Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Analyse individuele fondsen februari 2017

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. Ricktrader 25 februari 2017 20:58
    KPN

    KPN zit op weekbasis in een downtrend:

    invst.ly/3c8si

    Een patroon van lagere toppen (LH's) en lagere bodems (LL's) is hier duidelijk zichtbaar. Echter de vraag is of die laatste LH (met het vraagteken) daadwerkelijk de LH zal zijn. De weektrend heeft namelijk een zwakke beweging omlaag gezet waardoor er een HL indicatie is ontstaan. Dit houdt in dat het waarschijnlijk is dat KPN op weekbasis nog een beweging omhoog gaat krijgen in de vorm van een sterke of zwakke beweging.

    De dagtrend geeft meer inzicht in de laatste beweging omlaag van de weektrend:

    invst.ly/3c8sz

    Hier zie je aan de serie LH's-LL's dat de dag ook in een downtrend zit. Echter de laatste beweging omlaag zou mogelijk een gelijke bodem kunnen zijn. Dit is een signaal dat er mogelijk een draai kan komen. Risico hier is dat de huidige beweging omhoog nog weer kan resulteren in een LH waarna er nog weer een sterke of zwakke beweging omlaag kan volgen. Een zwakke beweging omlaag past goed in het bodemvormingsproces en de HL indicatie op de weektrend. Een sterke beweging omlaag zou kunnen betekenen dat de bodem nog niet staat en dat er nog een LL volgt.

    De 4uur trend heeft vanaf de LH een sterke beweging omlaag gezet en heeft rond de vorige bodem een draai gezet:

    invst.ly/3c8tg

    Deze beweging omhoog moet HH's en HL's (zien we zo in de 1uur) blijven zetten om het een sterke beweging en een draai te laten zijn. Lukt dit niet dan heb je hier een LH indicatie staan waarna nog weer een sterke of zwakke beweging omlaag zal volgen. Dit bevestigd het beeld van de dagtrend.

    De 1uur zit in een positieve trend:

    invst.ly/3c8tu

    Deze is na een hogere bodem (HL) nu bezig met een hogere top (HH). Dit is de trend om in de gaten te houden. Voor een sterke beweging omhoog moet deze HL's en HH's blijven zetten. Volgt er na een HL geen HH meer of wordt na een HH een HL gebroken dan is dat een teken dat deze trend voorbij is. Dat is dan een signaal dat er een LH op de 4uur staat en er nog een sterke of zwakke beweging omlaag volgt.

    Conclusie
    KPN heeft op de grote trend (week) opwaarts potentieel in de vorm van een mogelijke HL. Of die HL nu al staat en KPN bezig is met een sterke of zwakke vervolgbeweging omhoog is afhankelijk van de kleine(re) trends. De uurtrend is positief geworden, deze moet zijn weg vervolgen om ook de 4uur en de dag mee te krijgen. Lukt dit niet dan ontstaat er nog weer risico naar de onderzijde.

    Als belegger is het van belang dat je de omstandigheden waarbinnen je opereert goed kent. Bovenstaande analyse is vanuit dat oogpunt geschreven.
  2. Ricktrader 25 februari 2017 21:40
    Fugro

    De maandtrend van Fugro is sinds 2007 bezig met een correctie op de stijging die daaraan vooraf ging:

    invst.ly/3c8v1

    De weektrend laat de beweging omlaag vanaf 2011 goed zijn:

    invst.ly/3c8vh

    Vanuit het oogpunt van een corrigerende beweging omlaag op maandbasis zou deze beweging een C zijn. Je ziet hier een serie lagere toppen (LH's) en lagere bodems (LL's) waarbij de laatste beweging omlaag (blauwe cirkel) niet heeft geleid tot een LL. Dit is een signaal dat de sterke daling eruit is en dat de beweging is aanbeland in een consolidatiepatroon en mogelijk zelfs bezig is met bodemvorming. Hoewel binnen zo'n proces nog meerdere bewegingen omhoog en omlaag kunnen komen betekent dit wel dat er wat opwaartse potentie begint te komen op de weektrend.

