Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Floridienne BRU:FLOB.BL, BE0003215143

  • 680,000 18 apr 2024 11:39
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 680,000 - 680,000
  • 9 Gem. (3M) 46

Forum Floridienne geopend

33 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. IEX - Forummoderator 21 februari 2017 10:36
    Floridienne is een holdingmaatschappij die zich op 3 activiteitensectoren richt:

    vervaardiging van levensmiddelen (58% van de omzet; Florifood): met name producten op basis van slakken en truffels, Jakobsschelpen en ovenschotels, salades en vispatés;

    vervaardiging van natuurlijke producten (23,6%; Biobest, Chemcom en Enzybel International): bestuivingsoplossingen, geurproducten en enzymen van plantaardige oorsprong bestemd voor de landbouw-, cosmetica- en gezondheidssector;

    productie van stabilisatoren (18,4%; IKA, Kimflor en Snam): calcium-zink stabilisatoren en stabilisatoren zonder zware metalen, met name bestemd voor buizen en koppelstukken van PVC. Verder ontwikkelt het concern een activiteit op het gebied van afvalrecycling (accu's en residuen van galvanisering) en het maken van investeringen in bedrijven die actief zijn in de biotechnologiesector.

    Groet Henk
  2. forum rang 6 Krentenmenten 22 mei 2021 12:45
    quote:

    Leeser1959 schreef op 15 oktober 2018 10:26:

    Een totaal vergeten aandeel in Belgie met mooie toekomst mogelijkheden, m.n. bij hun dochter Biobest.
    dat kan je wel stellen. Heb het niet gekocht omdat het ‘n veiling fonds is.....stond vorig jaar op mijn lijstje in oktober, maar ja.....
  3. forum rang 4 Riding the Tiger 27 augustus 2021 13:20
    Enorm veel potentieel inderdaad :

    - Biobest groeit als kool, ook omwille van de vele aquisities ; ze hebben producties in alle uithoeken van de wereld (oa Zuid Amerika, Azië (China), US, Canada, Afrika,...

    - SNAM : recyclage van electrische batterijen : deze markt gaat sterk groeien....

    Zeer interessant bedrijf, aandeel is X 4 gegaan dit jaar, en kan nog sterk stijgen. Goed management met visie en oog voor (sterke) groei....
  4. I'm n°16 3 september 2021 13:14
    Biobest is mijn inziens op zicht al meer dan 500 mill waard,
    zie laatste kapitaalverhoging. ==> vfb.be/artikel/floridienne-kondigt-ee...

    Uiteraard is het aandeel wel heel sterk gestegen het afgelopen jaar & kan er tijdelijk wat stoom worden afgelaten. nu zal het weer even zoeken zijn naar een een stevige bodem om daarna weer geleidelijk aan te stijgen.

    De free float is wel beperkt waardoor sterke koersschommelingen mogelijk zijn,
    je dient dus wel een sterke maag te hebben.

    Indien Floridienne SNAM kan ontwikkelen zoals ze dit aan het doen zijn voor Biobest dan staan er ons nog vele gouden jaren te wachten.

    !!! Market Cap Floridienne op zijn geheel vandaag 12u30 = 530 mill.
  5. forum rang 10 voda 6 september 2021 15:48
    Advies van KBC Securities over Floridienne
    Beurshuis KBC Securities
    Aandeel Floridienne
    Datum 06 september 2021
    Advies Houden
    Koersdoel 535,00 EUR

    Detail advies
    BRUSSEL (Trivano.com) - Op 6 september 2021 hebben de analisten van KBC Securities hun beleggingsadvies voor Floridienne (FLOB; ISIN: BE0003215143) herhaald. Het advies van KBC Securities voor Floridienne blijft "houden".

