercampagne. Het is voor ons vooral frustrerend te weten dat – hoe eerlijk en transparant we ook zijn naar onze participanten toe – zulke berichtgeving alsnog voor vertwijfeling zorgt. We hopen dan ook snel actie te kunnen ondernemen, zodat dit tot een einde komt. Het is zelfs zo erg dat mijn eigen Wikipedia-pagina onder vuur ligt. Zodra we dan de IP-adressen bekijken, dan wijzen deze allemaal in de richting van Oost-Europa. Kenmerkend voor ‘fake accounts’.

Mijn eigen Wikipedia wordt ook constant aangevallen door vreemde accounts uit het Oosten van Europa.

Een verhaal dat beslist nog een staartje zal krijgen

Duidelijk wordt wel dat Duijvestijn zelf er helemaal klaar mee is. Het doel van dit alles lijkt namelijk om Mountainshield omver te krijgen. Wanneer veel onterecht bang gemaakte participanten namelijk uitstappen, zal Mountainshield verlies moeten nemen op haar posities in Nederlandse aandelen. Hierdoor zullen wij vervolgens gedwongen een enorm pakket aan aandelen op de markt moeten brengen. Op het moment dat wij onze aandelen op deze manier gedwongen moeten verkopen – door het aanhouden van deze lasterberichten – kan de aanstichter van deze negatieve berichtgeving goedkoop instappen. Op die manier zullen miljoenen verdiend kunnen worden.

Het verhaal zal ongetwijfeld nog een staartje krijgen. Wij zijn in ieder geval zeer te spreken over het feit dat noch Duijvestijn, noch Mountainshield zich verschuilt voor de beschuldigingen aan hun adres. Bovendien is het zaak dat er zo snel mogelijk actie wordt ondernomen, daar het sentiment zich steeds meer laat beïnvloeden. Saillant detail: er zijn tot op heden nog geen enkele, échte negatieve uitingen gedaan – met een geloofwaardige onderbouwing. We zullen hier absoluut nog op terugkomen.
ramptoerist
0
Het opmerkelijke aan deze soap is dat het nog een onduidelijke onduidelijkheid is wie dan de pot en wie dan weer de ketel is.
Of, zoals er recent een boekje is verschenen, wie is nu de wolf, en wiens geld is men op uit...

Wat wel duidelijk is , is Wie heeft er geld verdiend, en Wie heeft er geld verloren. Want volgens mij is dat nu net de ontbrekende partij in bovenstaand verhaal?


ramptoerist
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 16 jul 2019 om 11:52:


[...]
""Het doel van dit alles lijkt namelijk om Mountainshield omver te krijgen. Wanneer veel onterecht bang gemaakte participanten namelijk uitstappen, zal Mountainshield verlies moeten nemen op haar posities in Nederlandse aandelen. Hierdoor zullen wij vervolgens gedwongen een enorm pakket aan aandelen op de markt moeten brengen. Op het moment dat wij onze aandelen op deze manier gedwongen moeten verkopen – door het aanhouden van deze lasterberichten – kan de aanstichter van deze negatieve berichtgeving goedkoop instappen. Op die manier zullen miljoenen verdiend kunnen worden."'


Begrijp ik nu goed dat de suggestie gewekt wordt dat een partij dit moedwillig doet om zo de stukken van dgb en alumexx voor weinig binnen te krijgen?
Serieus?

FDRL
0
quote:

vlindervanger schreef op 16 jul 2019 om 11:39:


heb ik hier gevonden pureluxe.nl/2019/07/selwyn-duijvestij...
geeft ineens een goed beeld lijkt mij duidelijk.

Het Pure Luxe magazine is een platform voor Selwyn om reclame te maken en zichzelf te profileren, zie hier ook het lovende artikel over Welgesteld: pureluxe.nl/2019/07/welgesteld-belegg...
Niks over de 6,6% kosten per jaar die van het fondsvermogen ingehouden worden als er géén rendement of zelfs verlies gemaakt wordt bijvoorbeeld. (5,1% basis en 0,125% per maand www.welgesteld.com/documenten) Ook wordt er gesteld dat het fonds "onlangs haar deuren opende". Dat was in september 2018 ook al zo www.mountainshield.nl/aandelen/divers... Maargoed, uit het jaarverslag 2018 is op te maken dat Welgesteld in 2018 naast Mountainshield maar één participant had, dus ja, waar hebben we het eigenlijk over...
Tevens hebben de beheerders van Mountainshield over 2018 maar liefst €89.394,- aan prestatievergoeding uitgekeerd gekregen over een jaar dat er 36% verlies gamaakt is (bron: jaarverslag 2018). Alsof de basis beheervergoeding van €379.524,- over 2018 niet voldoende was. De kosten van bedrijfsvoering zelf komen hier dus nog bovenop. En ja, er is niks illegaals aan en alles zal juist berekend zijn volgens de prospectus, maar dit toont wel aan dat de gehanteerde kostenstructuur flink nadelig is voor de participanten. Het zou in ieder geval chique geweest zijn als ze in ieder geval de prestatievergoeding terug hadden gegeven aan de participanten en de participanten die (fors) verlies hebben geleden afgelopen jaar zullen denk ik wel sterkere gevoelens hebben hierbij.

P.S. De Veste heeft weer een rechtzaak aan de broek: fd.nl/beurs/1308700/beleggers-slepen-...
porf
0
Doet niemand ..kosten terug geven ..daarom allemaal ..koekkoek ..zoeken .en vals beschuldigen ..idd proberen iemand onderuit te halen ..echt een schande ..dat dit allemaal zomaar kan ..
ramptoerist
0
quote:

porf schreef op 16 jul 2019 om 20:18:


Doet niemand ..Dat is dus niet helemaal waar, zie dat artikel in t fd: 'Een groep van veertig beleggers daagt vermogensbeheerder De Veste voor de rechter. De Bredase onderneming spiegelde participanten veel te hoge rendementen voor toen zij geld staken in een beleggingsfonds met tweedehands Amerikaanse levensverzekeringen. De deelnemers eisen nu een schadevergoeding. ""
porf
0
677 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 29 30 31 32 33 34 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street sluit lager

16 jul De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag licht lager geëindigd. Beleggers verwerkten de kwartaalresultat... 2

  Indices

  AEX 571,21 0,00%
  EUR/USD 1,1213 +0,01%
  Germany30^ 12.420,70 -0,08%
  Gold spot 1.405,35 -0,07%
  LDN100-24h 7.562,12 +0,11%
  NY-Nasdaq Composite 8.222,80 -0,43%
  US30# 27.353,67 +0,09%

  Stijgers

  AALBER...
  0,00%
  ABN AM...
  0,00%
  Accell
  0,00%
  Accsys
  0,00%
  Acomo
  0,00%

  Dalers

  AALBER...
  0,00%
  ABN AM...
  0,00%
  Accell
  0,00%
  Accsys
  0,00%
  Acomo
  0,00%