    De dagtrend heeft na de bodem (blauwe cirkel) een HL gevormd:

    invst.ly/3c8vt

    Echter de beweging die daarop volgde was zwak en resulteerde in een LH. Dit is geen goed teken voor een meer direct opwaarts potentieel. Opwaartse potentie is er als een trend hogere bodems (HL's) en hogere toppen (HH's) laat zien. Het plaatsen van een LH mag je zien als een teken van zwakte waardoor er risico naar beneden ontstaat.

    De 4uur trend laat zien dat de beweging vanaf de HL op de dag een corrigerende omhoog was:

    invst.ly/3c8w8

    Dit kun je zien aan het feit dat het proces van hogere bodems (HL's) en hogere toppen (HH's) onderbroken werd door een LH (zie rode pijl). Vanaf dat punt is deze bezig met een beweging omlaag waarbij hij nu bezig is met het vormen van een LH. De beweging omlaag vanaf die LH in de dag lijkt een corrigerende beweging te zijn. Dit betekent dat er nog wel een beweging omlaag kan komen maar dat daarna potentie omhoog kan ontstaan. Dit zou dan in lijn zijn met de opwaartse potentie op de weektrend.

    De uurtrend laat zien dat deze waarschijnlijk bezig is met een corrigerende beweging in de vorm van een ABC:

    invst.ly/3c8wf

    Deze zou nu dan nog bezig zijn met de B waarna dan nog een C omlaag volgt.

    Conclusie:

    De grote trend lijkt de kracht op haar beweging omlaag verloren te hebben, hier ontstaat dan ook opwaarts potentieel. Echter moeten de kleine(re) trends nog wel in lijn komen hiermee. Hier zit nog duidelijk zwakte op en potentie omlaag richting de bodem. Vaak gaat er potentie omhoog ontstaan als de uurtrend met een uptrend (serie HH's-HL's) bezig gaat, tot die tijd zijwaarts en mogelijk zelfs nog een beweging omlaag richting de bodem.
  3. Ricktrader 25 februari 2017 22:28
    Postnl

    De maandtrend van Postnl is negatief:

    invst.ly/3c8x4

    Dit is te zien aan de serie lagere toppen (LH's) en lagere bodems (LL's). Op dit moment bezig met een beweging waardoor er een LH indicatie staat. Dit houdt in dat als deze beweging is afgerond er nog weer een sterke of zwakke beweging omlaag zal volgen. Om deze LH indicatie van tafel te nemen dient de huidige beweging omhoog sterk door te zetten.

    Op weekbasis is Postnl vanaf de bodem met een opwaartse beweging bezig:

    invst.ly/3c8xl

    Deze beweging oogt niet echt sterk en ziet er eerder corrigerend dan trendmatig uit. Dit ondersteunt de mogelijke LH die op de maandtrend kan ontstaan. Op weekbasis is wel een hogere bodem (HL) gezet (zie groene pijl), vanaf daar nu bezig met een vervolgbeweging. Vooralsnog is de weektrend nog positief.

    Binnen die weektrend is de dag bezig met een uptrend:

    invst.ly/3c8xx

    Deze laat hogere bodems (HL's) en hogere toppen (HH's) zien. De laatste is een HL indicatie (blauwe pijl)omdat er nog een mogelijkheid is dat die corrigerende beweging nog niet afgerond is, dit zien we zo terug in de 4uur trend. De HL die hier waarschijnlijk gaat komen zal nog weer resulteren in een sterke of zwakke beweging omhoog. Een sterke beweging omhoog, resulterend in een HH, is nodig voor meer potentie omhoog. Een zwakke beweging omhoog zou de inleiding kunnen zijn voor een draai waardoor er potentie omlaag gaat ontstaan. In een uptrend mag een beweging nooit voorbij zijn vorige bodem komen, naast een zwakke beweging omhoog is dit belangrijk om in de gaten te houden.

    De 4uur trend toont de beweging omlaag binnen de HL indicatie op de dagtrend:

    invst.ly/3c8xx

    De corrigerende beweging zou afgerond kunnen zijn, in dat geval zou de huidige beweging omhoog al behoren tot de vervolgbeweging omhoog op dagbasis. Echter is het ook nog mogelijk dat deze beweging behoort tot de corrigerende omlaag, in dat geval zou dit een LH kunnen worden waarna er nog een beweging omlaag volgt.

    De uurtrend is een belangrijke om in de gaten te houden vwb de situatie op de 4u en de dag:

    invst.ly/3c8yr

    De uurtrend is na een HL (zie zwarte pijl) nu bezig met een HH. Van belang is dat dit proces gecontinueerd wordt, dat zou de bevestiging zijn dat de HL op de dag staat en dat dit de vervolgbeweging omhoog is. Wordt dit proces niet verder gecontinueerd en komt de beweging niet veel verder dan dit niveau dan heb krijg je een LH op de 4uur, dat zou een teken zijn dat de corrigerende beweging op de 4uur nog niet is afgerond en dat er nog een beweging omlaag volgt in de 4uur. De HL in de dag staat dan nog niet.

    Conlusie:
    De grote trend is negatief, daarbinnen bezig met een opwaartse beweging die corrigerend oogt maar nog wel wat hoger zou kunnen. De dagtrend is bezig met het uitwerken van een HL (afhankelijk van wat de 1uur gaat doen staat die al of volgt er nog een beweging omlaag) waarna nog een sterke of zwakke beweging omhoog volgt. Een sterke zou leiden tot een HH terwijl een zwakke beweging omhoog de inleiding zal zijn voor potentie omlaag.

  4. Ricktrader 25 februari 2017 22:59
    TomTom

    De weektrend van TomTom is nu bezig met een corrigerende beweging omlaag op de sterke beweging omhoog vanaf de bodem eind 2011:

    invst.ly/3c8zi

    Op weekbasis staat een HL (hogere bodem) indicatie. Dit houdt in dat als de corrigerende beweging is afgerond er op weekbasis nog weer een sterke of zwakke beweging omhoog zal volgen. een sterke beweging zal leiden tot een hogere top (HH) terwijl een zwakke beweging de inleiding zal zijn voor meer neerwaartse potentie. Maar zover is het nog niet, TomTom is voor nu nog bezig met een correctiepatroon.

    De dagtrend toont de corrigerende beweging vanaf de top eind 2015:

    invst.ly/3c8zt

    De beweging omlaag oogt corrigerend, een ABC patroon is hier het meest waarschijnlijk. Omdat de beweging omhoog vanaf A nog bezig is met hogere bodems zou het kunnen zijn dat hij nog bezig is met de B omhoog, de C omlaag is om die reden nog niet bevestigd. De C omlaag kan leiden tot een hogere bodem, gelijke bodem of lagere bodem tov A. Welke het wordt is vooraf niet te zeggen. We kunnen slechts de beweging volgen en kijken wat het resultaat wordt.

    De 4uurtrend laat de beweging van de B omhoog goed zien:

    invst.ly/3c8-3

    Zolang die hogere bodem (blauwe pijl) niet uitgenomen wordt kan de B nog in tact zijn en is het mogelijk dat er nog een beweging omhoog volgt richting de HH of zelfs hoger. Onder de HL is de bevestiging dat TomTom bezig is met de C omlaag. De kans bestaat dat hij al met een C omlaag bezig is die niet voorbij de HL komt (is dan een C die een hogere bodem tov A zet, zie dagtrend). In dat geval kan dan een sterke beweging omhoog verwacht worden die met kracht de HH en die zwarte lijn uit gaat nemen. Wat het precies gaat worden weet je vooraf niet, je dient rekening te houden met de scenario's die mogelijk zijn.

    De 1uur trend zal ons al iets sneller laten zien wat er gaat gebeuren:

    invst.ly/3c8-e

    Deze is bezig met beweging omlaag en heeft een LH indicatie staan. Dit houdt in dat als deze laatste beweging omhoog niet verder doorzet er nog weer een sterke of zwakke beweging omlaag volgt. Een sterke beweging omlaag zal leiden tot een beweging richting de HL op de 4uur en mogelijk er doorheen terwijl een zwakke beweging omlaag de inleiding zal zijn voor een sterke of zwakke beweging omhoog. Richting de HH op de 4uur of zelfs erdoorheen als dit de C omlaag blijkt. Dat laatste zou betekenen dat de HL op de week gezet zou zijn en dat daar een vervolgbeweging omhoog komt. Ik acht het minder waarschijnlijk maar het is een mogelijkheid.

    Conclusie:
    TomTom heeft opwaartse potentie op weekbasis maar is echter nu nog bezig met het uitwerken van een correctiepatroon waarbij de bodem nog niet hoeft te staan. De negativiteit moet uit de kleine(re) trends om die HL op weekbasis te gaan verzilveren.
  5. Ricktrader 25 februari 2017 23:41
    ArcelorMittal

    AM is op weekbasis met een sterke beweging omhoog bezig:

    invst.ly/3c8--

    Dat de top van mei 2015 is gehaald is een teken van kracht en dat er op weektrend vanaf de bodem met een nieuwe beweging is gestart. Aangezien een beweging altijd uit minimaal 3 bewegingen(omhoog-omlaag-omhoog) en mogelijk uit 5 bewegingen bestaat is er nog meer potentie omhoog. Echter gaat AM ook op weekbasis ergens een corrigerende beweging omlaag neerzetten. Wanneer dat zover is gaan we zien aan de dagtrend.

    De dagtrend laat een trendmatige (impulsieve) beweging omhoog zien:

    invst.ly/3c90a

    Een serie hogere bodems (HL's) en hogere toppen (HH's). Een beweging is afgerond als hij geen hogere top meer weet neer te zetten en/of een hogere bodem breekt. Voor wat betreft de dagtrend is voor nu de HL bij die paarse pijl van belang. Als de trend op de dag voorbij is zal dat leiden tot een corrigerende beweging omlaag op de weektrend. Op zich niks ernstigs, is gewoon iets dat hoort bij koersbewegingen.

    De 4uur heeft na de HL op de dag een eerste beweging omhoog neergezet (zwarte pijl):

    invst.ly/3c90q

    Die eerste beweging omhoog is hij nu aan het corrigeren. Voor een verder vervolg van de uptrend zou dit moeten leiden tot een hogere bodem (HL) waarna nog weer een beweging omhoog naar een hogere top zou moeten leiden. Lukt dit niet dan zijn dit tekenen dat de dagtrend bezig is met topvorming en dat er een corrigerende beweging omlaag kan ontstaan op de weektrend.

    De uurtrend zou voor het positieve scenario vanaf de top bij die zwarte pijl een corrigerende beweging omlaag moeten zijn:

    invst.ly/3c913

    Iets in de vorm van een ABC zoals ik hierboven laat zien. Volgt er flinke beweging omlaag door die blauwe lijn dan is dat een indicatie dat het sentiment vwb AM negatiever aan het worden is. Betekent niet gelijk een draai maar wel zwakte op de beweging en potentie omlaag.

    Conclusie:
    AM zit op weekbasis in een sterke beweging omhoog. De dagtrend moet de serie hogere bodems en hogere toppen blijven continueren, lukt dat niet dan gaat er een corrigerende bewegign omlaag ontstaan op de weektrend. De 4u en de 1u leiden de weg vwb welke keuzes de markt gaat maken.

  6. Ricktrader 26 februari 2017 11:04
    Galapagos

    De weektrend van Galapagos heeft begin 2016 een HL gezet:

    invst.ly/3c9-k

    Hij is vanaf daar bezig met een trendmatige beweging omhoog waarbij de vorige top reeds is uitgenomen. Om de beweging omhoog beter te beoordelen kijk ik naar de dagtrend.

    De dagtrend is vanaf de hogere bodem begin 2016 met een trendmatige beweging omhoog bezig:

    invst.ly/3c9-r

    Dit kun je zien aan de serie hogere bodems en toppen waar deze mee bezig is. Vanaf de laatste hogere bodem (blauwe pijl) nu bezig met een beweging waarbij de vorige high weer gebroken is.

    Vanaf de laatste Hogere bodem in de dag (blauew pijl) is de 4uur trend ook bezig met een serie hogere bodems (HL's) en hogere toppen (HH's) bezig:

    invst.ly/3ca21

    Hier valt op dat de laatste beweging van de hogere bodem bij de paarse pijl nog niet de kracht heeft gekregen om de vorige top uit te nemen. Als deze beweging die top niet weet uit te nemen is dat een teken van zwakte waardoor er wat neerwaarts potentieel kan gaan ontstaan.

    De uurtrend laat de beweging zien vanaf de hogere bodem (paarse pijl) in de 4uur:

    invst.ly/3ca20

    Voor een opwaarts vervolg van de grotere beweging moet de uurtrend ook weer hogere bodem en hogere toppen gaan zetten. De uur is na een 1e beweging omhoog nu bezig met uitwerken van een mogelijke hogere bodem. Lukt dit dan kan er nog weer een sterke of zwakke beweging omhoog volgen. Een sterke beweging zal leiden tot een hogere top en een vervolg van de uptrend op de grotere beweging terwijl een zwakke beweging omhoog mogelijk zal leiden tot neerwaartse potentie, een beweging richting de hogere bodem in de 4uur (paarse pijl). Lukt het niet om die hogere bodem in de uur te zetten dan kan er direct een beweging richting die bodem van de 4uur ontstaan.

    Conclusie:
    De grote trend van Galapagos is positief en vertoont nog steeds hogere bodems en hogere toppen. De kleine(re) trends vertonen echter wat tekenen van zwakte, als deze niet weggenomen gaat worden ontstaat er wat neerwaartse potentieel.

  7. Ricktrader 26 februari 2017 11:31
    Royal Dutch

    De maandtrend van RD zit sinds de top van 2000 in een grote zijwaartse beweging:

    invst.ly/3ca2m

    Hierbinnen is hij vanaf de bodem (blauwe cirkel) nu weer bezig met een beweging omhoog.

    Daarbinnen is de weektrend vanaf die bodem bezig met die beweging omhoog waarbij hij een eerste hogere bodem (groene pijl) heeft gezet:

    invst.ly/3ca2z

    Voor meer potentie omhoog is het van belang dat de weektrend hogere bodems (HL's) en hogere toppen (HH's) blijft zetten. Na die hogere bodem is hij nu bezig met een hogere top, dat is op zich een positief teken.

    De dagtrend heeft vanaf die hogere bodem in de week een sterke beweging omhoog gezet en is nu bezig met een correctie daarop. Het meest waarschijnlijk is dat dit zal resulteren in en hogere bodem (HL indicatie) waarna er nog weer een sterke of zwakke beweging omhoog zal volgen. Een sterke beweging betekent continuatie van de uptrend op dag en op weekbasis terwijl een zwakke beweging omhoog een inleiding zou kunnen zijn voor meer negativiteit. Zover is het echter nog niet, die beweging moet namelijk nog gaan komen. Vooralsnog bezig met de corrigerende beweging omlaag.

    De 4uur trend toont de corrigerende beweging omlaag vanaf de top:

    invst.ly/3ca3r

    Deze heeft een lagere top (rode LH) gezet en is nu met een vervolgbeweging omlaag bezig. Kenmerkend voor corrigerende bewegingen is dat vervolgbewegingen niet sterk zijn. Dit is dan ook iets waar we hier op moeten letten.

    De uurtrend toont dan weer de beweging omlaag vanaf de lagere top in de 4uur:

    invst.ly/3ca42

    Na een 1e beweging omlaag heeft de uur een lagere top (oranje pijl) gezet en is nu bezig met de vervolgbeweging omlaag. Deze beweging omlaag is niet sterk, wordt deze ook niet sterk dan kan hier de potentie omhoog gaan ontstaan waardoor die hogere bodem op de dagtrend gevormd kan worden. Er mag hier dan geen flink lagere bodem meer gezet worden en de uur moet een beweging omhoog gaan laten zien met hogere toppen en hogere bodems. Waar je altijd rekening mee dient te houden is dat zo'n beweging omhoog nog onderdeel kan zijn van de corrigerende beweging, hetgeen betekent dat de 1e beweging omhoog niet direct de draai ommhoog hoeft te zijn. Vandaar dat goed gelet moet worden op hoe de uurtrend zicht ontwikkelt.