    De analisten behouden hun koersdoel van 535,00 EUR.
  6. forum rang 10 voda 30 september 2021 10:44
    Floridienne krijgt hoger koersdoel van KBCS
    Floridienne
    FLOB
    0,00%
    boekte in het eerste halfjaar meer winst op een 5,5 procent lagere omzet en gaf daarnaast positieve vooruitzichten voor de tweede jaarhelft. De Gourmet Food-divisie zal profiteren van de versoepeling van de horeca-beperkingen en de Life Sciences-divisie blijft gunstig evolueren. De aanhoudende stijging van de volumes ingezamelde batterijen met het oog op recyclage en de goede prestatie van de stabilisatoractiviteiten zullen dan weer de chemietak ondersteunen.

    Analist Guy Sips van KBC Securities handhaaft zijn ‘houden’-rating, maar trekt zijn koersdoel op van 535 tot 620 euro. De aanleiding hiertoe is het positieve groeimomentum en de verbeterde winstgevendheid in de drie takken, en de recente waardering van Biobest na de meest recente transactie.

    www.tijd.be/markten-live/live-blog/be...
  7. forum rang 10 voda 30 september 2021 11:06
    Floridienne optimistisch voor 2021
    Nieuws van woensdagavond dat we nog even herhalen. De gediversifieerde holding Floridienne
    FLOB
    0,00%
    sloot de eerste jaarhelft stevig af, met een omzet van 164,5 miljoen euro en een brutobedrijfswinst (ebitda) van 23,5 miljoen. Dat laatste is 7 miljoen euro meer dan het jaar voordien voor dezelfde periode. Netto verdrievoudigde de winst tot 12 miljoen.

    De omzet daalde met 5,5 procent, maar dat is te wijten aan de verkoop van onderdelen van de groep. Op gelijke basis klom de omzet met 15,6 procent.

    De raad van bestuur van Floridienne heeft vertrouwen in de gang van zaken in de tweede jaarhelft en verwacht stijgende resultaten voor het volledige boekjaar 2021, met een aanhoudende groei en een hogere rentabiliteit in alle divisies (Gourmet Food, Life Sciences en Chemicals).

    www.tijd.be/markten-live/live-blog/be...
  8. forum rang 10 voda 11 oktober 2021 14:19
    Advies van KBC Securities over Floridienne
    Beurshuis KBC Securities
    Aandeel Floridienne
    Datum 11 oktober 2021
    Advies Houden
    Koersdoel 620,00 EUR

    Detail advies
    BRUSSEL (Trivano.com) - Op 11 oktober 2021 hebben de analisten van KBC Securities hun beleggingsadvies voor Floridienne (FLOB; ISIN: BE0003215143) herhaald. Het advies van KBC Securities voor Floridienne blijft "houden".

    De analisten behouden hun koersdoel van 620,00 EUR.
  9. forum rang 10 voda 29 november 2021 15:33
    15:14
    Catherine Pycke in bestuur van Floridienne

    Catherine Pycke, 20 jaar lang CEO van de Oost-Vlaamse zuivelgroep Inex, wordt bestuurder bij Floridienne
    FLOB 0,76% . Haar mandaat loopt tot 2025. Pycke is ook voorzitter van de Belgische Confederatie van de Zuivelindustrie en lid van het strategisch comité van het VBO. Pycke vervangt in het bestuur van de holding Bernard Delvaux (ex-Sonaca).

    Twee jaar geleden had De Tijd een interview met Catherine Pycke.

    www.tijd.be/markten-live/live-blog/mi...

  10. forum rang 10 voda 1 december 2021 12:01
    10:25
    KBC Securities verhoogt koersdoel Floridienne: 'Op koers voor scherpe jaargroei'

    Maandag nabeurs kwam Floridienne FLOB 2,34% met cijfers. Daarin laat de multi-holding doorschemeren dat ze op koers zit voor een sterke verbetering van het bedrijfsresultaat dit jaar, zonder daarbij exacte cijfers te noemen. Een kleine samenvatting van het rapport van de drie subdivisies:

    - Gourmet Food zag de winstgevendheid verbeteren. De groei van de grootdistributie compenseerde een achteruitgang in de horeca. Floridienne laat weten dat het de inflatie nauwlettend in het oog houdt en klaar staat om in te grijpen met prijsverhogingen.

    - Chemicals profiteerde van een sterk toegenomen recyclageactiviteit (via dochter SNAM) dankzij meer ingezamelde batterijen en gunstige metaalprijzen. Ook Kimflor, een Turkse dochter die PVC-stabilisatoren ontwikkelt, draait volgens Floridienne goed 'ondanks een moeilijke omgeving'.

    - Life Sciences ziet ook een omzet- en winstverbetering over de eerste negen maanden. Gewasbestrijdingsdochter Biobest profiteert van de integratie van enkele recente overnames. Dochter Enzybel investeert in meer productiecapaciteit voor dierlijke en plantaardige enzymes.

    Floridienne werkt met Biobest aan een grote overname van een nog onbekende 'leidende speler' in de sector van de gewasbescherming. Die overname zal erg belangrijk zijn.
    GUY SIPS
    KBC SECURITIES

    'Floridienne handhaaft de prognoses om in 2021 een sterke groei neer te zetten', vat analist Guy Sips van KBC Securities samen. Sips wijst op het belang van een nakende nieuwe overname door Biobest. Het bedrijf voert exclusieve onderhandelingen om een meerderheidsbelang te verwerven in een ‘belangrijke speler in de sector’. Het doelwit heeft een omzet van meer dan 100 miljoen euro.

    De analist werkte zijn 'sum of the parts' bij en kent nu de volgende waarde toe aan Floridienne: 105 euro per aandeel voor Gourmet Food, 59 euro voor Chemicals en 607 euro voor Life Sciences. Minus de schulden van 130 euro per aandeel komt Sips op een nieuw verhoogd koersdoel van 640 euro (voorheen 620 euro). Het advies luidt houden.

    www.tijd.be/markten-live/live-blog/be...
  11. forum rang 10 voda 15 december 2021 07:28
    Aandelen van het Jaar | Floridienne

    In onze reeks met aandelen van het jaar treedt vandaag de meest kleurrijke holding van het land aan. Floridienne
    FLOB 0,00% was na D'Ieteren de beste performer onder de holdings via een focus op de noodzakelijke veranderingen in onze samenleving, zoals batterijrecyclage, groene gewasbescherming en kwalitatieve voeding.

    Lees hier meer.

    Floridienne: de bezige bij

    CEO Gaëtan Waucquez van Floridienne:
    SERGE MAMPAEY
    Vandaag om 06:00

    De duizendpoot Floridienne zet in op de noodzakelijke veranderingen in onze samenleving, zoals batterijrecyclage, groene gewasbescherming en kwalitatieve voeding. Die duurzame groei weten steeds meer beleggers te smaken.

    Floridienne FLOB 0,00% is na D'Ieteren de best presterende holding op de Brusselse beurs dit jaar, met een winst van 89 procent. Ook vorig jaar was Floridienne al de holdingtopper met een klim van 62 procent.

    De holding uit Waterloo telt 46 dochterbedrijven, 29 productiesites en is actief in 27 landen. De activiteiten zijn onderverdeeld in drie takken: de belangrijkste is Life Sciences, met als parel aan de kroon Biobest. Dat bedrijf uit Westerlo is uitgegroeid tot de wereldwijde nummer twee in de bescherming en bestuiving van gewassen via bijen en andere insecten. De divisie Gourmet Food omvat feestvoeding als wijngaardslakken, sint-jacobsschelpen, gerookte vis, bereide gerechten en sauzen. In de chemietak is SNAM de hoofdbrok, de Europese leider in de recyclage van nikkel- en lithium-ionbatterijen van hybride en elektrische auto's.

    Zalm verkocht
    Het amalgaam is wat te veel van het goede. CEO en referentieaandeelhouder Gaëtan Waucquez wil meer focus en start met enkele desinvesteringen, waardoor geld binnenkomt voor de andere afdelingen. Floridienne moet nog meer inspelen op duurzame tendenzen, vindt hij. Eind januari verkoopt de holding haar zalmtak Salm Invest en de dochter Gel Manche, gespecialiseerd in gemalen producten voor ziekenhuizen (1).

