Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Forum Hamon geopend

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
287 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 11 12 13 14 15 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Stefzele
0
@K-buyssetje, op hun site staat 31/10 voor een trading update van het derde kwartaal. Aandeel staat op het laagste punt sinds hun beursnotering. Het lijkt een goedkoop aandeel maar voor mij staat het nog veel te duur om aan te kopen voor een trading. Koers rond €0,20 à €0,25 is leuker om in te stappen...
Atlas
0
Onbegrijpelijk dat er niets wordt gedaan om het aandeel te ondersteunen, integendeel...insiders verkopen en geen tussentijdse communicatie over nieuwe projecten... laatste press release op hun website over nieuwe projecten dateert van april. Het lijkt wel of ze er alles aan doen om de boel te laten kelderen...dringend tijd voor nieuw management!!!
K-buyssetje
0
Vroegrijk
0
iemand die dit aandeel nog volgt? wordt een beetje afgestraft en vanuit iex ook geen update meer vanuit de halfjaarcijfers? ze werken niet echt aan pr, ik zie alleen iets op linkedin voorbij komen. Het eerste kwartaal was veelbelovend. Vandaag is volume hoog, maar gaan we -15
K-buyssetje
0
Er is echt weinig over te vinden, zou nochtans een mogelijke goudmijn kunnen worden, 31 oktober cijfers, bij goede cijfers stap ik in!
K-buyssetje
0
www.tijd.be/ondernemen/diensten/Zielt...

dit is van het vorig kwartaal, dus de kans dat het licht positief uitkomt sinds lang is vrij groot, ik ga ms toch al een kleine positie innemen
Stefzele
0
@K-buyssetje, aan de huidige koers kan je niet veel meer verliezen hé...go go go for it...
Stefzele
1
Is net zoals Nyrstar een casinoaandeel aan het worden...voer voor speculanten en traders...
Cerazeen
0
Meer orders ...daarmee moeten we het doen, voor de rest geen info...niet direct iets waarvan je als aandeelhouder gelukkig van wordt.
Stefzele
0
Inderdaad Cerazeen, ze verschuilen zich met hun gestegen orders dat er nog altijd verliezen zijn gedurende de eerste negen maanden van dit jaar maar hoeveel juist...?
Atlas
0
Het aantal orders was votig jaar serieus gedaald door de onzekerheid rond het bedrijf. Dat het aantal orders opnieuw in (serieus) stijgende lijn zit is de eerste stap richting herstel. De winst volgt dan wel in een volgende fase.
Spectre76
0
Zoals verwacht herstelt het aandeel zich. Na jaren van krimp op het aandeel, door voormalig slecht management heeft het bedrijf zich herpakt. Dat daarmee tevens ook de communicatie naar de markt nu drastisch verkleint is, vind ik een goede zet. Te veel info leert immers ,dat je daar op afgerekend kan worden. dat ze daardaar ook geen outlook geven is logisch. Beter alleen concrete info publiceren, tijdens de kwartaalcijfers. De concurentie kijkt immers altijd mee, ondanks dat het een werelspeler is. Het nieuwe management is goed bezig ,aangaande de resultaten die ze tot nu toe maakt.
Leefloon
0
De drastisch verkleinde communicatie, geen zet maar een gevolg van een goedkope focus waar die operationeel dringend hoort, zorgt wel voor het uit de gratie blijven en voor het nu gebruikelijke patroon bij Hamon dat het aandeel stevig herstelt direct op/rond/na nieuws, en daarna weer terug diep wegzakt. Een goede zaak, dat Hamon bezig is met belangrijkere dingen, waaronder het herpakken, maar geen goede zet. Een goede, weloverwogen zet is het begin van iets moois. De communicatie van Hamon is het gevolg van de gang van zaken.

Of het begin van iets moois moest zijn dat het uit de gratie blijven, ondersteund door veel minder onnodig te communiceren, zorgt voor koopkansen. Iets soortgelijks is een reverse split. Dat zou goed zijn voor een normalisatieproces en stabilisatie, maar kost aandacht. En geld. Dan maar liever minder reverse splits, en meer focus op de redding van de bedrijfsvoering. Meteen een aanwijzing voor hoe dringend de reddingspoging was, ook gewoon op de werkvloer. Eerst doen wat je echt moet doen, waarbij ik vertrouw op de grootaandeelhouder,en dan pas gaan dromen over lijvige persberichten en andere onnodige zaken. Potentieel is er zeker, op termijn. Tenzij de economie in zwaar weer belandt, want Hamon wordt nu gered tijdens economische meewind, en heeft nog meer tijd om hersteld verklaard te kunnen worden.
nb
1
Martin Crum heeft over dit aandeel een positief gevoel voor 2019. Ik zie het nog niet...? Een update zou fijn zijn.
Wat me opvalt is de bijzonder grote directie, of 'members'
is dat positief uit te leggen?
Leefloon
0
Niet om iets positief te duiden, maar de Hamon-reddende grootaandeelhouder is een member van al het belangrijke. Hamon is dus geen baantjesmachine voor vrienden van de grootaandeelhouder, en de grootaandeelhouder zal ook niet zomaar toestaan dat een directie zinloos wordt uitgebreid met vage vrienden van andere members.

