Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Mountainshield fund

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
421 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
rewi
0
Ik heb 11 april 2017 al gewaarschuwd voor dit oplichters kijk maar naar forum kijk uit voor mountainshield. Heb medelijden met de mensen die hier nog steeds in zitten ( sterkte).
Turfbaas
0
Kijk regelmatig nog even op de site naar het rendement. Ook in maart weer een negatief rendement en tot nu toe -4% in 2019.
ValueChaser
0
quote:

rewi schreef op 10 apr 2019 om 15:44:


Ik heb 11 april 2017 al gewaarschuwd voor dit oplichters kijk maar naar forum kijk uit voor mountainshield. Heb medelijden met de mensen die hier nog steeds in zitten ( sterkte).

Misschien erg hard, maar ik heb geen medelijden met die mensen. Dat Mountainshield fund is wel zo overduidelijk foute boel dat degenen die daar toch geld in steken bijna smeken om belazerd te worden.

Alleen al die kostenstructuur en het feit dat er bij Harry reclame voor wordt gemaakt moet alle alarmbellen doen afgaan.
ValueChaser
1
quote:

Cosy schreef op 10 apr 2019 om 11:52:


Waar praten we eigenlijk over? Kijk hier eens, het gaat prime !

"Het MountainShield Capital Fund werd op 20 november 2015 gelanceerd en opende op 1 januari 2016 haar deuren voor beleggers met een gelijke visie. Sinds de start van het fonds is een stabiele groei gerealiseerd en dat zou onmogelijk geweest zijn zonder een solide team".Het gaat altijd prima met Harry's beleggings"experts". Dat Mountainshield heeft echter de pech dat ze door hun opzet als beleggingsfonds er niet aan ontkomen om rendementen te publiceren.

"Experts" die alleen advies geven aan Harry's kijkers hoeven dat niet. Martine Hafkamp kwebbelt bijvoorbeeld altijd honderduit, maar heeft nog nooit met een woord gerept over de door haar gerealiseerde rendementen. Waarschijnlijk niet helemaal zonder reden, wie haar tips voor 2018 heeft opgevolgd eindigde het jaar meer dan 30% in de min!
A3aan
0
U heeft het ook door. Inderdaad Martine geeft nooit een rechtstreeks antwoord. Harry was even wat kritisch en toen werd ze pissig. Haar stopzin op een vraag is altijd "Dat doe ik graag voor mijn klanten". En zo lult ze om de vraag heen.
F Daamen
1
Selwyn heeft op de Mountainshield rendement-pagina een tabel gezet van resultaten uit het verleden d.m.v. backtesting, uiteraard boven de tabel met huidige rendementen. Backtesting heeft met een passieve strategie misschien nog enige waarde, aangezien (en mits) de keuzes constant zijn, maar met een actieve strategie, vooral een die gebaseerd is op kwalitatieve analyse, is het gewoon met een pijl op een plaat gooien en dan het dartboard eromheen tekenen. "O ja, ik had 3 jaar terug allang al zien aankomen dat bedrijf X zou doorbreken!"
Maar ja, je moet iets als je fonds omlaag duikt en tegelijkertijd doodbloedt met illiquide fondsen in de portefeuille, dus ik kan de actie begrijpen. Als het niet voor de ronduit schandalige kosten was zou ik er zelfs sympathie voor hebben.
DeZwarteRidder
0
Waarom in vredesnaam doet Mountain Shield de slechtste beursdeal van het jaar?

Het lijkt er op dat het beleggingsfonds Mountain Shield, bekend van zijn jonge spreekstalmeester Selwyn Duijvestijn, gisteren de stomste, verliesgevendste beursdeal van het jaar heeft gesloten. Duijvestijn zag in één klap €750.000 verdwijnen. Maar waarom? In vredesnaam, waarom?
Door Martijn de Meulder
04/10/2017 08:10

Gisteren 3 oktober 2017 werd bekend dat het beleggingsfonds Mountain Shield zijn converteerbare obligatielening aan beursfonds VNC - u weet weel, bekend van Geert Schaaij, die er alweer weg is - omzet in aandelen. Op zich niet heel vreemd, dat is waar convertibles doorgaan toe leiden. Maar er is iets heel vreemds aan deze deal: Mountain Shield loopt er vele, vele tonnen mee mis. Of is er meer aan de hand?

Dit verhaal begon in maart, toen het micro-beursfondsje "Verenigde Nederlandse Compagnie" (VNC) bekend maakte dat het een obligatielening uitgaf om de aankoop van een nieuw pand te financieren. Daar haalde VNC - toen nog geleid door Geert Schaaij - €1,2 miljoen mee op. De koper van die lening was Mountain Shield, in handen van beursmannen Wim Kemper en Mark Leenards maar voor de buitenwereld vertegenwoordigd door de 28-jarige Selwyn Duijvestijn.