    De jaarcijfers tonen aan dat Floridienne niet immuun is voor corona (2). De nettowinst halveert, maar de drie divisies konden wel uit de rode cijfers blijven. De feestvoeding kreeg de grootste klap. De horeca is een belangrijke klant en die moest een groot deel van de tijd de deuren sluiten. Daarnaast lag een Franse recyclagafabriek drie maanden stil wegens de lockdown.

    Half april doet Biobest een overname aan de andere kant van de aardbol (3). De insectenkweker verwerft de meerderheid in de Australische sectorgenoot Biological Services, die zich specialiseert in serreplanten. Biobest groeit zowel intern als extern als kool. Eind 2020 deed het al een grote slag door het Amerikaanse Beneficial Insectary in te lijven, waardoor er 15 à 20 procent omzet bijkwam.

    Vanille verkocht
    Het kwartaalrapport eind mei toont in alle divisies een sterke verbetering na de coronadip (4). Floridienne verkoopt daarnaast zijn vanillefabrieken in Madagaskar en Papoea-Nieuw-Guinea.

    Begin juni investeert de Franse groep Mérieux voor de tweede keer 10 miljoen euro in Biobest (5). Het is duidelijk dat de insectenkweker de spil vormt in de waardering van de holding. De kapitaalinjectie waardeert Biobest op 466,4 miljoen euro, bijna driekwart van de beurswaarde van heel Floridienne. Het belang van de holding valt terug tot 90 procent.

    Eind september bevestigen de halfjaarcijfers de vooruitgang (6). Zonder rekening te houden met de desinvesteringen groeit de omzet met 15,6 procent. De bedrijfswinst verdubbelt.

    Duitse investeerder
    Er liggen plannen klaar om SNAM binnen enkele jaren naar de beurs te brengen.
    GAËTAN WAUCQUEZ
    CEO FLORIDIENNE

    In een interview met De Tijd begin oktober is Waucquez openhartig (7). Hij amuseert zich rot met zijn speeltuin en wil tot aan zijn dood aandeelhouder blijven, zegt hij. Tegelijk maakt Floridienne enkele deals bekend. Een Duitse investeerder pompt 10 miljoen euro in SNAM, wat de batterijrecycleerder op 40 miljoen euro waardeert. Het belang van Floridienne valt terug tot 57,6 procent, maar SNAM krijgt extra middelen om zijn groeiplannen te realiseren. 'En die zijn groot', zegt Waucquez. 'We gaan een nieuwe fabriek bouwen die batterijen inzamelt, trieert en verwerkt voor hergebruik. In 2024 moet die openen. Maar er zullen verschillende fabrieken nodig zijn. Om daarvoor geld op te halen liggen plannen klaar om SNAM binnen enkele jaren naar de beurs te brengen.'

    Eind november bevestigt het derdekwartaalrapport de goede gang van zaken (8). Floridienne herhaalt dat de bedrijfswinst fors hoger zou moeten uitkomen dan vorig jaar.

    De redactie koos de markantste aandelen van het jaar. Morgen: AB InBev

    En in 2022?
    Bij het laatste kwartaalrapport liet Floridienne doorschemeren dat het op koers zit om een sterke verbetering van het resultaat neer te zetten. De holding zei ook de gestegen grondstoffenprijzen te zullen doorrekenen. Het dividend zal wellicht toenemen.

    2022 wordt waarschijnlijk een nieuwsrijk jaar. De Turkse dochter Kimflor, die pvc-stabilisatoren maakt, staat te koop. Een verkoop tegen een goede prijs zou het aandeel hoger kunnen sturen. Enzybel, dat plantaardige en dierlijke enzymen produceert, kreeg een nieuwe CEO om de groei te versnellen. Daarnaast onderhandelt Biobest over een 'megaovername' die de omzet met ruim 100 miljoen euro kan doen groeien. De waardering zou in de lijn liggen van één keer de omzet. De financiering zal via extra kredieten gebeuren.

    www.tijd.be/markten-live/nieuws/aande...
33 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links