Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Gimv BRU:GIMB.BL, BE0003699130

 • 41,150 2 okt 2023 17:35
 • 0,000 (0,00%) Dagrange 41,100 - 41,600
 • 8.388 Gem. (3M) 10,6K

Forum Gimv geopend

88 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 4 IEX - Forummoderator 1 maart 2017 09:07
  Gimv is één van de grootste Belgische ondernemingen op het gebied van risicokapitaal. Eind maart 2016 werd de marktwaarde van de portefeuille geschat op 1.013,9 MEUR per soort deelneming verdeeld tussen:

  aandelen in beursgenoteerde firma's (91%);
  aandelen in niet beursgenoteerde firma's (4%);
  andere (5%).

  De geografische verdeling van de portefeuille is als volgt: België (39%), Frankrijk (20%), Europa (37%), Verenigde Staten (1%) en andere (3%).

  Groet Henk
 2. Leeser1959 21 februari 2019 12:03
  quote:

  Toddemij schreef op 21 februari 2019 11:58:

  @Jorvo: is cash dividend.

  Cijfers vandaag m.b.t. 3e kw zagen er prima uit. Waardedipje december al weer meer dan goed gemaakt in jan/feb. Gaan goed jaar tegemoet.
  Zeker, tenminste als er geen nieuwe dip komt.

  Een pracht "aandeel" voor de lange termijn, net zo als meerdere andere "holdings" in Europa.
 3. Toddemij 22 februari 2019 12:19
  HAL is idd ook een beleggingsmij. In dat geval hetzelfde. Echter zij hebben enkele zeer grote belangen (Meer dan 25%) in beursgenoteerde ondernemingen en dat heeft GIMV niet. Ook is Hal meer gespitst op maritieme beleggingen (o.a. Vopak, Boskalis, SBM Offshore) echter ook Grandvision e.a. Kijk eens op hun website.
 4. Toddemij 25 februari 2019 11:54
  Quote @ JORVO: Ik denk dat de portefeuille van GIMV iets defensiever is dan HAL.
  Ik wacht tot na de brexit om in te stappen ; ik hoop/verwacht een nieuwe mogelijke correctie zoals in december.

  Ik denk dat die Engelsen ook niet gek zijn. Steeds meer bedrijven geven aan Engeland te- of willen verlaten. Die Brexit wordt gewoon weer uitgeteld net zo lang totdat er een goed handelsakkoord/douaneunie ligt met de EU Brexit of geen Brexit.
 5. Toddemij 20 maart 2019 13:23
  Gimv verwerft een aandelenbelang in het snelgroeiende Coolworld Rentals, actief in full-service verhuur van koel- en verwarmingsapparatuur. Daarbij wordt Gimv meerderheidsaandeelhouder naast de oprichters, familie Buijzen en Jack Buijnsters, en het management. Na de transactie wordt Director Sales and Marketing Ruud van Mierlo aangesteld als CEO. Huidig CEO Jack Buijnsters blijft betrokken in de raad van commissarissen en zal een actieve rol in business development gaan vervullen. Deze transactie weerspiegelt de ambitie van de onderneming om haar groeiplannen te realiseren.

  Coolworld Rentals (Waalwijk - NL, www.coolworld-rentals.com) is een internationale full-service rental specialist in koel- en verwarmingsapparatuur. Sinds haar oprichting in 1993 is de organisatie uitgegroeid tot een niche speler die koel- en vriescellen, alsook industriële oplossingen voor proceskoeling, klimaatbeheersing en verwarming verhuurt. Met een breed scala aan oplossingen, producten, en diensten kan Coolworld adequaat en flexibel inspelen op de toenemende veranderlijke vraag naar koel- en verwarmingsoplossingen, in een context van bijvoorbeeld capaciteitstekorten, verbouwingen, testopstellingen, seizoenspieken en calamiteiten. Via het internationale netwerk van eigen vestigingen, logistieke depots en servicepunten in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland is 24/7/365 service gegarandeerd.