Het leek best een aardige deal: de lening gaf een rente van 5% en de conversieprijs van de aandelen stond (op het oog iets minder gunstig) op €3,50. Maar de lening liep tot 31 december 2021. Dat levert dus vier jaar lang €60.000 rente op. Dat is lekker, vooral voor de participanten in het geplaagde Mountain Shield. Want dat fonds draait op het geld dat Duijvestijn onder meer bij de kijkers van Harry Mens' programma Business Class ophaalt.

Maar gisteren maakte Mountain Shield dus bekend 342.900 aandelen te hebben ontvangen voor die €1,2 miljoen. De stukken zijn natuurlijk geen €3,50 waard maar de huidige dagkoers. Het slot van gisteren was €1,29. In totaal dus €442.314. De vraag is nu: waarom doe je dit? Waarom bezorg je jezelf een verlies van zeven en een halve ton, zie je af van riante rente-inkomsten en ga je in aandelen die al zes maanden lang zuidwaarts gaan? (koers vandaag: €1,25) Of: wat weet Duijvesteijn meer dan de rest van de wereld?

Is het zo dat VNC - een minuscuul beursvehikel dat is gevuld met wat 'teleurstellend' presterende MKB-bedrijven - het gewoon te moeilijk heeft door de veel te hoge financieringslasten, en dat Mountain Shield nu converteert om het schip te redden?

Pas gisteravond laat in de avond kwam het antwoord, Duijvestijn was overdag bij herhaling onbereikbaar, uiteindelijk kwam Dow Jones met antwoord: 'Volgens Duijvestijn is er veel veranderd bij VNC sinds hij begin dit jaar de obligatielening aanschafte. "Er is nogal wat gebeurd", aldus de belegger, die onder meer wees op de uittocht van bestuurders en commissarissen bij VNC en de recent tegenvallende cijfers.' en: 'Door het besluit om zijn obligaties om te zetten in aandelen VNC meent Duijvestijn "veel wendbaarder te zijn, mocht het schip zinken". De belegger zei nog altijd geloof te hebben in VNC, maar niet "de laatste in de rij" te willen zijn als het misgaat.'

Auw. De liefde tussen Mountain Shield en VNC (en Geert Schaaij, hij ook?) is wel over. Klein dingetje: hoe wendbaar denk je te zijn, Selwyn, met dank zij deze nieuwe batch in totaal 700.000 aandelen in een fondsje waarin de handel zeer gering is. En waarover je zojuist ook een motie van wantrouwen hebt uitgesproken? En die zeven en een halve ton in de min, die gaat ook niet meer weg.

Tegenover Dow Jones komt Schaaij - nog steeds grootaandeelhouder VNC - fijntjes met de uitsmijter: 'Dit is een gouden slag voor VNC', en 'een drama voor de beleggers van Mountainshield.'

UPDATE, 6 oktober 2017
We hebben een uitgebreide inhoudelijke reactie van Duijvestijn gekregen. Plus: ook de Vereniging van Effectenbezitters stelt nu vragen. Lees het in dit vervolgstuk.

(het screenshot boven dit stuk is afkomstig uit dit promotiefilmpje voor Duijvestijns andere toko: Marktgevoel)
F Daamen
0
@DeZwarteRidder: Ik snap dus echt niet waarom je hier complete nieuwsberichten uit 2017 loopt te spammen.
DeZwarteRidder
0
quote:

F Daamen schreef op 17 apr 2019 om 18:39:


@DeZwarteRidder: Ik snap dus echt niet waarom je hier complete nieuwsberichten uit 2017 loopt te spammen.

Voor de newbies die te lui zijn om het hele draadje te lezen......
Cosy
0
Ik las dat Bob Raymakers bij Aberfeld marketing en relatiebeheer gaat doen.
Kennen we die niet van Marktgevoel/MountainShield?
(als dat zo is zie ik dat als een verbetering voor hem....)
F Daamen
0
quote:

Cosy schreef op 23 apr 2019 om 17:01:


Ik las dat Bob Raymakers bij Aberfeld marketing en relatiebeheer gaat doen.

Ha! Ze kunnen het bij Aberfeld niet laten om de bodem van de arbeidsmarkt uit te vissen.
"(...)Daarna heeft hij gewerkt voor verschillende beleggingsfondsen(...)" www.aberfeld.nl/aberfeld-international/
Slim dat ze Mountainshield niet genoemd hebben.
Met de massaontslagen bij de banken moet de spoeling toch iets dikker zijn dan dit zou ik zeggen.
Maargoed, ik zou sowieso niet naar Aberfeld gaan en hij is bij lange na niet het foutste figuur dat in de industrie rondloopt, dus ach ja.
Cosy
0
rene l
4
quote:

F Daamen schreef op 23 apr 2019 om 20:43:


[...]

Met de massaontslagen bij de banken moet de spoeling toch iets dikker zijn dan dit zou ik zeggen.Tja, de meeste vermogensbeheerders zijn toch figuren die een bankenachtergrond hebben en indertijd afgeserveerd zijn.
Daarom is het best wel lucratief om dan zelfstandig vermogensbeheerder te worden en het is helemaal niet zo moeilijk, je moet tenslotte toch wat als je je gouden handdruk er doorgedraaid hebt.

Je koopt als eerste een maatpak of een mooie jurk en je huurt wat kantoorruimte in een rustiek uitziend monumentaal pand en overtuigt wat vroegere relaties om met je in zee te gaan.
De eerste klanten heb je zo binnen, je kunt aan de slag en begint wat reclame te maken.

's Morgens rond opening van de beurs kom je binnen, je drinkt een kop koffie, kijkt een beetje naar de beurs, en af en toe doe je een transactie voor een klant.
Je moet tenslotte altijd de schijn ophouden dat je hard werkt voor de klant en zeggen dat zijn of haar belangen centraal staan.
Deze betaalt echter gewoon de standaard transactiekosten dus daar loop je dus geen enkel risico mee.

Je zorgt dat je elke dag rond half 12 een klant of een potentiele klant op bezoek krijgt, anders duurt de dag wel heel erg lang.
Na een hartelijk welkom met mooie praatjes ga je met de klant uitgebreid genieten van een dure 3 gangen lunch met wijn in een restaurant en de kosten trek je af van de belasting.

Terug op de zaak vraag je bij een potentiele klant of je direct zaken kunt doen, er wordt een handtekening gezet en je jaagt hem rond een uur of 3 het pand uit.
Moe van al het werk kijk je nog even naar de beurs, overlegt nog even met wat collega's, en daarna op weg naar huis of naar de golfbaan.

Uiteraard lopen er ook ontevreden klanten weg die zich bedonderd voelen door de behaalde rendementen, maar dat is helemaal niet erg.
Bij andere vermogensbeheerders gebeurd dit ook en nieuwe klanten haal je gewoon daar vandaan.
De ruif moet tenslotte gevuld blijven voor het optimale resultaat voor jezelf.

Eens in de maand breng je een nieuwsbrief uit, dit moet positief gebracht worden, en dus benoem je alleen aandelen die een goed rendement behaald hebben.
Je moet tenslotte altijd laten zien hoe succesvol je wel niet bent.
Het is daarnaast not-done om over je missers te spreken.

Af en toe organiseer je een event of laat je je gezicht bij Harrie zien, de pipe-line moet tenslotte altijd gevuld worden in je zoektocht naar nieuwe prospects.

En het allerbelangrijkste, zorg dat je voor je klanten altijd volbelegd bent voor de maximale beheervergoeding.
En in goede tijden deel je uiteraard mee in de winst van de klanten door een interessante extra service-fee.
ApacheNL
2
Nieuwsbrief Beursgenoten 25-04-2019

Wegblijven bij het Welgestelde Biotechnologie Fonds

MountainShield, het fonds onder strategische leiding van Selwyn Duijvestein, verloor maar liefst 37% en haalt dus de trukendoos uit de kast met “stuivertje verwisselen”. Beursgenoten ontvangt veel vragen van beleggers inzake MountainShield en het, door dezelfde club gerunde, Welgestelde Biotechnologie Fonds. Beursgenoten wil u hiervoor waarschuwen. Eerder liet de VEB zich ook al negatief uit over deze club. Besef goed: een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Veel van onze lezers en volgers worden “persoonlijk” uitgenodigd voor wat men het Welgestelde Biotechnologie Fonds noemt. Wij winden er geen doekjes omheen en adviseren u deze investering ten stelligste af en zouden de koffie die men aanbiedt beter maar laten staan. Selwyn Duijvestein heeft geld van beleggers via MountainShield op een zijwaartse manier ook in dit Welgestelde Biotechnologie Fonds gestoken. Zoals eerder genoemd heeft MountainShield een negatief resultaat van maar liefst -37%. Geld wat dus verspeeld is. Het zou ons zeker niet verbazen dat dit verlies binnenkort meer kan gaan worden. Aan de vragenstellers vertelt Beursgenoten dan ook eerlijk dat men dient te beseffen dat wanneer een fonds 50% daalt het 100% moet stijgen, wilt u op eigen geld uitkomen. U weet zelf dat dit veelal onmogelijk is. Door Selwyn Duijvestein van MountainShield zijn de reclamecampagnes om die reden verschoven naar het onderhavige Welgestelde Biotechnologie Fonds. Dat geldt ook, zoals gezegd, voor een deel van de gelden. Blijkbaar heeft MountainShield zo weinig vertrouwen dat één en ander goed komt dat ze het geld van klanten maar van links naar rechts schuift. Stuivertje verwisselen noemen we dat. Úw stuivertjes wel te verstaan. Beursgenoten maakt zich grote zorgen over de resultatenontwikkeling en nog meer zorgen over hoe één en ander af zal lopen voor de beleggerswaarde ontwikkelingen van het fonds. Op de site van het Welgestelde Biotechnologie Fonds en MountainShield staat het volgende te lezen:

Zowel voor de NAV en het rendement van het fonds als voor de NAV en het rendement per participatie geldt dat dit de waarde is na aftrek van de kosten en de beheerfee. Onderstaand rendement is na aftrek van alle lopende kosten en performance fee. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Dat verleden is voor veel beleggers een teleurstelling geworden. Het verleden leert de toekomst zegt men. Ons advies voor het Welgestelde Biotechnologie Fonds is: blijf er vandaan. Voor beide fondsen derhalve: Verkopen.
ramptoerist
1
quote:

ApacheNL schreef op 25 apr 2019 om 14:03:


Dat verleden is voor veel beleggers een teleurstelling geworden. Het verleden leert de toekomst zegt men.


geestig, dat doet me denken aan vivenda, inverko, en dgb.

Dit is namelijk wel dat de ene fluim gaat vertellen dat je niet naar de andere fluim moet luisteren. Beide streven imo exact hetzelfde doel na.
F Daamen
2
Geert Schaaij is net zo'n charlatan als Selwyn, zo niet erger. Selwyn heeft Geert 800k cadeau gedaan (VNC conversie), uiteraard uit de zakken van de participanten van Mountainshield, dus de Rolls van Geert ronkt ook met het geld van de Mountainshield-slachtoffers. Hoe Geert Selwyn hier schaamteloos afkraakt is dan ook een gotspe, hoe terecht de kritiek ook is. Er is gewoon geen eer onder dieven.
@ApacheNL: Bedankt voor de bijdrage!

Ik zie trouwens dat er deze week eens geen Fintessa, Aberfeld of Antaurus geld van hun participanten aan Harry loopt te geven, maar dat Frans Schreiber van Alpha fondsen winstdeling doet met Harry, nu schijnbaar "Elite Fund Management" genoemd. *pakt teiltje*
In 2017 kwam hij het Dutch Darlings Fund uitventen, wat in 2018 -23,8% heeft gemaakt en dit jaar maar liefst 3%.... het lijkt haast Mounstainshield wel. Zijn andere fondsen doen het niet veel beter, maar het fonds dat hij nu gaat aanprijzen heeft dit jaar -2,23% gemaakt en vorig jaar +1,13%. In 2017 was het rendement 20.54%, dus reken maar op staatjes met gemiddelde rendementen over 2 tot 3 jaar.
O ja, de kosten zijn uiteraard 2,5% basis en 10% performance fee. Je zou haast denken dat dat soort percentages normaal zijn.
Cosy
0
Maar even gekeken. Het fonds schijnt "elite fund management" te heten. Ik beschouw mijzelf niet als elite of elitair dus ben ik niet hun doelgroep.
Ik begrijp dat men met computermodeleen werkt en daar niet van afwijkt (correct me if I'm wrong).
Ik kreeg een beetje een déjà vu. Paar jaar geleden aan zo'n zelfde constructie meegedaan namelijk bij Vermogensbeheer van Alex. Men liet toen ook de computer maar zijn gang gaan en dat liep niet goed af....
F Daamen
0
Omgekeerde wereld dit keer: Welbestolen -2,39% en MS +2,38%. Komt MS toch nog uit op -1,81% voor dit jaar, wat voor MS begrippen een mooi resultaat is, want het verlies is beperkt, zelfs nadat Peppie en consorten zichzelf (uiteraard) uitgebreid bediend hebben. Als je er nog in zit zou ik zeggen uitstappen, voordat het volgende schandaal je weer geld gaat kosten.
... eigenlijk is het een doorlopend schandaal bij deze rooffondsen, maargoed.
421 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street gaat lang weekend in met plusjes

24 mei De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine plussen gesloten, na een week met vooral verliezen. ... 2

  Indices

  AEX 547,21 +0,64%
  EUR/USD 1,1206 +0,02%
  Germany30^ 12.030,10 +0,65%
  Gold spot 1.284,52 +0,08%
  LDN100-24h 7.284,31 0,00%
  NY-Nasdaq Composite 7.637,01 +0,11%
  US30# 25.609,11 +0,12%

  Stijgers

  TomTom
  +5,83%
  Takeaw...
  +4,25%
  ForFar...
  +3,74%
  Aperam
  +2,97%
  B&S Gr...
  +2,79%

  Dalers

  Van La...
  -5,63%
  Air Fr...
  -2,84%
  ASR Ne...
  -2,57%
  Fagron
  -1,60%
  OCI
  -1,04%