Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Mountainshield fund

1.921 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 97 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 A3aan 2 maart 2017 23:06
    Is regelmatig bij Harry Mens. En ja, geweldige resultaten laat in mijn ogen zo'n gladjakker zien. Nu heb ik in de loop bij Harry veel van die figuren langs zien komen, maar op een gegeven moment hoor of zie je nooit meer wat van die gasten. Ene Richard Hamburg bijvoorbeeld. Velen zijn er toen ingetrapt en hebben nooit meer een cent er van terug gezien. Ik ook. In mijn portefeuille staan nog altijd 2000 stukken tegen een koers van 2 cent. Inschrijfkoers was toen zo'n 5 euro of zelfs hoger. Uiteraard zie die grote vriend van Harry daar niet meer en het waren toch grote maatjes. En zo zijn er velen langs gekomen bij Harry.
  2. [verwijderd] 2 maart 2017 23:30
    Zelf beleggen/traden is al moeilijk genoeg, maar wil je nog sneller van je geld afkomen, dan moet je met zo'n mafketel in zee gaan. Zijn ogen zeggen mij al voldoende. Jaren terug belegde ik mijn hele vermogen bij het superbeleggingsfonds van de ratten van Intereffekt. Resultaat: meer dan een ton verlies. Bijna 10 jaar geleden nu en het betreffende beleggingsfonds, Intereffekt Japan, is nog niet hersteld. Nog geen stuiver opgeschoten. Oppassen voor die lui.
  3. Pinoooo 3 maart 2017 15:20
    www.fondsnieuws.nl/nieuws/veb-neemt-m...
    fd.nl/beurs/1188911/veb-neemt-dubbelr...
    www.veb.net/artikel/06177/jongste-ceo...

    VEB neemt MountainShield Capital op de korrel
    Door onze redactie - 22 februari 2017 | Producten
    De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) plaatst de nodige kanttekeningen bij de gang van zaken rond beleggingsfonds Mountainshield en lege beurshuls Inverko, en de dubbelrol die de 28-jarige Selwyn Duijvenstijn speelt in dit geheel.
    Selwyn Duijvenstijn
    Meer dan 13 procent van de portefeuille van het begin 2016 opgerichte beleggingsfonds van Duijvenstijn bestaat namelijk uit Inverko-aandelen. Van dit bedrijf is hij tevens ceo.

    Aan die positie dankt het fonds een groot deel van zijn resultaat. Aan tafel bij Harry Mens op eerste kerstdag verzwijgt hij dat echter.

    In het zondagochtendprogramma vertelt hij dat het boven verwachting hoge jaarrendement van 21,6 procent vooral te danken is aan de marktvolatiliteit in de tweede jaarhelft. Zijn long-short fonds heeft daarvan goed geprofiteerd.

    In november behaalde het fonds een rendement van meer dan 13 procent. ‘Maar anders dan Duijvestijn verkondigt is het overgrote deel van het behaalde maandrendement niet te danken aan de verrassende verkiezing van Amerikaanse president, maar aan het onbeduidende Nederlandse beursfonds Inverko’, schrijft de belangenvereniging in dit artikel.

    Aandelenuitgifte

    In november 2016 gaf Inverko 2,5 miljoen aandelen uit, die Mountainshield kocht tegen een koers van 0,20. Dat was een flinke korting ten opzichte van de beurskoers, die destijds 0,75 euro bedroeg, weet de VEB. Omdat Mountainshield zijn beleggingen tegen beurskoers waardeert, maakte het fonds op deze belegging direct een rendement van 275 procent.

    De VEB noemt de dubbelrol van Duijvestijn ‘curieus’. ‘De belangen van (minderheids)aandeelhouders van Inverko hoeven niet altijd parallel te lopen met de belangen van MountainShield.’ De waardering van rond de 5 miljoen euro voor de lege beurshuls Inverko noemt de belangenvereniging bovendien ‘teveel van het goede’.