  Coolworld is actief in vele marktsegmenten en telt klanten in voeding, retail, pharma, chemie, logistiek, datacenters enz. Geavanceerde klimaattechnieken worden in de processen van deze klanten steeds belangrijker (toename verse artikelen, strengere eisen, milieuwetgeving, etc.). Daarnaast moeten ook vaak piekmomenten opgevangen worden met tijdelijke oplossingen. Coolworld kan hierbij de nodige flexibiliteit, kwaliteit en service waarborgen en biedt gerelateerde services zoals engineering, transport, onderhoud & reparatie en monitoring op afstand. Het bedrijf ontzorgt de klant volledig waardoor hij zich kan focussen op zijn kernactiviteit. De combinatie van sterke technische kennis, een full-service concept, een brede klantenportefeuille en hoge klantentrouw onderstreept Coolworld's succes.

  De investering van Gimv moet Coolworld toelaten om haar groeiambities verder te realiseren. De uitbouw van de internationale activiteiten, het verbreden van een duurzaam productportfolio, verhoogde efficiëntie en een potentiële buy-and-buildstrategie vormen het uitgangspunt van de samenwerking.

  Ruud van Mierlo, actueel Director Sales and Marketing en CEO vanaf de transactie, verklaart: "Met de komst van Gimv en haar expertise hopen wij een nog betere partner te kunnen zijn voor onze klanten. Gimv is namelijk in veelal dezelfde landen en segmenten actief als Coolworld. Door het aan boord krijgen van een ervaren partner en het aanblijven van Jack als mede aandeelhouder zijn we klaar voor de volgende fase van groei. Gimv en Coolworld blijken alvast een gelijke handelsgeest te hebben waarbij zowel de medewerkers als onze klanten centraal staan.”

  Rombout Poos en Roland Veldhuijzen Van Zanten (Gimv), vormen het dealteam en verwoorden het als volgt: "Coolworld is een unieke organisatie in een segment dat inspeelt op belangrijke trends die aansluiten bij de strategie van ons Sustainable Cities platform. Wij kijken ernaar uit om samen te werken met Ruud van Mierlo en zijn team om de verdere expansie en significante groei van Coolworld mee vorm te geven. Vanuit een gedeelde erkenning van de nood aan meer sustainable verhuur-oplossingen, een geografisch gelijklopende footprint en internationale groei-ambities willen we onze expertise in HVAC en verhuur inzetten om de groep verder uit te bouwen."
 6. Toddemij 22 maart 2019 17:19
  Gimv verkoopt Oldelft Ultrasound, producent van innovatieve ultrasone sondes voor medische diagnostiek

  Onderwerp: Divestment

  In 2012 verwierf Gimv een meerderheidsbelang in het kapitaal van Oldelft Ultrasound (Delft – NL, www.oldelft.nl), een medisch technologische onderneming gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van innovatieve ultrasone sondes voor medische diagnostiek. De ambitie was om verdere internationale groei te bewerkstelligen door middel van continue ontwikkeling en uitbreiding van de productportfolio. Als technologisch leider is Oldelft wereldwijd de enige onafhankelijke speler op het gebied van gespecialiseerde TEE-sondes, die onder andere gebruikt worden voor het maken van hartbeelden via de slokdarm.

  Door structurele investeringen in R&D werd de positie van Oldelft als technologisch marktleider binnen de groeiende markt voor echocardiografie in de afgelopen jaren verder uitgebouwd. Dit resulteerde in een indrukwekkende groei van de omzet en een uitgebreid - globaal - klantenbestand van tier-1 OEM’s binnen de markt voor ultrasone medische apparatuur. Recent werd een nieuw type sonde - gebaseerd op matrix/3D technologie - ontwikkeld en getest in de markt.

  Vandaag kondigt Gimv aan dat het zijn meerderheidsbelang in Oldelft heeft verkocht via een management buy-out ondersteund door Smile Invest.

  Rob Smallenburg, CEO van Oldelft, verklaart: " Wij zijn bijzonder blij dat Gimv ons de afgelopen 7 jaar heeft bijgestaan. Dankzij een goede samenwerking en domeinkennis van Gimv hebben wij met succes kunnen inzetten op de groei van Oldelft en door onze continue focus op innovatie konden we ons duurzaam onderscheiden van andere spelers.”