    Conclusie:
    RD heeft op de dagtrend een hogere bodem indicatie staan, hetgeen betekent dat er nog een sterke of zwakke beweging omhoog zal volgen op dagbasis als de corrigerende beweging omlaag op de kleine(re) trends is afgerond. Een sterke beweging omhoog op dagbasis leidt tot een hogere top en continuatie van de uptrend, een zwakke beweging omhoog zou de inleiding kunnen zijn voor meer negativiteit.
  8. Ricktrader 27 februari 2017 08:30
    Aegon

    Op maandbasis is Aegon nog bezig met een downtrend:

    invst.ly/3cdq2

    Vanaf de laatste HL is echter een beweging omlaag die niet sterk is en niet de bodem voorbij is gekomen (zie blauwe cirkel). Zo'n zwakke beweging omlaag mag als bodemvorming beschouwd worden.

    Op weekbasis zit Aegon vanaf de bodem in een beweging omhoog:

    invst.ly/3cdre

    Op dagbasis is de beweging omhoog in de week bezig met een corrigerende beweging omlaag:

    invst.ly/3cds5

    Deze corrigerende beweging zal zeer waarschijnlijk leiden tot een hogere bodem (HL) waarna nog een sterke of zwakke beweging omhoog zal volgen. Een sterke beweging omhoog zal leiden tot een hogere top en meer opwaarts potentieel terwijl een zwakke beweging omhoog zal leiden tot potentie omlaag. Zover is het echter nog niet, Aegon zit nu nog in een corrigerende beweging omlaag.

    De 4uur trend laat goed zien dat het een corrigerende beweging betreft waar Aegon nu in verkeerd:

    invst.ly/3cdsu

    Hoe het patroon precies afgerond wordt en of we de bodem van de HL al hebben gezien is ook nog even afwachten maar het betreft een correctie waardoor er nog weer potentie omhoog gaat ontstaan als deze is afgerond.

    De uurtrend is na een lagere top (LH) nu bezig beweging omlaag:

    invst.ly/3cdu1

    Voor een draai en afronding van het correctiepatroon op de dag zal de uur een beweging omhoog met hogere toppen en hogere bodems moeten gaan laten zien. Elke beweging omhoog die dit niet heeft behoort nog tot het correctiepatroon, dit is een signaal dat deze dan nog niet is afgerond.

    Conclusie:
    Aegon heeft op de dagtrend potentie omhoog als de corrigerende beweging is afgerond. Hiervoor dienen de kleine(re) trends te draaien. In dit soort situaties is de uur een belangrijke om in de gaten te houden.
  9. Ricktrader 27 februari 2017 13:57
    Aardgas

    De maandtrend van aardgas is negatief:

    invst.ly/3cfrj

    Deze laat een serie van lagere toppen (LH's) en lagere bodems (LL's) zien. Het patroon is niet trendmatig omlaag maar corrigerend. Dit is een teken van bodemvorming waar aardgas dan op maandbasis mee bezig is. Binnen dat proces van bodemvorming kunnen bewegingen omhoog nog onderdeel van dit proces zijn waardoor een zwakke beweging nog weer terug kan. Op dit moment staat er een LH (lagere top) indicatie en is aardgas met een sterke of zwakke beweging omlaag bezig. Een zwakke beweging omlaag is onderdeel van het bodemvormingsproces terwijl een sterke beweging omlaag kan leiden tot een lagere bodem.

    De weektrend is met een beweging omlaag bezig na de beweging omhoog vanaf de bodem:

    invst.ly/3cfud

    Deze beweging omlaag kan een corrigerende zijn waardoor op de week nog een beweging omhoog kan komen. In dat geval is deze beweging omlaag nog onderdeel van de beweging omhoog en is de beweging vanaf de bodem nog niet afgerond. Als het een sterke beweging omlaag is dan staat de lagere top al wel en kan het verder omlaag. Dit kunnen we terugzien in de dagtrend.

    De dag is vanaf de top met zijn eerste beweging omlaag bezig:

    invst.ly/3cfwv

    Aangezien een beweging over het algemeen uit 3 of 5 bewegingen bestaat mag je hier na een retrace omhoog nog weer een sterke of zwakke beweging omlaag verwachten.

    Die beweging omlaag heeft in de 4uur geresulteerd in een lagere bodem (LL) en lagere top (LH):

    invst.ly/3cfxs

    Vanaf de LH nu met een sterke beweging omlaag zijn. Dit kan vanaf de top nog zowel een corrigerend (3 golven) of trendmatige (5 golven) beweging zijn. In het geval van een trendmatige komt er nog een LH ergens onder die zwarte lijn waarna er nog weer een beweging omlaag volgt om deze beweging af te ronden. Is het een corrigerende dan gaat er de (corrigerende) beweging omhoog op de dag van start.

    De uurtrend is van belang om te beoordelen wanneer de laatse beweging vanaf de HL in de 4uur mogelijk is afgerond:

    invst.ly/3cf-8

    Hier zie je dat het een trendmatige beweging (5 golven) omlaag betreft en dat hij nu vanaf de LH bij de oranje pijl bezig is met weer een beweging omlaag. Als dit proces van LH's en LL's stopt in de uur mag je een draai verwachten in de vorm van een retrace omhoog in de 4u of een retrace in de dag. In beide gevallen een beweging omhoog, waarbij de 1e minder sterk zal zijn en sneller weer zal gaan draaien dan de tweede.

    Conclusie:
    Aardgas zit in een beweging omlaag en komt nu op een punt waar mogelijk een draai omhoog gaat komen waardoor een corrigerende beweging omhoog van start kan gaan. De bodem voor een draai/retrace moet nog wel gevormd worden.
  10. Ricktrader 1 maart 2017 23:25
    AEX

    Maandtrend

    Op maandbasis is de AEX bezig met een trendmatige (impulsieve) beweging omhoog bezig:

    invst.ly/3d67x

    Begin 2016 is een HL gezet, vanaf dat punt nu bezig met een vervolgbeweging omhoog. Dit kan een sterke of zwakke beweging omhoog zijn, daar gaan we gedurenende deze beweging en middels de kleine(re) trends achterkomen. Een sterke beweging omhoog leidt tot een hogere top (HH) en meer opwaarts potentieel terwijl een zwakke beweging omhoog de inleiding is voor een sterke of zwakke beweging omlaag.

    Weektrend

    De weektrend is vanaf de HL (bij de zwarte 4) bezig met een eerste beweging omhoog:

    invst.ly/3d68z

    Aangezien een beweging uit drie of vijf golven bestaat mag je hier nog minimaal een zwakke (corrigerende) beweging omlaag en nog weer een sterke of zwakke beweging omhoog verwachten.

    Dagtrend

    Binnen die eerste beweging op de weektrend is de dagtrend met een trendmatige (impulsieve) beweging omhoog bezig:

    invst.ly/3d6b0

    Na de eerste HL (bij de blauwe 2) is de dag nu bezig met een sterke beweging omhoog. Uitgaande van een beweging die uit 5 golven bestaat mag je hier nog minimaal 1 zwakke (corrigerende) beweging omlaag verwachten en nog weer een sterke of zwakke beweging omhoog. Een sterke beweging omhoog zou meer opwaartse potentie met zich meebrengen terwijl een zwakke beweging omhoog de inleiding voor een correctie op de weektrend zou kunnen betekenen. Vooralsnog is hij echter nog met de sterke beweging omhoog bezig.

    4 uurtrend

    Die sterke beweging omhoog zie je goed terug in de 4 uurtrend:

    invst.ly/3d6ey

    Deze is bezig met een serie hogere bodems (HL’s) en hogere toppen (HH’s). Nu bezig vanaf de 2e HL (paarse pijl) bezig met een 2e HH. Zolang deze trend nog HL’s en HH’s blijft zetten is de dagtrend nog met de beweging omhoog bezig.

    1 uurtrend

    De beweging omhoog vanaf de HL in de 4 uutrend is te zien in de 1 uurtrend:

    invst.ly/3d6nv

    Deze is ook met een serie HL’s en HH’s bezig. Zolang de 1 uur HL’s en HH;s blijft zetten is de 4 uur nog met de beweging omhoog bezig. De 1 uurtrend is vanaf de HL (oranje pijl) nu weer bezig met een vervolgbeweging omhoog.

    15 minutentrend

    De 15 laat mooi de afronding van de HL op de 1 uutrend zien:

    invst.ly/3d6hx

    Bij die blauwe pijl zie je een LH (lagere top) die niet meer leidt tot een LL. Vervolgens krijg je een sterke beweging omhoog op de 15. Dit is de eerste beweging omhoog na de HL op de 1 uurtrend. De 15 gaat nu nog minimaal een HL en nog een sterke of zwakke beweging omhoog zetten. Een sterke beweging omhoog leidt ook in de 15 minutentrend tot een serie HL’s en HH’s terwijl een zwakke beweging omhoog de inleiding kan zijn voor een sterke of zwakke beweging omlaag, dit zou dan consequenties kunnen hebben op de 1 uurtrend. Zover is het echter nog niet, de 15 zit voor nu nog in de eerste beweging omhoog.

    Conclusie
    De beweging is op alle trends positief en vertoont hogere bodems en hogere toppen. De 15 minutentrend is nu leading en moet voor een verdere stijging hogere bodems en hogere toppen gaan zetten. Als daytrader is dit dan ook de trend die morgen in de gaten moet worden gehouden.
  11. Ricktrader 5 maart 2017 21:50
    Lumentum (LITE)

    LITE is vanaf de bodem in oktober 2015 (blauwe cirkel) met een sterke beweging omhoog bezig:

    invst.ly/3dzis

    Deze beweging is nog niet afgerond.

    De dagtrend is bezig met een serie hogere bodems en hoger toppen:

    invst.ly/3dzh9

    Nu vanaf de hogere bodem (HL) bij de zwarte pijl weer bezig met een vervolg beweging omhoog.

    De 4 uur toont de beweging vanaf de HL in de dag:

    invst.ly/3dzhh

    Deze heeft een eerste sterke beweging neergezet en is daar nu op aan het corrigeren. Hier staat een HL indicatie wat inhoudt dat als deze corrigerende beweging is afgerond er nog weer een sterke of zwakke beweging omhoog volgt. Dit sluit goed aan bij de verwachting van Pomper dat LITE nog een flink kan stijgen.

    Zo’n potentiële hogere bodem biedt een goede gelegenheid voor een long entry met een gunstige r/r.

    De 1 uurtrend is na een eerste beweging omlaag nu met een, zoals het er nu naar uitziet, corrigerende beweging omhoog bezig:

    invst.ly/3dzhw

    Komt er geen kracht op deze beweging omhoog dan is dat een teken dat de corrigerende beweging (LH indicatie) nog niet is afgerond en dat er nog een sterke of zwakke beweging omlaag volgt. Voor de hogere bodem op de 4 uur zou het dan een zwakke beweging omlaag moeten zijn, iets zoals dit:

    invst.ly/3dzi3

    Een ABC waarvan de A nu gevormd is en hij nu met de B bezig is. Er zou dan nog een C omlaag volgen die ergens in dat rode vlak zou moeten draaien. Een beweging onder dat rode vlak uit zou aantonen dat die hogere bodem er wellicht niet komt.

    Conclusie
    LITE zit in een uptrend en is bezig met een corrigerende beweging in de 4 uur die kan leiden tot een HL waarna nog weer een beweging omhoog zal volgen. Voor een positie liggen daar ook de kansen. Risico is de beweging in de 1 uur. Hier zit mogelijk nog een beweging omlaag op om de corrigerende beweging af te ronden.
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,36 +0,00%
EUR/USD 1,0641 -0,28%
FTSE 100 7.877,05 +0,37%
Germany40^ 17.751,90 -0,48%
Gold spot 2.380,04 +0,81%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

VIVORY...
+11,51%
JUST E...
+5,71%
Air Fr...
+4,18%
FASTNED
+3,00%
RANDST...
+2,65%

Dalers

Pharming
-9,63%
ASMI
-6,10%
Avantium
-6,01%
PostNL
-5,84%
TomTom
-3,31%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links