    Tegenover het FD stelt Duijvenstijn dat de belangen meestal parallel lopen. ‘En in het uitzonderlijke geval dat dat niet zo is, kijken commissarissen bij Inverko en een riskmanager en accountant bij Mountainshield mee.’ Ook verdedigt hij de waardering van Inverko.
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 11 april 2017 15:26
    tips van Marktgevoel:

    Beste heer/mevrouw belegger

    Wij houden van bedrijven die zo groot zijn geworden, dat er bijna sprake is van een monopolie. Google presteert jaar in jaar uit bijzonder goed.

    De zoekmachine domineert nog steeds en het bedrijf heeft met het platform Android 80% van de smartphonemarkt in handen.

    Onderstaand ziet u de omzetgroei van Google in beeld gebracht. Het bedrijf blijft groeien:

    Google wil blijven groeien, ook op andere gebieden. Daarom staan er geneog andere bedrijven op het boodschappenlijstje van Google. Winkelt u mee?

    Google haalt per kwartaal miljarden dollars aan omzet binnen. Veel technologie wordt binnen Google zelf ontwikkeld, maar het bedrijf kijkt ook altijd naar overnames.

    Google heeft een paar bedrijven op haar boodschappenlijstje neergezet. Graag leggen wij deze aandelen aan u voor en beoordelen de kans van op een daadwerkelijke overname.

    1. Shopify
    Nummer een op het lijstje van Google is het Canadese Shopify. Shopify helpt kleine en middelgrote bedrijven om online spullen te verkopen via hun e-commerce platform.

    De software helpt bij het personaliseren en inrichten van de online-winkels. Om de klant beter te kunnen bedienen biedt het platform uitgebreide statistieken door diverse verkoopkanalen en social media.

    Daarnaast geeft de software de mogelijkheid om creditcards te accepteren, een inzicht in de bestellingen en een overzicht van de transacties.

    Het bedrijf zorgt er dus voor dat verkopers een eenvoudig overzicht hebben van hun klanten en hun zaken. De industrie waarin Shopify actief is maakt momenteel een sterke groei mee.

    Het aantal bedrijven dat het belang van een dergelijk platform inziet, blijft toenemen. Inmiddels maken ongeveer 175.000 bedrijven gebruik van het platform in maar liefst 150 landen.

    Voorbeelden van deze bedrijven zijn Tesla Motors, Budweiser en Apple. Grote namen dus!

    Afgelopen kwartaal is de omzet van Shopify met 71 procent gestegen Het aantal abonnees dat het platform gebruikt steeg met 73 procent. Met deze goede cijfers heeft Shopify de vooruitzichten verhoogd. Vooral het mobiele platform zal snel groeien wanneer Apple Pay meer en meer gebruikt zal worden door de consument. Google zou het bedrijf op de kooplijst hebben gezet om Google Wallet, Android Pay en Google Express te versterken als e-commerce platform.

    2. aandelen Callidus Software
    Als tweede op het lijstje staat Callidus Software. Callidus biedt een marketing en salesplatform om te assisteren bij het hele verkoopproces. Door het vastleggen van intelligentie over het koopgedrag en kopers te betrekken bij meerdere kanalen kunnen betere leads gegenereerd worden, die uiteindelijk leiden tot meer verkoop. Hierbij ligt de concentratie wereldwijd op telecommunicatie, verzekeringen, banken en technologie. Daarnaast helpt de software bij het geven van online-trainingen in verkoop en kijkt deze ook naar bedrijfs- en bonusstructuur.

    De verkopen van het bedrijf groeien jaarlijks met 20 procent. De verkoopcijfers hebben een bedrag van 46,8 miljoen dollar bereikt. De omzet steeg met 34 procent naar een totale waarde van 32,6 miljoen dollar. Het nadeel is dat het bedrijf niet bepaald winstgevend is.

    Wanneer Google Callidus van haar boodschappenlijstje wil strepen kost dit 745 miljoen dollar. Dit zou opnieuw een koopje zijn voor Google. Callidus kan een toegevoegde waarde zijn voor Google Apps Business.

    3. Xactly
    Tot slot kijkt Google naar het bedrijf Xactly. Xactly staat voor 140 miljoen dollar op de lijst. Het bedrijf voorziet in software om statistieken rondom werknemers, zoals ziekteverzuim, te analyseren en vervolgens met oplossingen te komen. Het helpt mee om werknemers beter te motiveren.

    Google is aan het uitbreiden betreffende e-commerce, online software en het versterken van het Cloud-systeem. Natuurlijk heeft Google voldoende mogelijkheden om zelf een systeem in de markt te zetten dat werkt, maar een bestaand platform biedt veel mogelijkheden. Het netwerk van bedrijven als Xactly is enorm, waardoor Google eenvoudig marktaandeel kan pakken.
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 16 april 2017 10:50
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 16 april 2017 10:20:

    Vandaag komt Selwyn weer bij Harry op bezoek.
    Clovis, Juventus en Cognosec kopen, zegt Selwyn.

    Hij heeft Galapagos verkocht op 83.

    Hij zegt dat hij met shortposities voor ca 50% gedekt is tegen een daling en verwacht volgende maand een slechte beurs.
  6. [verwijderd] 16 april 2017 11:22
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 16 april 2017 10:50:

    [...]
    Clovis, Juventus en Cognosec kopen, zegt Selwyn.

    Hij heeft Galapagos verkocht op 83.

    Hij zegt dat hij met shortposities voor ca 50% gedekt is tegen een daling en verwacht volgende maand een slechte beurs.
    't Is een snode snotneus die Selwyn.
  7. [verwijderd] 16 april 2017 12:21
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 16 april 2017 10:50:

    [...]
    Clovis, Juventus en Cognosec kopen, zegt Selwyn.

    Hij heeft Galapagos verkocht op 83.

    Hij zegt dat hij met shortposities voor ca 50% gedekt is tegen een daling en verwacht volgende maand een slechte beurs.
    Hij hoopt op een slechte beurs, omdat dalingen sneller gaan dan stijgingen. De opzet van hem is een gokfonds. Au contraire handelen met andermans geld. Een glad mannetje, vind ik.
  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 16 april 2017 16:51
    quote:

    Aafje Aasgier schreef op 16 april 2017 16:43:

    [...]Pas wel op wat je hier schrijft. DZR is een fan van Selwyn en als je zijn toorn wekt weet hij je op elk forum te vinden.
    Ik ben geen fan van Selwyn, maar ik vind wel dat hij een eerlijke kans moet krijgen om zichzelf te bewijzen.
  9. [verwijderd] 16 april 2017 16:53
    Als je 10% rendement haalt na aftrek van kosten, dan doe je het niet slecht.
    Hij lijkt me wel iemand die slim genoeg is om snel in te spelen op de kansen die er in de markt zijn. Uit mijn eigen ervaring weet ik hoe moeilijk het is. Het gaat wel eens goed, maar vorig jaar ging het ook goed fout. Wellicht is het instappen in dergelijk fonds niet onverstandig. Mountainshield fund zit wat dichter op de markt en dan verdien je wel terug. Ik geef het alleen niet graag uit handen, maar het zou toch wel eerlijk gezegd wel eens beter kunnen zijn. Ik ken deze gasten niet en het is mijn eigen mening.Ik vetrouw dit fonds veel meer als de analisten van de grootbanken.
  10. forum rang 10 DeZwarteRidder 16 april 2017 16:55
    quote:

    Up2020 schreef op 16 april 2017 16:53:

    Als je 10% rendement haalt na aftrek van kosten, dan doe je het niet slecht.
    Hij lijkt me wel iemand die slim genoeg is om snel in te spelen op de kansen die er in de markt zijn. Uit mijn eigen ervaring weet ik hoe moeilijk het is. Het gaat wel eens goed, maar vorig jaar ging het ook goed fout. Wellicht is het instappen in dergelijk fonds niet onverstandig. Mountainshield fund zit wat dichter op de markt en dan verdien je wel terug. Ik geef het alleen niet graag uit handen, maar het zou toch wel eerlijk gezegd wel eens beter kunnen zijn. Ik ken deze gasten niet en het is mijn eigen mening.
    Pas na 5 jaar weten we of Selwyn de markt kan verslaan.
1.921 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 97 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 884,07 0,00%
EUR/USD 1,0615 -0,10%
FTSE 100 7.965,53 0,00%
Germany40^ 17.893,90 -0,74%
Gold spot 2.388,51 +0,22%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links