  Elderd Land, Partner in het Health & Care platform van Gimv: " Verheugd kunnen wij terugkijken op de succesvolle samenwerking tussen Gimv en Oldelft. De gerealiseerde groei van de onderneming en de recente ontwikkeling van de nieuwe matrix technologie onderstreept dit succes. Gimv is trots dat het Oldelft de afgelopen jaren kon ondersteunen bij haar verdere expansie. Het management heeft op dit vlak uitstekend werk afgeleverd.”

  Over de hele periode leverde de investering in Oldelft een rendement op dat het langetermijnrendement van Gimv overtreft. Over de transactie zelf worden evenwel geen verdere financiële details verstrekt. Deze transactie heeft geen materiële impact op de NAV van Gimv.

 7. Toddemij 26 juli 2019 12:43
  Persbericht - Antwerpen, 25 juli 2019
  Gimv en de andere aandeelhouders verkopen biofarmaceutisch bedrijf Breath Therapeutics aan Zambon na een snel ontwikkelingstraject

  Onderwerp: Divestment

  Gimv, Sofinnova en Gilde Healthcare kondigen vandaag de verkoop aan van biofarmaceutisch bedrijf Breath Therapeutics. Breath Therapeutics, gespecialiseerd in vooruitstrevende en innovatieve inhalatietherapieën voor ernstige aandoeningen van de luchtwegen, haalde in 2017 ongeveer 43,5 miljoen EUR op in één van de grootste start-up financieringsrondes dat jaar. Met de steun van de investeerders lopen momenteel wereldwijd twee fase III-studies voor inhalatie-oplossingen voor het bronchiolitis obliterans syndroom (BOS), een ernstige en zeldzame longziekte, waarvoor vandaag geen therapieën bestaan. De strategische koper is het Italiaanse farmaceutische en chemische familiebedrijf Zambon.

  In maart 2017 leidden Gimv en Sofinnova Partners (Frankrijk) een investeringsronde in Breath Therapeutics. Andere investeerders waren onder meer Gilde Healthcare (Nederland) en PARI Pharma als licentiehouder van de inhalatieapparatuur. Breath Therapeutics werd door Gimv niet alleen met financiële middelen ondersteund, maar ook met expertise tijdens het spin-off proces, bij het opzetten van een gesyndiceerde financieringsstructuur en bij de implementatie van zowel de strategie als gestroomlijnde interne processen. Door inbreng van die expertise kon Breath Therapeutics zijn interne productinnovatie doen evolueren naar de volwaardige therapie van vandaag, en een excellent team van experten in Europa en de VS uitbouwen.

  Dr. Karl Nägler, Partner en verantwoordelijk Life Sciences in het Health & Care team van Gimv, zegt: "We zijn verheugd over de succesvolle ontwikkeling van het bedrijf in de afgelopen twee jaar, vooral omdat Gimv van bij de start een sleutelrol kon spelen bij de strategische richting en de opzet van het platform voor groei. Het potentieel van Breath Therapeutics en van zijn geneesmiddel was ons al in een vroeg stadium duidelijk, zeker gezien longziekten helaas in een dramatisch tempo toenemen - vooral door omgevingsfactoren en veranderende leefgewoonten. Breath Therapeutics is nu - met de hulp van Zambon - goed gepositioneerd om zijn product met succes verder te ontwikkelen, op de markt te brengen en in de toekomst uit te breiden naar nieuwe toepassingsgebieden."

  Dr. Jens Stegemann, Chief Executive Officer van Breath Therapeutics, vult aan: "Bij Breath Therapeutics hebben we een product ontwikkeld dat in staat is om wereldwijd levens te veranderen. In Zambon hebben we een partner gevonden die onze visie deelt: een ethisch bedrijf met een sterke traditie in innovatie en een oprechte betrokkenheid bij een patiëntgerichte benadering. We hebben een potentiële eersteklas-therapie voor BOS - net gestart met twee wereldwijde fase III-studies - naar een sterke positie gebracht, maar met de infrastructuur van Zambon, hun expertise en sterke focus op R&D, krijgen we de opportuniteit om het proces te versnellen zodat deze kritieke behandeling zo snel en zoveel mogelijk patiënten kan bereiken. We danken onze voormalige partners Gimv, Sofinnova en Gilde Healthcare voor hun steun in de belangrijke eerste jaren, bepalend voor de ontwikkeling van onze onderneming.”

  Deze exit heeft een onmiddelijke positieve impact van ongeveer 20 miljoen EUR op de netto-actiefwaarde van Gimv per 31 maart 2019. Gimv realiseerde op deze investering een rendement dat zijn langetermijndoelstelling van 15% ruimschoots overstijgt.
 8. Toddemij 2 maart 2020 10:37
  Gimv investeert in AME, gespecialiseerde producent van slimme elektronica voor de producten van morgen, gevestigd in Eindhoven Brainport
  02/03/2020 - 07:30 | Portefeuille
  Gimv verwerft een meerderheidsbelang in Applied Micro Electronics ("AME"), een snelgroeiende ontwikkelaar en producent van innovatieve, hoogwaardige en slimme elektronische modules voor internationale OEM-klanten. Met de steun van Gimv zal het huidige managementteam zijn groeiambities verder nastreven.

  Sinds de oprichting in 1996 heeft AME (Eindhoven Brainport - NL, www.ame.nu) voortdurend geïnvesteerd in R&D, waardoor het bedrijf diepgaande kennis en expertise ontwikkeld heeft op drie technologiegebieden: power conversion, sensing & actuating en internet of things. Toepassingen zijn stroomconversiesystemen, bewegingsregelaars, veiligheidssystemen en human machine interfaces voor verschillende eindmarkten, waaronder elektrische voertuigen, huishoudelijke apparaten en industriële automatisering. AME heeft momenteel ongeveer 250 medewerkers in dienst - waaronder 80 ingenieurs - en realiseert een omzet van ca. EUR 40 miljoen.

  Zowel het Smart Industries-team van Gimv als het huidige managementteam geloven sterk in het groeipotentieel van de onderneming op basis van duidelijke onderliggende markttrends, zoals de toenemende elektrificatie van de samenleving, automatisering en de hyperconnectiviteit van apparaten. AME is goed gepositioneerd om te profiteren van de groei in deze markt, dankzij zijn verticaal geïntegreerd bedrijfsmodel, diepgaande expertise op specifieke technologiegebieden en lange staat van dienst bij het bedienen van blue chip-klanten. Gimv zal het management ondersteunen bij het realiseren van de groeiambities voor AME alsook bij de verdere professionalisering van de organisatie.

  Gerrit van der Beek, CEO van AME, zegt: "Gimv is de juiste partner voor AME om onze groeiambities waar te maken. Ze steunen onze bedrijfsstrategie en filosofie volledig. Met Gimv kunnen we verder investeren in onze technische mogelijkheden en onze industriële faciliteiten. Het wereldwijd uitbreiden van onze activiteiten om onze klanten lokaal te ondersteunen kan nu op onze managementagenda worden gezet. Ik ben ervan overtuigd dat de toetreding van Gimv als onze partner een belangrijke stap voorwaarts is voor AME en ons in staat zal stellen om de ondersteuning en service aan onze gewaardeerde klanten verder te verbeteren."

  Boris Wirtz, principal in het Gimv Smart Industries team, voegt eraan toe: “AME sluit perfect aan bij onze Smart Industries-investeringsfocus, omdat het kennisintensieve engineering en softwarecompetenties combineert met zijn sterk geautomatiseerde productiefaciliteiten voor de ontwikkeling en productie van innovatieve elektronische modules. We zijn erg onder de indruk van de unieke bedrijfscapaciteiten, die worden onderschreven door de langdurige partnerships met internationale OEM’s die op AME vertrouwen voor cruciale onderdelen van hun producten. We kijken ernaar uit om samen te werken met het management om het bedrijf verder te laten groeien, voortbouwend op de sterke positie die AME al heeft."

  Deze nieuwe investering wordt onderdeel van het Smart Industries-platform van Gimv, gericht op bedrijven die B2B-producten en -diensten leveren, op basis van waardecreatie door innovatie en intelligente technologie.

  De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden, inclusief de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten. Er worden geen verdere financiële details bekend gemaakt.
88 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Gimv Meer »

Koers 41,150   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 41,100   Volume 8.388
Hoog 41,600   Gem. Volume 10.579
2 okt 2023 17:35
Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en tips?

Neem nu een abonnement op IEX en krijg toegang tot onze koop-en verkooptips!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links