Er is nog bijna niets positiefs te zien, omdat een mogelijk herstel in 2018 is ingezet. Met gezuiverde cijfers vind ik een beheersbaar verlies over 2018 geen punt. Het echte, onderliggende probleem moet wel opgelost zijn. Dat zal moeten blijken uit iets rondom break-even in boekjaar 2019. Een winstje mag natuurlijk ook. Vanaf boekjaar 2020 dan graag iets dat echt op winst begint te lijken.

'Kopen' dus, voor wie al in Hamon gelooft. Dan is het aandeel zeer goedkoop, met een potentieel van 3 cijfers voor de komma. Wat mij betreft een kandidaat voor wedstrijdportefeuilles voor 2019. Nu zie je vooral dat het vertrouwen weg is, met een patroon van een opleving rondom cijfers en een daaropvolgende glijbaan richting het zuiden.

Wie niet in Hamon gelooft, die kan dit aandeel wat mij betreft passief (ingelezen) volgen om snel te reageren op cijfers die richting winst gaan.

In alle gevallen moet de patiënt gestabiliseerd zijn, zoals elders ook al benoemd. Hamon is er nog niet, maar ik heb enig vertrouwen in deze hopelijk op arm's length werkende grootaandeelhouder.

Perfect is het nog niet. Er is nog steeds niks op www.hamon.com/cases-studies/?cat=135 te vinden. Zelfs geen theoretische case study. Op www.hamon.com/press-releases/?cat=190 ook niet. Geeft niet, maar wel zichtbare ruimte voor verbetering.

Iemands koersdoel rond 0,90 ga ik niet zomaar bestrijden, mits de termijn daarvan een paar jaar is en Hamon tijdens de reddingsoperatie geen bacteriële infectie heeft opgelopen. De obligatie hangt ook nog boven de markt.

Boekjaar 2018: richting een Hamon vzw. Boekjaar 2019: Hamon vzw. Boekjaar 2020 (rapportage in 2021): Een winst die een hoog koersdoel lijkt te rechtvaardigen.

Weinig niets zorgt er misschien voor dat Hamon nog uit de gratie blijft, maar past ook bij het in stilte herstellen. Liever dit dat een grote IR-afdeling met allerlei gedetailleerde rapporten. Laat het op korte afstand volgen voorlopig maar aan de Waalse overheid over. Een reverse split zou bijvoorbeeld ook niet misstaan, maar kost geld. Laat Hamon andere prioriteiten hebben.

Een belangrijke reden om een herstel te vermoeden is de minimale omvang van de KV. Die minimale omvang zal iets boven een kritisch niveau zijn vastgesteld. Meer nieuwe aandelen zou makkelijker zijn geweest, maar mss. niet noodzakelijk.
Stephan010
0
quote:

nb schreef op 3 jan 2019 om 16:54:


Martin Crum heeft over dit aandeel een positief gevoel voor 2019. Ik zie het nog niet...? Een update zou fijn zijn.
Wat me opvalt is de bijzonder grote directie, of 'members'
is dat positief uit te leggen?Wie weet ? Over koers van accyss zaten beide heren ook goed van IEX (geloof Nico Ingberg).
nb
0
quote:

Stephan010 schreef op 4 jan 2019 om 00:38:


[...]


Wie weet ? Over koers van accyss zaten beide heren ook goed van IEX (geloof Nico Ingberg).

Klopt, duurde een aantal jaar, mijn resultaat was een aantal jaar -60%. Maar afgelopen jaar ging het harder, had niet bijgekocht, dus nu zit ik ongeveer quitte. Maar van accyss zag je de activiteiten, een fabriek die gebouwd werd, de opening en in produktie komend. Onder het mom van, laat maar gaan, en anders doe je het voor het klimaat vd wereld, vond ik het best.
Van Hamon heb ik nog niet echt iets tastbaars, groei, kunnen ontdekken, behalve dan van Martin Crum, april 2018
287 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 11 12 13 14 15 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Hamon Groep Meer »

Koers 1,910   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 0,000   Volume 0
Hoog 0,000   Gem. Volume 22.380
16-nov-19 00:00
label premium

Lucht voor Hamon

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium